Започна вече ЮНСКИЯ бебевалеж и всички мами тръпнат от вълнение и копнеж - 18

• 31 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, честито за новоизлюпените бебоци!

Благодаря за отговорите! Вчера бях на преглед, изписаха ми Макмирор, по една глобула всяка вечер до раждането. Докторът каза, че почти винаги излиза по нещо и няма защо да се притеснявам излишно. Направи ми само гин.преглед - имам 1 см разкритие, скъсена мековата шийка и главичка "точно там, където трябва да е", каза, че ще родя преди термин, но няма да е до седмица според него. Миналата седмица - 35+5 г.с. бебо беше 2460 гр., което било добре, другата седмица ще видим колко е пораснал!

От няколко дни усещам болка като при менструация от време на време с някоя контракция, първия път доста се стреснах, но се повтори чак вечерта, след 5-6 часа, след това на другия ден пак 2-3 пъти през голям интервал. Чувството е на стегнат, твърд корем и болки като при цикъл в яйчниците и кръста, плюс страннно усещане за тежест, повик за тоалетна, но и запек... Само мога да предполагам, че е някаква подготовка за важния момент Wink

И още нещо - бях ви писала за промоциите в Айко на комплекти шишета за новородено на Avent, от които реших  да се възползвам... Но след това сестра ми реши да ми направи бебешок парти и на него ми подариха още шишета, та ми станаха мноооожко. Пуснала съм обява в OLX, пускам я и тук, ако някой все още не се е заредил с шишета - можем да си бъдем от полза  Wink Simple Smile
http://olx.bg/komplekt-za-novorodeno-i50164759

Хубав ден на всички!

# 106
Мами да ви покажа едно гъзенце  Mr. Green http://snimki.be/view.php?id=76251  Blush
Да ви се похваля дойде и колета с бебешките неща леле супер  Crazy вече сме напълно готови http://snimki.be/view.php?id=76253
Юпиии  Joy

# 107
Edinstvena1912 аз взех козметика на Бочко -тази с лавандула тя най ми допадна.

# 108
Ротока, ЧРД на баща ти!   bouquet
Тайра, Емека, честити бебоци!   bouquet
за цеденето- правех го само в началото педи кърмене, защото зърната ми бяха камък.
Аз съм за хранене на поискване. каката се хранеше първите 2 месеца на 1.3-2 часа, всяко хранене продължаваше 30-40 минути и беше немислимо да спазвам съвета на ЛЛ да кърмя на 3 часа  Mr. Green има бебета, които се хранят и на 3 часа, доста по-лесно е, но това от бебето зависи какви нужди има.
Аз смених комплекта за изписване. Купих ново гащеризонче в синьо с мечета и синя пелена с мечета. Днес ще стягам чантата за болницата, ще отмятам по списък, за да не забравя нещо. Само се чудя какви дрехи да си подготвя за изписването  Thinking вероятно ще са едни бременни дънки, които сега ме стягат. Изписаните майки да споделят ако желаят с какво се облякохте Praynig

# 109
Love your Smile много сладко гъзенце  Grinning

# 110
Запис и от мен Simple Smile
Честито мамчета!Бебоците да са Ви живи и здрави,и да ви носят много щастие !
Да попитам някой преди време беше дал линк към сайт със значенията на мерките от ефографа, търсих го в старите теми, но не успях да го намеря. Ако някоя мама се сеща може ли да пусне линка пак. Благодаря!

# 111
Лелееееее нас ни изкарват гиганти в 35+4 г.-3 200 почвам да се плаша Shocked.Сега съм 36+4 а до края ще станем над 4кг сигурно а аз за сега съм нормално раждане ама май,май.................

и ние така -над 3.200

# 112
Честно казано аз май спрях да се впечатлявам от това колко кг изкарват бебето. Не е точно според мен  Peace На самия апарат показва, че има отклонение. Предпосленият път ни измериха 2700 тогава си спомням, че отклонението беше +– 410 г. Ами то това означава, че бебето може да е 2300 или 3100.

Mi La, не знам точния сайт, но като напишеш в гугъл съответното съкращание на показателя, излизат много резултати, от които може да се ориентираш какво означават.

Замислих се нещо друго - в понеделник цял ден имах болки като преди цикъл. Във вторник бях на преглед, казах на АГ и тя мн се зарадва (един вид означава, че нещо там става) Simple Smile. Но се оказа, че нямаме развитие никакво. Та... се замислих дали аз обяснявам правилно  newsm78, тъй като по принцип мен не ме боли по време на цикъл. Едиствено мн рядко имам нещо като напрежение ниско долу, което леко се засилва и после отпуска и позив за ходене до WC. СЛучвало ми се е сигурно 2-3 пъти през живота ми да пия обезболяващо и то при не мн силни болки. Та се чудя... дали изобщо да ги броя за нещо тези усещания. Или са "нищо" работа.  Rolling Eyes Не знам дали го обясних добре, но поне си излях мислите  Laughing

# 113
А, че ефографите дават грешка, така си е - то дори дори го пише на извадката при прегледа- и при мен има вариация близо 450гр. Пък и последния пък като бях на фетална морфология ми казаха, че не е проблем ако бебето се роди малко и доносено, за разлика от обратния  вариант.

# 114
  • София
Да кажа и аз за претеглянето на бебето, докато е още в шкембо.
Няма нищо общо това, което се измерва на апарата и резултатът наяве. Винаги има 300/400 гр отклонение. Това, че казват, че бебето ще е близо 4000 гр. не бива да ви подтиква към секцио... Crossing Arms
Големият син преди да се роди казаха, че ще е максимум 3500 гр - роди се 3900 гр.
Малкият казаха, че ще е около 3200 - роди се 4200 гр. Това, че беше голямо бебе не значеше, че се е родил трудно.
Не се впечатлявайте, каквото е писано това и ще стане!
Кураж за всички ни, които останахме да чакаме!
  bouquet

# 115
Само се чудя какви дрехи да си подготвя за изписването  Thinking вероятно ще са едни бременни дънки, които сега ме стягат. Изписаните майки да споделят ако желаят с какво се облякохте Praynig

Аз си мислех за рокля и клин/чорапогащник, но реших че ще ми притиска операцията, та финално бях с бременните дънки и една хубава блузка Simple Smile

# 116
Здравейте мамчета! Честито за новите бебчета! Да ви препоръчам докато не е минал деня в Парадайс има черен петък и в едната аптека козметиката на Мустела е на 50%. Аз мислих на Себамед пак да заложа, ноне устоях на отстъпката. Вчета бях на отворени врати в Майчин дом и съм много впечатлена. Уникална модерна техника и обстановка. Със сигурност там ще отида, а до скоро ги отписвах напълно...- препоръчвам ви да огледате ако все още се колебаете Simple Smile Утре и вдругиден има намаление на всичко в Чиполино - ако някой още не е готов с пазара ги препоръчвам. И накрая да се оплача, че почти не спах снощо - много ми се схваща ръката и болката ме буди - разхождам се да я раздвижа и като легна пак същото...

# 117
не знам как да сложа моя снимка за това ви пускам линк за облеклото с което мисля да съм  Joy

http://vmzona.com/newsite/int.php?page=product&cat=21&su … ;lp=1&lang=bg

дано ви излезе, имам такъв бял, но бяло не е подходящо  Joy та имам подобен в черно и в цикламено, малко се различават моделите но са подобни, та най вероятно ще съм с един от двата или черния или цикламения   bouquet

svetla_ety еееееееее как да не ме е яд, аз искам точно такава козметикааааааааааа на Мустела

# 118
Вчета бях на отворени врати в Майчин дом и съм много впечатлена. Уникална модерна техника и обстановка. Със сигурност там ще отида, а до скоро ги отписвах напълно...- препоръчвам ви да огледате ако все още се колебаете Simple Smile

Явно са ви показвали само родилна зала  Mr. Green

The same, Gugito как сте ? Как са бебоците ?  Hug

# 119
  • Видин
 Grinning До преди  месец как се вайкахме да не би да са недоносени и да си стоят на топличко ,а сега че са гиганти.
Както писах и по напред за две седмици и моето бебче е пораснало завидно.В сряда го измериха 3200 също , а беше 2300кг преди две седмици.Доки каза ,че е  в рамките на нормалното и се очаква да е към 4 и 300 кг на края.
Сега се чудя за помпата кога да е купя- след като родя да ми е донесат или да не чакам? И съм в чуденка между Авент (шишетата са ми такива ) или на Медела. Нека споделят мамите със секцио как се справят с помпите.
Гаги стискам палци всичко да е наред при теб.

Общи условия

Активация на акаунт