Отговори
# 675
  • София
Хайдее, разразил се "спор" по най- маловажния въпрос- килограмите на бебето в определени седмици.  Rolling Eyes И таз добра!  Crossing Arms
Аз да си призная- следя се по ЗК, никога не съм знаела колко тежи бебето, никога не съм питала иии, да споделя нещо, в което вярвам:

Спокойна и позитивна мама= здраво и спокойно бебе.
Flutter

Повярвайте, изпитана рецепта, така че- спокоооо!  newsm10

Всичко е толкова индивидуално, че.... сещам се как мъжа ми- доктор орева света миналата бременност, че с моя нисък хемоглобин /86-87 през последните 3 месеца/, съм щяла да му родя едно мъничко и анемично бебе. /"Яж месо бре, всеки ден пържоли яж и т.н. и т.н./. Ха, какви очи ококори като в 38-ма седмица се роди прекрасно бебе, 3.550кг.  hahaha

Постът ми се получи доста хаотичен, с две думи исках да кажа- не се ядосвайте за глупости.  Peace

Ходих на ФМ във "Фемина" в 21г.с., мисля, че ми препоръчаха фетална ехокардиография към 27-28г.с. Май им е навик, и предишната бременност се опитаха да ме пратят на ФЕ при тях, за всеки случай.  Laughing Не съм ходила, имам час при доц. Томова след седмица.  Peace

Съжалявам, че не мога да ви помогна с никакви съвети за киселини. Такова чудо не съм имала... За сметка на това, си наваксвам с крампи на прасците много често...но, аз съм си виновна. Забравям да пия магнезиевите соли по- дълго...  ooooh! Tired

Аз от днес съм неработеща и вкъщи.  Grinning Имам си достатъчно задължения около каката, но все пак- друго си е да си полегнеш следобед!  Flutter

Хубав ден, мамчета!   bouquet

# 676
колибри, това с термина не го разбрах - как така ти се е сменил? а и кой знае, може бебчо да си се рди преди да излезе в болничен лекарката ти Simple Smile

espa, трябва да ме научиш как става този нормер да лежиш и да не качваш! мен ме е страх да се кача на кантара, видимо съм се ошишкала Sad

нези, а какво наложи да правиш глюкозното обременяване? размерите на бебето ли?

уики, за киселините едното, което ми помага е да се наям (често ми се появяват преди вечеря и после съм ок), газираната вода (която обче мноооого мразя) и чак като видя голям зор сдъвквам дин талцид, който е вълшебен, още докато го дъвча и изчезват.

емилия, и аз преди няколко дни увиках дара и после 2 дни съжалявах. просто преиграх, което никак не ми е присъщо Sad

бейби1111, на междината се ходи за спина бифида, но тя се вижда и по-нататък, не е нужно да се дават едни допълнителни 100 лв. особено след като няма проблем де. и аз мисля, че вече е мода да се трупат прегледи. същото важи и за феталната ехокардиография, доплери, ранни записи на тонове и т.н.

# 677
юле, ти миналият път когато хемоглобина ти беше 86 пиеше ли желязо допълнително. Моят в момента е 106 и мисля да ходя при доктора да видя дали ще ми изпише допълнително желязо. Аз уж месо ям, ама пак ми пада хемоглобина. Давайте идеи как да се качи по природосъобразен начин тоя хемоглобин. червено  цвекло май тоя сезон няма, поне аз в магазина не виждам да продават.
Иначе много ти кефя на позитивизма. Аз не винаги успявам.

# 678
  • Стара Загора
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но ви чета постоянно.
За киселините да споделя, поне на мен ми помага сусамовият тахан, около една супена лъжица като се появят и след това пия малко вода, че трудно се преглъща иначе. Аз тази бременност като че ли нямам чак толкова много колкото предната и дано така да продължава де.  Simple Smile
Моята лекарка не е многословна, пък и аз забравям да питам повечето неща, които съм си наумила, а при последния преглед нещо си бях объркала часа и така ме претупа, че нито грамаж на бебето разбрах, нито за хемоглобина успях да питам до кога да вземам хапчетата. На изследването беше 102 и после на своя глава след 15-тина дена пуснах за проверка беше 108, но и серумното ми желязо беше под норма. Сега с нетърпение чакам следващият преглед да ми каже кога ще пускаме изследвания и за повече информация за бебка. Иначе гледам да си правя всяка сутрин сок от червено цвекло, ям орехи и каквото друго се сетя, че е полезно. Дайте и вие идеи някакви за тоя пуст хемоглобин.  Rolling Eyes
И само още нещо искам да ви питам, всички ли пиете магнезий под някаква форма? На мен още не са ми изписали, но и при последния преглед още не бях усетила да имам подготвителни контракции, а и само някакви наченки на крампи ми се обадиха наскоро. Чудя се задължителен ли е приема, знам че е полезен, но на своя глава да пия ... не ми се ще, а до 11-ти когато ми е прегледа има доста време.

# 679
За хемоглобина -червено цвекло, ама верно, че не му е много сезона. Коприва, Спанак, Месо най- вече. Има доста желязо в дробчетата, но аз не ядох , че ме достраша, заради витамин А. Не знам до колко съм имала основание. Някои казаха и за сусамовия тахан, че помагал за желязото. Яйцата също имат желязо.Боб, грах , леща. Аз не знаех, но се оказа, че и в сушените кайсии има доста.

