Януарско сърчице,вече тупка и расте 2

• 27 677
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
И тук преглеждат с коремен  Rolling Eyes А за симптамите  Crazy нямам абсолютно никакви неразположения.Само гърдите са ми пораснали и зърната са чуствителни.Нито ми е лошо  Rolling Eyes нито пък ми се гади.За спането по корем–немога.Чуствам някаква подпухналост и не ми е удобно.Спя сочти само на лявата страна (защо така е по–добре за бебето  newsm78)Последния ми цикъл беше на 10 Април и гинекологът ми ми изчисли термин 15 Януари  newsm78

# 481
Момичета, в youtube намерих нещо забавно, със сода бикарбонат си правят тест за пола на бебето. Аз съм чувала за тест за бременност със сода. Тестът за пола бил следният, ако шупне малко-момиче, а ако вземе да се пени като бира-момче, киселинността на урината при момче-носещите била по-висока. https://www.youtube.com/watch?v=r6-y3iAvCW0

# 482
И тук преглеждат с коремен  Rolling Eyes А за симптамите  Crazy нямам абсолютно никакви неразположения.Само гърдите са ми пораснали и зърната са чуствителни.Нито ми е лошо  Rolling Eyes нито пък ми се гади.За спането по корем–немога.Чуствам някаква подпухналост и не ми е удобно.Спя сочти само на лявата страна (защо така е по–добре за бебето  newsm78)Последния ми цикъл беше на 10 Април и гинекологът ми ми изчисли термин 15 Януари  newsm78

По изчисления на доктора и аз съм за 15 януари а моя последен цикъл беше на 8 април, а в нета ми го изчислява 13  newsm78. Но когато ще да е важно здраво да се роди  Simple Smile

А относно това ехографа до сега само веднъж ме гледаха с вагинален, когато отидох в спешно иначе моя доки само с коремен ме гледа ( има и вагинален ), но не знам защо така процедира и може би заради това засече пулс чак в 9 седмица ( освен че най вероятно е и стар ехографа )

# 483

Аз съм с ПРМ 12 април и ми изчислява терммин също 15 януари?  newsm78
изчисли си го сама ПРМ+7+9месеца Simple Smile значи 17, мисля аз, така си изчислих и моя  (hug)

# 484
Според мен +/- 2,3 дена не са от кой знае какво значение. Много малък процент бебета се раждат на точната дата, освен ако не сте определили дата за секцио. Всички мои приятелки родили нормално са поне с 10 дена преди термин. С навлизането в 9-тия месец, всеки следващ ден можеш да родиш.

# 485
  • Пловдив
Момичета,относно датата на термина има голямо значение продължителността на цикъла.При някои той е 24-25 дни,при други 35-36 дни.За това цифрите варират около тази формула ПРМ+7 дни+9 месеца.

# 486
Iggiberry и при мен е така с гърдите понякога спират да ме болят. Няма от какво да се притесняваш.
А за болките в кореме мен доста често ме пресвива особено вечер. Не знам дали е нормално, но за сега нямам проблеми  Praynig
За симптомите нямам апетит и не съм качила още нито грам, даже свалих 3 кг. Кога минава това, защото аз вече съм към края на 3 месеца.
Спокойна вечер от мен  Hug

# 487
Относно спането наляво, по-добре е защото тогава сърцето изпомпва повече кръв, следствие на засиленото кръвоснабдяване на жизненоважни органи, в това число и матката бебето се храни и диша по-добре. Освен това черният дроб на майката се натоварва по-малко Peace

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 22:43 от trust

# 488
Според мен +/- 2,3 дена не са от кой знае какво значение. Много малък процент бебета се раждат на точната дата, освен ако не сте определили дата за секцио. Всички мои приятелки родили нормално са поне с 10 дена преди термин. С навлизането в 9-тия месец, всеки следващ ден можеш да родиш.

Абсолютно съм съгласна!  Peace Макар, че съм определена за 15,01, АГ каза, мине ли 15 декември ще чакаме всеки ден, така че наистина датата е малко относителна Simple Smile

Момичета,относно датата на термина има голямо значение продължителността на цикъла.При някои той е 24-25 дни,при други 35-36 дни.За това цифрите варират около тази формула ПРМ+7 дни+9 месеца.

Да, това е един от факторите за определяне на термина, но то излиза като му стане вече твъъърде тясно  Laughing /шегувам се/ важното е да сме в 9 месец и да са живи и здрави бебчетата, пък другото е шега  Peace

# 489
Iggiberry и при мен е така с гърдите понякога спират да ме болят. Няма от какво да се притесняваш.
А за болките в кореме мен доста често ме пресвива особено вечер. Не знам дали е нормално, но за сега нямам проблеми  Praynig
За симптомите нямам апетит и не съм качила още нито грам, даже свалих 3 кг. Кога минава това, защото аз вече съм към края на 3 месеца.
Спокойна вечер от мен  Hug

Не се притеснявай за килограмите. Миналия път свалях до края на 4-ти месец и после до 6-ти не качвах а само варирах на горе и на долу с по 1, 2 кг. ... То бебето си взима от теб ВСИЧКО, което му е нужно дори и да слабееш  Peace

# 490
здравейте и от мен, това с термина е много относително - мен последен цикъл ми е бил на 10/04, дата също 15/01 ми каза доки.

не важи само колко е дълъг цикъла, а кога е била последната О. за да може да се определят точно седмиците. когато се гледа с ехограф, се вижда бебето как се развива, дали е по седмици от последен месечен цикъл или по-назад, като е нормално да е  +- 2-3 дни.

на мен доки ми каза, че до  края на 4 месец бебчето ще се гледа само с вагинален, защото е прекалено малко и с коремен се вижда, но е много по-слабо и по-бавно се случват нещата. от една моя близка знам, че и в  Надежда гледат само на вагинален до 4 месец - след това на коремен! естествено - това не е  задължително, но като че ли има по-голяма видимост и яснота! колкото до това дали е опасно - след като едни от най-добрите специалисти в частни клиники го практикуват - не мисля, че те биха рискували да си изгубят хонорарите - няма опасност за плода, но трябва и докторът да внимава и да не бърка все едно вари лютеница!  Joy

аз трябваше да съм на преглед на 25, но ще ходя на 30 вечерта.

Игибери не се пртиеснявай, и аз имам тези симптоми от време на време - не ме боят гърдите, а вечер ме боли корема - това било от нарастването на матката - ми каза доки!

колкото до личенето - аз си виждам корема +2,5 кг съм вече, спи ми се, яде ми се малко повече от преди и  се изморявам се бързо! 

аз мгоа да кажа от личен опит, че аз съм привърженик на вагиналния ехограф - още в 6 седмица вухме пулс, в 9 видяхме бебето с всички органи, и дори полови органи - макар да е рано и да не е 100%, видяхме как мърда и се движи и може да се изчисли много точно колко е дълго и широко!  не ми е приятно да  ми бъркат навътре, но пък гледката си заслужава!   bouquet

хубав, лек и усмихнат ден от мен!  Hug

# 491
bgzvezdichka ти не беше ли 9+ , когато ви казаха пола, аз знам,че преди 10 седмица е много рано за каквито и да е полови белези. Знам, че при някои по-надарени мъжленца може да се види най-рано 10 седмица, но ако е момиче доста по-късно може да бъде казано с категоричност...

# 492
Здравейте, тъкмо се връщам от Док, бебето е доста дълго, над 4 см, но имайки предвид мен и ММ е нормално, всичко изглеждало наред, даже според ехографа съм 11w 1d.

# 493
Felice , не е прекалено дълго. нашето беше 3 см, в 9 седмица и 5 ден и доки каза, че е нормално , а за една седмица бебето вече расте с поне 1 см, ако не и 1,5. това е добре, честитооо!

trust , в 9 седмица и 5 ден бях и се видяха атрибути между краката. доки каза, че е рано, но най-вероятно и че следващия път ще стане ясно на 100%, а и при изследванията,които ще правим там дават също прогноза.

аз както и преди съм казвала - от самото начало имам усещане, че е момче, макар да исках много момиче и просто коментара ми беше свързан с моето лично наблюдение за ехографите и че с вагинален се виждат доста по-добре и подробно нещата.

# 494
Здравейте момичета!
Сега се връщам от преглед. Видях бебчо - 5 см.има си глава, ръчички, с които мърда, всичко. Даже на снимката много ясно се вижда устата и очите, все едно гледа към ехографа...много се развълнувах! След това ходих да ми вземат кръв за изследвания за СПИН, васерман, глюкозта в кръвта и прочие...
Та исках да ви споделя, че моя доктор ми каза, че в 21-ва седмица се прави т.нар. фетална морфология, за която /аз съм от София/ се записват часове с 1-2 месеца предварително! Затова ви съветвам да проучите въпроса, защото сега тр да се запише час. Аз съм в 21-ва седмица от 25 до 30 август и днес си записах час. Моя доктор ми препоръча някаква клиника Марковс или каза, ако няма часове - във Фемина. Тази ФМ била много важна, защото измерва цялото бебе, виждат му се абсолютно всички органи, дори миглите и веждите! Това се пада в 5-ти месец горе-долу и е окончателно дали бебето "ще може да оцелее и да се развива правилно в естествена среда, т.е. след раждането". Демек тогава, ако има проблем е сигурно, е ще се види и може да се махне бебето, в случай на сериозни увреждания и т.н.
Надявам се, че съм била полезна и не съм ви отегчила с дългия пост! Hug

Общи условия

Активация на акаунт