Януарско сърчице,вече тупка и расте 2

• 27 428
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро мамита Simple Smile,
Бих желала и аз да изкажа мнение, по дискутираните въпроси, естествено без да го налагам Simple Smile.
ВИТАМИНИТЕ -  Аз съм от мамите, които пият само фолиева киселина. Обичам много плодове и зеленчуци, те са ми основната храна. Относно витамините набавяме ли ги или не, аз вярвам в чисто психологичната гледна точка на въпроса, или силата на мисълта. В момента в който, изям въпросните храни, аз вярвам, че съм доставила огромно количество витамини за мен и бебо. Ако ще в това, което съм изяла да е имало само нитрати, без грам витамин, вярвам, че тялото ми и клетките ми са на др. мнение. По същия начин стои и въпроса с мамите, които пият хранителни добавки. Химически в тях, може да няма и грам вит. но съм сигурна, че те също си набавят необходимите количества. Тук играе роля нещо като плацебо ефекта.
ГАДЕНЕНТО - аз също имам този проблем, но мисля, че взе да понамалява. Хубаво е сутрин да се изчаква с храненето и при възможност да се изпие чаша вода с лимон.
ИЗСЛЕДВАНИЯ - аз съм в 10 г.с и не са ми правени никакви изследвания. При 2-ма лекара бях, и двата казаха, че това ще се случи когато съм в 12 г.с.
Дано не съм досадила с поста си  Wink. Пожелавам ви хубав ден  Grinning.

# 691
Тук играе роля нещо като плацебо ефекта.
Абсолютно съм съгласна с теб !  Peace Все пак наистина не знаем какви неща има в хапчетата или поне част от състава им  Peace

# 692
Добро утро на всички!
Бонитас, как ме разсмя Laughing много си права за силата на мисълта Peace
Дали ако си представям, че пиците които ям са да речем краставици няма да дебелея Laughing
Аз пък не съм съгласна  Laughing

Да ви питам пратихте ли смс-и за Варна? Натъкнах се на мнения в двете посоки...
Приятен съботен ден!

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 10:52 от trust

# 693
Момичета не се карайте , всеки решава сам за себе си какво ще пие и какво не ! Аз ще кажа за мен с първата  ми бременност преди 7 год - аз пълнея изключително много от витамини затова и по препоръка на доктора реших да не пия витамини, макар тогава да бяха много на мода.За 9 месеца качих 18 кг, като по принцп се хранех нормално и родих едно здраво и голямо бебе точно на термина -3500!!Но пък бременността ми беше лятна и се хранех с много плодове и зеленчуци.Даже сега вече има нова теория , че трябва да се ограничават плодовете заради гестационния диабет - това от двама лекари вече го чувам!
Успех на всички до края !!

# 694
Лекарите знаят най-добре и трябва да им се доверяваме! Относно Варна - изпратих едно смс-че и се надявам да отиде за хората там  Peace Praynig

# 695
Здравейте  Hug ,

Аз също не пия витамини, но доки каза, че след 12-13 седмица ще ми предпише да ги почвам. Фолиева киселина пия и то по 2 хапчета, защото много късно съм започнала да я пия и да сме наваксали, не знам. Това, което ме притеснява е, че може да продължа да пия фолиева киселина до 13 -14 седмица. Това проблем ли е? До кога се пие?

За Варна аз изпратих смс, а мъжа ми каза, че ще изпрати на сметката на БЧК, която са обявили. Да се помолим най-лошото да е минало и сега да предстоят по-добри неща  Praynig

# 696
Аз пък съм по-съгласна с мнението на Бонитас , от колкото на онова че хапчетата са по-добрия вариант вместо истински получаваните витамини от плодове и зеленчуци..  Peace
Ред_Виолет , никой не се кара, изказваме мнения по темата  Grinning
Йорданова_, важното е да са всеки триместър, а кога точно решава лекаря ти  Simple Smile

За смс-ите аз не съм пускала ! Не живея в БГ, но и там да бях, може би щях да предпочета да помогна с подръчни материали, с храна, памперси, дрехи и т.н. Те ще стигнат на момента при хората, които наистина имат нужда от тях и то не после, а именно СЕГА !!! За тези пари съм много скептично настроена, освен че се напълниха гушите на операторите, други гуши не знам дали ще се напълнят... !
И както написах и във ФБ - Не дъждът, а управниците ни са природно бедствие !!!  #Cussing out

# 697
Здравейте  Hug ,

Аз също не пия витамини, но доки каза, че след 12-13 седмица ще ми предпише да ги почвам. Фолиева киселина пия и то по 2 хапчета, защото много късно съм започнала да я пия и да сме наваксали, не знам. Това, което ме притеснява е, че може да продължа да пия фолиева киселина до 13 -14 седмица. Това проблем ли е? До кога се пие?

