Отговори
# 180
Eлч, ти ме убеди за повивалник, че аз много се колебаех newsm78 Инаме съъм си харесала това легло и шкаф с повивалник към него

http://www.dibobg.com/leglo-penny-183.html

Относно нападките, те са много лошо нещо. Кърменето е страхотно, дума да няма, но то не трябва да е толкова неистово трудно колкото е понякога. Сигурно е вярно, че няма жена която да не може да кърми, но понякога е наистина мнооогоо трудно - виждала съмм го по мои приятелки. В крайна правиш каквото можеш, постараваш се достатъчно, пък не трябва да се депресира жената в този толкова деликатен момент. Аз просто не смятам, че всичко трябва да става непременно на всяка цена.
Има толкова примери, няма смисъл излишен тормоз... Simple Smile

Момичета, вчера бях на лекция за бъдещи родители в Сити Център и да ви кажа беше доста интересна. Лектор беше Елена Кръстева, майка, дула и доброволец в няколко организации в подкрепа на кърменето и други естествени идеи. Лекцията беше като цяло за раждането, но от един много приятен и позитивен ъгъл - не като от лекар. Даде интересни насоки за облекчаване, етапи на раждането и много положителна нагласа.

Оффф, отплеснах се....  ooooh! спирам  Grinning

# 181
  • София
Аз дървеното креватче си го взех от Вис Виталис. Хипер доволна съм. Размерът е 140/70. Леглото е супер масивно и стабилно. Лично съм приспивала Алек там, лежейки до него. ММ също е лягал  Mr. Green Дрешките на малкия в момента ги държа в един скрин (от Виденов), който скоро ще освободя за бебчето.
Елч, чувала съм много лоши отзиви за комбинирана пералня със сушилня. ЖГлавно всички се оплакват, че им мачкат дрехите. Моята сушилня е отделно и никога не ми е мачкала нищо или съсипала някоя дреха. Слагам де що ми види окото, синтетика заедно с памук и т.н. Никакви ядове нямам.
Чайчета съм купувала само български. За лактация ползвах "Български лактогонен чай", а на същата марка (която не си спомням каква беше, в едни невзрачни тъмно зелени опаковки)ползвах чай от копър и анасон за коликите (не че помогна, Алек беше със зверските колики до 5 месеца). Всякакви видоде инстантни чайове изобщо не препоръчвам.  Peace Една приятелка ми даде инстантен чай на Хип за кърмачки, ми като прочетох какво има вътре и съвсем се отказах да го пия. То не можеше да наблъскат повече химия  ooooh!

# 182
Похвал - от днес съм в платен годишен отпуск, с момичетата, с които коментирахме отпуските, потвърждавам, че сега си пуснах и ми разрешиха целия отпуск за 2014г.

Късметлийка!  Grinning Аз също до момента не съм ползвала нищо от платения ми годишен отпуск за 2014 и когато споделих със счетито, че имам намерение да си я ползвам цялата преди да започне да тече 45-дневния болничен, все едно пари й поисках. Половин час спорихме, но тя така и не отстъпи от позицията си, че мога да ползвам само частта от отпуската за 2014, която е изработена до момента, т.е. 10 дни! #2gunfire

# 183
dragmi, не знам твоята счетоводителка какъв дерт има, така или иначе ти ще си пуснеш молба до работодателя, имаш право да поискаш ползване на целия отпуск наведнъж или на части, съобразно заявен от теб график.

# 184
dragmi, не знам твоята счетоводителка какъв дерт има, така или иначе ти ще си пуснеш молба до работодателя, имаш право да поискаш ползване на целия отпуск наведнъж или на части, съобразно заявен от теб график.
И аз не знам какъв й е проблема, но в крайна сметка сигурно ще си ползвам изработените 10 дни, а оставащите 10 за 2014-като ми изтече отпуска по майчинство. Писна ми да се разправям с нея, сега от хормоните съм по-раздразнителна, а не искам бебка да усеща, че се нервя.

