Започна вече ЮНСКИЯ бебевалеж и всички мами тръпнат от вълнение и копнеж - 18

• 31 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 120

Явно са ви показвали само родилна зала  Mr. Green

Родилното е супер, реанимацията е на ниво, но ВИП стаите - само дето имаш тоалетна в стаята, а не тичаш по коридора Mr. Green

# 121

Сега се чудя за помпата кога да е купя- след като родя да ми е донесат или да не чакам? И съм в чуденка между Авент (шишетата са ми такива ) или на Медела. Нека споделят мамите със секцио как се справят с помпите.

На мен Авент механичната ми върши чудна работа (в момента сме на естествено кърмене и я ползвам само за изцеждане при нужда). Донесоха ми я в родилния дом. Аз усетих напрежение в гърдите на 3 ден от раждането и изцеждах коластра/кърма на 3 часа докато не захраних бебка Simple Smile

# 122
Днес имах много контракции следобед, дори си мислех, че се почва, вдълбах се в леглото и само засичах интервали, но сега нещата затихнаха.
Надявам се да стискам до датата на секциото  Praynig .

# 123
Здравейте и от мен Simple Smile Ох мале като ви чета как вече всичко сте накупили за бебчетата малко ви завиждам  Blush Ние с ММ не си даваме зор, ама никакъв... имаме само няколко дрешки и то от негова братовчедка. Все си казваме "има време,може и след раждането" както ще и стане. Ама да се оправя тогава с бабите, лошо ще му е като ги знам и двете какви са   Laughing
А дами, да ви попитам понякога започват силно да ме болят зърната и се втвърдяват за някакви минути и след това се отпускат. Това на какво се дължи?
Магдалена Величкова гащеризончето е страхотно. И аз много ги харесвам и са мн удобни, докато не ти се доходи до wc, разбира се  hahaha

# 124
  • Видин

Сега се чудя за помпата кога да е купя- след като родя да ми е донесат или да не чакам? И съм в чуденка между Авент (шишетата са ми такива ) или на Медела. Нека споделят мамите със секцио как се справят с помпите.

На мен Авент механичната ми върши чудна работа (в момента сме на естествено кърмене и я ползвам само за изцеждане при нужда). Донесоха ми я в родилния дом. Аз усетих напрежение в гърдите на 3 ден от раждането и изцеждах коластра/кърма на 3 часа докато не захраних бебка Simple Smile

Много благодаря   bouquet Клоня и аз към Авент и то заради съвместимостта с шишетата.

# 125
  • Пловдив
Честито на всички родили мами!Да са живи и здрави бебенцата,да ви носят много радости и вълнуващи моменти  bouquet

# 126
Катрин77 Малката Аделина е много сладка, видях я на снимката:) и по това което пише не е малко бебе, само дето се тревожеше. Emeka и Ивайло е голям сладур:) Разкажи повече за раждането.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 19:47 от malkoMishe

# 127

На Медела помпите са много хубави, но всички консумативи около тях са доста скъпи. На Авент е много удобно, че помпата е съвместима с контейнерите за съхранение на кърмата. Аз взех такива, но нали съм с друга помпа се побърках от едно преливане  Crazy Помпа ми донесе мъжът ми на 3 ден. Имах коластра още преди да родя. На същия ден след секциото ми тръгна кърмата. Мислех, че в болницата ще има помпа и докато чакам да вземе за малко да си докарам мастит. Така или иначе в болницата е зор с помпа. Няма къде да изваряваш, освен ако не си носиш и стерилизатор. Няма и къде да съхраняваш кърма, ако цедиш.

