Отговори
# 690
  • ул. "Мечтание"
Програмата на Ла Лече Лига за Юли: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.msg28524500#msg28524500

Магнезия в естествен вид или от естествени източници е ок.  Peace Но когато се приема като медикамент и е синтетично създаден тогава е хубаво да се има едно наум. Тъй като начина на действие е малко по-различен (факт! колкото и странно да звучи, уж едно и също вещество, ама пък действа различно от различни източници).
Матката е мускул и като всеки мускул има нужда да се тренира за да работи правилно, не случайно има подготвителни контракции... Магнезия в необмислени количества или използван без нужда може да възпрепятства тези подготвителни контракции, да наруши механизма на родовата дейност и независимо от начина на раждане да спомогне за кръвоизлив, ако матката не може да контрахира адекватно след като плацентата вече е отделена от стената на матката.

# 691
  • София
Здравейте момичета Hug
Не съм писала скоро, за да не ви дразня, че съм на моренце newsm41  grinning039
Ама са ми подути глезените всеки ден. Някой знае ли натурални лекове за  бързо облекчение на отоци?
Страхотен ден ви желая!!

# 692
,Аз също не пия магнезий.За контракции мисля ,че не съм усещала още на няколко пъти имах едно такова съмнение дали е контракция и бебчето се извърта и само се услушвам и не мога да разбера ,това ми се случи докатомбях в банята и си вземах душ с малко по-топла вода,оше не мога да се разделя с нея ,опитвам се да не е много гореща понеже съм чувала ,че не вило добре.
Днес бях на посещение в АГ комплекса ,има дни на отворени врати (това става дума за Русе,не знам дали навсякъде я има тази практика), определено беше много полезно и успокояващо да разберем кое как се случва при прекрачването на прага особено за първескиня като мен.Препоръчвам ви ,ако ви предлагат такова нещо да се възползвате.

# 693
  • София
Елч, изчакахме 28 г.с., за да направя глюкозното обременяване, но иначе съмненията, че вероятно имам метаболитно заболяване са от 4-я месец, когато наблюдаващия АГ започна да отчита, че обиколката на бебка нараства с повече отколкото е нормално. Като цяло и до днес расте с по-бързи темпове, като по някои от показателите е с 2, а по други - с 3 седмици напред. И това въпреки нисковъглехидратната диета, която спазвам оттогава.

В някои държави задължително правят глюкозно натоварване на всички бременни. Вероятно има логика след като при някои бременни трудно може да се предполага наличие на гестац.диабет. На предпоследния ми преглед при АГ, пред мен имаше бременна, чийто стойности на кръвната захар бяха съвсем в норма при рутинно изследване на гладно. АГ, обаче, беше забелязал увеличени околоплодни води и я беше изпратил на обременяване. Оказа се, че е с тежък ГД, като стойностите й на захарта на втория час бяха 11 и нещо.

Christina, относно магнезия - аз до скоро си пийвах спокойно по 1 магнезий на ден. Такава е и препоръката на уважавания от мен д-р Атанас Михайлов. Дори когато ходех на работа следобедите ми се стягаше корема от много стрес и пийвах по две. Скоро обаче, Аг ми обясни, че синтетичния магнезий съвсем не е безвреден. Разреши ми при много силни атаки на крампите, да пия по 1 табл.двено само за 2-3 дни и да го спра. Ако се появят пак - пак така. Иначе, го винят за дълбоките разширени вени при бременните и още стресиращи неща. За подготвителните контракции - АГ ми каза, че са нормални и не бива да ме притесняват.

# 694
Добър вечер   bouquet

emilia.st, много е неприятна тази работа с детските градини Sad . Дано намерите решение на проблема Praynig

Leti_Hr, като спомена за ваксината за хепатит Б, как стои въпросът с ваксините като цяло във Финландия? Има ли имунизационен календар със задължителни ваксини (както е при нас) или е по преценка на родителите, дали да се поставят ваксини или не?

Juleto, супер, че вече си вкъщи. Наваксвай откъм следобедни дрямки  Wink

Елч, при мен е точно обратното. Като се наям, тогава ми излизат киселините. Обаче аз май надуших вече, че ми излизат като ям месо. Снощи ядох само печени картофи и проблем нямаше, ама кофтито е, че нали уж трябва да ям месо и сега трябва да избирам между хемоглобина и киселините  Joy . А иначе се сетих, че matsutka(не съм 100% сигурна) беше споделила, че дъвкала дъвка и й минали киселините. Пробвах го с ментова дъвка и помогна  Peace

plam4eto83, магнезия се изписва при нужда, ако има много контракции или пък получаваш много крампи. Няма за какво да се притесняваш. Колкото по-малко медикаменти приемаме, толкова по-добре.

christina1980, специално по отношение на крампите, не мисля, че могат да се появят като страничен ефект от магнезия, защото обикновено причината за крампите е дефицит на магнезий. Друг е въпросът, че не се знае дали организмът ти усвоява магнезия. Аз знам, че магнезият се усвоява най-добре чрез кожата. Хапчетата не се знаело до каква степен се усвоявали. При теб специално, като имаш крампи, може да пробваш с магнезиев гел.

iskambebche, оздравявай бързо  Peace

Yoanny, за отоците знам, че трябва да се пие много вода. Да си киснеш краката с хладка вода и да си ги вдигаш на високо. Примерно вечер като си легнеш и да си ги вирнеш нагоре и да ги облегнеш на стената. Това подобрява кръвообръщението, което пък от своя страна би трябвао да повлия върху отоците.

Toni87, за горещата вода знам, че не е хубаво да си обливаш кръста и корема, защото предизвиквало контракции.

Аз да се отчета от прегледа. Малката вече е 1.420кг. Спеше си, та най-накрая успяхме да й видим личицето  Heart Eyes . Много е готина, като гледам май май на баща си ще прилича. Дори спи по същия начин като него, т.е. рита докато спи  hahaha . Застанала е главично и е заела идеална позиция. Докторът каза, че ,цитирам - "имаш прекрасен таз"  Shocked Joy и съм била и висока, така че смята, че малкото нямало повече да се върти, защото му било удобно (явно в страхотния ми таз е много удобно)  hahaha Пъпната връв не е около врата, детето се хранело много добре. Плацентата е 2-ра степен на зрялост, което било напълно нормално за тази г.с. Каза, че за него няма никакви пречки за нормално раждане и няма предпоставки, изискващи секцио  newsm44

Лека вечер, момичета   bouquet

# 695
Момичета май се опитвам да вдигам температура утре ще ходя на лекар явно. За в момента е 37,1 та ще опитвам с оцет и т.н. Въпроса ми е ако стане повече може ли да изпия един парацетамол

# 696
  • ул. "Мечтание"
Момичета май се опитвам да вдигам температура утре ще ходя на лекар явно. За в момента е 37,1 та ще опитвам с оцет и т.н. Въпроса ми е ако стане повече може ли да изпия един парацетамол

Принципно температурата на бременните е нормално да е около 37 градуса. При температура под 38,5-39 градуса не е желателно да се взима нищо за свалянето ѝ. Ако нямаш други симптоми вероятно всичко е наред. Наблюдавай се.

# 697
мерси за отговора засега не се качва.

# 698
Iskambebche една моя приятелка е бременна и е 3 ден с 38 и нещо казали са и че може да пие до 3 парацетамола на ден вече като е над 38 температурата, дано не се налага и се оправиш бързо Simple Smile
  Yoanni  и на мен ми отичаха толкова много краката с първата бременност чак ми се цепеше кожата, казаха ми никаква сол и вода да не се пие през нощта и наистина при мен имаше ефект.
Wickedly има си имунизационен календар в които имаш задължителни и такива които можеш да си избереш, но например рота вируса е включен и е безплатен тук.

Малкото е болно и тя е с температура, едвам заспива а и мен ме гони безсъние, да видим дали ще се спи изобщо Simple Smile

# 699
Здравейте, мами!

Чета ви редовно, но съм потънала в работа, и като затворя офиса нямам сили за писане, само заспивам. При мен всичко е наред, имам си контракции всякакви, ама вече не им обръщам внимание, тежестта ниско като съм права се засилва все повече, ама това да е. И съм щастлива, от утре (то станало днес) съм вече в 8 ми месец и дишам по-спокойно newsm44.
Опитвам се да оганизирам почивка за детето и мъж ми за няколко дни на морето, без да ме усетят, за да им е изненада, че иначе няма да идат без мен, въртят се като квачки около майка кокошка дето мъти в полога Laughing Напоследък са ме обхванали едни размисли сиви, как ще се справя с двете деца (сетих се аз Mr. Green), дали ще съм достатъчно добра майка, ще успявам ли да ги обичам поравно двете мъничета, ами ако не.....и ред подобни от тоя род размисли. Май не на мъжете ми им трябва проветряване на мозъка на морето, а на мен....ама неможе Laughing

Уики, чудни новини, браво на бебе и на теб!
Лети, дано бързо се оправи дъщеря ти!
За киселените, лек не съм открила още, като ям кисело много се активизират. Лошо става и ако легна директно след ядне, трябва да постоя полуседнала известно време, за да се по-леки нещата.
iskambebche, дано не вдигаш по-висока температура, някакъв грип има май пак, синът ми е с хрема от 2 дни, и май и мен се опитва да ме хване, та се тъпча с прополис
За магнезия, наскоро четох, май във фейсбук някой беше пуснал статия, че ако не успее да се усвои от организма и е в по-големи количества е възможно да предизвика разстройство. Аз пия магнезиев цитрат (Нутри маг), към 500 mg дневно, мисля че пак в тази статия четох, че като е под форма на цитрат се усвоявал в повече от организма. А, да ви питам, вече от няколко мацки чувам, че магнезия не се спирал отраз, а постопенно, това защо е знаете ли, че голямо чудене му дръпнах newsm78
Елч, как са контракциите? А за килограмите, само дето се похвалих, пак съм почнала да качвам Mr. Green
plam4eto83, за хемоглобина, май сме писали, преди време, съжалявам че ще се повторя но ако ще вдигаш с храна – от храната желязото се усвоява най-добре ако е в комбинация от хемово и нехемово желязо, т.е от растителен и от животински произход – например комбинации като телешко със спанак, жълътк с броколи и т.н. Усвояванео на желязото се подобрява, ако се приема витамин С, т.е няколко капки лимонов сок към храната вършат работа. На усвояването на желязото пречат храни като чаят, соята и прясното мляко, както и твърде голямото количество целулоза, приема на магнезии до 2-3 часа преди и след храни съдържащи желязо
Храни със желязо от животински произход са яйца, месо (особено телешко), риба, черен дроб. От растителен – спанак, броколи, цвекло, коприва, меласа. От зърнените киноа, просо, амарант, елда, но за да се усвои желязото от зърнените, те трябва да се накиснат за известно време преди готвене във вода, за да се разтвори фитиновата киселина, която пречи на желязото и другите хранителни вещества да се усвоят добре. Бирената мая също има доста желязо

Лека нощ!  bouquet

# 700
нощни, току-що вкара в смут 90% от мацките в темата, които пият магнезий Wink
а някой да го боли главата от него? защото аз откакто го пия тази седмица нямам един ден без главобол, вече откачам. вчера и парацетамол пих, не издържах Sad

нези, мерси за подробния отговор. аз попитах, защото и моят човек върви много голям (над 3 седмици по всички показатели), но на 2 седмици пускам кръвна захар и е далече от границата, а иначе знам, че това е един от показателите за гд. чудя се дали да не ида да го направя и аз това глюкозно обременяване, ама пусто хич не обичам да си назначавам сама изследвания. засега ще изчакам до понеделник да видя и д-р марков как ще измери бебето и ще видим.

уики, честита ти зелена светлина за нормално раждане!:-)

еспа, честит 8 месец! геройски го дочака! Simple Smile
и аз ги мисля тези неща за обичта, въпитанието, дали мога да бъда мъжка майка и т.н. а вчера какъв рев му дръпнах, че съм дебела, ум да ти зайде! Simple Smile
искам и аз разстройство от магнезия! пак 4 дни е затишие Sad

а моите контракцийки са значително по-добре. отново се вмествам в 3-4 на ден. тъкмо бхя решила да намалявам и спирам магнезия и вчера вечерта, бре, зачестиха. викам си "какво стана?" и се усетих, че съм забравила да си пия магнезия на обяд, та може и днес да си го гаврътна, пък от утре да опитам да го намаля...

# 701
Добро утро, мадамки  bowuu

iskambebche, това си ти е нормална бременна температура. Аз бях с такава до 4-ти месец, после спрях да я меря  Wink Варираше между 37 и 37,3-37,4. По принцип, дори и да не си бременна, е хубаво температура под 38-38,5 да не се атакува, защото, вдигайки температура на д37, организмът се бори с инфекцията и в момента, в който изкуствено свалиш температурата, организмът спира да се бори и състоянието ти се влошава. Така че, хубаво е да се изчака поне до 38 градуса  Peace .

Leti_Hr а ротавирус задължителна ли е  Shocked ?

Espa, ти сега май работиш повече, отколкото преди като ходеше на работа  Thinking . Твоите хора къде мислиш да ги пращаш? Защо не някъде в Гърция, като че ли е по-близичко, пък и по разкази на хора, почиващи там, там е и доста по-хубаво и дори излизало и по-евтино, в сравнение с нашето черноморие. Ти хубаво си измислила да ги изненадаш, ама направо не знам тм как ще реагира като му сервираш изненадата  #Crazy . Честит ти 8 месец, то не остана вече  Hug . То и аз като гледам след 2 дни и аз ще го атакувам 8-мия  newsm68 .

Елч, твоите контракции са подготвителни, нали? Аз изобщо не знам, дали съм имала такива  newsm78 . По принцип получавам някакво стягане, което си мисля, че са контракции, но съвсем не е такова стягане, което вие описвате. Не ми става чак на камък корема, просто като че ли се издува за кратко и чувствам и лека тежест през това време. Получавам ги главно, ако нося нещо над 2кг., ако вървя малко по-бързо или ако ме напече слънце. Иначе кръстът постоянно ме боли, кога по-силно, кога по-слабо... Елч, и да ревем, и да не ревем, по-слаби няма да станем  Hug , така че по-добре да се правим, че не сме толкова дебели и тромави  Wink . Според мм съм била много хубава. Аз викам "Да, като тюлен съм, особено при ставането от леглото наистина се чувствам като тюлен  hahaha " И той ми отвръща: "Да, ама хубаво тюленче" .....  ooooh! Никога няма да се научи, че има ситуации, в които е по-добре нищо да не казва  hahaha Joy .

Момичета, от вчера вече официално въведоха шесткомпонентната ваксина, която заменя досегашната 5-компонентна. Допълнителното в 6-компонентната е хеп.Б
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=86198

Хубав ден   bouquet

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 09:13 от Wickedly

# 702
Здравейте момичета  Hug

Еспа, първо, честит ти осми месец   bouquet Хайде всички да си дочакаме поне 37, 38 седмица...  Praynig Иначе, с Нощни направо ме хвърлихте ме в големи размисли относно магнезият  newsm78 Разрових се и се оказа, че ако е във формата на магнезиев цитрат,  формата в която се намирал естествено в организма, всичко е ок. Това го рових по чужди сайтове, при нашите не се знае кой е превеждал статията и как го е направил.  Shocked Аз от професионална гледна точка сам попадала на много подвеждаща и чак невярна информация  #Crazy Аз пия диаспорал, пише че е естествен.  Не смея да се лиша от него, и без това не знам коя болка от какво е, а и не ми се влиза пак в болница....ама никак, но важното е всичко да е наред  Praynig
Мисля, че всички ще се справите чудесно с вторите, третите, и т.н. дечица, но е неизбежно да чувствате колебания май... Вие сте ни пример   bouquet

Уики, честито!   bouquet Супер новини  Hug И аз се надявам да се завърти с главата надолу, че се инати  Sunglasses

Лети, да ти се оправя бързо детенце  Praynig

Искамбебче, наблюдавай се, но да знаеш че магнезият също може да допринесе за температура около 37, освен нормалните процеси в момента...

Аз да ви се оплача, големи хормони ме мъчат и едни черни мисли... Shocked Не се търпя просто, само се дебна да не ме боли, за контракции - вчера щях да изперкам... #Crazy  Здраво се боря, но на моменти губя битката...Нищо де, не е редно да се оплаквам, чак е грехота, ама...  Blush

Хубав и спокоен ден на всички  Heart Eyes

# 703
Здравейте днес се чувствам малко по-добре. Гърлото още ме боли, ама поне ме ми горят очите и главата ми мина. Но ще отида днес на УНГ де и без това ми трябва консултация преди раждането. А снощи какъв скандал имаше у дома. Така не се бях ядосвала откакто съм бременна. Сдобрихме се накрая де, но бях на косъм от истерията, чак се уплашиш за бебето после. Беше ми криво, болеше ме глава, температурата гледам да не се качва и плюс това се чувствам виновна, че го ядох тоя сладолед.... абе кошмар. ММ и той не  на кеф, щото не можал да се наспи и стана една... После бебето прави акробатики доста. И така сега ще си смуча прополките, докато дойде време за часа.
Иначе това за магнезия и  разтройството, като пия няколко дена подред по два диаспорала( и той е магнезиев цитрат) на ден и  има някакъв такъв ефект. И на мен не ми се искаше да пия в такива големи количества, ако бяха не знам десетина на ден тия контракции или просто от време на време супер, нямаше да го пия. Но на всяка крачка, първо , че беше много дискомфортно, второ, че не е хубаво да са толкова много нищо, че са безболезнени. Мен ме достраша да не стане нещо по- страшно. Няколко мои познати родиха по-рано и малко съм се филмирала на тая тема. Предпочитам да го пия, щом ми е изписан, отколкото нещо такова. Иначе и аз се каня живот и здраве към 34та седмица да го намалям и 36 да го спра. И аз се чудя като ЕСПА защо казват, че се намаля постепенно и после се спира, а не от раз.

# 704
Добро утро мамчета ..на пак ми е заспало днес ..
Еспа честит нов месец  , нищо не остана ..
Искамбебче , дано да се оправиш и да не вдигаш температура , че лятно време с темп. е много лоша работа ..
Уики , много хубави новини и вече знаете бебка как изглежда , и аз съм много любопитна  Laughing
Елч , не се разстройвай за тези килограми ..то и на мен малко ми оставаше вчера , ходихме до един магазин с една приятелка ...пробвах туники и рокли , с нито една не се харесах ..и реших до раждането нищо да не си купувам   Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт