СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 99 348
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 375
kodbg, желая на детето ти класиране по първо желание, и хайде да обобщим всички съвети, изписани досега в едно - моля, запиши си детето!
Мда, явно това е варианта.
Отделно, първо желание най-вероятно през крив макарон ще гледаме ако наистина решим да караме без курс по БЕЛ каквито са настроенията към момента Simple Smile Затова уточних, че ми стана интересно за хипотетична ситуация.

# 376
  • Бургас сити
Annyto_e ,
На арбитраж отива работа, на която разликата в оценяването е повече от 5 т., от 6 точки нагоре. До 5 точки разлика, се изчислява средно аритметично от точките на двамата проверители.

Русалке,
Би трябвало по формулата, която също е единна за цялата страна, при един и същ брой точки, децата да имат и еднакви оценки. Тук по-скоро става дума за това как се дават точките, при какво изпълнение на критериите. Надявам се да няма ощетени деца, особено в горния сегмент, както е било предходни години. Peace

# 377
  • София
Русалке, през страница все някой родител започва да пита за реденето на желанията и всички му отговарят едно и също - реди се според желанията на детето, а не според статистиката от 2013 г. Търпеливо чета едно и също. Но когато попитах за конкретна информация - било хамалогия. Например ти можеш да споделиш за немските гимназии, някоя друга майка за английските в София, G.D. за Пловдив с немски. В сайтовете най-много да пише кои предподаватели какви предмети водят, но не пише до кой клас е / примерно на френски /. Първо прочетох инфото от сайтовете и след това зададох въпроса си тук.
И за да не е само реплика-дуплика -  да споделя прочетено в друг форум на мамите:
В 1 АЕГ предметите / кои не разбрах / се учат на английски до 10 клас вкл. , а в 2 АЕГ София до 11 клас вкл.
В 1 АЕГ учат всички основни предмети без МАТ и БЕЛ на английски 9 и 10 клас.

# 378
  • Варна
За Варна имам инфо от 2ра ръка , че математиката е готова и средният успех за града е  4. горе-долу.
Като излезе статистиката ще видим колко е вярно.  Laughing

# 379
За Варна имам инфо от 2ра ръка , че математиката е готова и средният успех за града е  4. горе-долу.
Като излезе статистиката ще видим колко е вярно.  Laughing

"Горките деца" Stuck Out Tongue, не са случили на квестори и подсказване  Wink  Joy. Извинете ме, че се майтапя, но толкова изчетох за това подсказване, че се учудих на успеваемостта. Ако всичко за подсказването е вярно, то очаквам среден успех поне около 5 и високи балове. Нека върнат кандидатстването от моето време (ехеее, повечето не са били родени още) - кандидатстваш в ЕГ след 7 клас или в 1 техникум след 8 клас с изпит и ако не си приет, можеш да се запишеш в една гимназия (и то близката квартална). А тогава да видим дали и кой ще подсказва и как ще се готвиш, ако искаш да бъдеш приет. Имаше матура след 11/12 клас тогава и тъй като бях се освободила, само помня разказите на съучениците ми - оставили ги да си подсказват. Какво от това? Да не би после някой друг да им върши работата и да не би някой да им плаща за несвършена работа? Знанията са си за самия човек и ако някъде по веригата на образованието са те изместили, все ще имаш възможност да се докажеш, ако си кадърен. Положеният труд никога не е напразен. Знанията са за цял живот. Жалко, че се налага децата ни да работят в чужбина. Според мене това е и вашето желание. Иначе защо е тази борба за 91-ва или ЕГ? В БГ реализацията е доста трудна.

# 380
  • Стара Загора
Лоша работа !!!Сега като говоря и с други деца от града разбирам ,че и тук се е подсказвало.   #Cussing out

# 381
  • София
Моето хлапе вече се прибра от изпита в НПМГ, задачите били лесни и всичко бил решил
(това го чувам всеки път и вече не се впечатлявам  Laughing, на разбора обикновено
поне една-две задачи се оказват изненадващо с по-различно от прочетеното условие  Rolling Eyes).
Почти от вратата се нахвърли на компютъра, заканил се е да не става от него до 15 септември  Joy

# 382
  • София
Кармела, по колко задачи са на изпита по МАТ за НПМГ?

# 383
  • София
Кармела, по колко задачи са на изпита по МАТ за НПМГ?

Десет, всички с пълно разписване, за 4 часа.

# 384
  • София
В сайта на НПМГ пише, че ще ги публикуват след 14,30. Ще ми е интересно, да ги видя:)

# 385
  • Варна
Относно критериите за проверка, Русалке, аз не бих се изненадала да са променени по различен начин в горния и долния диапазон. На слабите работи да не се придиря толкова, а силните работи да се режат. Като се има предвид, че никакви възражения не се приемат, кой може да е коректив?

Не бих си правила извод за баловете само от мненията на проверяващи. Всеки има поглед само върху работите, които той е проверил и евентуално от мнения на колеги. Като излезе статистиката ще се окажат сигурно различни неща.

# 386
  • София
Моите девойки още не са се прибрали.. А са без телефони, та нямам идея свършили ли са и какво са направили.
Ясмина, така е, историята познава такъв случай, нали..Аз не си правя никакви изводи за балове, просто ми стана интересно  колко различни са мненията (при това все от проверители) на тема има или няма допълнения към критериите.

# 387
  • София
В Сф критериите за задачата с триъгълниците са променяни няколко пъти и колегите с преписвали протоколи с точки до припадък.

# 388
  • Русе
В Сф критериите за задачата с триъгълниците са променяни няколко пъти и колегите с преписвали протоколи с точки до припадък.

Какво значи в СФ? За другите градове по други критерии ли ще се оценява? Това много странно ми се вижда.

# 389
  • София
Казвам, в СФ, защото имам колега проверител. Нямам идея, как е за другите градове. Предполагам, че тази промяна би трябвало да е отразена и в останалите градове.

Общи условия

Активация на акаунт