Отговори
# 630
Петинка, добре дошла!  Hug

Ех, че кеф. Още една мама с трето детенце!  Heart Eyes

Благодаря за милото приветствие  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!!!

# 631
Пиша ви много притеснена, днес пътувахме към провинцията и като пристигнахме забелязах че имам една капка кръв (бледа) .Иначе нищо не ме боли, бебето си мърда както преди. На вчерашния преглед док каза че всичко е ок. След малко ще й звънна да видим какво ще каже, обаче съм мн притеснена Sad дали е от гадните дупки по пътя ??  чудя се дали да търся някой местен лекар?

# 632
Ако не успееш да се свържеш с  лекаря си, аз бих потърсила  някой местен. Ако има кой да ти препоръча там някой, ако не - в болницата сигурно ще има. Може и да не е нищо притеснително, но това е едно от нещата, които задължително изсикват консултация някаква- поне според мен. И ако можеш не се натоварвай и почивай, докато установиш контакт с лекар.
Стискам палци всичко да е тип топ Simple Smile И не се паникьосвай, ще те видят и ще кажат какво е, а може и нищо да не е. Едната лекарка, при която съм ходила беше казала, че е възможно от самото влагалище  някакво прокървяване, някакво капилярче да се спука (Възпаление гъбично примерно +секс ), без да е свързано с бебето.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 18:46 от iskambebche

# 633
Здравейте, мами!

Петинка, Тони, Crave , добре дошли! welcome

Петинка, с теб май бременяхме заедно в янураки 2009, нали не бъркам
iskambebche, да ти е гив и здрав мъжът!
Янчето, звънни на лекаря си, нека ти каже какво да направиш най-добре, но подкрепям Искам бебче, ако не успееш да се свържеш потърси лекар там където си, нека те. През това време лягай и почивай. Дано всичко мине бързо
Уики, внимавай и не се пресилвай с тези тапети! Честит ви матрак и ново бебешко легло
Нощни, честит ти тиган и прахосмукачка. Верно има нещо във въздуха или звездите – знам ли, обаче така ме сърбят ръцете за един нов кухненски робот, че стария сдава багажа.
Елч, Боса нова, аз не бях разбрала за тая банкова истерия, наложи ми се да ида до една банка да си подновя картата и напарво свят ми се зави като видях опашката ooooh!
quqkli4ka, подуването на краката обсъдила ли си го лекаря ти? Моите не се подуват, но от момичетата съм чувала за душ с хладка вода, да ги вдигаш на високо и пиене на повече вода и течности

Днес ме е хванал страшен мързел, цял ден спя или се ровя из интернет. Някакви хемероиди ми се обаждат. И киселини, ама с тях май вече почти свикнах, за капак ми се яде много кисело и това само прави киселините по-лоши.

Мацки, можете ли да ми пропърчате от къде да си взема еластичен слинг шал за новородено? Гледах на amazonas, но такъв ще си взема като стане малко по-голямо, че не са еластични, а някъде бях чела или Нощни беше казвала че за началото еластичен е по-добре. Нощни правилно ли помня?

Хубав ден!  bouquet

# 634
Янче, най-вероятно е от дупките да се е получило. Аз също прокървих след едно лашкане и пътуване в 5 месец. Не се притеснявай, важното е да лежиш и ако ти е възможно не пътувай поне няколко дни. Съветвам те да се свържеш с твоя АГ, но и да отидеш на един преглед в най-близката болница, поне да се успокоиш, иначе само ще го мислиш и ще се притесняваш. Аз бях 3 дни в болница тогава и ми вливаха но шпа и папаверин и пиех 3х1 магнерот. След като ме изписаха, изрично ми казаха да не пътувам никъде, освен ако не е нещо крайно наложително, да лежа повече и т.н. Щом усещаш бебчето, съм сигурна, че всичко е наред, но наистина  отиди да те видят на един ехограф за твое успокоение. Поне при мен притеснението отмина в момента, в който видаха бебето и ми казаха, че всичко е ок. Успех  Peace Да се включиш с добри новини в най-скоро време  Hug

# 635
  • ул. "Мечтание"
Мацки, можете ли да ми пропърчате от къде да си взема еластичен слинг шал за новородено? Гледах на amazonas, но такъв ще си взема като стане малко по-голямо, че не са еластични, а някъде бях чела или Нощни беше казвала че за началото еластичен е по-добре. Нощни правилно ли помня?

Зависи какви са ти плановете.
За мен лично един тъкан слинг е напълно достатъчен от раждането до 2-3-4 годишна възраст или там докато се носите.  Peace Тъкан слинг се слага по-лесно отколкото еластичен. Еластичния си има своите предимства разбира се.  Wink
До голяма степен е въпрос на лични предпочитания какво ще избереш. Но ако планираш бебеносене и след годинката, но искаш да минеш само с един слинг - по-добре се обзаведи с тъкан.
Ето ти една публикация, където са сравнени тъкан и еластичен слинг: http://www.fairyknot.org/blog/slings/wrap/elastichen-vs-neelastichen-sling/

Янче, надявем се всичко да е наред! Напълно е възможно да е от пътуването, от секс, или ако са ти правили вагинален преглед... Предвид количеството и ако не се повтори по-скоро вероятно няма място за притеснение.

# 636
званях на моята лекарка, но още не ми е вдигнала, отидох до болницата гледа ме на ехограх и после ме опипа да види дали имам разкритие... Каза че нямам кървене и явно е били от нещо външно ( или от раничката която имам) каза че имам леко скъсена шийка, но това си мисля, че щеше и моята лекарка вчера да го види на ехографа. Каза ми или оставаш за три дни на системи или ще ти предпиша лекарства, но аз реших да не оста и се прибрах да пичивам. Преди да ида на прегледа нямах контракции а след него ми се появиха, дали е от опипването което ми направи или от притеснението ??  Не знам сега лежа и си почивам ако усетя контракции ще запалим колата и ще се приберем, все пак сме на час път ит София

# 637
Янче, от притеснението са може би. А за скъсената шийка, доколкото знам не се вижда на ехограф, вижда се , но с вагиналния накрайник. Тук Espa може да се включи с достоверна информация. По-добрият вариант е да останеш и да лежиш и да пренощуваш там. Сега, щом и контракции имаш, едно пътуване няма да ти дойде добре. Само гледай да се успокоиш и да си починеш от пътя  Hug

Espa, благодаря  Hug . Матракът е за голямото легло в детската стая, но вчера като го докараха и с ММ голям мерак имахме да го пробваме, та веднага се метнахме на него и там сме си заспали  ooooh! . То леглото е тек и половина, та затова се и събрахме де  Crazy За детското, много се почудих от къде знаеш, даже се поогледах да няма някакви подслушвателни устройства около мен  #Shocked , после се усетих, че аз във фейса писах по-рано  hahaha Joy . А за тапетите, хич не съм се преуморила, аз съм на строителната площадка по 1-2 часа на ден, седя на един стол и стържа с една шпатула по стената  hahaha - голяма съм картинка... ама само половин стена ми остана  newsm44 , вижда му се края. Аз по принцип обичам  ремонтите и всеки път умирам от кеф да върша такава някаква бояджийска работа  Crazy . А ако ме оставиш без надзор в някой голям магазин или склад за строителни материали, мога цял ден да зяпам и да изкупя всичко  ooooh!

Нощни, днес нищо ли не си купила? Хладилник, пералня, нова къща....  Crazy . Със здраве да си ги ползваш нещата  Peace

Момичета, имало доста смъртни случаи от марсилска треска (чух за 5 такива в Пловдив, че имало). Хваща се от ухапване от кърлеж, а сега, заради дъждовете, популацията им се е увеличила, така че се пазете, преглеждайте се хубаво след разходки.

Хубава вечер   bouquet

# 638
Здравейте Simple Smile Аз си признавам без бой, че през последните няколко седмици доста воайорствах във вашата темичка Embarassed, та реших, че е дошъл моментът да се запиша, макар и малко късно.  Simple Smile
Моят термин е за 06.09, очакваме момиченце, трета бременност ми е, на 28 години съм Peace Имаме 2 момичета, решихме, че ще пробваме за момче, ама така и не стана работата Laughing Ходила съм на 2 места на преглед, отделно на 3Д и всички казват, че ще е момиче, таткото обаче, все още е на мнение, че може и момче да е Grinning Така де, надеждата умира последна Simple Smile
Иначе при мен засега всичко върви доста нормално. Все още работя, но скоро мисля да си пускам вече отпуската в сила, че имам доста почивни дни, които не съм използвала Simple Smile А пък и коремът вече доста ми тежи, трудно ми е, кръстът също доста ме боли вече, но това са си нормални неща за седмиците, в които съм Simple Smile
Бебето също е добре. На преглед съм на 04.07 и тогава ще видя и колко е пораснала. На последния преглед, в началото на юни, беше около  1, 200 кг., което според лекаря ми си отговаряло на седмиците.
И общо взето не се сещам какво друго да напиша, но пък постепенно ще ви вляза и в темпото на писане и ще се включвам и аз.
Лека нощ!

