Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 261
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Не няма разлика. С купуването от сайтове на Ермес рискувате много. След Шанел и Диор те са едни от най-ментосваните парфюми.

# 706
  • Варна
Значи да си използвам талончето. Благодаря, Денси!  bouquet

# 707
  • Там, където ме обичат
Тук има посочена цена - Aigner N 1 Oud (Aigner, 100 ml, 141 лв.).  Peace
Мерси.   bouquet

Във Фрагрантика ароматът все още не е включен, а в статията е посочен като флорален,
Скрит текст:
а аз такива мъжки не харесвам
, . Наистина ли е такъв?

# 708
Не, сух, кротък уд.

# 709
Момичета, има ли разлика в цените м/у БЗ и Дъглъс? Знам, че са под една шапка, но все пак да питам. Конкретно за Jour-a питам, 30мл от къде да си взема, от БЗ или от някой сайт? В сайтовете май са все 85 мл.
.Закупих Жур-абсолю от perfum.bg.30 мл. 109 лв.Не вярвам да е менте ,та парфюма излезе тази година.Чакай да се събуди огромен интерес в народонаселението, та тогава да тръгнат да го ментосват.Не мисля ,че е чак шедьовър.Виж мерве еликсир е друго нещо,но той е толкова богат ,съмнявам се да го докарат.Между другото и в ягодка .нет го има 30мл. е 129 лв.

# 710
Няма такова нещо, ментетата се пускат в седмицата на пускане на оригинала и ексклузивната му промоция, не международната. На Еликсира сме виждали страшни ментета, докарани и още как.
На Ягодата имам доверие.

# 711
  • София
foxysilver - мога само да се съглася с мнението на densi  за Aigner No1 Oud.
Като почитател на арабските композиции няма как да не ми хареса  Heart Eyes
От първата минута веднага си личи източния почерк на композицията, като за моя вкус нотките са миксирани чудесно. Не знам до колко е подходящ за жена, защото на мен ми се стори мъжествен, но пък от друга страна, в арабските възприятия границите за мъжки/женски парфюм са силно размити спрямо западните схващания...Така че нищо чудно някоя дама да си го хареса и носи с удоволствие...
За тези, които нямат възможност да го тестват и им е любопитен този аромат, бих го описал, използвайки пръво думите на densi - излъчва екзотично усещане за дървесина, изваща от премерената доза ууд, но някак сухо и не така агресивно, както е в баш арабските композиции, които съм усъщал от парфюми на Монтал например. Внушението за дървесина е много умело вплетено и въпреки, че е направен изключително за  източните пазари, смятам, че би се харесал и на западните. Не съм чел пирамидата, но усетих и леки нотки на кожа, което допълнително подчертава характера му. Не е особено комплексен с безброй нюанси в него, но въпреки това не го намирам за груб и недодялан, защото се усещат и флорални нотки /жасмин?/, които чудесно се допълват с дървесината...
Като трайност е страхотен, поне при мен.

Ако трябва да го сравня с някой известен и наличен по магазините аромат, може би напомня малко на Kenzo Jungle Homme - и двата излъчват много хубава дървесна нотка, като едновременно не стоят "дървено" Grinning или скучно, а напротив - излъчват известна мистерия...Разликата най-вече я намирам в това, че Aigner No1 Oud е по-сух и екзотичен като краен резултат, а  и Kenzo Jungle Homme е доста по-подправъчен и по-мек.
Aigner No1 Oud също ми напомня и на    ScentStory - 24 Gold for women and men
С тази разлика, че в 24 Gold към това дървесно-флорално внушение са добавени ванилия и амбър, и съотвено аромата става по-жествен и комплексен...

пак се отнесох, затова спирам  Simple Smile слънчева неделя от мен

# 712
Много хубаво си го описал. Heart Eyes
За мен този парфюм е чисто мъжки. Много е сух, няма топлина в него и няма онзи женски, топъл гъдел, повей, който да направи една жена сексапилна и да разпръсне около нея топла аура. Парфюма според мен е и силно неподходящ за високи температури.

# 713
  • някъде под слънцето...

Aigner No1 Oud също ми напомня и на    ScentStory - 24 Gold for women and men
С тази разлика, че в 24 Gold към това дървесно-флорално внушение са добавени ванилия и амбър, и съотвено аромата става по-жествен и комплексен...

Може ли малко по подробно описание Peace, изчетох ревютата във Фрагантика,  според които е сладък амбър, с малко уд,  като последният не е много ярко изразен

# 714
  • Там, където ме обичат
Deetron, ако не ме лъже паметта, преди време беше писал за
 ScentStory - 24 Gold for women and men, но аз така и не го намерих за тестване.
Това значи ли, че теста на Айгнер 1 /боже, как се чете това  Mr. Green/ ще ми даде представа за ScentStory?

# 715
Аз пък си го носих в жегите след работа и ми беше екстра, не мога да кажа същото за околните Simple Smile))

# 716
  • София
Някой може ли да каже няколко думи за Petale noir? Вижда ми се нетраен...

# 717
Някой може ли да каже няколко думи за Petale noir? Вижда ми се нетраен...
Агент Провокатор ли? За траен е средна хубост, но за мен е странен, объркан и недобре направен парфюм. Единствения от бранда, който не ми допада.

# 718
  • София
Да, той Simple Smile На мен ми се стори много хубав в самото му начало, но след около 10 минути всичко умря...

# 719
Densi ти ме хвърли в размисъл,дали е менте парф.който взех от perfum.bg.Нещо не ме кефи,в магазина сякаш беше с по различен аромат.Незнам.Как мога да разбера дали е ментажен?Който е компетентен моля да се вкл.За Жура абсолу на Ермес иде реч

Общи условия

Активация на акаунт