Започна вече ЮНСКИЯ бебевалеж и всички мами тръпнат от вълнение и копнеж - 18

• 31 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен момичета ,
 Elsi86 и моите крака и ръце са така нямам никакви обувки ,маратонки и сандали които да ми стават онзи ден се принудих да си купя в магазина което ми става  Laughing

Аз силно се надявам в тази темичка и аз да успея да се похваля  Wink дано и бебка мисли така !Ще видим какво ще стане в понеделник много ми е притеснено какво ще прави доктора но се надявам всичко да е ок!

# 76
  • София
Катрин, с всеки ден ще те боли все по- малко. На 4-5 ти ден си пушка вече, споко.

# 77
Добро утро момичета  Hug, в предната тема, обсъждате едни свещички, за хемороиди, но някоя мама беше писала, че ако ще се ражда нормално са много хубави за влагалището, аз попитах но никой не отговори Sad Може ли повече информация , в смисъл, че се ползват след раждането за по бързо зарастване на раната ли ? казват се Цикатродина, ако правилно съм записала  bouquet

# 78
Love your smile, и аз преди си мислех, че това, което издува корема ми напред е примерно дупенцето на бебето. Да, ама се оказа, че като бях на запис на тоновете и сестрата ми обясни, че това е контракция. И аз бях много учудена  Laughing мислех си, че бебето просто се е извъртяло и настанило от едната страна на корема ми и издува с дупенце.
Сега вече знам, че това са контракции.

И тази сутринт от 7:00ч. съм с такива, безболезнени. В началото бяха мн често  Shocked през 4-5 мин, след половин час разредиха и сега са когато си поискат. Но са и доста слаби според мен.
Днес ще съм на щрек и ако има нещо съмнително, звънкам на док. Макар че... това ми е най-трудното - да разбера дали има смисъл да звъня  newsm78
Elsi, и на мен ми се подуват пръстите на ръцете. (краката не). Не е приятно, ама... Simple Smile
mama na viki, дано бебка тръгне сама  Peace

# 79
Катрин77 радвам се че до по добре:)  а след ставането не ти ли дават обезболяващи? Знам че трябва колкото се може повече да се върви за да боли по малко.

# 80
Катрин77 радвам се че до по добре:)  а след ставането не ти ли дават обезболяващи? Знам че трябва колкото се може повече да се върви за да боли по малко.

Не,,не се дават обезболяващи, нито се пият такива за контракциите. Матката трябва да се изчисти и свие, а болката от секциото не е чак толкова нетърпима. Както написа ivankaka след няколко дни си ок. Аз бях добре още на следащия ден, като имаше болка само при ставане и лягане, заради напрягането на коремните мускули.

# 81
Винаги съм се чудела - тези обезболяващи нали се отделят и в кърмата, т.е. ако може да се мине без тях, е най-добре.

# 82
Tyra, благодаря за темата. Страхотно оформление!!!

ротока, и аз съм като цедка - няма вена на ръцете, която да не е дупчена.
От Кормагнезина имам 2 вени, които са възпалени - зачервяване и на пипане са като въжета. Консултирах се с съдов хирург и той предписа мазане с Диклак 5% гел и след 30 минути с Лиотон 1000 по 2-3 пъти на ден. Само след 2-3 намазвания болката и отока изчезнаха, сега боря синините.
Радвам се, че и при теб Кормагнезина е помогнал.

emeka, честито! Да е жив и здрав юнака!

За обезболяване след секцио: предният път раждах секцио в Шейново (и сега така сме планирали) - бебета ги носят вечер към 22-23ч. и после чак в 6ч. сутринта. След като накърмех бебка вечер си слагах 1 свещичка Профенид, според лекарите паузата била достатъчно, за да се резорбират съставките на медикамента. Ефектът беше невероятен - сутрин вървях бодро и изправена, а вечер бях на 2 ката от болки, хубавото е че не се налага да се обезболяваш след изписването от болницата, защото болката вече е изчезнала.

# 83
  • Видин
Честито мамчета ,да са ви живи и здрави бебенцата! На всички други кураж ,малко остана Simple Smile

Вчера взех повторените изследвания за глюкоза и всичко е наред ,но....... въпреки Биогейма който взимам белтъците намаляват и в сряда ще пускам пак изследване.Доки каза,че ако пак са се понижили влизам в болница  Sad. Глезените тези дни са по-леко подути,но като се раздвижа малко повече такава тежест усещам ,че чак ме болят.
Козметика взех на Бочко,но за праха за пране още се чудя - Сано ,Тео Бебе или Бочко.

# 84
Аз козметика взех на Хип,а прах на Сано.Незнам дали да взимам спрей против комари и лосин за слънце.Искам да попитам мамите в 36 Г.С. колко им тежът бебоците защото мойто е 2.670 и АГ-то ми каза,че е голямо и ако остискам до термина ще ми е трудно естесвено раждане

# 85
Днес ще ни дават вече бебетата.Но аз кърма все още нямам.Дано слезе по скоро.

Katrin радвам се че сте добре Simple Smile Не се притеснявай за кърмата. Отначало ще тръгне съвсем малко количество коластра и после ще дойде и кърмата. Heart Eyes Просто слагай бебчето на гърда Simple Smile Това ще стимулира кърменето Simple Smile

# 86
Аз козметика взех на Хип,а прах на Сано.Незнам дали да взимам спрей против комари и лосин за слънце.Искам да попитам мамите в 36 Г.С. колко им тежът бебоците защото мойто е 2.670 и АГ-то ми каза,че е голямо и ако остискам до термина ще ми е трудно естесвено раждане

Лосион за слънце не се слага преди 6 м, ако не бъркам. За другото се ползват комарници.

# 87
И аз съм зациклила на праха за пране  newsm78
А вчера ходих до педиатърката и ме посъветва като родя бебка и ми тръгне кърмата да я кърма под час с +- 10 мин. , но аз не мисля ,че е права.ами ако ревне гладна след 1 час-какво да я оставя 2 часа да реве или...и накрая да заспи от умора ,гладна при това.Мисля да не я слушам и да я храня на поискване.Според вас как е по-правилно  newsm78

# 88
  • София
Според мен след секцио няма никаква нужда от обезболяващи. На 12- тия час се изправих и се разхождах.

# 89
Добро утро мамита   bouquet
Благодаря ви за отговорите благодарение на вас вече знам че това стягане е контракция а аз си мислех че нямам никакви симптоми  ooooh! и че феята ме е ударила с вълшебната пръчица  Mr. Green сега пък почнах да ги следя  Laughing през колко време са все чакам знак от бебка че може чудото да стане  Hug но нещо тъкмо св похвалих че е активна и тези два дена си кротува  newsm78 .. Е оставаме на същата позиция с надежда и очакване  Peace
Skrech Благодаря за отговора беше много полезен тъй като всеки изказва различно мнение друго да си ти го каже специалист  Hug то да дойде момента само   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт