Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 032
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте , аз ъм капана моето мъниче продължава да и е все кисела и мрънкаща, направо вече неиздържам, чудя се как ще ходим на почивка с такова дете.
Искам да ви попитам през колко часа храните малките, ни е почнахме 7 месец и все още се храним през 3 часа  Sad

# 661
къвто ще да е,важното е поне 1 лято да ни изкара и на Марти да му е кеф в него  Laughing
ох,нещо щях да ви питам,ама с един акъл за къде по-напред  Embarassed Rolling Eyes Laughing
kadrova4kata  Честита ви 7-ма месечинка,да расте здрава и щастлива малката госпожица  newsm44  ura
ЗНадя  ние се храним на 4 часа,понякога и на повече от 4 часа ,Марти сам си направи този режим като стана на 5м

# 662
Ще трябва и аз да пробвам вече по голям интервал, но потоянно като и мрънка и все имам чутвото че е гладна , оффф

# 663
Честито на седем месечните! Егати как минава това време!

ЗНадя, увеличете количеството храна. При мен това помогна и драстично намалихме интервалите на хранене. Не знам обаче, ако се кърмите, как да стане това, защото със шишето е лесно. Освен това, от както се захранваме с по-голямо количество пюрета, бебе си направи само режим с три хранения. Първото е само от мляко, на обяд е със зеленчуково пюре, а вечер е с плод. После спи цяла нощ, близо 12 часа понякога... Аз съм доволна, дано и при вас има ефект! Simple Smile

# 664
Kadrova4e, честита месечинка!!! Да расте усмихнато и весело мъничето!  newsm67

Момичета, да ви почерпя и аз виртуално, днес успешно защитих дипломната си работа и официално съм магистър  newsm44
http://cupcakemojo.com/images/index/bannerImage4.jpg

За всички надуваеми неща за бебоците има страшно много в Джъмбо, ни от там взехме такъв пояс като на Sweet Dreams  Peace

Да ви се похваля, след ревливия период миналата седмица, от понеделник като се почна с изненадите, та няма спирка. Онзи ден София за пръв път каза Мама (първоначално си мислех, че просто си бърбори, обаче вчера докато бяхме в морската с татко и и няколко приятели тя беше седнала в ММ и каза мама и се обърна към мен  Shocked ) Днес пък понеже бях на защита и ММ я гледаше сутринта, като се прибрах и влязох в стаята при нея и като се почна един смях. И преди се е засмивала с глас, но само ако я гъделичкам. Направо си умирам от кеф  Grinning

# 665
  • София
Ау, Дон Бебон, три хранения?! Колко е зеленчуковото пюре? Аз ѝ давам по 120 грама, но след час вече го е забравила и си изпива млякото до дупка. Четири млечни и едно зеленчуково хранене има дневно.

Данетка, много ме усмихна Simple Smile Бебка казва само "тата тата", "айде айде" и  "дай дай". Сигурна съм, че е несъзнателно, но си ги повтаря в тоя ред и се получава много смешно Grinning

# 666
Assos, три са ни храненията от няколко дни, но никое млечно не е изцяло заместено. Бебе си пие винаги мляко след пюретата - по 210мл. Зеленчуците са му около 100гр. Simple Smile Всеки ден е различно.

# 667
  • София
О, добре Simple Smile Бебе пие 4х150, но ето, че ти ми напомни, че е крайно време да ѝ вдигна дозата. Голям съм заплес  doh

Между другото тя още не е плакала със сълзи. Педиатърката каза, че е ок, но аз все пак мъничко се притеснявам. Има ли друго бебе още без сълзички?

# 668
Здравейте! Ние сме с фалшива тревога, малко съм се панирала повечко, бебе е напълно здраво, но беше с температура 37,2 и педи не и би ваксината, но вече сме с направление за кръв и урина а за ехографа другата седмица ще вземем Simple Smile пораснали сме с 3 см или вече сме 69 см и тежим 7, 800кг с 500 гр, педи казва че сме екстра ... малко ми е кофти че ваксината не сме били, ама ще я бием другата седмица.... другия месец почваме попарата  newsm47

Асос ние отдавна плачем със сълзички, но щом педи ти е казала, че няма проблем, не мисля че трябва да се притесняваш, все пак може и вече да се появят  newsm78

# 669
благодаря за пожеланията  Grinning
Данетка, честито за завършването   bouquet и браво за думичката, Криси каза няколко пъти мама, но редовно казва баба  Simple Smile
Ние пък преди бяхме на 5 хранения, но от известно време сме на 6, не знам какво й стана пак да се върне на повече  Rolling Eyes

# 670
Мерси, Sweet dreams  Hug Намерих го в амазон и поръчах.

Моля, радвам се че съм била полезна и дано много да се радват мъниците на придобивките  smile3549

# 671
Ах, какви хубави морски теми Simple Smile
Да препоръчам и аз нещо http://www.patilanci.bg/detski-basein-s-gybka-intex.
Каката 3 поредни години не излезе от него на морето. А когато я заведохме за пръв път, беше на 1 годинка и ужасно се страхуваше от звука на вълните, до водата не искаше да припари. Затова басейнът свърши чудесна работа. Съвсем здрав си е и Лора ще го използва.
Данетка, честито дипломиране! Все така да се справяш с личните постижения, непоклатима пред предизвикателствата!   bouquet
Момичета, разкажете повече за тези герданчета за зъбките, че ми стана интересно!
Зъбки още нямаме, но ще дойдат, няма къде да ходят.
Малката не оформя думички още - вълнува се много и иска да общува, държи едни речи, но срички в тях не се отличават. Интонациите обаче много й се отдават и веднага си личи радостта или нетърпението, раздразнение, въодушевление...
За храненията, ние сме на 6 на ден  Embarassed  - кърма, мляко, само на обяд е на зеленчуково пюре.
Сълзи имаме.
Консултацията ни е в петък, но я мерих преди седмица - 7 килограма... не ми изглеждат много, а такива бузки и бутчета има... прилично обличка е.
Аз да попитам за сядането - правите ли вече упражнения, подпиране с възглавници и т.н. тренировки?
И също ме интересува нещо - към ползващите бънджи: понеже буболечката е все боса в нас, след скачане на бънджито си ужули малките пръстчета на крачетата. Явно не стъпва добре, а подвива стъпалото навътре и тежестта й пада на пръстчетата. Когато аз я държа на ръце обаче, си изглежда съвсем добре стъпила на ходилото... Някой имал ли е подобен проблем?

# 672
А относно сълзите – Алекс си плаче със сълзи.  Дано наистина е нормално и не е някакъв проблем със запушени слъзни канали.

При нас от раждането има секрет на едното око, първо беше бистър и после стана жълто-зелен и понеже било „нормално”, не ни изписаха нищо и само с преварена вода ни казаха да почистваме и масаж да правим. След два месеца загноено око се съгласиха да изпишат капки, някакви немски, за три дни, след тях секрета изчезна, но за жалост след месец пак се появи с пълна сила. Накрая отидохме на очен и каза, че е бактериален конюнктивит и че дори масажите, които ни бяха казали да правим са неправилни и очния обясняваше как личните лекари, се заклевали, че няма да лекуват очи и уши, ама те продължавали… Масажа при запушени слъзни канали трябвало да бъде от вътрешния ъгъл на окото надолу по носа (и ако има запушен канал може да се усети малка подутина), а не от външния ъгъл на окото към вътрешния, както ни беше казал личния… Сега слагаме Тобрекс капки, вече 10 дена (4 пъти на ден по 1 капка), по-добре е но още не е спрял секрета. Трябва още 10 дни да ги слагаме и дано да мине, че измъчих детето…

# 673
Здравейте и от мен  Laughing   и ние вече си имаме басейн  1swing  grinning039  Nature Sunny    готови сме за морето  Laughing
.... и ние сме със 6 хранения на денонощие ,през 4 часа яде малчо  Grinning  сутрин АМ,на обед зеленчуково/месно пюре,следобед АМ и вечер АМ като следобед м/у храненето давам и плодово пюре,1-2 седмица го замествам и с плодова каша
вчера беше легнал на спалнята и го натиснах по колената и се изправи сам до седнало положение  Laughing   от тогава му правя това упражнение 2-3 пъти дневно,за да свиква сам да сяда и да му заяква кръстчето,иначе го слагам седнал в количката,но той се изхлузва до полу легнало положение,като е в някой си стои хубаво седнал.....Марти от 4м плаче със сълзички,като го видя ми се свива сърцето направо  Cry
Данетка  Честито дипломиране    bouquet  bouquet
искам да попитам нещо  newsm78  майка ми е решила да купи каша,но му е взела на Слънчо 5 зеленчука...чудя се кога да я давам тая каша,тя може ли да замести примерно обедното хранене и някой ден вместо пюре да давам каша  newsm78 newsm78

# 674

Общи условия

Активация на акаунт