Домакини 40/Време е за коктейли, плаж и море

• 45 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Прави сте, момичета, много сте прави. Тежко е за всички ни  Tired Добре че е жената, която го гледа, иначе не знам как бихме се справили.
Ние се разходихме добре днес. Видяхме се с компанията, с която излизаме с децата, поиграха, а ние дъртите пихме кафе. Добре си изкарахме.
Мм е поръчал акумулаторна количка за Ванко, чакаме утре да я доставят. Представям си каква емоция ще е  Party Дано даде време да и се нарадва.
Айде до след малко  Hug

# 166
  • София
Дзак!  wavey
Те,  тука съм! Много работа ми се събира, аз така не съм свикнала.............ааааааа.....нещо ще се строяваме и ще изправям редиците У къщи.  Mr. Green

Да ви кажа, че никога не съм чела книжки на Н.Робърст и С.Шелдън. Вие ще ме запалите да започна да си купувам и да чета. След като ми ги препоръчвате ще започна.

Бонболинке, тази книга от къде я имаш?? Проявявам интерес.

Писе, тук сме. Компания ще имаш, няма да те оставим да скучаеш.  Simple Smile

Вио, тежко е и напълно те разбирам. Минала съм през този ужас. То направо си е страшна работа. Ама пък си е изживял живота, сега гадно ама си е така. Аз по трезво гледам на нещата. Съжалявам ако те обидя.  Hug

Вале, това за детето което споделяш е прекрасно .   bouquet Дано да можеш да му осигурите възможност за рисуване.  Какво да ти кажа, зная че е трудно но след като имате и награда,  вече означава че тя може да рисува и трябва да продължава. Скъпо е наистина, но....мисли си много. Когато започваше синът ми тази си дейност изобщо не исках да повярвам, че наистина може да рисува и направо го прескачах, и хвърлях рисунките в кошчето,  а виж какво се оказа по-късно. Не съм била права и добре че настояваше да продължи. Е, вярно че го исках да го виждам да е банкер в костюм и вратовръзка и светло синя риза , ама  на,  другаде му било писано, ама сега ми е гот като му гледам нещата по телевизиите.  Simple Smile Ако имаш необходимост от учител по рисуване да ми кажеш. Ще направя всичко възможно да намерим.
Вале, пусни този сладкиш с ягодите, моля ти се.  Hug

Какво правих днес ли, ами много работи + че скочих и до Житарницата да си взема жито. Ама каква опашка беше.....много хора. Изчаках цял час. Вече предлагат житото с лим.кора + стафиди + орехи. Изключително любезни млади хора, изключително!!! Накрая на пазаруването  ти подаряват две карамфилчета. На всеки който си пазаруваше!  Беше ми много приятно, усмихнати, хубави момчета, браво!
ММ беше в командировка из страната и ми донесе ягоди, около 3 кг. Един кг сложих да направя сладко, утре вечерта ще го варя. То е проста работа. По обяд отивам до вилата да видя какво става и там и вечерта съм при вас.
Рапорт даден, кой го прие??
Тук има ли някой или си говоря сама?? Simple Smile

# 167
А тук съм-идвам. Wink
Браво-доста работа си свършила Марчева.
Я дай рецептата за сладкото от ягоди,ако може дe.

# 168
  • София
Писе, благодарим!   bouquet Ще пийнем по едно коктейлче.  Wink

Сладко от ягоди...ами като всяко друго го правя. Този път плодовете са ми малки и не съм ги разрязвала, така цели и измити ги посипах с 1 кг захар. Ще пренощуват тази вечер да си пуснат сок и утре ги слагам на умерен котлон и варя за около 25-30 мин. Отпенвам.  Накрая слагам 1/4 ч.л. лим. киселина оставям да дръпне малко и наливам горещо в сухи и топли бурканчета. Обръщам веднага за да хлътне капачката. Те това е, елементарно е. Сега, да ти кажа една приятелка слага в сладкото някакъв  фикс и малко го вари и при нея плодовете се запазват цели , като за снимка са, но аз избягвам да ги ползвам тези добавки. Не са полезни, имат много Е-та.
Ти имаш ли в градината ягодки??  Simple Smile

# 169
Благодаря.   bouquet
Аз също правех есента с фисковете и съм доволна.Има в нашата градина ,ама са малко коренчета.Има при мама. Wink

# 170
  • при късмета
Ей тези, последните коктейлчета с китките, пу за мен
Моите спят, а аз се засилвам към хладилника за сладолед, като си изпия коктейла
Утре ще се мотаме на пазар и ако намеря дребни ягоди и аз ще сложа сладко. Точно от ягоди ми харесва повече с цели плодове.
Вио, Ванко много ще се зарадва на колата, дано ви е хубаво времето да се наиграе детето.
Марче, Н. Робъртс не съм я чела, защото си мисля, че пише любовни романи. Ама аз и за Шелдън така мислех, особено като из къщи се моташе "Вятърните мелници на боговете", че майка я четеше и гледах заглавието и корицата. А и от начало мислех, че е жена  ooooh! Нищо общо, обаче. Не съм чела нито една слаба книга на Шелдън, а не съм чела само една негова, писаната в България.
Някой знае ли как се казваше тази книга? Забравих заглавието, често ми се случва.

