Отговори
# 195
ната, аз няколко пъти съм разказваа, извинявам се на другите, че се повтарям. от момента в който започна а се върти след 5-тия месец дара много се удряше с решетките и изобщо в цялото легло, при това въпреки двойките обиколници, които бях сложила, тя просто се мяташе със засилка от единия край в другия. така си спеше. мъчихме я с прекъсвания докъм 8-мия месец и окончатлено я преместихме в преносимата кошара. направо се родихме. иначе ставахме поне по 10 пъти на нощ да проверяваме дали е добре, такива удари се чуваха. не е казано, че всяко дете спи така, но на фона на това, че така или иначе преносимата кошара е необходимост за нас понеже много пътуваме, а не виждам никакво по-голямо удобство в стационарното легло, дори напротив, просто не смятам да ги дублирам този път.

# 196
Eлч, много ти благодаря  Hug И аз се извинявам на останалите за повторението  Hug Има резон в това, което казваш...остава да изберем  newsm78

Хубава и спокойна вечер на всички  Heart Eyes

# 197
Добра вечер, мацки!

Рали85, дано няма други стрии, и тези да са единствените
Нощни, ех че неприятно се е събрало при теб, дано бързо се оправят всичките неща. Разби ме с вица, ние сме в тая поза от 2 месеца насам  Mr. Green
Алекс, аз също не мисля да гладя, освен дрехи за които е нужно, за да изглеждат добре, сушилня нямам. Не мисля, че бебето трябва да живее в стерилна среда – така или иначе ще се допира до мен, до Сами, до баща си, до чаршафите на спалнята ни, а тях не ги гладя със сигурност
Kolibri, честити танкини!
Nata, и на мен ми тежи вече корема. Нощем задължително се събуждам ако трябва да се завъртя от една страна на друга, защото ми тежи и си трябват усилия. За повивалника – ползвах подобен като на Елч – комод с чекмаджета и отгоре специална мека приставка. Това ми беше едно от най-ползваните вещи, не се навеждах, кръста ме болеше, и ми беше много удобно
Elvisa, дано не се повтаря повече тази болка. Да не би да е от някой притиснат от бебето нерв
iskambebche, и аз бих отбягвала инстантните чайове и за мен и за бебето. Ако кърмиш, може против колики, ти да си вариш чай от мащерка, джоджен и семена копър (по 1 суп.л. от трите в 1,500 л вода, кипва и се дръпва от котлона, стои 30 мин и се прецежда, може да се подслади с 2-3 суп.л. мед) и да се пие вместо вода за деня. Етеричните масла от билките минават през кърмата и ще повлияят добре на коликите на бебето
christina, машина за сладолед нямам – но много искам. И аз много обичам сладолед. Правя си този плодов - без машина, става страхотен. 4-5 банана ги нарязваш на кръгчета и ги замразяваш. След това в блендер ги смилаш както са замръзнали. Може да добавиш мед ако не ти е достатъчно сладко. От смилането бананите стават на пухкав сладолед. Може да добавиш малко какао или брашно от рожкови или малко замразени малини

Днес ходих до офиса за малко, видя ми се като епично пътешествие, хем се возих през цалото време, минах да видя наколко колеги – общо около 30 минути да съм се мотала права. Сега съм като разбита, всичко ме боли, това лежане лошо ми се отразява

Хубава вечер!  bouquet

# 198
Благодаря за мненията Simple Smile Ще го обмисля това с тези чайове и без това с тая лайка се наплаших. Но ще се възползвам определено от рецептата, която аз приемам, ако имам нужда де. Може пък детето да си е спокойно. Аз все искам да предвидя всички възможни ситуации...
Simple SmileSimple SmileSimple Smile Аз имам чувството, че корема ми се качи нагоре още тая седмица. От време на време се задъхвам и ме понаболява от дясно под ребрата. Имам си камъче в жлъчката по принцип. Пазя диета да не я дразня и мн ми се иска да издържи още два месеца да вляза в деветия поне. Надявам се да се получи. Това май ми е един от най-големите страхове по време на бременността, преследва ме от преди да забременея.

# 199
  • София
Ехаа, хайде да се включа на 14-а стр.  Crazy

Привет, мамчета!  Grinning

Попрочетох последните 2-3 страници и да взема да се изкажа отново за леглото и повивалника.

Повивалник- незаменим, още го ползваме! Супер удобно нещо, за което си заслужава да отделите малко място. Помислете си само по колко пъти на ден ще сменяте памперс, особено в началото и си пожалете кръстовете.  Mr. Green Laughing Отделно там държа цялата козметика, памперси, столчето за баня, гърнето, тоалетните принадлежности... Изобщо, препоръчвам с две ръце на всички да се сдобият с повивалник, едни добре похарчени пари!  Peace Нашият е такъв:

Само ваничката не беше много удобна, но ни свърши работа за първите 6 месеца.  Peace

Леглото- и аз съм за кошара. Съображенията са ми подобни като на Елч.  Wink

Пералня+ сушилня /2 в 1/- имаме, защото нямаше абсолютно никакво място за отделна сушилня. Върши ни работа, но да- дрехите се мачкат. Ако пространството ми позволяваше, бих ги взела поотделно.  bowuu

Машина за сладолед, ммммм.....  Crazy Flutter

Иначе сме добре, девойката спортува много активно вътре по цял ден... лудница направо!  Crazy
Надявам се всички да сте добре!  Peace

Хубава вечер,

bouquet

# 200
еспа, няма начин да не се уморяваш. едно е да лежиш по цял ден, друго е да си по-активна. успокоителното е, че времето си върви и повечето мина, по-малкото остана (все пак не много малко де! да си стои там още човекчето!:-)))

аз да ви се оплача и да ви помоля за съвет - тази нощ се схванах брутално. дясната част на врата ми е вкаменена - не мога да се обръщам в леглото, не мога да ставам, не мога да се обличам, дори на тоалетната едва сядам Sad някой да знае дали може да се ползва волтарен или пък някакъв бабин илач за схващане? много ми е тъпо, защото утре е кръщенето на дара, а аз съм като първа братовчедка на Робокоп, а болката  е нечовешкаааа Sad

# 201
Елч,

много е гадно да се схванеш. Аз лично често се схващам и те разбирам, дори наскоро болката в срамната кост беше толкова силна, че не можех да вървя, да ставам, да лягам. По този повод моята лекарка ми препоръча магнезиево олио на абофарма. На мен ми помага и то доста, но за съжаление не действа веднага, а трябва малко да се натрупа. За другите мазила не мога да изкажа мнение.

Дано се оправиш бързо, че утре е много хубав ден за Вас. Heart Eyes

# 202
Елч магнезиевото олио е хубаво , но наистина и за него трябва време. Ако имаш под ръка някой познат масажист , но е добре да си е физиотерепефт, предполагам ще ти помогне. Най-вероятно някое нервче си понатиснала и от там е проблемът. Аз преди 2 год така се бях схванала и само така се оправих, а не с хапчетата , които преди това ми предписваха разни лекари. Весело изкарване на утрешния празник  Hug

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 16:34 от Kolibri86

# 203
Елч, мисля, че няма да навреди волтарена. Все пак е за мазане, а и не сме в много ранен етап. Дано се закрепи положението до утре.

# 204
Здравейте, момиченца кокиченца Simple Smile
Отдавна не съм се включвала, ама си ви следя Simple Smile Повече пиша във фейса, ама започвам и тук вече да съм си редовна Simple Smile
 Елч, дано скоро да ти мине това неразположение. Питай в някоя аптека или ако имаш покрай вас студио за красота и там да правят масаж, за да те отпусне. Шефката беше така и след серия масажи се оправи, даже след първия имаше подобрение Simple Smile Дано утре вече да се чувстваш по-добре и да си изкарате много хубаво празника Simple Smile   bouquet
Днес, нали е задушница, и ходихме до гробищата. Е няма такъв ад, не можеш да стихнеш дори в минимална близост до гробищата Sad И на всичко отгоре, защо плащаме тези места, след като покрай тях е змиярник. Цигани се разхождат с лопати ножици, но срещу заплащане ще ти почистят. А и има толкова безработни хора, могат сезонно или и аз не знам как, да ги назначат и да чидтят. То е ужаспокрай гроба на баща ми е някакъв ад, само едно място е чисто, всичко друго е обрасло и тревата е почти колкото нас. Ние чистим редовно, ама около него като е обрасло, кел файда Sad Толкова ми става тъжно понякога, че ...  Cry

# 205
Аз също имах болки на седалището , сега нямам  изчезнаха като магия , понякога бебето притиска някой нерв и се появява болка , аз се мазах няколко пъти с балсам от конски кестен и арника  ..наистина облекчава  , но едва ли ми мина от него ..
Моят корем сякаш е разположен много ниско долу , една колежка , която е само две седмици преди мен има съвсем различен тумбак т.е доста висок , не знам това на какво се дължи ?
Хубав ден на всички !

