Започна вече ЮНСКИЯ бебевалеж и всички мами тръпнат от вълнение и копнеж - 18

• 31 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
*Orhideq* честито бебче - много здраве.
kakche спокойствие и ще устискаш.
katrin77 Amilia Pond е много права. Аз имах такъв проблем с малкия - много кърма, постоянно цедене и от време на време си позволявах да у давам от шишето (поради недоспиване, малко умора и много глупост от моя страна) и така свикна, че му е по-лесно, че после последните 2 месеца само се цедях и от шише го храних.
Miss Blondy~Redhat комплектчето е супер.
*mama*na*viki* така е - времето си минава без да го усетим. Честито на отличника ти. Стискаме палци и на теб и на Love your Smile.
Аз вчера бях на празника на малкия по случай завършването му на предучилищната подготовка и като се прибрахме той застана пред мен и с най-сериозния си тон каза на корема ми :"Бебка, хайде вече можеш да се раждаш."  Laughing
Днес пък цяла сутрин си тананика, че утре е денят на детето, но в това време и с този дъжд, май всички изненади, които бях намислила ще се провалят.  Rolling Eyes  Дано поне да се зарадва на новата забавна игра, която сме му купили, а може да си спретнем едно семейно турнирче.

# 151
Orhideq, честито бебче   bouquet

Магдалена, обещах да пиша след лекцията за раждането. То си беше доста обща информация - за етапите на самото раждане (има ги описани в интернет подробно), напомниха какви документи да носим в болницата. Отновно стана въпрос, че нещата са доста индивидуални - ако падне тапата, може да настъпи раждане до няколко часа или няколко дни, важно е да се следи дали има изтичане на води (без да е започнал род. процес) и да се запомни кога се е случило това. Акушерката каза, че продават разни реактиви за околопл. води в аптеките иможе да си вземем, ако имаме съмнения или пък направо да се обадим на АГ.
Попитах отново дали може да имаме безболезнени, чести и силни контракции, които да се индикация за раждане и да трябва да ходим към болницата - да, може Simple Smile
Показаха ни клипчета как минава бебето през род. канал, обясниха как му се сплексвала главичката, за може да премине. Споменаха за следродилния процес, който трае около 40 дни - да се наместят отново органите по местата си и да изтекат лохиите.
Като цяло не споменаха неща, които не сме си коментирали тук в темичката Simple Smile
А разбира се преди това дръпнаха хубава реклама на помпите медела Simple Smile и ни подариха по един биберон  Laughing

Love your smile, mama na viki, ще излязат бебенцата   bouquet още много малко сигурно им трябва.
Miss blondy, мн са хубави дрешките Simple Smile
desi, много забавно ми стана като прочетох какво е казало момчето ти - разрешено е вече  Laughing

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 12:50 от little afternoon

# 152
Ротока със сина ми бременноста беше много много по различна!Нито ми е ставало лошо ,нито повръщане ,нито подуване (предвид че качих 35 кг  Laughing) нищо имах само един огромен корем датата ми беше 16.11.2005г но на 17 в 23:15 ме лепнаха леки болки и на 18.11.2005 в 14:50 се роди той 3750  с епидурална упойка +3 кончета!
Сега с девойката повръщане 2 месеца ,подуване ,два пъти лежах в болница ,мацката ми вдига от сега кръвното  Laughing Laughing Laughing Mr. Green!качих 18 кг досега но този път много тежи тя е в ребрата ми Sad

Love your Smile ами ще стискаме но при мен засега нищо и никви признаци  а и като знам че и главичката и е към левия ми яйчник не е към канала ,ще видим доки какво ще каже в понеделник в 9 съм при него ако тя не слезе надолу ,ще ме клъцнат макар че много ме е страх от операции Sad

# 153
Момичета благодаря за съвета.Тази сутрин бебка сука много добре-около половин час и сменях и двете гърди.Накрая милата се умори,а беше още гладна и я дохраних с малко АБ.Доволна съм.Следващото ни хранене около 11 изобщо не искаше да засуче-лапа и пуска.Преди това се мазах с крема за зърна на Авент.Възможно ли е заради него да не е искала да суче.Та и дадох шишето-че орева мястото.
Орхидея-честита рожба,да ти е здрава и щастлива.
МалкоМише и на нас ни обясняваха първия ден,но като всяко нещо за първи път е трудно.Неонатоложката днес каза че ще се получат нещата,трябва малко време,а и тя е захранена с биберон-нормално е да търси него.Но съм решила да не се отказвам.И като се приберем ще ми е по спокойно у дома-бебка също усеща в мен напрежение и понякога н се получава.

# 154
Orhideq честито бебче
И при мине признаци липсват все още   ooooh!  Вчера така се зарадвах като почнаха едни контракции на често, безболезнени, но уви спряха. А днеска и бебка е заспала, още не съм я усетила да раздава ритници.... а до колкото знам, ако бебето мърда яко, то момента наближава. Вчера карах мъжа ми да се разхождаме под дъжда, само и само да се движа, колкото мога с този крак   Sad  Някой знае ли някакъв пиниз, нещо което мога да правя за да стимулирам настъпването на родилния процес, или чакането му е цаката. Старая се да съм спокойна и не ми е трудно де, но все пак.....  *mama*na*viki*    Love your Smile    стискам палци
И да ви кажа също, че при мене контракциите са най - много вечер като си легна.... корема леко ме боли през нощта. А нали се води, че като легнеш да си почиваш и контракцците също спират   newsm78  Не разбирам, защо така на опаки е при мене..

# 155
Някой знае ли някакъв пиниз, нещо което мога да правя за да стимулирам настъпването на родилния процес, или чакането му е цаката.
Секс и много движение, изкачване на стълби, чай от малинови листа... не че при мен действат, но на теория би трябвало  Mr. Green

# 156
Barbi какви лекарства пиеш за кръвното?

# 157
Orhideq, честито бебче   bouquet

Магдалена, обещах да пиша след лекцията за раждането. То си беше доста обща информация - за етапите на самото раждане (има ги описани в интернет подробно), напомниха какви документи да носим в болницата. Отновно стана въпрос, че нещата са доста индивидуални - ако падне тапата, може да настъпи раждане до няколко часа или няколко дни, важно е да се следи дали има изтичане на води (без да е започнал род. процес) и да се запомни кога се е случило това. Акушерката каза, че продават разни реактиви за околопл. води в аптеките иможе да си вземем, ако имаме съмнения или пък направо да се обадим на АГ.
Попитах отново дали може да имаме безболезнени, чести и силни контракции, които да се индикация за раждане и да трябва да ходим към болницата - да, може Simple Smile
Показаха ни клипчета как минава бебето през род. канал, обясниха как му се сплексвала главичката, за може да премине. Споменаха за следродилния процес, който трае около 40 дни - да се наместят отново органите по местата си и да изтекат лохиите.
Като цяло не споменаха неща, които не сме си коментирали тук в темичката Simple Smile
А разбира се преди това дръпнаха хубава реклама на помпите медела Simple Smile и ни подариха по един биберон  Laughing

Love your smile, mama na viki, ще излязат бебенцата   bouquet още много малко сигурно им трябва.
Miss blondy, мн са хубави дрешките Simple Smile
desi, много забавно ми стана като прочетох какво е казало момчето ти - разрешено е вече  Laughing

Благодаря   bouquet

# 158
Престанете с тези дълги постове ужас , само се запълва темата

# 159
При мен от прекалено много движение бяха започнали родилни контракции през 2-3 мин.Предполагам че това наистина е един от начините за стимулиране на едно раждане.
Получих си епикризата от болницата.След направените изследвания резултатите са кетони и опалесценция в урината.Докато течеше системата с кормагнезин имах болки в единия бъбрек,дали е възможно просто бъбреците да са се натоварили от системите?

# 160
*Orhideq*, честита дъщеричка!

# 161
Ротока и на моите изследвания излезна същото, но докторите не се впечатлиха. Сигурно не е сериозно.

# 162
Аз да се похваля- бяхме на тонове и всичко е ок,гледахме и на ехографа и бебка си расте нормално.
А да ви питам- взех си ето такава помпа http://static1.framar.bg/product/pompa.jpg та мисълта ми е някоя от мамитата дали я е ползвала и добра ли е  newsm78
П.С. Защото одеве четох,че помпи тип спринцовка разранявали много.

# 163
малко мише дадоха ми допегит ама само при нужда ако е нас140/90или повече иначе нищо пия само паразетамол ако главоболието стане нетърпиво казаха без сол и сладко повече плодове и зеленчуци и белтъци ,че в урината малко ги губя. незнам но пак не ми е добре само се моля повече да не се покачи това кръвно

# 164
  • Шумен
Здравейте мами  Hug
Такмо си взех резултатите от микро био-то ОК сме чистички като сълза  Mr. Green можем да се раждаме спокойно вече  Flutter ама нека си постой още поне две седмици бебко  Wink

Общи условия

Активация на акаунт