# 639
Еха още две мами с трето детенце. Добре дошли   bouquet
Ивче четвъртият път се сменя пола да знаеш, така че не се отказвайте  Simple Smile

# 640
  • ул. "Мечтание"
Нощни, днес нищо ли не си купила? Хладилник, пералня, нова къща....  Crazy . Със здраве да си ги ползваш нещата  Peace

Joy hahaha Joy hahaha Joy
Почти си купих покрив. Идваха на оглед да ни дадът оферта. През седмицата чакаме още двама. До тук съм доволна от предложенията като финанси и изпълнение, макар че няма да е точно както си го мислех аз!  smile3508

Ивче, добре дошла!  Hug С теб сме на една възраст.  Wink Само че аз имам две момчета и чакаме момиче.  Crazy Heart Eyes

Голяма мъка тая нощ. Сънувах че съм се изгубила някъде, в чужбина съм... нямам карта, нямам джи пи ес и се ядосвам, че не съм си сложила поне някоя програма с офлайн карти на телефона... и едно лутане, едно чудо.  ooooh!

Хайдееее, отивам да се приготвям и да ходя да бачкам.
Хубав ден на всички!

# 641
~Ивче~ Добре дошла и от мен ! Hug

Момичета, леко съм притеснена относно килограмите си. На последните 2 прегледа показва едни и същи кг и АГ каза, че леко се притеснява от това задържане (както се изрази тя), днес се теглих и се очертава ако не кача нещо в следващите 2 седмици, на 3-тия преглед да покаже същото. В началото се радвах, че не качвам, но сега малко се притеснявам. ММ каза, че бебо си взема каквото му е нужно и не е необходимо да качвам за да расте, но аз не съм спокойна.. Отдавам го на това, че в началото качвах по 2кг всеки месец, дори се бях притеснила, че с това темпо ще стана доста кг  накрая, но вече 2 месеца не съм мръднала. +8 кг съм и се храня добре, без ограничения (сладко, тестяно, сладолед...) ако им а някакво значение.
Хубав ден, мами Hug Hug

# 642
До колкото знам и съм чувала, някои качват в началото и после задържат, други качват най-много накрая. Ако това ще те успокои и аз вече няколко седмици стоя на едни и същи килограми +10 съм, уж трябваше сега най-много да качвам. Ако бебето расте и се развива няма проблем. Една приятелка каза, че от седмия месец не е качвала нищо, сега е в девети и бебето е вече три килограма, по ехографски измервания.
А една друга повръща непрекъснато и след като роди  се оказа с по-малко кг от преди да е бременна. Бебето се роди 3,500кг.

# 643
  • have faith and be patient ..
имам позната ,която качи 8 кг за цялата бременност , бебчето и е живо и здраво  , износено до край    Peace

# 644
Здравейте момичета. Честит имен ден на всички празнуващи днес  bigdance2
Добре дошли на новите мами  Hug
Рефлект -  според мен докторката ти излишно се притеснява от твоето некачване. Бебето качава ли? Ако то е добре и се развива нормално , не виждам нищо притеснително в това , че си задържала килограмите Peace
Нощни - честити тиган и прахосмукачака. Скоро да се похвалиш и с нов покрив  Wink
Янче - как си днес ? Дано всичко е наред и да е било фалишива тревога. Лек път, когато решите са се връщате  към София
Цвети - кога ти е изследването ? Дано резултатите и при теб да са наред. Между другото имала ли си проблеми с кисти на яйчниците някога ? Аз ходих за още едно мнение за всеки случай затова  защо ми играе глюкозата и се оказва ,че най-вероятно се дължи на стари проблеми и няма нищо общо нито с гестационния диабет , нито с нормалния. И даже ми отпрадна забраната за плодовете. По пък се появиха нови , които не ми пречи да спазвам  Heart Eyes Ако и при теб е имало нещо подобно ,ако искаш пиши ми да ти разкажа по-подробно.
Аз се вкарах в нов филм. Лекарката, която ме следи и при която ще раждам излиза отпуск до 01.09, и макар терминът ми да е по-късно (вече се води на 05.09)  и за в момента да нямам признаци, имам чувството , че   ylinfant няма да си дочака термина.Да не говорим , че момъкът продължава да си стои напречно.  А съм супер чувствителна на тема лекари и недоверчива( не че няма защо в грозната  българска действителност)  и както казва ММ яко ме е стегнала шапката тези дни  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт