На море в ТУРЦИЯ - тема 31

• 110 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
За пътуване с кола до Анталия къде е подходящо да се направи междинна нощувка? Да ми препоръчате хотел?

Кютахия,така ме посъветваха,"Чинар","Хилтън Гардън",това знам само,ако те устройват,чрез букинг-а можеш да видиш цени Peace

# 91
Аз да попитам когато отивате със собствен транспорт, през агенция ли запазвате пак?
Аз съм много раздвоена.Тъкмо открих перфектните пакети и вчера щях да  внасям сумата и сина ми направи спазъм.По принцип съм подготвена и винаги съм с лекарства и инхалатор, но веднага главата ми се напълни с куп глупости - "Ами ако се случи нещо по-сериозно" и аз не мога да си тръгна от Турция, понеже не сме с колата?"
Искам да отидем в Турция, не ми се стъпва на нашето море, а ужасно ме е страх да не се разболее там.Преди 3 седмици ни изписаха от болницата с бронхопневмония.  Sad
Та така...извинете за отклонението.
Как резервирате със собствен транспорт?Колко часа е пътя до Мармарис?
Горе-долу колко е разстоянието Свиленград-Мармарис?
Цената на нафтата също ме интересува.
Благодаря.

# 92
  • Бургас
Карамел` , миналата година бяхме със собствен транспорт, но резервирахме чрез агенция, защото ни дадоха много добри цени на стаите в хотела. Но няма проблем да си запазите и сами хотел.
Относно евентуални здравословни проблеми - направете си застраховки и няма да имате проблем. Във всеки курорт си има по няколко болници, които при проблем, ще ви приемат. На мен миналата година ми се наложи да посетя болница. Нямахме никакъв проблем - приемат те веднага, преглеждат те, назначават ти лечение ако е нужно. Болниците са много хубави, чисти, а персонала е много отзивчив. Ако си с такива нагласи никъде не трябва да мърдаш. Направете си застраховките задължително, за да ви е спокойно и си гледайте почивката.
Ние пътувахме до Бодрум и пътя беше към 14ч. В 16ч. тръгнахме от Бургас, в 5ч. сутринта бяхме в Ефес. Преценете си дали да не направите и междинна нощувка по пътя, защото карането е доста.
По-назад някой спомена цените на горивото. Върни се да видиш. На мен нещо ми се запамети 4,20 ТЛ.

# 93
Някой знае ли къде  в Кушадасъ има голям магазин за дрехи- от сорта на Waikiki. Миналата година в автобуса на връщане едно момиче се похвали , че си е накупила доста дрехи на много изгодни цени в "издирвания" магазин- така и не му запомних името ...

Здравейте, а знаете ли подобен магазин и в Дидим? Къде се намира?

# 94
А в Мармарис има ли такъв магазин?

# 95
  • Бургас
За почиващите в Кушадасъ шопинг рая е в Соке.

На нас ни попариха шопинг страстите. Пазар - йок.

# 96

Да има! В центъра е, на 5-10 мин от статуята на Ататюрк. За по-сигурно просто попитай на рецепцията в хотела или ТО. В Мармарис има много магазини Simple Smile

# 97
  • Бургас

Да има! В центъра е, на 5-10 мин от статуята на Ататюрк. За по-сигурно просто попитай на рецепцията в хотела или ТО. В Мармарис има много магазини Simple Smile

Значи казваш да си нося един празен куфар на отиване Laughing
Предполагам, че в хотела или в Турист инфото ще предлагат карти на града и на големите шопинг центрове.

# 98
miss july
Вие мисля бяхте септември-точно когато има много намаления, така че може и 2 куфара да вземеш Simple Smile
Само обаче уточнявам, аз казах магазини или дюкяни ако щете, а не търговски центрове /не че няма такива/, но точно в по-малките магазини върви яко пазарлъка и ние сме сваляли и на 20% от продажната първоначална цена. Според продавачите тази първоначална цена е за руснаците, а не за "комшу"

# 99
  • Бургас
miss july
Вие мисля бяхте септември-точно когато има много намаления, така че може и 2 куфара да вземеш Simple Smile
Само обаче уточнявам, аз казах магазини или дюкяни ако щете, а не търговски центрове /не че няма такива/, но точно в по-малките магазини върви яко пазарлъка и ние сме сваляли и на 20% от продажната първоначална цена. Според продавачите тази първоначална цена е за руснаците, а не за "комшу"

Ние сме от 26.09. Миналата година бяхме от 19.09 в Бодрум и пак имаше намаления, но нищо кой знае какво. Даже повече зареждаха новите есенни колекции. Тогава си напазарих основно от МОЛ ОАЗИС, от вторнишкия пазар до автогарата /там съм се пазарила и с по 50%-60%, че и нагоре проценти отстъпка/ и от Соке на връщане.
Мен с тези 20% не могат да ме трогнат. Аз съм по по-големите индирими  Laughing

# 100
miss july
Не се заяждам, но аз казах на 20% от продажната първоначална цена, а не с 20 %. Ако успееш и повече, ашколсун  Simple Smile.

# 101
miss july  Hug
От сърце благодаря за информацията, а през коя агенция резервирахте?
Аз пак да попитам в километри разстоянието до Мармарис и до Кушадъсъ колко е?
Колебая се между двете.
На Мармарис ми харесва много, на Кушадъсъ не толкова, но пък е по-близо.

# 102
  • София
Карамел, не се двоуми изобщо за почивката. Ние се върнахме от Кушадасъ в неделя. Пътувахме заедно с детето на почти 5г, също е с астма.  Пътувахме със собствен транспорт, не е чак толкова страшно. Резервирахме хотел чрез Емералд. Във почти всички хотели има медицински кабинет - даже в хотела, в който бяхме мед. сестра беше от бълг произход. Като си имаш застраховка - не се притеснявай. Миналата година, като бяхме даже 2 пъти го водих в клиниката - веднъж беше зверски нахапан от комари, а втория път с рана на коляното.  #Crazy И двата пъти не са ми искали нищо.

# 103
  • Бургас
miss july  Hug
Колебая се между двете.

Ние резервирахме чрез "Екзотик Холидей". Добре, че бяха те, защото в края на август, когато правихме резервацията, всички хубави хотели бяха на stop-sale.
По принцип в Мармарис е по-хубаво от Кушадасъ.

hris.g , на мен като ми се наложи спешно да викаме лекар заради мен, го чакахме този тъпак 30 мин. Говоря за лекаря, който е в хотела. След половин час дойде, смърдящ на пот /на мен колкото ми беше зле това ме доосмърти/, измери ми пулса с телефона си /явно има някакво приложение за смартфони, който мери пулс/, измери ми кръвното като пълен аматьор и накрая дойде линейка да ме вземе, щото тоя за нищо не ставаше. Не съм плащала за "лекарските" услуги. То има си хас при такова медицинско обслужване. Иначе в болницата всичко беше на ниво. За няма и половин час ми направиха електрокардиограма, взеха ми кръв за изследване на кръвната захар, измериха ми кръвното и ми сложиха инжекция.

# 104
  • София
miss july   Hug
Колебая се между двете.

Ние резервирахме чрез "Екзотик Холидей". Добре, че бяха те, защото в края на август, когато правихме резервацията, всички хубави хотели бяха на stop-sale.
По принцип в Мармарис е по-хубаво от Кушадасъ.

hris.g , на мен като ми се наложи спешно да викаме лекар заради мен, го чакахме този тъпак 30 мин. Говоря за лекаря, който е в хотела. След половин час дойде, смърдящ на пот /на мен колкото ми беше зле това ме доосмърти/, измери ми пулса с телефона си /явно има някакво приложение за смартфони, който мери пулс/, измери ми кръвното като пълен аматьор и накрая дойде линейка да ме вземе, щото тоя за нищо не ставаше. Не съм плащала за "лекарските" услуги. То има си хас при такова медицинско обслужване. Иначе в болницата всичко беше на ниво. За няма и половин час ми направиха електрокардиограма, взеха ми кръв за изследване на кръвната захар, измериха ми кръвното и ми сложиха инжекция.
Ние за щастие не сме ходили в болница - точно срещу хотела имаше клиника/  - разбирай 2 стаи/, която работеше със всички застраховки. Там му направиха превръзка на коляното и готово... Hug

Общи условия

Активация на акаунт