# 206
  • София
Привеееееееет.
Еспа, добра разходка си направила. Все е нещо на фона на лежането, което практикуваш.
За повивалника, аз си имам такъв преместваем без скрин. От тези твърдите, което се закачат на леглото. Адски ми беше удобен, в момента е при сестра ми, ноооо набързо ще й го дръпна. Иначе го ползвах до около 1г. някъде. После на кревата, че той така или иначе не свърташе на едно място.
Аз пък днес съм Мома. ММ и детето отидоха в Кюстендил на картинг състезание да гледат  Mr. Green Аз си имам кола, пари хахахахаахах  Mr. Green  Joy
Ще ходя при мама, там има един огромен магазин на Мат Стар супер зареден, да видя за сандалки на малкото да взема, че може и аз да се сдобия с нещо. На фризьор искам да ида, че последния път, когато ми изтъняваха косата беше преди повече от 2 месеца и вече съм като дамаджана. Много бързо порасна и се сгъсти отново.  #Cussing out Та така, днес съм фрий от всякъде. Преди малко потеглиха с колата мъжете и аз направо нямах търпение да стана. ММ вика почивай си, спи си, хахахах викам оооооо как ще пропилея това ценно време в спане, абсурд  Mr. Green

# 207
Здравейте, момичете!

Маци, честито ергенуване! Да си прекараш супер сама, да се напазаруваш, и починеш добре!
Елч, да имаш прекрасен ден днес, сигурно е голямо вълнение Hug
emilia.st, различните жени носят на различна височина – предполагам зависи от разположението на  бебето и вътрещното пространстрво. И двете бремености, коремът не бих казала, че ми е високо, а има и поверия че момчетата се носят по-ниско, а момичетата по-виско
iskambebche, и моята ръб на матката тази седмица я усешам почти под ребрата и доста над пъпа усешам малката да си движи ръчички или крачета

Хубав, слъвчев почивен ден!  bouquet

# 208
Здравейте тумбачета   bouquet

Елч, много гадно това със схващането... Дано те е отпуснало и да можеш да се насладиш на празника  Hug

Еспа, бая разходка е било. Дано си си починала вече  Hug

Мусе, чувала съм,че болките в срамната кост са нормални, особено при първа бременност. И аз май усещам нещо, но от всичкото дърпане и опъване, вече гледам да не се замислям кое по-конкретно ме боли ... newsm78

Маци, честит ергенлък, дано си прекарваш добре  Sunglasses

Момичета,на мен от време на време сякаш ми изтръпва тумбака...предполлагам, че това са т.нар. подготвителни контракции... Thinking В сряда съм на лекар - ще питам.

Да ви се похваля - днес имаме годишнина от сватбата с ММ, 2 години Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 209
  • София
Ната, честита годишнина.   bouquet
Аз вчера си изкарах добре с майка ми и сестра ми. Обикаляхме моловете. Аз се сдобих със страхотни сандалки и една туника. На малкото не успях да намеря хубави сандалки. ММ и детето изкараха цял ден на картинг, слушали са се и така.
От днес съм заредена с нови сили. След малко изчезваме навън, докато още не е станало прекалено топло, че по детските площадки сянка няма  Crossing Arms
Моята мадама нещо се е кротнала тия дни, чак започвам да се шашкам. Вече 2 ден почти не я усещам дори в обичайните ми пози, когато винаги приритва. От време на време някакви потрепвания, но ни помен от предишните шутове.  newsm78 Все още не съм се шашнала до степен да ходя на лекар. Знам, че има и такива моменти и гледам да съм спокойна.
Вчера разгледах малко колички (то няма никакъв избор по магазините) и защо ми се струва, че всичките возят адски твърдо  newsm78 Натискам дръжката надолу за да видя дали поддава, ми то не помръдва, бе. Какви са тия каруци???  Rolling Eyes  И то говоря за някакъв хубав клас колички с кош и всичко останало. Просто съм разочарована. Имаше и някои, които отчетливо си показаха, че возят меко, но цените на тези колички бяха в порядъка на 1200лв  #Crazy
Търся си аз втора употреба от любимата ми и няма какво повече да гледам. А и има още доста време.

Общи условия

Активация на акаунт