# 680
Wickedly, доста се посмях с ходенето ви до строителния хипермаркер  Joy Joy Joy

За киселените - единственото, което върши работа при мен, е около 100г вода с 1 чаена лъжичка сода бикарбонат - нищо друго не помага Sad

Змия, нищо лично, ама и на мен ми се струва, че твърде много се палиш - в неделя задаваш въпрос, за който аз в петък подробно съм обяснила отговора, а след това се сърдиш, че си неразбрана... по същия начин се почувства "обидена", че никой не те е "отразил", та някой копира отговор от преди това.. Ти си единствената в тази група, която аз си спомням от януари месец насам,  да е видяла "доста необяснена видима агресия"  Peace

Юле, днес направих поръчка с Габко - много ти БЛАГОДАРЯ за подробното описание как стават мещата - много ми помогна   bouquet

Пламче, аз символично пия магнезий - по 1 нутримаг дневно, който би трябвало да спра в 36-та седмица.

# 681
Имам чувството, че само аз не пия магнезий  newsm78
Иначе усещам по една- две контракции на месец безболезнени.

# 682
  • София
Добро утро Simple Smile

Ели, браво, много се радвам!  Hug И аз само дебна да ми преведат майчинството и да направя поръчка за бебе- време е!  Grinning

christina, оказа се, че анемията ми не е желязодефицитна- то си беше в норма. Беше си класическа токсична анемия, a.k.a анемия на бременността. Аз се чувствах много добре, по никакъв начин не го усещах този нисък хемоглобин. Бебето също- растеше, отговаряше си на седмиците... докторката казваше, че плацентата ми е прекрасна и си върши перфектно работата. Затова и бях спокойна.
Все пак се опитах да пия желязо- на хапчета, на ампули... действаше ми много зле. Не можех да изляза от тоалетната до обяд...  Embarassed Така, че го спрях.
След опита за нормално раждане, завършил със спешно секцио, ми преляха 2 банки кръв- една по време на самото секцио, и една след това. Бързо се възстанових.  Peace

Онзи ден си пуснах изследвания- хемоглобин 101. Направо е перфектен в моя случай, не мисля, че ще пия нещо.  Laughing Разбира се, тези неща се обсъждат и решават със следящия те АГ, не давам съвети. Само споделям!  Peace

VV, и аз не пия магнезий... контракции слава богу нямам, присещам се за него около крампите, нооо.... много го забравям!  Embarassed Но аз не пия таблетки, вземам Шуслерови соли, както неведнъж съм споделяла.

Вчера слязох за 10-ина минути при една съседка- тя роди второто си бебе на 13-и юни, а голямото й момче е набор 2012г., както Луиза. Много е готина и оправна, вече си е сама с двете деца и каза, че се чувства чудесно. Дори беше изпекла мъфини и ме почерпи... евала, как успява! Много й се кефя...   bouquet Погушках и бебка- колко беше мъничка и лекичка в сравнение с вече 12-килограмовата ми 'бабаитка"...направо като перце!  Heart Eyes

Прекрасен ден, момичета!  newsm51

# 683
Имам чувството, че само аз не пия магнезий  newsm78
Иначе усещам по една- две контракции на месец безболезнени.
е, това обяснява защо не пиеш магнезий Wink
и аз не пиех до миналата седмица, когато ме погнаха яко контракции и сега се тъпча, но уговорката ми с аг-то е да го спирам постепенно като се успокоят.

# 684
момичета искам да ви питам тоя магнезии може ли да има вреден ефект, аз пия от една седмица нутри маг по едно на ден, контракции нямам, но имам болезнени крампи нощем. Ако може да има някакви вредни последици бих предпочела да го спра.

# 685
Добро утро ,   bouquet
Аз също не пия магнезий , имам от време на време някакви леки контракции , но ми се струва че е нормално..
За киселините , аз също пия сода , но съм забелязала , че след няма и час пак се появяват ..мисля да си купя от талцида , да пробвам ..
Juleto , ти тези шуслерови соли след консултация с хомеопат ли ги взимаш или някой ти подсказва кой номер за какво се използва ..Аз бих предпочела този вариант , отколкото някакви други ...

# 686
Криси, доколкото аз знам магнезият не е вреден, но в началото на 9-ти месец е хубаво да се спре, че нещо може да (липсва ми точната дума) затрудни естественото раждане - нещо има свързано с мускулатурата, ама не помня какво точно беше обяснението  Blush Пиша този безумен коментар, само за да кажа, че не вреден Simple Smile

# 687
  • София
emilia, ММ ми подсказва комбинациите шуслерови соли /той е педиатър и класически хомеопат и използва солите доста широко в практиката си/. Определено за мен е по- добър вариант, но трябва да си редовен, да се понатрупат в организма. А аз не съм. Sad

# 688
И аз да се включа. Доколкото знам и аз магнезия не е вреден. Но наистина трябва да се спре в деветия месец, за да може да тръгне раждането. Аз пия доста две прахчета диаспорал на ден. В дните, които съм тип топ -едно.Но имах от неболезнените контракции доста повече от десет на ден. Буквално не можех да стоя права, защото ми се свиваше корема непрекъснато като съм права.
Аз да ви се оплача как се скопосах посред лято..... Ядох сладолед ама доста студен. Гърлото веднага леко се зачерви и ме заболя. Веднага намазах с клеева тинктура. Аз така лекувам гърло, обаче съм се оляла с мазането и съм си направила малка раничка от едната страна и сега вече боли адски много там. Ама като ми е толкова акъла....

# 689
Момичета, здравейте!

Магнезий се пие за да поддържа спокойна мускулатурата и да няма контракции, и затова се спира след 36 седмица защото нали искаме да раждаме нормално, а и може да забави раждането. Да не говорим, че допринася за умственото развитие на бебето и за нервната система, както на бебето, така и на майката Simple Smile
Странични ефекти може да има като чувство за топлина, тоест по-топло ви е, а ако е венозно може и сърцебиене да докара.

А за киселините да ви кажа има някъкъв нов продукт, който е подходящ за бебета и бременни

Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт