Домакини 40/Време е за коктейли, плаж и море

• 45 201
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Ма ко, "Цар Плъх" я има президадена и на старо в продавалника (OLX) например или в книжен пазар виж.

Калинуш, на бг как е заглавието?

Лека нощ и от мен  Simple Smile

# 151
Морена - "Бабий Яр" както съм го написала е - джобен формат в червен цвят я имах. В "Грембоск" се разказва за френски архитект който строи Петербург по времето на Петър I.
Ма ко по исторически събития книгите са - "Шогун", "Тай Пан", "Гай Джин", "Цар Плъх", "Търговска къща", "Вихрушка" - има преплитане на герои вив всичките романи.

# 152
  • при късмета
Къде го изядох това "цар"  ooooh!  hahaha
Мерси, ще трябва да я потърся, че не е лошо пак да я прочета. Толкова стари книги съм разпиляла и раздала, че не мога да им хвана бройката. Не знам с кой сме чели Гай джин и една книга на Стивън Кинг(забравих заглавието в момента), но при мен има и на двете по 2 екземпляра от 1 част и нито едно 2ра  ooooh! Толкова отдавна е било, че не помня. Вече книги не раздавам
Марче, признавам, че от това изкуство нищо не ми разбира тиквата
Сетих се за един виц
Питат един дали е спал с балерина. Той отговаря: Не
-Нищо не разбираш от изкуство  Crossing Arms
Калинка, отдавна съм чела Цар плъх, но си мисля, че беше отделно от другите. Нали действието се развиваше в затвор по време но втората световна? Как е вързана с Шогун (дейстието там свършва 1600 година)  newsm78 споменават се исторически събития и в Цар плъх, де. Ще я чета пак
А Гай джин, Тай пан и Търговска къща си е трилогия за една и съща компания от основаването й до 20 век. Интересното беше войната с другото семейство през вековете и това, че в Япония трудно чужденец(гай джин) биха му позволили да направи нещо, а накрая, взеха, че се сродиха  hahaha

# 153
  • при късмета
 ooooh! Върнете ме обратно да си прочета книгите  ooooh!
Калинка, права си. Тай пан не е в тази трилогия и е за Накамура, който става първия шогун в Япония. Ама тя на Клавел ли е? Не беше ли друг автора?

Сега се разрових в шкафа. Тай пан си е в трилогията, а аз я обръках с Тайко. Тя е за първия шогун и дейстието се развива преди това в "Шогун". В "Тайко" Токугава(Туранага) е на 17 години.
Съвсем я обърках японската история  hahaha

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 00:33 от ма ко

# 154
Ма ко всички книги са свързани с фамилията Струан. Питър Марлоу от "Цар Плъх" се появява в "Търговска къща". Всички са свързани в т.нар. "азиатска сага". Действието във "Вихрушка" е в Иран и е свързано с петролната криза, но това е един вид развитието на "Търговска къща". Накамура е герой от "Шогун". Източната култура и начин на живот за мен са мистични. Влюбена съм в изтока.
Лека нощ момичета   bouquet

# 155
  • София
Вио, ти успя ли да го прочетеш? Аз информирах модератор и явно са изтрили, бързо действат те.

Как сте, девойки?

Писе, както винаги на ниво! HugБлагодаря за кафенцето!
Люси, чета те и...не знам какво да ти кажа, много ти е трудно, но направи всичко, което можеш и продължаваш да правиш! Hug
Лейди, приятна разходка!
Креми, каква диета ще започваш? Като те знам как обичаш биричка, голяма воля ще трябва, но знам, че ти можеш!

За книжки си четете. Ох, как обичам да чета. Вече свикнах и на ел. четец и сега съм започнала втора книжка там. Аз обичам ФБР-ейски истории, заговори, шпионажи, тук таме нЕкое убийство. И любовни романи мога да чета, стига да не са от ония най-розАвките и сълзливи. Трилърчета обожавам, всъщност последната, която прочетох беше именно трилър на Сидни Шелдън:
http://chitanka.info/book/2228-ako-utroto-nastypi
Казвам ви, остави ме без дъх тази книжка, ставах и през нощта да чета. Crazy
Ма ко, къде ходите с шефа на разходка, дай да се видим някой ден.

# 156
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Благодаря за кафнцето!

Марче, Писенце, благодаря за вниамнието!

Вале, Сидни Шелдън е от любимите ми автори. Ако четеш Нора Робъртс препоръчвам ти нейната "Отрова".

клик за читанка

Аз снощи дочетох втората книга от библиотеката и днес отивам да ги върна. Третата ( "Императрицата на сладоледа") ще я презапиша и, ако нещо много ми хареса, ще взема, ще ги нося на Санд.  Ще мина и през пощата да си взема една пратка   newsm44-

Пък и в Сандански ще щурмуваме библиотеката.  Grinning  Двете с мама си ги прехвърляме книжките.

Отивам да пусна една (от двете за днес) пералня (бяло на Гушкан)...  да видя цветната и' от вчера до къде е стигнала със съхненето.
После излизаме.

Хубав ден ви желая  Hug!

# 157
Вале, прочетох го, да. Опитваше се да се направи на интересен човекът, ама не му се получи  Sick Верно бързо действат модераторите и добре, че е така.
Сидни Шелдън и на мен ми е много любим. Отдавна не съм чела нищо негово, не знам даже дали има нови романи за мой срам  Embarassed . А "Гневът на ангелите" я четох преди години, мноооого добра  Peace

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 11:23 от vio

# 158

Привет!

Ето я книгата за която говорех
http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=100794 … D0%B8%D0%B3%D0%B0

Сега виждам че имало и втори том.Трябва да си го набавя някак,за да го прочета и него.

Днес водих малката на контролен,продължаваме с лечението.Даже в момента на преслушване доки каза че е със спазъм  Tired Снощните шницели ги направих на кюфтета на скара.За днес мисля една картофена супа да направя и едни "пръстчета" за десерт.

# 159
  • Sofia
Тъй... нищо не ме изкуши от библиотеката, само презаписах "Импреатрицата...".
Но пък си купих  Grinning

Скрит текст:

Мелиса Сенейт – Рецепти за любов
Дали тайната съставка в бабините рецепти ще успее да сбъдне всички желания?   

Когато Холи Магуайър наследява прочутото училище по готварство на баба си, тя не може да забърка обикновен доматен сос, да не говорим за сложните италиански специалитети, направили баба й известна. С разбито сърце и попарена вяра в любовта, тя е твърдо решена да се превърне в достойна наследница на готварската традиция и скоро има свой собствен клас от четирима души. Саймън - самотен баща, се надява да спечели обратно сърцето на дъщеря си. Джулиет, приятелката от детинство на Холи, крие своята тъмна тайна. Тамара отчаяно търси истинската си любов в срещи с напълно непознати мъже, а малката Мия иска да готви за баща си, за да не се жени той за лицемерната си приятелка.
И всеки от тях има своята история от горчиво-сладки спомени и съкровени желания, които да превърне в най-важната подправка на своето ястие.

В продължение на 5 седмици книгата е в топ 30 на най-продаваните книги на New York Times за 2010 г.

„Равни части хумор и драма, щипка самоирония и едно съкровено желание – най-успешната романтична рецепта на годината!” – Romantic Reader

„Всяка следваща глава е все по-неустоимо изкушение, което моли да му се отдадете.” – Romantic Times Magazine

„Изкусителен роман за магията на приятелството, любовта и неустоимите кулинарни специалитети.” – Good Reads

„Остроумно и чаровно доказателство, че любовта на мъжа невинаги минава през стомаха.” - Good Housekeeping
Взех си и пратката, много ми е кеф! С цели 5 книги съм по-богата. newsm44

Бонболина, благодаря, ще видя има ли я в библиотеката книгата.
Нека оздравява по-бързо малката!  Hug

Имам зеле със свинско, но ще правя и гъбена супа днес.
Ще трябва и да наготвя тези дни малко повече и да замразя накава част, та да оставя малко ЙЕдене на ММ.
Отивам да просна пералнята и да обядваме с Гушкан.

Хайде да поднеса обяд -  Шницел и картофи огретен

Страхотно време е днес при нас!  Grinning

# 160
  • при късмета
Привет!
Излязохме в 10.30 и сега се прибираме. На протест мислех да ходя, но леля се обади и ми намери работа. Чак сега ще слагам хляб и ще мисля нещо за вечеря.
Морена, за шницели от кайма ме подсети и може да ги спретна.
Вио и Валето, какво сте прочели не разбрах  newsm78, да не е този за който казваше Славето?
Вале, ще се видим, разбира се. Срамота е да не се видим. И из квартала и в западния парк, ние нямаме проблем, ходим навсякъде
Шелдън и аз много го харесвам. Не съм чела само тази книга, която я писа в България.
Ставам и заминавам към кухнята, че днес много окъснях.
Гушки на всички  Hug

# 161
Ма ко, писах ти на лични.
Тук май няма да вали днес, не мога да повярвам  Rolling Eyes Чакам малките да станат и ще поизлезем, че на всички ни се стегнаха душите тука...
Скрит текст:
Дядо пак е много зле  Tired

# 162
  • София
Дзак!

Моренка, благодаря за идеята! Обичам Нора Робъртс, даа, и доста неща съм прочела. Не помня обаче заглавия и затова трябва да изтегля книжката и да започна да я чета. Така ще разбера чела ли съм или не. Crazy Най-редовно си взимах от библиотеката четени вече книги. Blush
Вио, знам за какво говориш. Моят дядо е в подобно съобщение, майка ми го гледа, почти на легло е, може ако го вдигнат двама човека да седне...не ни познава, напарво..мъчно ми е за него, но ми е мъчно и за всички около него.
Ма ко, ще се разберем и ще се видим с децата.
Много съм отвеяна, ще ме извините, ако се повтарям, обаче не помня дали писах- записах Мария на курс по рисуване. Мнооого е щастлива. Ще и се и през учебната година да ходи, ама е доста скъп за моя джоб, та ще видим. Нали спечели детето миналата седмица конкурсът за рисунка в нашия филиал на Столичната библиотека и се е взела на сериозно, художничка е вече. Laughing

Направих чуден пай с ягоди, ще си чакам мъжа, че пак беше командировка , и ще го нагостя вкусно , вкусно. Heart Eyes

# 163
  • при късмета
Вио, дано му е писано на дядо ти, да е още на крака
Вале, ще се видим. Нека ходи детето на рисуване, щом иска
Слязох до магазина и се заредих със сладолед. Познайте какво ще яма довечера

# 164
Прибрах се-свърших си задачите! Laughing
Морена-и аз си ги купувам тези книги-със списанията.Едните са от Журнала,а другите със Стори.
Ма ко-ти довечера,а аз сега уморена седнах да почина и си хапнах сладолед. Mr. Green
Тази вечер съм сама от 4 години-мъжо  е на работа,та да видим как ще я изкарам. Thinking
Ако не мога да спя ще чета или ще видя дали има някой за компания тук. Wink
Вале-браво на дъщеря ти за рисуването.  bouquet
Вио-колкото и да ни е мъчно -поне си е поживял дядо ти. Confused Трудно е,но идва и това време,много е трудно и за тези,които се грижат за тях.Тук  където живея дядото на мъжа ми беше така та знам какво е .
Хайде до после. Wink

Общи условия

Активация на акаунт