Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
 Станислава, Bonbonska, благодаря   bouquet, днес ще пробвам да и дам пюре без картоф! Имам чувството, че не го харесва и оттам ми отказва да яде пюре.  newsm78
 Дойчинова, като започнах захранването и Иринка се запече, по три дни не ходеше! Започнах да добавям към кашата пюре от сливи и при всяка смяна на памперса правех масаж на коремчето по-продължително време! Ще се оправи, спокойно! Явно някои деца се запичат от нови храни, докато на други не им се отразява. С баткото не съм имала такъв проблен, но сега с Иринка се белосвам! А се оказва и по-злояда!

# 256
  • София
Ние пък никога до сега не сме яли през нощта. НЕ ЗНАМ ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е,СИГУРНО Е,предполагам има и други бебета,който не ядат през нощта.Преди ядеше в 12ч. вечерта и 5.30-6.00ч. сутринта.Будил се е понякога,но му давах малко водичка и той заспиваше веднага.И сега продължава така,яде вечер между 8 и 9 и яде сутрин чак в 7.30-8ч. Буди се с рев,предполагм от зъбките,но го гушвам при нас и спира,не е искал да яде.........
Ще кажете,какво се оплаквам,не чудя се дали има и други като нас,защото тук всичките ми приятелки с деца се чудят как така това дете не яде през нощта.......
Сега по същество да попитам,след като кашата не се дава всеки ден(и аз намерих такава информация,че не по-пълни деца се дава макс 3 пъти седмично)какво се дава вместо нея следобяда,понеже не пишеше?

# 257
Плодово пюре и мляко, то друго няма какво на този етап  Laughing.

# 258
  • София
Влади имаше преди захранването проблем с изхождането,бяхме стигнали и до 5 дни  Shocked и понеже лежахме в болница,там ни казаха макс до 3 дни да се изчака,ако не се изходи,да се вземат мерки,затова и го захраних по-рано.Сега от тиква,от круша и синя слива,много се разхлабва,че даже и по 3 пъти се изхожда на ден.Бях чела,предполагам,че и вие го знаете,че се комбинира храната,например ако се дава картоф за обяд за следобяд се дава пюре от круша.
Ако нищо не помогне,детето да се изходи от болницата ми казаха за едно сиропче,което ние изпитахме 2 пъти и действа на момента и ужжжжж било безвредно.Сиропчето е ЛАКТУЛОЗА.

# 259
  • София
Благодаря ти,Bonbonska Simple Smile
Така и предположих и така ще направя днес.Ако ядем по 200мл мляко,да дам 100 пюре и 100 мляко?
А ти само каша ли си даваш за следобяда или редуваш?

# 260
Здравейте мами! Станислава не се притеснявай и ние сме така само че от седмици ужас голям е  #Cussing out #Cussing out ама какво да се прави само че не смея да кажа, че от 2 дни спим по 12 часа че да не се объркат нещата  Crazy

# 261
Благодаря ти,Bonbonska Simple Smile
Така и предположих и така ще направя днес.Ако ядем по 200мл мляко,да дам 100 пюре и 100 мляко?
А ти само каша ли си даваш за следобяда или редуваш?

Всеки ден яде каша, смесена с плодово пюре. Въобще не мисля, че детето ще стане наднормено от нея. Такива ограничения са смислени, ако наистина бебето е извън нормалните граници за възрастта си.

# 262
Има ли още някой, който отказва да пие вода? Аз я предлагам от шишето с биберон, Мишо почва да пие и като види, че не е мляко, след 1-2 глътки, спира. Почва да се лигави, върти езика и не иска да пие. И от чашка пробвах и пак нищо..

# 263
Noemi, ние сме така. Аз почнах малко по-упорито да я давам, след 5-6 бутания на шишето вече стигаме до към 10-ина мл.

# 264
  • Плевен
и при нас е така с водата постоянно предлагам но без успех.
За запека и ние сме така затова днес ще дам плодово пюре ябълка и сливи.
аз замествам хранене следобед с пюре не е ли правилно?

# 265
  • София
bestbaby,аз доколкото знам,трябва да има мляко с пюрето,иначе не замествало хранене,не е достатъчно калорично и за кратко ще го засити

# 266
  • София
И аз в началото първите дни,когато достигнахме цяло количество за едно хранене му давах само плодово за следобедна и се чудех,защо след няма и два часа той беше гладен.И след това педиатъра ми каза,че трябвало да има мляко,иначе не замествало хранене,а и тук някой майка го каза,мисля,че Бонбонска.
Ама и сега съм объркала нещата вече повече от седмица давам млечна каша всеки ден,а не трябвало.Защото моя бебок си е и голям да не го прехранвам.Ще почна да давам половин каша и половин бурканче плодово пюре Simple Smile

# 267
  • София
Не я мъча с вода, ако не иска. Ние сме на кърма и й давам да суче. Хем стимулира млякото, хем не се мокри ( от шише нищо не иска и аз й давах водата с лъжичка).
Да се оплача, тази нощ от 3 до 5 беше ядене, мрънкане, отвиване, говорене в тъмното и за капак се наакахме и сменяхме в 4 сутринта.  Crazy Crazy

# 268
Вилхелмче, и ние имахме подобна нощ. За първи път прави така откакто е родена...
Вода аз давам с лъжичка, иначе не пие. Голяма играчка е, но си струва. Просто явно понякога е жадна, затова мрънка - до този извод стигнах  Peace

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 14:20 от vio

# 269
  • United Kingdom
kokona20,  Noemi,  verinka123,  kadrova4kata, благодаря!  Hug  bouquet

Noemi, и при нас в момента клипчето със захранването е тотален хит  Mr. Green Моята госпожица също не е голяма почитателка на водата засега, но продължавам да й предлагам.

Общи условия

Активация на акаунт