Отговори
# 645
Добро утро, момичета   bouquet

То обяд станало, пък аз още съм на добро утро  newsm78 .

Qncheto89, как си днес?

~Ивче~, добре дошла в отбора  Hug . Споделеното воайорство е половин воайорство  Crazy
Четвъртото вече ще е момче  Peace .

Нощни, значи все пак съм познала горе-долу за къщата  Wink . Дано ви дадат още по-изгодна оферта  Peace

Reflekt, ако всичко е наред и бебчето се развива добре, не виждам причина да се притесняваш, че не качваш. Аз пък се притеснявам, че много качвам. Досега качвах по 1кг на месец, а последния месец съм +3  ooooh! Явно при мен ще си важи приказката, че накрая най-много се качвало...

Kolibri86, много е неприятно това с тая отпуска по никое време  Crossing Arms . Ами, да си ги взимат юли месец! Да ти кажа, най-добре се посъветвай и с нея и я попитайда ти препоръча някой добър лекар за всеки случай, даже си направи и една консултация с него, че да го видиш какъв е. Иначе, много ясно, че ще се носите до термин  Hug

Аз снощи открих официално бирения сезон. Много обичам бира  Blush . Знам, че може да се пие по малко по време на бременност, ама съвестта ми не ми позволяваше и си бях казала, че явно няма няколко години да пия алкохол и това си е. Но снощи ММ се прибра с 1 стек Каменица от тази синята, безалкохолната.  Crazy . 3 изпих, голям кеф  Blush , днес ще направим ново зареждане...
Вие, момичета, пиете ли?

Хубав неделен ден на всички   bouquet

# 646
Добро утро! (то вече икиндия стана, ама аз сега се събуждам) Mr. Green

~Ивче~, добре дошла! Hug
Янче, как си днес?
Уики, шийката може да се премери и с мануален преглед, така проверяват и за разкритие, изглаждане и т.н, но го правят рядко
Нощни, много благодаря за статията и за съвета. Явно съм останала с грешно впечатление, че трябва първият слинг да е еластичен задължително Hug. Ясно взимам си тъкан и се приключва с дилемите ми. Успех с покрива, дано намерите най-добрата оферта
Уики, получавам инфо от агенция „Espa”  Joy – имам бръмбъри навсякъде. Хаха уби ме с това, че обичаш да пазаруваш бои и ремонтни неща, аз съм като загубена в такива магазини и в общи линии мижа и взимам каквото ми падне. Благодаря за инфото за Марсилската треска, сега ме шашна здраво ще огледам детето пак за всякакви черни точки
Рефлект, аз съм +7 килограма в момента, като на последният преглед се оказа, че последните 2 седмици съм смъкнала кило. На никой не му направи впечатление, бебето явно расте. Искренно се надявам да позабавя темпото с качването последните месеци
Kolibri, радвам се че при теб са отпаднали съмненията за диабет. Страхотни новини. Това с доктора ти е много неприятно и аз мисля, че трябва направо да я попиташ да потърсиш ли друг и тя кой ти препоръчва. В момента моята докторка я няма, специално проведохме разговор какво правя, ако сега бебето тръгне, за да съм наясно

Една интересна статия на английски, за количеството мляко в гърдите
http://kellymom.com/bf/concerns/mother/when-will-my-milk-come-in/
И бърза карта за справка, за това дали бебето получава достатъчно мляко.
http://www.kellymom.com/store/handouts/newborn/enoughmilk.pdf

Хубав и усмихнат ден!  bouquet

# 647
Wickedly, аз от самото начало на лятото ММ като пие бира и си дръпвам по някоко глътки,мисля че няма проблем и никой не е казал ,че има даже ме успкояват ,че можело по цяла чаша,но не се отпускам толкова:-)
Да не забравя и аз да поздравя всички празнуващи днес ,бъдете живи и здрави с целите си смейства.
Янче ,надявам се днес да си по-добре и по-спокойна,не се тревожи всичко си е ок ,щом бебенцето си мърда.
Рефлект,това с кг и на мен не ми се вижда притеснително,щом бебето наддава,значи че ти отслабваш мъничко по някои части на тялото,само стряскат излишно тези докоря,пък и ти нали си хапваш,не стоиш гладна.

