Домакини 40/Време е за коктейли, плаж и море

• 45 206
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!
Вио, моите съболезнования! Мир на душата му и светъл да му е пътя!

# 181
  • София
Вио, съболезнования!

Марче, сладкишът е този:
http://sevdalina7.blogspot.com/2014/05/blog-post_3758.html
Аз обаче замених черешите с ягоди. Разгледай целия сйт на Севдалина Спасова. Тя е онази певица от 90-те години, дето пееше първите поп-фолк песни, много по-различни от днешната чалга. Готви чудно!
А това е моето изпълнение:
За рисуването- ще мислим. То едно ли е , Марче. Тя ходи на английски, на балет, сега от догодина ще ходи и на още един английски по някаква европейска програма в училище, но не точно за учене просто на ангрийски, а ще правят театри на чуждия език, приказки и подобни. Не е само в парите проблемът, а и във времето. Сега е по-свободна, но в учебно време...Ще мислим. Може би да я пуснем на курс но по веднъж седмично по час и половина, а не два пъти. Ще видим. Уычителката, при която  я записахме и сега е много добра, препоръчана ми е от майка, чието дете от години е при нея. И е близо до нас.

Ние отиваме да обикаляме родните красоти отново. Тоз път сме се насочили към това:
http://doychev.wordpress.com/2011/08/04/село-боснек-и-живата-вода/

За книгите- Марче, нали знаеш че всичко е въпрос на вкус. Според мен си вземи Сидни Шелдън, там не е много любовно, не натрапващо любовно е. Нали каза, че не обичаш любовни. Нора Робъртс не пише от ония сладникавите романчета, но все пак си е по-любовно творчеството при нея. Аз миналата седмица приключих тази и я препоръчвам горещо:
http://chitanka.info/book/2228-ako-utroto-nastypi
Но пак казвам- въпрос на вкус.

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 10:04 от Валенцето

# 182
Добро утро!
Вио, съболезнования, мир на душата му!
Задушница е днес, да почетем близките, които са ни напуснали, мир на праха им.

# 183
  • Fort Worth, TX
Аз до гробищата не мога да стигна.По тази причина направих за отбора на ТОНИ 1 сладиш с череши  да си хапнат децата.Мислех и солен кекс да им направя, но се оказа, че имам само 4 яйца в хладилника.

# 184
  • при късмета
Задушница е! Да е светло на душите на всички, които почитаме днес!
Вио, съболезнования! Казват, че като има погребение на задушница, покойника е там по собствена воля. Чакат го близки и там ще е по-щастлив, защото си е изпълнил всичко, за което е бил на земята. Мир на душата му!
Вале, приятна ви разходка и чакаме снимки. Внимавайте с пещерата, че на мокро време е много нестабилно около нея. Преди 4-5 години свлачище затрупа входа при такова време. Иначе пътеката и склона към нея са леки за ходене и там е много хубаво.
Обяд стана, а още не можем да излезем от вкъщи. Трябваше вече да сме тръгнали по задачи.
СмърфиHug
Хортензия, мъжа ти не трябваше ли вчера да са го оперирали?
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 185
Привет! Бяхме с Миша на мълчаливия протест. Глас в пустиня. Толкова много хора по кафетата и толкова малко на шествието.
Ма ко, операцията мина на пети. Успешно, да видим какъв ще е резултата. Зарадвали са го, че ставата е в много лошо състояние и трябва да прекрати всякакъв спорт, освен плуване. Трудно му е да приеме тая новина, но няма как. Това е при нас.

# 186
Добър ден момичета   bouquet
Вио   Flowers Rose Flowers Rose
Хортензия менискус ли оперирахте?
Вале никога не съм ходила там, но разгледах сайта с любопитство.
Марче аз не знам защо сладко да се прави само килограм?!? Ние си имаме специална тава за сладко и се слага на огнището - дозата, която се събира е 5-8кг. Ама ние сме селяни и плода е от градината  Joy На село за 1кг плод никой няма да се хване да прави сладко. Та не знам тези майсторки що така са решили...
Четох за детенцето и за шествията....
Аз да ви почерпя на патерица за вчерашния рд на мм

Вале специални благодарности за рецептата на тази торта   bouquet Наистина е разкошна!!! Направих я със заквасена сметана.

# 187
  • при късмета
Калинче, жив и здрав да е мъжа ти, много да се слушате, обичате и уважавате   bouquet Много хубаво ти се е получила тортата, браво
Хортензия, аз не разбрах коя точно става е, но важното е, че е успешна. Ще трябва да приеме, че няма да спортува, но по-важно е, че ще се движи нормално. Бързо възстановяване му пожелавам
ВиоHug да драсниш после някой ред как си, да не те мисля
И аз взех дребни ягодки, засипах ги със захар и утре ще го сложа сладкото.
На прибиране големия дъжд ни хвана на Билата, та постояхме под козирката.
Не знам какво трябва да се направи, че селяците да се научат на ред. Докато стояхме на Билата да мине дъжда, един тъпак с мерцедес се навря буквално във входа на магазина, че да слязат двама изрусени педали и да влязат. Може да се разтопят, знае ли човек. Не само, че паркинга е предостатъчен, а и кашпите по тротора на магазина не го спряха. Мина си между тях, навря се във входа на магазина и стоя там доста време докато изрусените принцеси от мъжки пол се наканят да слязат от колата. Нито критики, нито забележки им направиха впечатление. А протест с/у такива си тече точно в този момент.