# 185
dragmi, пази си нервите наистина, принципно имаш право и би могла да пуснеш молба за целия отпуск, но ако мислиш, че разправиите ти се отразяват, както и на бебето, си го остави за после да го ползваш  Hug

# 186
  • Сандански
Момичета искам да ви помоля за вашето мнение............Колебая се между три модела колички  :1stroller:http://www.bebe-best.com/2013-baby-design-lupo-bebeshka-kolitchka-col-07-siva-p-41651.html http://www.bebe-best.com/2013-adbor-bebeshka-kolitchka-zippy-col … -103-p-53013.html http://www.bebe-best.com/bebeshka-kolitchka-lander-cite-2014-black-p-59318.html

# 187
Аз също до момента не съм ползвала нищо от платения ми годишен отпуск за 2014 и когато споделих със счетито, че имам намерение да си я ползвам цялата преди да започне да тече 45-дневния болничен, все едно пари й поисках. Половин час спорихме, но тя така и не отстъпи от позицията си, че мога да ползвам само частта от отпуската за 2014, която е изработена до момента, т.е. 10 дни! #2gunfire

dragmi, по принцип счети е права, но само по принцип, защото идеята е, че ако напуснеш, сегашният работодател е прецакан с неизработената отпуска и затова някои искат да се изработи. В този смисъл може да се откаже ползването сега на цялата годишна отпуска. В нашия случай обаче, това за мен е чиста проба злоба и заяждане, освен това (като новоизлюпен полуексперт да се изкажа) това (недаването на цялата ти отпуска) само затруднява нейната работа, което го прави още по-неразбираемо за мен.

# 188
Добре де, ти няма да напускаш, излизаш майчинство. Докато си по майчинство ти се трупа отпуск (поне по сегашния закон). Дали ще го ползваш сега или после той ти се трупа  newsm78.
Иначе си права, не си заслужава нервите Simple Smile, стига после да не е проблем да го ползваш.

# 189
  • София
savistoikova, X-Lande - ра като марка е най-добра от трите. Всеки ползвал марката е хипер доволен. Супер проходими и маневрени. За другите 2 нямам мнение.

# 190
момичета искам да ви питам един малко страничен въпрос. Някоя от вас има ли машина за сладолед, днес ми донесоха един каталог на лидъл и там има една за 44 лв. Принципно аз много обичам сладолед, но купените са супер сладки и мазни и си представям как си правя сладолед само от мляко, захар и плодове - та въпросът ми става ли така с машина за сладолет, защото като направя някоя смес и после я замразя в камерата и изобщо не може да се яде в смисъл супер твърдо е и трябва да се размекне, което пък не е съвсем сладолед, а нещо като леден шейк или дори и в машина пак трябва да ползвам готови смески, което обезсмисля покупката.

# 191
ната, и моето легло и повивалник бяха от Дибо. леглото не го ползвах грам и за мен е излишно, казвала съм ви, но повивалникът беше златен. ето този е:

на мен лично като съм ползвама този повивалник онези на леглата са ми малки, но нека все пак кажа, че има деца, които по принцип от рано не искат да лежат да им сменят памперсите (без значение колко е удобен повивалника), докато има такива като дара, която до 2 г. си лежеше на него и си й сменях памперса супер удобно.

маци, и аз знам, че е по добре да са отделно пералнята и сушилнята, но ние просто нямаме място за още един уред Sad

сави, изборът на количка се прави на база разни изсквания - тежест, ширина на коша, размери на количката, дали ляга летното кошка, как се сваля сенника и т.н. изброй си твоите и виж коя количка отговаря на най-много от тях. аз поне така направих. не коментирам количките, защото не ми се отварят линковете.

# 192
Eлч, и аз съм се огледала в повивалник такъв...Аз всъщност не съм ходила да ги видя още... Но ми харесаха леглата, че са изчистени и ми изглеждат надеждни...Ти на какво легло си се спряла (извинявай, ако си казвала, но малко съм отнесена и хич не помня  Crazy)

Ето тези линкове, ако някой си намери нещо интересно, дадоха ни ги на училището за бъдещи родители:

http://www.elenapsi.com/

http://www.estestveno.com/

http://www.estestveni-idei.com/prod/home.html

# 193
ната, аз мисля да взема този път само преносима кошара, така и така с Дара ползвахме само такава след 5-тия месец, просто не виждам смисъл да взимам 2 легла, от които едното да седи като паметник, както направихме с нея Simple Smile та този път мисля да инвестирам в някакво готино преносимо, малко по-висок клас.

# 194
Eлч, а защо не ползвахте леглото, ако мога да попитам де  Grinning че много се колебая на какво да се спра....

Общи условия

Активация на акаунт