Детето трудно взема решения

• 2 872
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Май решихме проблема. Поставих малко твърдо нещата,просто му казах,че юли ще е на градина,а август при баба. Засега протести няма. Дано така да продължи, докато дойде време да се мести в централната сграда,че ми извади душата вече....Благодаря ви още веднъж! Бъдете здрави!

# 16
Здравей и на мен са ми се случвали подобни проблеми с хлапака. Решението ти е абсолютно правилно- предложила си варианти и техните решения. Така детето е станало по-сигурно, че има на кого да разчита и знае, че ти си до него. Точно и за това детенцето се е успокоило и кротнало.
Ние пък имахме главоблъсканици относно детската му стая- от два варианта той си избра единия и готово. Между другото купих и един страхотен ортопедичен матрак от Мебели Узунов и съм много доволна от избора. Сега дори обмислям вариантите да реформирам и спалнята:)) Eто за това говоря   http://uzunovauto.com/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/
Някой има ли впечатления от другите им неща?

# 17
Май решихме проблема. Поставих малко твърдо нещата,просто му казах,че юли ще е на градина,а август при баба. Засега протести няма. Дано така да продължи, докато дойде време да се мести в централната сграда,че ми извади душата вече....Благодаря ви още веднъж! Бъдете здрави!

Чудесно. Желая ви спокойствие и хубаво лято.

Детето ти те манипулира с тези болежки като се надява така да постигне целта си.
По- често в такива случаи изобщо не става въпрос за манипулиране, а за чиста психологическа травма, за огромен /за едно малко дете/ проблем, с който то не може да се справи и организмът му реагира по възможно най- първичен начин. И възрастен човек при нерешима /за него/ ситуация/ може да си докара я гастрит, я язва, я по- сериозно заболяване.
Лично аз, като дете, съм минала през това и ни най- малко не ставаше въпрос за манипулация.
Затова и родителите следва да са много внимателни, когато се оперира с психиката на детето.

# 18
  • София
Моето мнение е различно,защото останалите набързо се накараха на майката,че въобще му е дала възможност за избор.
А  иначе естествено,че щом детето само не може да реши,майката решава. Но няма нищо лошо,че първо го е попитала.
Съгласна съм,че децата имат нужда от сигурност.

Тук по-скоро е обратното - майката не може да реши, защото иска хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло, и товари детето с отговорността то да вземе решението, за да може да я улесни нея. Абсурдно е да обясняваш на 7-годишно дете как имаш нужда от нещо си, затова то трябва да си променя живота, че и да вземе реешение, и да ти свали гузната съвест. За едно дете на тази възраст такива обяснения как родителят имал нужда от промяна, защото бил стоял две години вкъщи, или ако ще каквито да ги обяснява, и на совалка да иска да лети, няма никакво значение, защото на него все още усетът му за време хич го няма, също и за важност в ума на родителя. На всичко отгоре цялата история се точи много във времето и детето още повече се изнервя. Защо? Защото майката иска детето да е покрай нея, обаче тя да е на работа, обаче друг да гледа детето... Пращай детето при баба му и готово! То е свикнало там, близки хора са му, познато му е. И не прехвърляй проблемите от възрастната на детската глава! по-добре хвъррляй ези0тура.

# 19
Явно времената много са се променили,защото никой не предлага трети вариант-детето да стои само в къщи,ако е достатъчно разумно и самостоятелно. Преди доста години така постъпихме с дъщеря ни. Завърши "забавачка" и я изписаха. Баба с желание да гледа дете-на 250 км. Стоя малко там,после на море с нас и после сама. Дори се научи да чете сама. Знаеше буквите,книжки в къщи много..Заварвам я един ден с зачервени очи и питам притеснена дали е плакала,а тя ми отговаря-четох! Сега сама се учудвам на себе си и на тази възраст/имам внуци/ не бих постъпила така.

# 20
трети вариант-детето да стои само в къщи
Не ми е и минавало през ума дори... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт