СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 379
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 620
Предполагам, че е така:

МОД 1            МОД 1+2
БЕЛ
6.00                  79                     8
≥ 5.50             4694                4074

МАТ
6.00                 1111                  93
≥ 5.50              6478                2210

# 1 621
  • Варна
за Варна: http://rio-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 14&Itemid=102. Статистиката е след червените заглавия.

# 1 622
Привет на всички! Hug

Поздравления за отлично представилите се и кураж на останалите!  bouquet

Може ли да попитам Пловдивските мами, какъв е шанса за момче с бал 33,114 в МГ?

за паралелка СП ли питаш? Там според миналогодишната статистика има шанс. Докато не излязат статистиките от 2014 няма как да се гадае. Има, ама на боб...   Grinning

# 1 623
  • Пловдив
Още няма статистика за Пловдив. Някой има ли представа дали днес изобщо ще има такава!?  newsm78

# 1 624
Нашите оценки са оформени, както и на целия клас. Искам да поздравя за усилията и прекрасната работа през годината учителите по БЕЛ и МАТ от ПМГ. Учениците им се представиха блестящо на НВО и задминаха частното училище в града.
Успех на всички деца и прием по първо желание!

# 1 625
# 1 626
  • на вълнолома
Здравейте! От снощи търся статистика за оценките от 2013, но не намирам. Мислите ли, че бала тази година ще е по-висок от 2013?

От нерви и чакане кандисах!
Взех, че стихове прописах!

Колко мило, колко сладко
седмокласник е нашия батко!
Ето, че НВО отмина
резултати вчера чакахме мнозина.
Финални метри деца и майки да пробягат,
за първото класиране се стягат.

Нижат се бавно час подир час!
Ще ни стигне ли тоз бал на нас?
В главата на мама черна мисъл бушува
и форуми разни тя щурмува
оценки, статистики пресмята
на чедото си мило резултата
Класирания с бясна скорост се задават
съдбите на децата да решават!
Ех, и туй ще мине, зная
доволни или не накрая...
детето си с подкрепа ще удостоя,
все пак с това не идва края на света!

# 1 627

с 26 деца повече от миналата година в нашия диапазон (11.00-11.499) no like  Sick 

# 1 628
Моля, мамите с повече опит да споделят как да ползваме статистиката по най-рационалния начин. Така например, аз не разбирам как ще ми е полезно да знам, че преди нас има 180 момчета, примерно? Нали не всички ще се засилят към желаната от нас специалност... newsm78

# 1 629
Е, статистиката е ориентировъчна (каза майката без опит). Все пак към тези оценки ще се прибавят и годишните, които са различни за всяко дете и разбира се, различно ще бъдат подредени желанията.

# 1 630
Моля, мамите с повече опит да споделят как да ползваме статистиката по най-рационалния начин. Така например, аз не разбирам как ще ми е полезно да знам, че преди нас има 180 момчета, примерно? Нали не всички ще се засилят към желаната от нас специалност... newsm78

Това означава, че влизането по трето желание ви е в кърпа вързано дори ако всички са си подредили желанията като вас. За шанса ви за второ и първо желание вече зависи от желанията на децата (момчета) с по-висок бал от вашия  Simple Smile

# 1 631
БЕЛ I модул- 6.00   
       втора оценка- 5.775

МатематикаI модул- 6.00
       втора оценка- 5.419
На II модул какви са точките?

# 1 632
  • София
Нещата със статистиката са комплексни. Само тази от 2014 не е достатъчна. Най-кратичко ще се опитам да обясня как би могла да послужи.  Взимате минималния бал от миналата година  за ЕГ Пловдив, примерно с немски. Да приемем, че минималният бал за момче е бил  33,20. Това е съвсем условно число. Вадите от него 12 (двете оценки от дипломата)  и получавате удвоения сбор на детето от оценките по БЕЛ и мат.  Този удвоен сбор е 33,20-12=21,20, значи същинската сума от оценките му е  21, 20 : 2=10,60.
Отивате на  миналогодишната статистика  и виждате кое поред сред момчетата е било това дете миналата година с такъв сбор. Нека кажем, че е било  примерно  213-то. Вашето дете според тазгодишната статистика  е 180-то, тоест има реален  шанс за същото това място.  Всичко това обаче е доста условно, тъй като всяка година не са съвсем еднакви  настроенията сред седмокласниците. Peace

# 1 633
ladyvers - ако преди вас има 180 момчета, то те ще се насочат не само към вашето първо желание. Традиционно момчетата от МГ-а те са част от тези 180 ще си останат в МГ-така смята синът ми. който другарува с тях. Ако сте се насочили към една от езиковите с немски, значи се борите за едно от 80 места. Но от тези 180 деца някои ще предпочетат английски, испански, италиански, френски. Други 13 ще идат в СП в ОМГ, или още 13 - немски в ОМГ... и така можеш да си направих сметка приблизително какви са шансовете ви за желаната паралелка. Но добре е да видиш и минималните балове за желаната от вас паралелка.  А най-добре е да си изчакаме статистиката и тогава вече да градим планове.

# 1 634
Статистиката за Русе, малко е бедничка, но все е нещо

http://www.rio-ruse.org/files/nvo/2014/stat_2014.pdf

Общи условия

Активация на акаунт