За Варна аз изпратих смс, а мъжа ми каза, че ще изпрати на сметката на БЧК, която са обявили. Да се помолим най-лошото да е минало и сега да предстоят по-добри неща  Praynig

ФК може да се пие и до края на бременността Simple Smile

# 698
Явно много хора не са запознати с платформата DMS, това са пари, които със сигурност отиват по предназначение. Не вярно, че се пълнят гушите на Операторите.
Аз съм на мнение, че има два вида хора, такива, които градят бъдещето си върху собствените си възможности, почтени хора, които не могат да са безучастни към. трагедията на ближният си. Такива хора не биха се замислили за едното левче, с което няма нито да обеднеят, нито да забогатеят.
И вторият вид хора, които разчитат държавата да им помогне, такива според мен сами са загинали...

Аз пратих и ще продължа да пращам, защото вярвам, че трябва да си помагаме....

# 699
Явно много хора не са запознати с платформата DMS, това са пари, които със сигурност отиват по предназначение. Не вярно, че се пълнят гушите на Операторите.
Аз съм на мнение, че има два вида хора, такива, които градят бъдещето си върху собствените си възможности, почтени хора, които не могат да са безучастни към. трагедията на ближният си. Такива хора не биха се замислили за едното левче, с което няма нито да обеднеят, нито да забогатеят.
И вторият вид хора, които разчитат държавата да им помогне, такива според мен сами са загинали...

Аз пратих и ще продължа да пращам, защото вярвам, че трябва да си помагаме....

Бих предпочела да изпратя пари по сметката на БЧК , не че нищо, но за мен е по-сигурно !  Peace
Не ми е за едното левче и не ми пука кой какво мисли за хора като мен ! А пък това, че според теб явно разчитам на помощта на държавата....  Mr. Green Нямам думи ! То изобщо останаха ли хора, които разчитат на нея ?!

# 700

Бих предпочела да изпратя пари по сметката на БЧК , не че нищо, но за мен е по-сигурно !  Peace
Не ми е за едното левче и не ми пука кой какво мисли за хора като мен ! А пък това, че според теб явно разчитам на помощта на държавата....  Mr. Green Нямам думи ! То изобщо останаха ли хора, които разчитат на нея ?!

Ти защо приемаш всичко лично...Не съм визирала теб  Grinning по горе написах, че срещнах всякакви мнения, но явно не си прочела...
А по - отношение на недоверието към DMS кампаниите, човек трябва да се запознае преди да говори, кое колко е скептично, защото много майки се молят за живота на децата си, разчитайки на тези смс-си. Peace

# 701

Ти защо приемаш всичко лично...Не съм визирала теб  Grinning по горе написах, че срещнах всякакви мнения, но явно не си прочела...
А по - отношение на недоверието към DMS кампаниите, човек трябва да се запознае преди да говори, кое колко е скептично, защото много майки се молят за живота на децата си, разчитайки на тези смс-си. Peace

Да, разбира се че няма да кажеш че си визирала мен  Grinning Но според теб имало 2 типа хора и след като не съм от тези които са пратили смс, значи спадам към другите, мисля че е близко до акъла Simple Smile
Не разбрах обаче защо се пита кой е пратил смс ? За да се правят определения на хората ли ?  Peace

# 702
Здравейте мамета!   bouquet
Как сте?

Разбира се, че пратихме смс-и за Варна. Аз винаги пращам за хора в нужда.

Да ви споделя- аз обичам страшно много плодове и зеленчуци. Сега не можеш да ме накараш да ги погледна. Гади ми се. Хваща ме яд, сезонът е толкова богат, а аз... Вчера ММ докара толкова много неща, едвам хапнах една кайсийка.

Хубав ден желая!  Simple Smile

# 703
  • Пловдив
La Jolla, и аз обичам плодове и зеленчуци. Хапвам основно това. Но имах страхотен проблем с черешите. По принцип ги обожавам, а и сега са ми вкусни, но хапна ли - то не е гадене, не е чудо.  Sad
Явно бебето не ги харесва!
Вчера ми се случи нещо странно. Бяхме на гости и помагах на домакинята да приготвим вечерята. Както си мислех колко хубаво ухае на разни вкусотии, в следващия момент за малко да се свлека на земята. Добре, че успях да се усетя навреме, седнах си на диванчето и след 20-30 минутки всичко отмина с чаша вода и няколко бисквити. Не мога да си обясня защо се случи.

# 704
Забравих да добавя третия тип на недоверчивите, към които явно спадаш ти Grinning
Все пак наистина не съм имала теб предвид, но явно твоето самочувствие не позволява да мислиш друго. Grinning

Попитах защото цяла сутрин чета и слушам как хората са разделени... да пращат ли смс-и или така и така държавата си имала властови ресурси да оправи нещата...да си помагаме ли сами, или да чакаме майка България.. разбира се всичко това разбуди моята гражданска позиция Grinning

Интересно ми беше какво е и мнението тук, сега дали разбра или трябва още по детайлно да обясня...

Надявам се отпаднаха съмненията ти, че се опитвам да те определям що за човек си Laughing

Общи условия

Активация на акаунт