Отговори
# 90
Благодаря, Барбалетка   bouquet . Моето мнение е, че една консултация с психолог може да е само от полза, стига да е добър, разбира се. Може това да е съвсем нормално, може да показва някакъв проблем, много си зависи от конкретната ситуация. Хубавото е, че тези неща се оправят с подходяща намеса.   bouquet

Мишанка
, знам ги тези ,следя ги, ама най-хубавите съм ги пропуснала, чак сега ми идва акъла за това.   bouquet

# 91
Здравейте и от мен, мами! Ние сме добре, не съм писала отдавна, че все работа и ангажименти, но ви мисля. Буболеченце, честито! Зарадвах се на тази новина Simple Smile
Бобинка, давай смело, то желанието ще си дойде само Simple Smile А къде водиш Ники на зъболекар? Аз също трябва да водя Гого, но ме е страх да не го наплашат и да му остане страх за цял живот. Може и на лични
Ние тия дни ще сме си вкъщи, че нещо има проблем пак с ушите и ще се лекуваме. 
Миашнак, и аз от сутринта това гледам. Ужас направо
. Пратих смс,..дано само държавата сериозно да се заеме, че яко са загазили хората..

# 92
Здравейте момичета,

Облаче, радвам се, че съм успяла да помогна. Simple Smile Сети ли се Пепи за нас? Много ни липсва тя; Николайчото няколко пъти в последно време пита за нея, та ще се пробвам да организирам виждане. Да я поздравите специално от нас следващия път!  Hug

Мишанка, оф, аз снощи гледах и направо ужас!  Rolling Eyes Дано наистина им се помогне както трябва. Видя се обаче, че нито линейките, полиция, пожарна, гражданска зашите не са подготвени за такива ситуации... Много неорганизирано (съответно бавно) се случваха нещата. От днес не съм гледала какво става... От сърце пожелавам на хората да са здрави и силни!  Sad

Ние довечера тръгваме за Пловдив да видим там как е хавата. Тези дъждове направо ....

# 93
Ани, аз й предадох миналия път, сети се за вас!  Hug

Аз не съм гледала новините, днес разбрах какво се случва в цялата страна.  Praynig Cry

# 94
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, как сте всички, особено варненки?

Ние сме на Арапя и освен, че ни валя порой, снощи Стоян вдигна Т и днес се опъпчи и вероятно е с варицела.  Crazy В общи линии при нас ситуацията е следната - да отидеш с деца на море и те да се разболеят от шарка - безценно!  Mr. Green

# 95
Момичета Hug благодаря за съветите,ще го мисля Whistling

Мишанка,ние с количките сме същата работа.Задължително иска сутринта панталони с джобове и то дълбоки ,където да крие колите.Учителката не дава и прави забележки,но не мога да го отуча и това е.Носи си по една,не я вади,но му стои в джобчето.
В магазин като влезем е ужас,всичко иска.Понякога се сърди,но бързо му минава.
 Барбалетка,Ники също имаше период ,в който казваше "ще те убия",но броени пъти ,ние от друга дума не можем да се отървем
Скрит текст:
"путка"
 ooooh! ooooh! ooooh!.Пред мен не я употребява,но вчера с майка ми в магазина една жена ги прередила и той добре я подредил ooooh! ooooh! Постоянно му правя забележки,но в тази градина на това се научи.

За Варна ми е много болно Cry Cry Cry изобщо за цялото Черноморие,така ми липсва.

Ели,водих го при Шуманова-златна е  Peace

# 96
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Не съм, искрено ти съчувствам с варицелата/ ако е това,за което се съмняваш/! Hug Crazy През лятото сигурно е още по-некомфортно.
Бобинкаа, не ти е лесно...Нестор нали гледа ''Маша и мечокът'' на руски, та беше запомнил думата ''клечка'' на руски, иии...не ме питай..добре,че беше период.
Обаче в групата му има 2 момчета, които определено не му действат много добре. Освен ''лошите'' думи,за които трябва да се обяснява,че не се използват, понякога се прибира притеснен и с куп въпроси.  Rolling Eyes 2 дни подред е плакал на обяд в градината. На госпожата не е казал защо, но на мен ми обясни,че едното момченце го биело и плашило. Crazy Не знам къде е истината...,но си поговорих с него и сега се чувства по-уверен. Peace
Ани, пак ли ще пътешествате...мммм...блазе ви.. Whistling

# 97
Не съм, леко да минава варицелата!
При Никола сега е на мода темата за фекалиите Sick

# 98
Добро утро!

Не съм, как сте днес? Засили ли се обрива?
Бобинкаа, ние сега сме постигнали някакво споразумение за носенето на играчки. В момента Нени колекционира картите с герои от едни кроасани и това което му се повтаря го носи в градината на приятелите  Mr. Green

Я ,да питам нещо за съвет:
Едни роднини се прибраха от ЮАР с момченцето им, което е на 1,5 г. Скоро се връщат обратно и много ми се иска да взема нещо на детенцето, обаче се колебая какво да бъде? newsm78 Сещам се веднага за някаква хубава книжка на български, /може и с български приказки/ с която ще може да се забавлява там + някаква играчка.
Та,...приемам идеи... Rolling Eyes

# 99

# 100
Мишанка
Скрит текст:
Heart Eyes Hug  kyllmg family!

# 101
Момичета, ако следобед госпожата в градината ви посрещне с думите: "А пък, (името на детето ви) ходи и щипе децата!" какво бихте си помислили?
 Аз естествено се притесних да не е станал нещо агресивен моя послушко и се обърнах веднага към него: Ама как така, мамо вярно ли е, кой си щипал... и т.н. Грешка. Ама огромна. То детето естествено смути се, виждам не е наред нещо. Госпожата изсумтя нещо и се зае с другите нейни работи и не ми даде възможност да поговорим. На следващия ден обаче, не един, а два пъти я приклещих и питах кои деца точно е щипал. Представете си от цялото сумтене какво се оказа  - едно от дечицата му е взело играчката на пясъчника и моя го ощипал в яда си. И толкоз. Иначе "ходи и щипе децата" по думите на учителката! Много ме хвана яд, аз цяла вечер питах разпитвах, говорих му да не се щипе за щяло и нещяло, видите ли - възпитавах! За малко да му вменя чувство за вина за неща които не е направил. Дотук добре, уж решихме казуса. След няколко дни питам същата госпожа дали синът ми има проблем с дисциплината. Отговорът, цитиран почти дословно: "Ааа, добре е, добре, той по едно време се поотпусна нещо, ама сега се стегна. Викам си: ти нито да ядеш сам можеш, нито да се обличаш сам  можеш, пък си тръгнал да се биеш! Няма да станеее!"  Shocked  Shocked Аз вече се чудя след почти година в тази група дали има шанс да се е объркала жената и да е имала предвид някое друго дете, защото това което каза абсолютно не отговаря на истината. Или се е опитала да ме обиди по някакъв начин. Честно, не разбрах. Аз я попитах дали синът ми иска помощ, за да се нахрани и се оказа, че не е. Също се и облича самичък, макар че с някои ципове не успява да се справи.
Ама страшни изхвърляния, страшна работа ей! Има и палави дечица в групата - техните майки какво ли отнасят?! Не че нещо, даже предпочитам да е палав, но той не е и съм убедена, че нямам проблем с възприятията, все пак са педагози и трябва да умеят да се изказват така че да ги разбират правилно. Rolling Eyes
Мишанке, много ти е хубава челядта:) За подаръка - освен книжка - от тези играчки с български букви, реч и т.н., с които да занимават детето на български, мисля че е добра идея.
Не съм, пусти късмет с тази варицела на морето, да се оправяте бързичко и да останат само смешни спомени!
облаче, хиперактивност като диагноза е едно, неспособност да се съсредоточи е друго! Вярвам, че Борко просто е по-впечатлителен от другите дечица и по-трудно концентрира вниманието си. Мое познато детенце страдаше от хиперактивност с цялата тежест на тази диагноза, тези деца се отличават от другите включително и по физически белези. За няколко години го надживя детето и сега е един левент, не-знам-кой-си клас, много буден, възпитан и внимателен, разкошно момче. Със сигурност нещата при Борко са леснопоправими!

# 102
Добро утроооо! 

buboleche, и аз имам подобни наблюдения при Нени. Наскоро от майчинство им се върна 2-рата учителка в групата, на която още явно й е трудно да се впише сред децата и съответно това рефлектира у поведението им. Naughty Почти всеки ден таткото като го взима от нея тя се оплаква  колко бил непослушен как правил бели и т.н. Shocked Викам си ...я ,това не ми прилича на моето дете?! И един ден като го взимах си поговорих с другата учителка, която ми каза,че няма нищо притеснително в неговото поведение. Проблемът не е у детето,а на друго място.  Naughty Тя се е опитала да ''влезе'' по-остро в комуникацията и създаването на нов ред в групата и децата са реагирали по своему. А съвсем наскоро научих,че Нени много обичал вече да я държи за ръка и да си говорят!  Crazy Mr. Green
Сега в сборната група пак същото.  ooooh! Tired Учителката вчера казала,че бил разсеян и не я слушал. От опит знам, hahaha че това го прави, когато някой не е уцелил правилната посока на подаване на информацията. Явно ще имат разминаване, докато си уцелят честотите, но е така когато учителите не познават поведението на децата. Иначе групата им е много добра. Peace

Та, от моите думи исках да ти кажа,да потърсиш и странично мнение, защото не винаги децата са виновни. Те реагират спонтанно все още. Ккато казва лелята от нашата група:''Има от всичко, но както цяло всичко е ок!'' hahaha

Мерси за идеята,аз вече взех подаръка. Мисията изпълнена! Peace

И благодаря за хубавите думи! Hug Hug Hug

# 103
Mishanche, сигурна съм че Нени е добро дете, но в детската градина те откриват много нови неща и съм склонна да вярвам, че в един момент и моя и твоя и всичките биха могли да станат палави, конфликтни и т.н. Допускам го и това е много нормално - растат, развиват се, преоткриват се. Въпросът е как учителките, от позицията си на хора с опит и подходящо обучени, се справят с това. Както казваш - да влязат в една честота.
В нашия случай, разбира се че поговорих и с другата госпожа. Тя ми каза, че е имало период, в който е бил разсеян и непослушен по време на учебните им занимания (предполагам поради загуба на интерес към заниманието понеже не е още много добре с българския), но тогава бях поговорила с него и това поведение отшумя. Извън това не е имал проблем с дечицата. Каза, че е много социален и обича да комуникира с децата, търсил компанията им; така го виждам и аз. Понякога даже е натрапчив, но се поправя.
Но ми дойде вповече "ходи и щипе децата" и после да се прави на много заета и с ченгел да ѝ вадя обяснения като "нито можел да яде, нито да се облича сам, пък се биел...." Просто казаното от нея не отговарят на истината!  Crossing Arms

# 104
Бубулече, според мен сериозния проблем е госпожата в случая. Показва много некоректно и недобронамерено отношение към детето. И аз съм на мнение, че децата се менят, имат всякаки прояви и това е в реда на нещата. Аз на твое място също бих се ядосала.  Confused Не знам какво да кажа, дано да се оправят нещата с тази неразбрана госпожа.

А за Борко - и аз се поуспокоих вече.  Hug Сменихме с татко му поведението, по-спокойно се отнасяме, вече си знаем, че не се инати и не проклетее, както изглежда на пръв поглед. И той се умиротвори някак, по-бавен е и по-разбран. Аз четох в интернет, че хиперактивността се повлиява изключително добре от терапия, и също, че само психиатър може да сложи диагнозата, така че го записах в детската клиника на Александровска болница и чакаме ред, през септември ще отидем живот и здраве. И аз го отдавам на прекалена чувствителност това поведение при него.
И това всъщност е добре. Защото слабостите ни, ако работим над тях правилно, се превръщат в един момент в големи плюсове и богатство.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 12:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт