Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 598
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, не съм писала от 20-тина дни, но прочетох всичко.
Много зъби има вече и големи гимнастици....Simple Smile Ние сме от тези с беззъбата усмивка все още...моя Ванко не пълзи, но прави превъртания няколко пълни оборота един след друг - от единия край на леглото, до другия.
По-напред видях линк с едно жирафче за гризане. Подариха ни такова, яко ръфане пада.
Прочетох за кашите, че някои смесвате с плодово пюре. Т.е. прави се кашата с водата - половин доза и се добавя след това пюре, така ли? Първите дни се чудих защо така се разводнява кашата, но една приятелка ме светна - заради слюнката по лъжицата. Та затова отделям по малко във втора купичка, с друга лъжица, като го изяде допълвам пак...и така си се запазва кашата, а не става водниста.

Досега съм давала картоф, тиквичка, тиква, морков, пащърнак. Аз правя пюрета с домашни продукти, но и купувам готови.

Плодово пюре от няколко дни давам по малко между храненето в 9 и 13.

Продължаваме с 6-кратното хранене през деня:roll: Други като нас? Не съм заместила съвсем изцяло обедното - с пюре и следобедното - с каша. Винаги и мляко давам, че голямо мрънкане е иначе. Но за отпадането на едното хранене не знам как ще стане...трябва да пробвам някак, оф.

# 601
Честити зъбета на озъбилите се  Hug
И аз давам млечната каша на Hipp с глутена, само това съм давала, глутеново досега, нямах никакви проблеми.  Днес Галена пак започна да става в 6 , как да я накарам да спи? През деня спи по 3-4 пъти за час и вечер от 10 до 6, с едно вечерно хранене сме още  Embarassed , сутрин яде около 7-8. Има ли още с вечерно хранене от вас?
Галена има 2 зъба и чакаме трети долу, прескача кучешкия и белее до него, страшна картинка ще е  Laughing

# 602
Здравейте! Ние днес цял ден сме на разходка с таткото  Crazy много съм щастлива, че от време на време намира време и за нас Simple Smile

Гери честити зъбчета!  Hug Ние още чакаме, но пада яко гризене на играчките, нямам търпение да излезе поне едно зъбче  Crazy

Jaska  ние си го възтановихме ....не знам от какво ама се буди пак,,, преди ядеше 20ч. и после чак в 7 и 30 сутринта а сега ядем в 20ч. после в 23ч. и спим до 5 и хайде ставай....  #Crazy ooooh! ooooh! ooooh! голяма мъка за мама, не знам от какво се получи обаче се моля да свърши бързо  Praynig

Аз глутена го въведох вчера Simple Smile педи не ми е казвала, но имах една каша с глутен дето бях купила по невнимание, за сега нямаме реакция, кашата е на Слънчо  Grinning

# 603
Много благодара за помощта,аз понякога му давам по едно малко късче хляб потопено в нашата храна за да я опита и сега зацепвам че в хляба има глутен   Laughing много съм откачена   Laughing
И ние днес бяхме с таткото на разходка сред природата,добре ни дойде на всички,от утре се очаква голямо затопляне на времето и ще мерим доволно улиците с Марти  Grinning Laughing

# 604
Здравейте мами, последният месец нямах възможност да ви следя и да се включвам, но последните два дни наваксах с четене Embarassed
Вие май сте напреднали много със захранването.
може ли някоя по-опитна мама да сподели, в какъв ред се въвеждат жълтък, месо и глутен?

# 605
Аз въвеждах: месо, жълтък, глутен.

# 606
Според нашата педиатърка - жълтък, месо, глутен  Peace

# 607
и аз въведох първо жълтъка ,около седмица и половина давах през ден по 1/4 жълтък,след седмица и половина въведох месно пюре и ги редувах-ден месно,ден зеленчуково+1/4 жълтък ...по предписание на педи вече сме на 1/2 жълтък,а глутен все още не съм давала

# 608
Много ви благодаря за отговорите Hug
Май и аз ще започна тези дни с жълтъка, добре че малката дама е голяма лакомия и харесва всичко, което и предложа. Но пък действам малко по-предпазливо, тъй като аз съм с няколко хранителни алергии.

# 609
Честити зъбчета на озъбилите се  Laughing
Моита въобще не е спирала да не яде нощем...Преди ядеше в 2/3 и после в 5..А сега почна в 00. после пак в 3 и в 5/6 ...По 3 ядения ...на кърма е..Спря и да спи в неиното легло...Пак при нас ,и е спокоина и се върти все едно си е неиното място...На обед не иска другаде да спи освен на нашето легло,още легне и откъртва...Та  през ноща давам цица като се разсумти и продължава да вдига краката и да спи....
А може ли месо,глутен,жълтък ????  Wink

# 610
оу при нас какво се получи  Laughing  както споменах в предишен пост бяхме на разходка сред природата,вкъщи се прибрахме около 17,30ч и докато се намотаме,Марти яде плодово пюре и взе да мрънка,беше вече 18,50ч и си викам аз,ние днес ти развалихме съня на обед ( вкъщи на обед спи около 2 часа,но в количката ако е спи по 30-40мин) ще те приспя да си дремнеш,че до 21,30ч за банята луди ще ни направиш,та приспах си аз детето и за нула време отлетя,става 20ч-размрънка се,дадох му да яде в просъница и като откърти един сън....викам на мм днес за първи път ще пропусне баня и решавам аз да си лягам вече,часа е 22,50ч,влизам в детската и гледам едно малко,охилено човече тъкмо се събужда....викам си ей ся стана квото стане,ще си играем до 3ч  Laughing да ама не,изкъпахме си го в 23ч  Grinning  поигра на дивана 20мин ,яде в 00ч и айде един сън отново  Laughing Grinning  малко като приказка стана моя разказ  Laughing  ама нищо де,ако имате възможност,водете децата на чист въздух в балкана,добре им се отразява  Laughing Laughing

# 611
Честити зъбчета на озъбилите се  Laughing
Моита въобще не е спирала да не яде нощем...Преди ядеше в 2/3 и после в 5..А сега почна в 00. после пак в 3 и в 5/6 ...По 3 ядения ...на кърма е..Спря и да спи в неиното легло...Пак при нас ,и е спокоина и се върти все едно си е неиното място...На обед не иска другаде да спи освен на нашето легло,още легне и откъртва...Та  през ноща давам цица като се разсумти и продължава да вдига краката и да спи....
А може ли месо,глутен,жълтък ????  Wink

Всичко може, просто даваш потенциален алерген по-рано.

# 612
  • София
Добро утро с пожелание за един прекрасен,слънчев и изпълнен с много разходки ден,а и седмица(дано не вали:)  sun

Днес моето слънчице става на 7 месеца  Heart и за първи път ще опита попара Simple Smile
Ще видим,дано му хареса Simple Smile

# 613
Герито87, честити първи зъбчета и честита месечинка   bouquet
Станислава, аз ще вкарвам глутена в сряда, когато става на 7 месеца, четох, че е най-добре да се вкара между 6-8 месеца, педи ми каза на педната консултация да не се бавя много, реших, че на 7 е добре, ще започна с овесени ядки, овесена каша, също така четох, че е най-щадящо да се вкара по схемата овес-ръж-ечемик-пшеница, но не съм сигурна ще намеря ли ръж и ечемик, няма готови каши, така че трябва са да ги правя, но дори и да спазя точно ще е поне овес 10-на дни и после пшеница, купих и бисвитки и каши пшенични. Сега прочетох, че си давала хляб, няма да трия горното, но значи си го вкарала вече с пшеница, друго важно е да знаеш, че не бива да спираш да го вадаш редовно глутена поне месец, а и по принцип като се вкара трябва да се дава почти всеки ден.
baloncheta, няма единно правило за въвеждане, има няколко варианта, аз започнах по схемата жълтък-глутен-месо, по препоръка на педи, но може и месо-глутен-жълтък или месо-жълтък-глутен. Аз пред около 2-3 седмици ще ги въвеждам, засега само жълтък съм въвела.
 Ние днес сме на ехография на коремни органи следобед, стискайте палци, че ми е малко притеснено. А вчера се сдобихме с паяк-проходилка, знам, че има противоречиви мнения, но решихме да й вземем по малко да я слагаме, много съм доволна, тя много се радва Simple Smile

# 614
  • София
Ние бяхме няколко дни в балкана. Бебка, когато не плуваше в басейна, спеше сладко или бърбореше на всичко. Научи се да казва та-та и хай-хай и ѝ се появи първото зъбче  Grinning
Бях мъничко притеснена, но се оказа напразно.

Общи условия

Активация на акаунт