СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 97 364
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
По БЕЛ може би всеки има познания, все пак сме грамотни, нищо ,че не сме специалисти. Но по математика ... лично аз си признавам, че знаех повече от учениците единствено поради факта ,че бях квестор в ромско училище Simple Smile Което съвсем не означава, че бих могла да реша нещо от задачите  Mr. Green

# 676
  • София
аз също да се изкажа по повод квесторите , преди три години един квестор в стремежа си да "помогне" беше  объркал деца в какво време да правят преразказа .
От тогава г-жата по БЕЛ категорично забранява на децата да разговарят с квесторите освен по технически  въпроси .

П.С. все още излизат резултатите на миналогодишните седмокласници  , но вече само оценки без класиране.

# 677
  • София
Е това пък и квестор да "помага" вече е прекалено, но доколкото зная на НВО по БЕЛ И МАТ не са специалисти или греша?

Ми то нали и ние не сме специалисти, но май някои от нас по ги разбират нещата и от съставителите Simple Smile

# 678
На моята дъщеря на олимпиада по БЕЛ квесторката също ги беше объркала с времето, в което да пишат преразказа, та госпожата им после беше бясна.

# 679
  • на вълнолома
На мен пък ми е притеснено за БЕЛ и по-точно за една задача, по ред коя беше не се сещам от 1 модул, но носеше 12 точки за 12 грешки. Задачата беше да открият грешките в текста. Като сверявахме после се оказа, че е открил 6 грешки, но детето казва , че при преписването е възможно да го е преписал вярно с всичките 12 поправки, случвало му се е на урока при такива задачи. Питанката е колко точко ще отпаднат?

# 680
Когато детето се довери на казано от съученик и поправи  иначе верния си отговор - ок, вината си е  единствено и само негова, че се е доверило, за което ще си носи и последствията. Но.. В нашето училище, в една от стаите , квестор се е   опитвал  по своя воля да помогне, като  наложи мнението си за задача от 1 модул (грешно при това). Обяснявайки доводите си за този отговор е загубил  от ценното време на детето и с действията си неминуемо  е разконцентрирал и останалите.. Rolling Eyes

В този случай трябва веднага да се подаде сигнал срещу този квестор, за да бъде наказан. Квесторите са инструктирани, че нямат право да се намесват, това подлежи на санкция. Не трябва да се премълчават такива случаи, за да ги няма и други години. Всеки лежи на мисълта, че: моето дете вече мина това нещо, няма да се разправям. Учителите и директорите може би са чули, но също не искат излишни разправии и затова не се слага край на подобни изцепки. А трябва!
Пейкова, ако детето е преписало абсолютно вярно текста, с всички нужни поправки, ще си вземе 12-те точки. Ако правилно съм ти разбрала питането.... Rolling Eyes

# 681
  • София
Ън, и аз това казах на майката на детето... Но дали са подали сигнал за нарушение - това не знам. Едва ли предвид това, че детето все пак  не се е поддало  и не е  ползвало грешно подадения жокер.

# 682
  • на вълнолома
Ън, такова беше - а дано, от твоята "уста" в на оценяващите "ушите" Grinning, ако не значи само 6 точки губим Embarassed

# 683
Ън, такова беше - а дано, от твоята "уста" в на оценяващите "ушите" Grinning, ако не значи само 6 точки губим Embarassed

Няма да изгубите 6 точки(това е адски много). Помисли - искат им да препишат текста, не просто да редактират. Преписването е защото някои деца допускат грешки на думи, които в самия текст не са сгрешени, тъй като не знаят правописа на тези думи. Така се хващат и тези пропуски. Значи и обратното ще важи - дете, което е преписало вярно, знае правописа на всички думи и това, че някъде не е редактирало, няма значение. Важното е, че знае как се пише тази дума, то я е изписало вярно при преписването.

# 684
  • на вълнолома

Няма да изгубите 6 точки(това е адски много). Помисли - искат им да препишат текста, не просто да редактират. Преписването е защото някои деца допускат грешки на думи, които в самия текст не са сгрешени, тъй като не знаят правописа на тези думи. Така се хващат и тези пропуски. Значи и обратното ще важи - дете, което е преписало вярно, знае правописа на всички думи и това, че някъде не е редактирало, няма значение. Важното е, че знае как се пише тази дума, то я е изписало вярно при преписването.
То това беше условието все пак.

# 685
  • В тъмната гора.
Утре, считайте го като закономерност, сайтът на МОН ще се бъгне. Лошото е, че и в училище няма да си направят труда да сложат резултатите на 4-ти.

# 686
  • София
Някой беше писал какво му излиза, като потърси сайта, но беше някъде по-назад, не мога да го търся сега. На мен ми излиза:
"Forbidden
You don't have permission to access / on this server."

Това ли виждате всички?

# 687
  • София
Някой беше писал какво му излиза, като потърси сайта, но беше някъде по-назад, не мога да го търся сега. На мен ми излиза:
"Forbidden

Това ли виждате всички?

И аз това виждам, Саш Simple Smile

# 688
  • на вълнолома
"Forbidden

Това ли виждате всички?
Аз да, ама мон7.мон май заработи и иска парола

# 689
  • София
"Forbidden

Това ли виждате всички?
И на мен ми излиза това.

Общи условия

Активация на акаунт