# 648
Еспа беше казала,че
 спираш да слагаш вагинално утрогестана преди микробиологията.Колко дни са необходими,  за да няма влияние вече?

# 649
Честито на всички празнуващи!

Искам бебече
- 2 дни преди микробиология, докторката ми е казала да го пия през устата. На самия преглед винаги първо ми взима  микробиология и тогава ме гледа с вагинален накрайник на ехографа, че нали се слага гел, той също може да компроментира пробата
От момичета, които слагат утрогестан, съм чувала че вместо през устата, при нужда да не е вагинално, го слагат ректално, но моята докторка ми каза изрично през устата и така правя

# 650
Здравейте! Simple Smile Благодаря ви за топлото посрещане Hug
Честито и от мен на всички празнуващи!  bouquet
Нощни очи, ехе, страхотно. Вие поне сте успели да ги нашарите Simple Smile

Цветенце, Wickedly , недейте така Grinning Много ни бъзикат и приятели, че четвъртото щяло да е момче, ама мъжът ми казва, че не би поел такъв риск, с четири жени вкъщи му е достатъчно, с пет вече нямало да издържи Laughing

Reflekt , не се притеснявай. Ако бебето е добре, расте и всичко е наред, няма повод за притеснение Wink Аз с втората бременност бях горе- долу като теб. До към 5-тия месец качвах доста, бях качила 7 кг., след което спрях да качвам и чак накрая на бременността качих изведнъж, та накрая вече бях +12 кг. А с първата в началото нищо не качвах. Само коремът ми растеше и туй то. Всеки ме упрекваше, че не ям, а аз буквално се тъпчех като прасе Embarassed И за цялата бременност бях качила само 8 кг., основно в корема и дупето, но пък малката се роди 3, 300 кг., жива и здрава Wink
А сега, с тази бременност, съм за момента +6 кг., като има месеци, в които не съм качвала нищо. Wink Обаче бебето си се развива и си расте, размерите му според лекаря си отговарят на седмиците и така Wink Според мен всичко си е до самата структура на тялото.

Wickedly , аз бира не обичам, но пък наскоро бяхме на бал, та си позволих чаша бяло вино. Peace

# 651
Здравейте, септемврийки   HugАз съм горда мама на февруарче 2014
Първо искам да пожелая на всички ви да имате леки и безпроблемни бременности. Да стигнете до най-красивия финал и да сте в пълен състав.
Аз съм тук за да ви предложа:
Скрит текст:
Нашата комбинирана количка Adbor S-line 3 в 1 - http://kasida.bg/adbor-bebeshka-kombinirana-kolichka-sline-3-v-1 … 06-678-25447.html
Продавам я с подарък кенгуро от 3 до 9кг. Ако имате интерес пишете ми на лични за да се уточним за цената
Отново ви пожелавам лека и безпроблемна бременност Hug

# 652
  • София
Reflect, аз качих 4 кг първите 3 месеца и оттогава съм в застой -  не съм качила нито грам. Спазвам ниско въглехидратна диета по настояване на следящия ме АГ. Детето расте, обаче, с 3 седмици напред.

Вчера си правих глюкозно натоварване и се оказах с инсулинова резистентност, което е пред-диабетно състояние. Сега ми назначиха още по-строга диета. Вече не знам какво да ям, като изобщо не обичам месо. Обмислям да си направя консултация с ендокринолог и диетолог.

# 653
Благодаря добре съм, лежа и малко се разходих пак имам от време на време подготвителни контракции, но си пия но шпа-то и магнерона  Wink

# 654
Янче радвам се че си по,,добре.Еспа благодаря за отговора.Аз днес пробвах колани за бременни не знам някой носил ли е? Аз не си взех все ми се струваше че ме стяга мн, като го отпусна няма никаква полза. Трябва ли да стяга не знач и аз. Нощни беше споменала,че и с шал става. Ще обесниш ли как точно.

# 655
ехо, мамчета, здравейте  Hugискам да питам, нормално тегло ли е на бебето 922гр.в 28 г. с?  като чета други цифри и се замислям, докторката ми казва всеки път, че всичко е ок newsm78

# 656
  • ул. "Мечтание"
Рефлект, двете предишни бременности съм качвала максимум 6-8 кг. Сега дори съм на минус. Ако се храниш както трябва и бебето расте не би трябвало да е проблем.  Peace

Уики, аз също не съм по бирата! Мъжа ми е ѝ е фен. Но виж хубаво червено вино си пийвам от време на време.  Crazy

Днеска много дълъг ден ми дойде. Отивам да вечеря и да си лягам.  Crazy

# 657
Аз съм качила 10 до тук 31 г.с. но главно защото кърмех малката и ми налагаха да качвам по 500гр на седмица или да отбивам а на мен хич не ми се искаше. Тук не са ме гледали нито на видеозон, нито на гинекологичен преглед от 12 г.с. (Финландия). Питах ги кога казаха, че щом бебето ритало и съм се чувствала ок в 36 седмица чак Sad нямам търпение друго е да си ти кажат, че всичко е ок а с малката до сега ме бяха гледали и преглеждали поне 4 пъти.

# 658
Добро утро, момичета  bowuu

Espa, голяма мания ми е, нещо като ходенето на шопинг по моловете. При мен най-омразноо е да обикалям по магазини за дрехи, защото все нещо не ми харесва и ми е голяма мъка купуването на дрехи, та явно съм избила в другата крайност. Веднъж с ММ бяхме отишли в един строителен хипермаркет, за да купуваме някакви лампи. Докато вървяхме към лампите, аз се спрях и се зазяпах в някакви бормашини  Joy hahaha . Поразгледах ги малко и тръгнах да търся мм, за когото предполагах, че вече е при лампите... Ами, намерих го спрял се при тиганите и ги разглежда с интерес....  newsm78 . Доста се посмяхме тогава...

~Ивче~, ама хич не му е лесно на твоя мъж, като се замислим...  Confused

Qncheto89, радвам се, че неразположението е преминало  Hug . Почивай активно  Simple Smile

iskambebche, в началото на тази тема или, може би, в предишната, Нощни беше дала линк към готино клипче, което показваше как става номера с шала. Потърсих малко, но не успях да го открия, ако искаш потърси и ти (аз още спя)

zmiqqq_85, според теб колко трябва да тежи бебето в тази седмица? Кое му е ненормалното да тежи близо килограм? А и лекарката ти е казала, че всичко се развива нормално. Не търси под вола теле  Peace

Leti_Hr, а там не правят ли ФМ или е само по преценка на лекар. Не можеш ли, ако решиш, да отидеш на частен преглед и да те видят. Между другото и от други мами в чужбина съм чувала, че прегледите са сведени до минимум. Започвам вече да се убеждавам все повече, че при нас просто умишлено се насажда някаква психоза около бременността и се чудим какви ли не тестове и изследвания да правим, без това да е необходимо...

Момичета, тази нощ направо ми изгоря гърлото от киселини  newsm45 . Ставах 100 пъти, ядох ябълка, изпих 1/2 литър газирана вода и може би още толкова студено прясно мляко. Към 4h нещо все пак свърши работа и киселините изчезнаха, та чак тогава съм заспала. Вие как се справяте с киселините (за нелекарствени методи питам) и кое на вас най-много ви помага?

И едно питане към вече раждалите: Нали, за да те приемат в болницата като отидеш да раждаш, ти хвърлят едни документи и ти казват "Подписвай" . Това е някакво информирано съгласие доколкото знам. Как точно се казва този документ  мога ли да го намеря някъде в нета, за да видя какво пише вътре? Защото като раждаш и те боли едва ли мислиш супер трезво... И друг въпрос, какво става ако откажа да го подпиша? Няма да ме приемат в болницата ли? Имат ли право да връщат родилка по принцип? Какъв закон да търся, където мога да прочета какви точно са правата на родилките в болниците?

Хубав ден   bouquet

# 659
Благодаря ще го потърся клипчето Simple Smile
За киселините аз почти нямам, защото ми е по-ниско бебето. Но като се появят хапвам нещо плод, ябълка, банан. Бяха ми казали като се появят да се сложи нещо в устата и корема, един вид да има какво да храносмила. Една приятелка беше супер доволна от кисело мляко в тези моменти. Но в един момент не издържа и мина на някакви хапченца, но не знам какви бяха. Може да я питам, ако искаш. Мен пък ме гони някакво безсъние. Лягам в два, ставам в 7 и не ми се спи грам.....

Общи условия

Активация на акаунт