# 171
Добър вечер и от мен!
Взимам питие, че имам нужда! И аз много работна тия дни, рано-рано се понесох пак в С-л. Втори уикенд ги оставяме сами тийновете в Бс, те съответно са супер доволни, а аз звъня през час да проверявам кой къде е и какви ги върши! И това ме изнервя и ми създава напрежение, но е по-силно от мен... Embarassed Те не са съвсем сами, баба и дядо си имат, вкъщи само се прибират да спят, но аз ги мисля все.
Ох говорете за сладка, напира и в мен желание да се пробвам, майка ми правеше преди, аз само съм помагала, но искам и сама да се видя ще успея ли да направя нещо. Да питам в какъв съд варите сладкото, трябва ли да е специален? Че майка има едно като дълбока тава, да го взема ли, то не е много малко, а аз ще пробвам с малка доза?
Марче, да помоля за рецепта за вишните, че такова сладко искам да пробвам, стига да намеря вишни, става ли с череши други?

# 172
Привет и от мен! Минавам само за кратко, че хич не съм в настроение. Днес си заминава една от бг дружките тук. Ожениха се с колумбиеца в края на годината в БГ и откакто са се върнали след празниците все проблеми помежду им. Какво му стана на него не знам, ама тя била жената на живота му, но с нейния характер не искал повече да живее. Това е в много кратце. Тя си ходи един път, върна се, уж се оправиха нещата, ама явно не. Млади са, обичат се, то им личи, ама на! Днес си заминава окончателно, мъчно ми е. Свестен човек, спокойно мога да я наричам истински приятел, сега оставаме само двечки. И на нея колко й е тежко, а е много силен характер. Надявам се, сега като се затвори тази врата, да се отвори нова, още по-хубава. Ще се видим в БГ с нея само след няколко дни, но тук много ще ми липсва.
Затова не пиша днес, правя си картички и си плача...

# 173
  • София
Ма-ко,  Hug Хапни си един сладолед, няма лошо.  Simple Smile Да ти кажа, тук при нас отвориха едно магазинче и продават млечни произведения + домашен сладолед. Освен , че сиренето и кашкавала са им  перфектни, сладоледа "изби рибата". Не съм яла до сега толкова хубав и няма нищо общо с другите които се продават. Сега купих един с бисквити и смокини, леле....убих се направо. Прекрасен е. Фирмата е от Гоц.Делчев напълно непозната, но работят много добре.
Ели,  нямам специален съд за сладката. Една тенджера ползвам, която е по-дълбочка. По принцип майсторките на сладка казват, че най-много се вари сладко до 2 кг, даже не е редно, а само по един килограм, защо, не зная. Аз варя до две килограма, толкова ми се побира, ако можеш щях да сложа на куп три кг. По този начин за който писах горе варя череши,  но там захарта е около 800 гр, защото са по-сладки,  вишни- захар 1 кг , ягоди - 1 кг захар.  Вода не слагам, защото те си пускат сок и е достатъчно. Когато дойде време на есен ще ти кажа,  как правя сладко от сини сливи и орехови ядки. Жестоко е!
Направих си тестото за сладкиша за утре и го метнех в хладилника. Ще бъде "Вишнев пай по рецептата на Йоли,  ама с череши.  Simple Smile
Смърфи, сега те прочетох. Не плачи, моля ти се.  Heart Eyes

# 174
  • Sofia
СмърфHug

Аз пък допичам чийзкайка за утре. Ще го извадя навън да поизстине и го мятам в хладилника.  Simple Smile
Чудя се с коя книжка да се хоризонтирам.  newsm78

Душа, пробвай Шелдън и Робъртс от читанката, да видиш дали ти харесват, преди да купуваш.  Hug
Пък за пая... ако им капнеш на черешите малко лим. сок, няма ли да е по добре.  Thinking  Да понакиселява малко.

# 175
  • София
............
Пък за пая... ако им капнеш на черешите малко лим. сок, няма ли да е по добре.  Thinking  Да понакиселява малко.

Добре, ще те послушам  задължително.!! Hug

# 176
  • Sofia
Добре, ще те послушам  задължително.!! Hug
Hug

# 177
Добро утро, мили приятелки.
Дядо почина снощи  Cry

# 178
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Вио, съболезнования! Мир на душата му!  Flowers Rose Flowers Rose

Забърках мая и чакам да втаса, да замеся тесто за хляб. Отивам да си сиПНа кафенце.

# 179
  • Fort Worth, TX
Вио, съболезнования. Hug
Добро утро на всички.

Общи условия

Активация на акаунт