СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 926
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 825
привет на всички!
за Варна някой знае ли училищата гнезда?
и още един въпрос имам- медицинското само в един екземпляр ли трябва да е? имам предвид, ако ще посочваме няколко училища, трябва да са няколко бланки на медицинското ли?
благодаря ви!

едно медицинско, то ви трябва след класирането.....за записване на ученика

# 826
  • Пловдив
Пловдив-за ПГТ" Асен Златаров",трябва ли медицинско?

# 827

и аз преди малко го гледах и в последния момент видях, че е старо
Лошото е, че за някой градове -извън София, Варна, Пловдив -
статистиката е мисия невъзможна

vesito70, няма невъзможни цели за бг-мамите.
Ще помагаме. Дай имейл на Вашето РИО. Ще им пуснем 100-200 мейла и ще имате статистика.

Методът работи, пробван е от предния набор. Миналата година и в София се правиха на "утрепани" - статистиката беше през 1/2 единици. След масовата атака, пуснаха през 1 стотна  hahaha

Знам, че не вярвате, но ако сме сплотени, много неща можем да сменим.

Малко смях: преди НВО по БЕЛ, чета тук, че някои квестори си говорят високо и пречат на децата. Съветът от опитни мами е, детето да ги помоли за тишина. Споделям с малката вашия опит и тя пита: "Ако не млъкнат, какво да направя?".
Аз: "Само им кажи, на мама хобито й е да пише жалби." За протокола, не се е наложило да моли за тишина.

# 828
  • Стара Загора
Я да попитам аз майките от Стара Загора знаете ли кои са училищата - гнезда  и в кои училища могат да се проверяват матурите на децата??

Някъде прочетох, че гнездата за подаване на документи са 4-то, 5-то и 6-то ОУ
И аз така дочух. На сайта на РИО Стара Загора няма нищо.

те откакто са сложили обява, че търсят нов директор на инспектората и нищо повече не са публикували.......няма кой да ги управлява.......камо ли да са се притеснили за 7-ците в града.... newsm78
И на мен така ми се струва !Като гледам сайтовете на РИО по другите градове колко информация има , а пък на нашия - нищо.

# 829
  • Пловдив
Пловдив-за ПГТ" Асен Златаров",трябва ли медицинско?

Професионална гимназия = медицинско

Моля, не обърквайте хората. Медицинското се представя при подаване на заявлението за първо класиране. Ако сте без медицинско и сте вписали професионална паралелка, ще ви върнат и ще тичате като обезумели.  Peace

# 830
Чувала съм, че масово децата си обогатяват кулинарната култура от размяната на рецепти между квесторите. Shocked Laughing

# 831

и аз преди малко го гледах и в последния момент видях, че е старо
Лошото е, че за някой градове -извън София, Варна, Пловдив -
статистиката е мисия невъзможна

vesito70, няма невъзможни цели за бг-мамите.
Ще помагаме. Дай имейл на Вашето РИО. Ще им пуснем 100-200 мейла и ще имате статистика.

Методът работи, пробван е от предния набор. Миналата година и в София се правиха на "утрепани" - статистиката беше през 1/2 единици. След масовата атака, пуснаха през 1 стотна  hahaha

Знам, че не вярвате, но ако сме сплотени, много неща можем да сменим.

Малко смях: преди НВО по БЕЛ, чета тук, че някои квестори си говорят високо и пречат на децата. Съветът от опитни мами е, детето да ги помоли за тишина. Споделям с малката вашия опит и тя пита: "Ако не млъкнат, какво да направя?".
Аз: "Само им кажи, на мама хобито й е да пише жалби." За протокола, не се е наложило да моли за тишина.

Eто и за Стара Загора, ако не Ви представлява трудност. Статистиката е важен ориентир...

e-mail: slavova@iosz.org ; rio_stara_zagora@mon.bg

# 832
Привет! Не съм чела темите от 23.5., защото на мига забравихме за тази луда учебна година и за изпитите, направо като за ваканция се настрои синът ми още тогава. Днес си викам - да се връщам към темата, че най-много организационните въпроси ме притесняват, тъй като не знам нищо. Сигурно е питано и отговаряно много пъти, но не мога да търся... Ако на някого му се занимава с моите въпроси (ако не, няма проблем, ще намеря с малко повече усилия)  (ВАРНА)

1. ЗАЯВЛЕНИЕТО за класиране (ако така се нарича) - къде може да се намери
2. Къде са кодовете за паралелките - някакъв справочник трябва да купя или онлайн
3. Какви са другите документи освен заявлението за класиране.
4. Зная, че е далече, но: какви са документите за записване в новото училище (или всяко училище си ги казва?)
5. Друг - НЕ родител (а баба или родител на приятел) може ли да запише детето. Точно по време на записването от първо  класиране ще сме на европейски турнир (Yu-Gi-Oh).

Това е засега - само ако някой има много свободно време и му се занимава. Сигурна съм, че всичко ще се изясни постепенно, но аз искам всичко сега  Laughing, лошо ми става като има да се попълват/подават документи.
За изпити и резултати не съм се притеснявала особено, но сега ми е много странно, че с едно действие (избора на училище) ще се определят много неща за години напред.

# 833
Здравейте, моля ви да ми обясните, какъв е този код и от къде се взима? Без него немога да проверя резултатите. Желая успех на всички.

# 834
  • Пловдив
Здравейте, моля ви да ми обясните, какъв е този код и от къде се взима? Без него немога да проверя резултатите. Желая успех на всички.

кой код?
за проверка ти трябва входящ номер /от бележката, с която детето се явяваше на изпит/ и ЕГН

# 835
  • София
Моля, не обърквайте хората. Медицинското се представя при подаване на заявлението за първо класиране. Ако сте без медицинско и сте вписали професионална паралелка, ще ви върнат и ще тичате като обезумели.  Peace

dundi73, не навсякъде се подава при подаване на заявлението. В някои училища по изкуствата се иска да се носи на изпита. Цитирам от сайта на 144 СОУ: "На изпита за проверка на способностите по музика да се носи медицинско свидетелство от личния лекар, че избрания профил "Изкуства - музика" не е противопоказен за здравословното състояние на ученика."

# 836

Служебната бележка на детето.

# 837
  • Пловдив
Това пише на страницата на РИО Пловдив

Скрит текст:
Кратък текст на новината:
ВАЖНО ЗА УЧЕНИЦИТЕ В VІІ КЛАС ОТНОСНО РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРИЕМНИТЕ ИЗПИТИ ПО БЕЛ, МАТЕМАТИКА И ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

Пълен текст на новината:
Уважаеми ученици и родители,

Резултатите от положените изпити  ще бъдат обявени след 17,00 часа в училищата, в които се провежда обучение в VІІ клас:

На 04.06.2014 г. по български език и литература и по математика;
На 07.06.2014 г. по изобразително изкуство.
Всеки ученик може да направи проверка на своите оценки  по БЕЛ и математика и по електронен път с ЕГН и входящ номер от служебната бележка на http://7klas.mon.bg след 17,00 часа

Оценките от приемния изпит по изобразително изкуство след 7 клас ще бъдат публикувани на електронната страница на РИО - Пловдив, в раздел "Прием" - "Оценки приемни изпити - 7 клас".

Служебната бележка с оценките от приемните изпити се получава от директора на училището, в което ученикът се обучава в VІІ клас, от 10.06.2014 г. до 12.07 2014 г.

Съгласно заповед на началника на РИО – Пловдив учениците, които желаят да се запознаят с изпитните си работи, могат да направят това в присъствието на родител или настойник както следва:

На  6 юни 2014 г. от 09.00 до 17.00 часа в СОУ „Свети Софроний Врачански”, гр. Пловдив, ЖР „Тракия”, ул. "Съединение" №53, по български език и литература и по математика;
На 10 юни 2014 г. от 09.00 до 17.00 часа в СОУ „Свети Константин-Кирил Философ”, гр. Пловдив, ул. „Георги Кондолов” № 44а, по изобразително изкуство.
Не се разрешава изнасяне, копиране или преписване на изпитните работи.

Публикувано от:
РАЙЧЕВ, РАНГЕЛ
Старши експерт по организация на средното образование

Не знам защо допълнително стресират децата и нас!!!
И на дъщеря ми са казали, че днес следобед ще ги има резултатите.

# 838
  • София

Служебната бележка на детето.

Не е от служебната бележка. От нея е входящият номер. Кодът е друго.

Входящ номер: - от служебната бележка
ЕГН: - всеки си го знае Wink
Кода от картинката: - кодът е изобразен в синьото поле вдясно

hahaha друг е въпросът защо входящият номер не е членуван, а кодът е, при това с непълен член, но толкова си могат в министерството, да бъдем снизходителни  Joy

# 839
  • Пловдив
Sash, това е изискване за самия изпит и най-вероятно само в това училище.
Принципно, при подаване на заявлението вече трябва да има медицинско.

Общи условия

Активация на акаунт