Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 601
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Синята слива при малкия свърши чудеса  Laughing 2 дена по 3 пъти "голяма нужда"  Simple Smile

# 241
Коконче, аз само веднъж съм давала каша, така че не мога да кажа за точно количество, иначе я правих с кърма. За зеленчуците може броколи, карфиол, спанак, зелен боб, грах.
Домат, червена чушка, цвекло са за по-големи деца като цяло, друг е въпросът, че има в готовите пюрета, но производителите според мен въобще не се съобразяват.
Педи ми каза само веднъж седмично каша, но аз мисля да редувам с кисел или плодово пюре, не всички деца пълнеят от тях.
Дойчинова, тиквата по принцип разхлабва, но и аз захраних с нея и в началото не акаше, докато се адаптира коремчето, после вече като й давам се разхлабва от нея. Ад лично не давам сок и не бих дала, още повече в деня на въведен нов зеленчук, сок след 8-9 месец ще давам, както пише по новите схеми.

# 242
Домат и чушка топлинно обработени- не са проблемни. В суров вид наистина се дават около годинка поне. Цвеклото е от едно семейство с моркова и пащърнака, така, че... не би трябвало да е проблем. Понеже работата ми е свързана с това само да кажа- детските храни се произвеждат под контрол, при необходимите хигиенни условия и по предварително одобрени рецепти за бебешко хранене. Не си мислете, че всичко е безразборно и слагат каквото им падне. Освен това някои български фирми произвеждат пюретата само от чисти плодове без добавки. Аз лично давам на моето дете 90% български пюрета. Поне знам как се правят.

# 243
Bonbonska, надявам се, че е така и много бих се радвала, но съм чувала също от хора, които твърдят, че работят и са видели с очите си точно обратното, дано не е вярно наистина и да са хубави, аз също съм давала някои на Ганчев. За цвеклото знам, че е рано, но не помня точно защо, трябва да се разровя

# 244
Не съм видяла нищо нередно, честно казано. А и след затварянето на доста предприятия заради злоупотреби с какво ли не, почти никой не си позволява да своеволничи, още повече, когато става въпрос за деца. Не знам някои как си го представят, но това е промишлено производство все пак, няма как да е като в къщи да го правиш.

# 245
Момичета, посъветвайте, моля: ние три дни ядем пюре от тиква, не върви, по няколко лъжички хапва, но въпреки малкото количество взе, че се запече. И сега така проплаква жално, като почне да се надува, много ми е криво. Как се справяте с това? Мислех за сок от круши, но не съм давала досега сок, а и днес е на нов зеленчук и не искам в един ден да вкарам и плодов сок. Някаква идея как да й помогна?
Само от тиквата ли така се получава или и след други зеленчуци да чакам (за оризовата каша вече разбрах от коментарите тук)?

вземи  овесени ядки,свари ги и дай на бебчо да пие от водата им,на нас много ни помага това за запек,от морков също може да получи запек

# 246
kokona20 Кашата на Ганчев си е млечна,а не йогурт(отделно си има и такава с йогурт и тя наистина си е за след 7-я месец) Simple Smile и да в бурканче е Simple Smile
 А може ли за следобяда да дам само плодово пюре вместо каша.Че сега като разбрах,че не се дава всеки ден се притесних,защото Влади си големичък,да не го тъпча.
можеш разбира се да даваш само плодово пюре,аз правя така-няма проблем

# 247
С плодово пюре, обаче, не се замества хранене. Ако даваш само пюре- дохранваш с мляко, или даваш между храненията.

# 248
Bonbonska, би ли споделила моля те, освен на Ганчев на кои други български производители са качествени пюретата? 
И още нещо ме интересува, когато приготвяте домашни зеленчукови пюрета, винаги ли използвате картоф като "основа" или може примерно само тиквичка, или само морков........?

# 249
Дойчинова, ако се кърмите (имам спомен, че да) - ти яж или пий нещо разхлабващо. Примерно сок от круша, сок от кайсия, сок от сини сливи, или каквото се сетиш. При мен имаше ефект - баткото като ми се запечеше, така го оправях.  В по - дългосрочен план - избягвайте запичащи храни както ти, така и бебето, повече плодове, вода, сурови зеленчуци...Ама това като порасне де. Ние с баткото какъв ужас изживяхме с този запек, не искам да си спомням направо  Confused За щастие го израсна и сега е добре, но сме стигали до болница, много е страшно  Tired

# 250
Bonbonska, би ли споделила моля те, освен на Ганчев на кои други български производители са качествени пюретата? 
И още нещо ме интересува, когато приготвяте домашни зеленчукови пюрета, винаги ли използвате картоф като "основа" или може примерно само тиквичка, или само морков........?
не е нужно да се използва картофа във всяко пюре,можеш само морков,само тиква,тиква и морков и какви ли не комбинации да правиш,не е необходимо да слагаш картоф навсякъде

# 251
  • София
Аз й правих вчера зелена тиквичка с обелена праскова на пара и пасирани. Хапна си го добре, но пък днес пюрето леко нагарчаше Sad Дано тази тиквичка не е била нитратна. Откакто аз й ги правя си ходи по голяма нужда редовно.
Мами, как го правите и спазвате този режим, бре?!? На нас всеки ден ни е различен  Crazy. По-безрежимни просто няма! Днес отказа да спи следобед и заспа в 19 ч и стана да яде сега и дано спи през нощта накрая. И с яденето - абсурд да въведа режим с точни часове! Яде на 2-3 часа различни количества. На кърма сме, към обед-следобед пюре, вечер може някоя млечна каша. Иначе е слабун, та поне за пълнеене нямам грам тревога, по-скоро обратното.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 00:59 от Вилхелм Тел

# 252
ооо и ние нямаме точни часове за сън и хранене,храненето ни зависи от това кога е станал от сън,спането ни зависи от това колко е спал преди това,но горе долу с разлика +/- 1-2 часа знам за себе си кое кога трябва да се случи,не е съвсем безразборно,макар че ми се иска да сме с фиксирани часове поне за храненето  Sad   малкия сам се беше отказал от нощното ядене,сега тук от 2-3 нощи ми върти едни номера,буди се с рев към 2 през нощта и плаче и не заспива докато не му дам да яде,опитвам се да не давам АМ,с мм стигнахме до среднощни разправии,че съм държала детето гладно  #2gunfire  аз се опитвам да направя нещо добро за детето,той само ми се бърка и полудявам  #2gunfire #Cussing out #Crazy

# 253
Благодаря ви за съветите!  Hug  Hug  Hug
Започвам да действам едно по едно, ако нямаме подобрение днес, следобяд ще търся педиатъра.

# 254

На Мандев пюретата са само чист плод. Като основа картоф, или ориз се ползва при спанак, или грах, домат, чушка. Иначе може само тиквичка, или само морков.

Общи условия

Активация на акаунт