# 128
Здравейте и от мен Simple Smile Ох мале като ви чета как вече всичко сте накупили за бебчетата малко ви завиждам  Blush Ние с ММ не си даваме зор, ама никакъв... имаме само няколко дрешки и то от негова братовчедка. Все си казваме "има време,може и след раждането" както ще и стане. Ама да се оправя тогава с бабите, лошо ще му е като ги знам и двете какви са   Laughing
А дами, да ви попитам понякога започват силно да ме болят зърната и се втвърдяват за някакви минути и след това се отпускат. Това на какво се дължи?
Магдалена Величкова гащеризончето е страхотно. И аз много ги харесвам и са мн удобни, докато не ти се доходи до wc, разбира се  hahaha

ами аз нямам проблеми Simple Smile) горницата е много еластична, сега на 24.05 моя първокласник завърши и аз облякох розовия, разбира се пет пъти ходих до 00 смъквам отгоре и готово, но ми беше много удобно, исках да пусна снимка, но не знам как Simple Smile

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=895948130422736&set= … ype=1&theater
опитах се да сложа снимка от фейсбук но май не стана

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 21:37 от Магдалена Величкова

# 129
  • Видин

На Медела помпите са много хубави, но всички консумативи около тях са доста скъпи. На Авент е много удобно, че помпата е съвместима с контейнерите за съхранение на кърмата. Аз взех такива, но нали съм с друга помпа се побърках от едно преливане  Crazy Помпа ми донесе мъжът ми на 3 ден. Имах коластра още преди да родя. На същия ден след секциото ми тръгна кърмата. Мислех, че в болницата ще има помпа и докато чакам да вземе за малко да си докарам мастит. Така или иначе в болницата е зор с помпа. Няма къде да изваряваш, освен ако не си носиш и стерилизатор. Няма и къде да съхраняваш кърма, ако цедиш.

T.e да разбирам,че ако бебчо не иска да засуче  и да се храни от мен ,цеденото от помпата отива в мивката,а него го хранят с АМ. Извинявам се за въпроса ,но това са ми най-големите терзания с храненето и кърмата.

# 130
T.e да разбирам,че ако бебчо не иска да засуче  и да се храни от мен ,цеденото от помпата отива в мивката,а него го хранят с АМ. Извинявам се за въпроса ,но това са ми най-големите терзания с храненето и кърмата.

Да. Цедиш и хвърляш, което е грехота, но няма начин. Ако след секциото ти вливат и антибиотици щеш не щеш ще сте на АМ, докато сте там.Ако си във ВИП стая  и имаш хладилник може да съхраняваш, но там можеш да съхраняваш за няколко часа.

# 131
Love your Smile много сладко гъзенце  Grinning
Hug Hug благодаря танче точно това обяснявах по рано в форума че понякога момата се разтяга така че и краченцата й изкачат отстрани на корема  Blush
аз относно изписването мога да съм  newsm78 всъщност много се колебая м/у рокличка или клин и дълга блузка  Rolling Eyes

# 132
Запис и от мен !
Виждам,  че доста мами тръпнат в очакване тези дни, успех момичета,нека всичко се нареди по най-добрия за вас начин! Аз си чакам кротко средата на юни Simple Smile
Тайра, благодарности, че успя да ни спретнеш темичка в този сюблимен за теб момент! Hug

# 133
МалкоМише благодаря.За малкия корем който имах се роди прекрадно доносено бебче.Видях се и с Емека.Добре е,бебока също.Мъчим се да се кърмим-трудна работа.днес ми текна само коластра-цедих и малко с помпата,за да стимулирам,но като се стисна и тече по няколко какпи.Малката засуква и след малко пуска.Незнам дали нещо правиизобщо.Днес изрева мястото от глсф и дадох шише.Дано утре ми тръгне кърмата.Дайте някакъв съвет.

# 134
Катрин, с шишето ще научи лесното и има риск да започне да ти отказва гърдата. Слагай често на гърда, редувай, докато се увеличи кърмата. Не гледай часовете. И не цеди коластрата, ако ще я хвърляш, тя е твърде ценна за бебето!
Това цедене така обърква сума ти народ, забравете храненето по часове, не цедете млякото, за да го хвърляте, само за да проверите има ли, няма ли, слагайте бебето на гърдите!

Общи условия

Активация на акаунт