# 188
  • София
Здравейте, момичета...

Днес съм направо ям на поразия, безразборно като свиня... Сега вечерях ... първо изядох 2 големи толумби, после веднага 3 яйца на очи с бекон и хляб и свърших пак с толумба... Ужас....

Вио, моите съболезнования! Мир на душата му.... Confused

Марче, честито за билети за концерта, завид завид...

Калинче, жив и здрав да е мъжа ти, много да се обичате и уважавате! Тортата ти е страхотна, браво Hug

Хортензия, радвам се, че операцията е успешна.  Бързо възстановяване му пожелавам Peace

Вале, с интерес "следя" вашите разходки, браво цялото ти семейство Peace

Днес не можах да уважа задушница... Довечера ще запаля свещичката от един стар манастир пред иконките ми .... Дори черешите не съм взела... не бяха хубави в ХИТа...

# 189
Хайде на кафенце

Ма ко винаги съм се "възхищавала" на т.нар. хайлайф...  #2gunfire Меко казано странни начини избират да покажат колко са велики...
Лус и ние задушница не можем да направим както се прави у дома в бг., но светлината на свещичките се вижда...
Благодаря за пожеланията   bouquet Тортата наистина е разкошна - вече нищо не остана от нея  hahaha

# 190
Добро утро!

На Задушница далече от близки запалих свещички за починалите ми баба ,дядо и две прабаби! Обичам ви и винаги ще сте в сърцето ми докато дишам !

Свещочката ми е от църквата от Великден , а череши не намерих .Още не им е сезонът тук .

Вио, моите съболезнования !  Hug Hug Hug

Лейди ,да ти е жив и здрав рожденикът !   bouquet

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 19:01 от Анонимен

# 191
  • София
Добра вечер, другарки!
Контеса, Hug! Как е дядо ти?

Хортензия, сигурно му е доста криво на твоето момче, но...явно няма друг избор, освен да се съобрази с лекарската препоръка. Бързо да се възстановява!

Лейди, честит ти рожденник на патерица! Да е жив и здрав и много да се обичате! Hug
Страшно се  радвам, че сте одобрили тортата. Сега ще ти предложа още една подобна Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0
Може да използваш само идеята за блатовете, а кремчето да е същото като направената от теб торта. Аз така правя. Wink

Ходихме до с. Боснек. Приятна разходка беше, не е кой знае какво, но си изкарахме добре, подишахме чист въздух и видях страшно много пеперуди. Направо никога не съм виждала толкова пеперуди на едно място.
http://prikachi.com/images/8/7381008b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/10/7381010z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/12/7381012L.jpg

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 22:52 от Валенцето

# 192
Добра вечер и от мен!
Контеса  Hug  bouquet
Вале страхотна разходка!!! Много хубави снимки!  Пеперудите при определени условия се раждат всички наведнъж - обикновенно птиците знаят кога и се събират и те да похапнат  hahaha Кончето и то пораснало, ама му се бозае  Joy Голяма красота!
Сега като разбрах кое е заквасена сметана ще направя и медовика  hahaha че и козунака  hahaha
Наздраве!

# 193
Добра вечер .
Вио съболезнования за дядо ти.
Тъжно ми е на задушница.
След месец става година без дядо Sad ,и 4 г от както много близки роднини на съпруга ми не са с нас.
Днес решехме да не сме в града , макар че имаше много интересни мероприятия .Тези дни са на фестивала на изкуствата -включи града , гигантски насекоми превземат улиците има много мероприятия.Но решихме да сме сред природата , спонтанно в последната минута, та се озовах насред гора с неподходящи обувки без фотоапарат , както последно време се случва.
това е устието на река Изворска, там където се влива в язовира .
Следобеда почивахме , аз четох малко, играхме, сега гледаха детско и легнаха децата.
Вале видях ти пеперудите Simple Smile много са красиви, по-миналото лято дебнах с часове едни водни кончета да ги снимам Simple Smile и лебедите ...Сега няма и една снимка да мога да направя, малкия иска само той да снима затова и не го нося апарата.
Ladybird_ тортата изглежда много вкусна Simple Smile Да ти е жив и здрав мъжа .
Аз днес си набелязах две рецепти и в близките дни ще ги изпробвам, то тестени неща в топло време не ми се правят , ама при тия дъждове....
Утре ще има мероприятия и тук в квартала ще ходим с децата на работилница , да видим само времето как ще е , вечерта ще са танците и песните.
Лека нощ от мен .

# 194
Къде сте, момичета? Аз преди малко е върнах от вечерната разходка на кучо, мокра като кокошка. Днес направо ми прилоша от жега, а сега...
Лейди, понятие нямам какво е менискус. Вадиха нартошени костици от коляното.
Някакви младежи купонясват в блока и е такава гюрултия. Пеят "аз ще бъда твойто зайче...", сигурно е някой поп-фолк хит. Дано ми издържат нервите.
Лейди, да ти е жив и здрав мъжът!

Общи условия

Активация на акаунт