Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 376
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Смееш ли толкова малка на плаж.... ooooh!?

# 76
  • София
Коколино, на мен ми обясниха, че това пищене в количката е временно. Пък и като почнат сами да седят ще виждат и ще си гледкат от количките. И аз много я нося моята. После вечер, ако попрекаля ужасно ме боли кръстът. А тя така се радва, че ми е жал да не вижда нищо от тази количка. Кенгурото нито на нея, нито на мен ни харесва. Много ни е неудобно.
Днес сме на 2-3 лъжички крем супа от моята - броколи и картофи, 2-3 лъжички домашно пюре от тиква, 1/2 пюре от слива на Хипп и кърма засега. Довечера ще се опитам пак да пробутам 1/3 жълтък. Тъй като зеленчуци Анна упорито отказва обмислям да сложа жълтъка в кашата с банан на Хумана. С една дума - манджа с грозде за днес  Crazy  chef

# 77
    Здравейте, момичета!
Благодаря ви за съветите! Днес най-после успяхме да свършим "голямата работа"  Laughing и то два пъти!
Успокоихме се вече и аз и детенце! Днес я оставих само на кърма и 4-5  лъжички пюре от сливи, предполагам, че това даде ефект. Ще трябва да внимавам вече какво и давам да яде и да наблегна на по-разхлабващи храни! А дали има каши само от царевично брашно и на коя фирма,че оризовите и действат запичащо? А и дали мога да давам млечна безглутенова каша?

# 78
На Слънчо.

# 79
Аз днес дадох оризова каша, хареса, после смесих и малко с банан и пак й хареса, много съм доволна  Grinning
За жълтък доктора каза да почвам като станахме на 6 месеца, но аз още не бях въвела почти нищо, сега сме на пъви плод и първа каша и като въведа още малко, към края на 6-я може би ще дам.

# 80
  • София
Дали е НАЙ- нито аз, нито ти можем да абсолютизираме. Да се отрича, че имаме страхотни лекари- ми е смешно. Некадърни- също, като навсякъде.

Българските педиатри са зле дотолкова, доколкото следват българската педиатрична школа. Това е всичко, което казах.

# 81
Assos, уважавам мнението ти и го разбрах. А всичко, което аз исках да кажа/ може да не съм била ясна/ е, че не може да се слагат под общ знаменател всички бг педиатри. Хубава ли им е школата мен лично не ме вълнува, нито се ангажирам с оценки. И не мога да оценям един педиатър само по това дали ме съветва да давам вода, и дали да кърмя, или не. Това са неща, които всяка майка може да си ги прецени. Интересуват ме само адекватните им действия при далеч по-сериозни проблеми, недай Боже. Това масово плюене на педиатрите, само защото по някои въпроси имат различно мнение ми се струва твърде грубо, да не кажа грозно и за това си позволих да напиша позицията си. Че да не би другите школи да имат само безгрешни лекари? Още повече поне аз не бих могла да бъда коректив на някого, от чиято работа не разбирам колкото самия него. Нищо лично нямам към теб!   bouquet

# 82
  • UK
Здравейте,

дадох днес морков заедно с картофа, де малеййй ще ми изядат и ушите Joy така им хареса, но дадох само 3-4 лъжички, че за 1 път го въвеждам този морков Crazy И вече не се чудят на новия си уред лъжичката hahaha

Купих и сладък картоф и пащърнак и в следващите дни ще се запознават и с тях  Mr. Green Обаче са големи, а ние, не ядем по цяло пюре и няма смисъл целите да им ги приготвям, затова да попитам, мога ли да си отрежа половината картоф примерно, а др половина да замразя за следващия път? Вие как процедирате? bouquet

Този банан, който слагате в оризовата каша как го правите, мачкате го или  кашата е в готов вид просто? Че виждам, че има разни с ориз и банан?

Защото смятам др седмица евентуално да въведа и кашата в следобедното хранене и ако мога да заместя млякото с каша Heart Eyes

# 83
bonbonska и аз мисля като теб.
А кокона20 ме развесели с това за уреда, понеже и ние днес не му се чудим, вече за трети път го използваме  Crazy.

# 84
Момичета да ви питам,случвало ли се е да забележите сухи петна по кожата на бебенцата ви?

# 85
Коконче, то има готови ориз с банан, но аз направих домашна и кашата и банана, кашата я направих от сварен ориз, пасиран с кърма, а банан давам цяла седмица вече пак пасиран с кърма, може и без.
Деската, не, нямаме, но бебето на една приятелка има такива петна

# 86
Здравейте!
Вилхелм Тел вие с коша за новородено ли сте още, че Анна не вижда, като е в количката? И Мишо беше доскоро с неговия, че не смеех да сложа летния кош преди 6м, но вече определено е по-доволен, като може да си гледа наоколо
коконче браво, че сте харесали моркова. Аз нещо го отлагам, но утре вече май ще дам, заедно с картоф

офтопик: днес един ром ме спря (бях с количката) да ми иска пари за каша Слънчо,че имал 8-месечно бебе.. дали ме излъга, не знам, но като удари по тънката струна, му дадох пари

# 87
Здравейте и от мен. Изчетох последните страници на старата тема и новата, че имах да наваксвам.
Това захранване...оф...мноого сложна работа продължава да ми се вижда Simple Smile) От 20 дни вече го захранвам Ванкото. Започнах с тиква..към седмица се мъчихме, после добавих картоф. Аз ги приготвях, но само моркова - купих на Хип готово,. Не е особено ентусиазиран, но морковчето му хареса - на 4тия ден стигнахме до бурканче (от малките). И след това задължително си пие мляко.
Има ли и други, които хапват все още по 6 пъти на ден? По 150 мл. Ние все още сме така, не знам как ще се разреди това ядене...предполагам по-нататъка, като започне да хапва повече неща и ще се засища. Но сега сме на такъв режим: сутрин между 5.30-7 е първото ядене, после към 9-9.30; 13 ч., 16, 18.30-19 и след банята към 21-21.30 ч. Тези каши, плодови пюрета, а, у...мътна работа...ама всички са минали по този път...и ние ще трябва да го намерим верния, няма начин:)
Oт седмица сме с летния кош. Зяпа малко и заспива...почти през цялото време, докато сме навън спи човека. Днес за първи път не спа навън, направо се учудих. Иначе у дома не дремва особено много, различно е всеки път.
А, да - от моркова акото му е твърдо, така ли е при всички?
Обръща се от корем по гръб, от гръб по корем почти го прави, ама а-ха да стигне докрая...и айде, в обратно положение. Мързи го, дупето му тежи май  newsm78
Бънджи мисля да взимам (не от тези, които се закачат, ама които на проходилка приличат), ама по други места като чета - зависи от детето - някои се радват, на други не им харесва.

# 88
Здравейте!
Днес мисля да почна броколи. 3 дни яде морков, като и авокадо и дадох да близне.
Яде моркова и се кара, че и се пързаля от ръцете Grinning
Вчера, 3ти ден морков, дадох след него парче ябълка. Откачи! Ръмжи като бесен дзвер! Аз ям с нея, за фасон  Joy
За сега съм доволна. Интересно и е. Как се справя с парчетата не знам, но успява.
Зеленчуците варени, разбира се.

Деската, пиши как е при вас Wink

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 09:40 от Анета Морфова

# 89
Коконче, то има готови ориз с банан, но аз направих домашна и кашата и банана, кашата я направих от сварен ориз, пасиран с кърма, а банан давам цяла седмица вече пак пасиран с кърма, може и без.
Деската, не, нямаме, но бебето на една приятелка има такива петна

А дали знаеш от какво са? Нашият педиатър не изказа мнение

Общи условия

Активация на акаунт