Прием в МГ Варна след 4-ти клас

• 54 395
  • 194
  •   1
Отговори
# 105
всъщност има един интересен въпрос, защо и в новото класиране са 57 ученици, като по регламент трябва да са 56... и се канят повече деца само ако последните са с равен бал, а в случая не е така...
Може би, защото 57 - то дете беше прието на първото класиране?

# 106
  • Варна
всъщност има един интересен въпрос, защо и в новото класиране са 57 ученици, като по регламент трябва да са 56... и се канят повече деца само ако последните са с равен бал, а в случая не е така...

Ами сигурно точно за да няма отпаднало дете.

# 107
Таня Т., честит  прием на детето !  Hug

Благодаря, Деска! Не мога да ви опиша колко сме щастливи!
Много се радвам за вас и за това, че няма изпаднали деца /поне по прочетеното тук/. Темата я намерих преди няколко дни, защото ни приеха, а исках да прочета малко мнения за МГ.Във връзка с началото на темата мога да кажа, че детето ми не е ходило на школи. Започнахме подготовка преди областния кръг на олмпиадата по математика и сме ходили само на тези състезания, защото ни трябваха за прием в математическата паралелка на нашето училище. Започнахме да се готвим с математическа читанка, а после решавахме и гледахме решенията на състезания от минали години/ от класиране и мат.бг/. За мен бяха много полезни и  темата   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=897755;topicrefid=19, и сайта https://dauchimmatematika.alle.bg/%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87 … B0%D1%87%D0%B8-6/ . Ако някой се интересува от самоподготовка, мога и по подробни насоки да дам.

# 108
Има и друг интересен въпрос.
Ако математиката е точна наука, би следвало отговора на 8-ма задача да е само и единствено 24. Следователно на отговорилите с неправилен отговор трябва да се отнемат точки и да има ново класиране защото последните 10-12 деца са под въпрос  при минус 5 точки.
Браво на МГ Варна май ще има материал за 'Господари на ефира'

# 109
Има и друг интересен въпрос.
Ако математиката е точна наука, би следвало отговора на 8-ма задача да е само и единствено 24. Следователно на отговорилите с неправилен отговор трябва да се отнемат точки и да има ново класиране защото последните 10-12 деца са под въпрос  при минус 5 точки.
Браво на МГ Варна май ще има материал за 'Господари на ефира'
Всъщност отговорът е 12, но са присъдили и по 5 точки  на децата с отговор 24, защото много деца са се объркали / липсвали стрелки /.

# 110
А, разбрах. Значи отговорът е трябвало да бъде 12......😉......А се окза 24. Както и да го погледна по-малко от 24 не виждам да е отговора.

# 111
А, разбрах. Значи отговорът е трябвало да бъде 12......😉......А се окза 24. Както и да го погледна по-малко от 24 не виждам да е отговора.
.     Това казаха.Изрових задачата и според мен сте права / при Р се получават по 4 пътя, оттам при А по 12 пътя и при Я-24/. Нямам представа дали би имало разместване, но ви разбирам. Тук rumen s беше правил статистика.                                                                               

# 112
според мен верния отговор е 12, това са имали предвид съставителите на задачата и верен отговор според тях; обърнете внимание, че се говори за пътища, а не за варианти; това предполага образно, че избираш откъде да минеш, по "долния" или "горния" път и оттам различните опции; ако организаторите бяха казали колко са различните варианти, то тогава отговора би бил 24... интересно е да разберем пропорцията деца отговорили 12/24, цифрата от 46 деца, която посочиха с отговор 24 не е толкова голяма на фона на явили се 228 деца...

както и да е, това нито е първото, нито е последното състезание в което има задача въпрос на тълкуване; и практиката е верен отговор да се зачита на всички, посочили един от двата възможни отговора и в случая МГ правят точно това; напълно съм съгласен с тях; никога не съм чувал за вариант при който да се отнемат присъдени вече точки...

последствията: ощетени деца няма, в МГ приемат всички деца които са приети и по първоначалното класиране, и по окончателното класиране... и с това съм напълно съгласен...

# 113
В задачата има не само "горен" и "долен" път , има и трети път, което прави отговор 12 грешен, няма място за тълкуване- това не е отговор на литературен въпрос. Така зачетени 5 бонус точки на посочили отговор 12 деца, ощетява около  9, 10 други които биха били приети

# 114
на база на това което са учили и знаят децата от подобни задачи, а всъщност това е и реалността при изграждане на пътна мрежа, 3-тия възможен път всъщност го няма; пътна мрежа не се прави като осигуряваш пряк път между всеки 2 точки...; оттук от горното "А" няма как да отидеш директно на най-долното "Р", от най-долното "Р" на горното "Н" и т.н.

# 115
На база което са учили търсят всички възможности, те  пътни мрежи само с ограничения до два варианта е странно тълкуване в случая. Мисля че част от точно тези 46 деца с верен отговор,останали под чертата са ощетени.

# 116
На база което са учили търсят всички възможности, те  пътни мрежи само с ограничения до два варианта е странно тълкуване в случая. Мисля че част от точно тези 46 деца с верен отговор,останали под чертата са ощетени.

На база ученето от децата до 4 клас подходите за решаване са два:
1. Графично решаване водещо до пътна мрежа с ограничения и отговор 12.
2. Изчисляване на варианти 2х2х3х2 и отговор 24.
В задачата се говори за пътища, т.е. решението с подход 1 няма как да е грешно. Това, че са решили да зачетат и подход 2 е решение на МГ, няма проблем и с това поради липсата на стрелки на чертежа...

Спирам по темата, не ми е чак толкова интересна... Минало свършило...

# 117
Мислех да напиша това, което Rumen_s вече е казал по отношение за подходите при решаване на задачата, но няма смисъл да се повтаряме.
Само за илюстрация към думите му:

# 118
Извинете ме, някой знае ли какво се случи с близначката, останала извън новия списък на приети деца?   Ще бъде ли приета или не? В регламента за прием не пише конкретно за близнаци.

"Аз за сега не намирам отпаднали освен едната близначка,която така или иначе ще бъде приета.Много се радвам за детенцето на Таня."

# 119
ще приемат близначката извън класирането, стига родителите й да изяват желание за това... общо взето това е принципа навсякъде, близнаците вървят заедно и класирания издърпва и некласирания; така ако всички се запишат приетите деца ще са 58, т.е. 2 класа с по 29 деца... и предполагам близначките ще са в един клас  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт