Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 032
  • 487
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Точно Лагуна излизаше със звездички, но сега в тортената тема има десетки имена на сладкарници-показват  се нормално.

# 61
  • София
Ясно. Може и отдавна да са махнали забраната, може и да с промените напоследък да е, така или иначе, аз не съм разбрала Simple Smile

# 62
Ако съм в грешка в спомените си, моля за извинение!

Не си в грешка, аз също си спомням, започна да се изписва лаrуна. Предполагам, че филтъра се маха след определено време, надали завинаги думата "лагуна" ще се филтрира, най-малкото означава и друго нещо, освен име на сладкарница.

# 63
  • София
Тортата си е същата като на сайта, само че снимана отзад. Панделките не са в ред, но иначе си е същата безлична и грозна торта. Единствено фигурките ми харесват. И за мен това е ниска цена за сватбена торта. Но за толкова пари, такава торта. Дано поне на вкус да е била хубава.  Peace

# 64
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добре де всички пишете,че тортата е грозна,но нали знаете,че всяко око гледа различно....та мисълта ми е,че на булката може да си и харесва.Коментирате цената ми 78 лева не са като 7,80 и това не означава,че трябва да изглежда по този начин.

# 65
  • София
Къде изчезна авторката? Нещо ми намирисва цялата тая история...

# 66
Досега грозна торта не бях виждала,наистина,ама ето на-видях. Mr. Green

# 67
Тортата си е същата като на сайта, само че снимана отзад. Панделките не са в ред, но иначе си е същата безлична и грозна торта. Единствено фигурките ми харесват. И за мен това е ниска цена за сватбена торта. Но за толкова пари, такава торта. Дано поне на вкус да е била хубава.  Peace

Сладкар с почти никакви умения може да я направи по снимка (не че баш тази си струва де  Mr. Green). Затова беше редно да се сложи касова бележка или сертификат, иначе някой може да си помисли, че е бивша служителка, която иска да си излее гнева. Прави грозна торта, снима и хайдееее.... Grinning

# 68
Скъпи участници в дискусията,аз съм булката,която получи тази торта в сватбения си ден.Бях се отказала да говоря по темата,защото времето не може да се върне назад.Кумата ми беше много възмутена и пусна темата тук,защото е най-четеният сайт за съвети.Досега сме били само читатели,затова сме скоро регистрирани.Нямаме за цел да сриваме нечие реноме,а да предпазим други хора да не попаднат в нашата ситуация.
Посетих сладкарница Лагуна месец преди сватбата.Бях обиколила няколко известни други сладкарници,които отказаха да изработят моя модел.Показах им модел на торта,който съдържаше етаж от фондан и етаж от сметана.В Лагуна казаха,че могат да направят тортата и да се върна отново 7 дни преди сватбата.Попитах за доставка и ме увериха,че предлагат такава срещу цена от 5лв.за София,но тъй като нашето събитие е в Драгалевци ще ми струва 10лв.Не коментирам дали е коректно или не.Съгласих се.Заложих на тази сладкарница,защото е известна с добро качество.7 дни преди сватбата отидох в сладкарницата със снимки на избрания модел,който първоначално казаха,че ще изработят.Е,посрещна ме тъмнокоса къдрава дама,която заяви,че това не е възможно да се изработи.Започнах да коментирам варианти,така че хем да се доближим до варианта,хем да може да бъде изработено.Жената се държеше много странно.Не поемаше инициатива да ми предложи идея.Една от сервитьорките ми показа на компютър няколко модела.След което отново се появи къдрокосата жена и започна да записва поръчката успоредно с поръчка за детска торта.И тук,признавам,ми беше грешката,че останах в тази сладкарница.Уверявам ви тази торта не ми беше показана по каталог.Сега от форума разбирам,че се води стандартна каталожна торта.Поръчах бяла кръгла торта на два етажа с широк зелен кант,с изричната забележка зеленото да не е ментово зелено и голямо цвете с бяло-зелена преливка.Тортата се заплаща веднага.Практика с капаро нямат.Цената на тортата е 78лв.1парче струва 3,9лв.,а тортата е от 20парчета.Казах,че искам да заплатя доставка,а жената ми заяви,че за този ден имат твърде много доставки и ми отказа.Съгласих се тортата да се вземе от цеха.Зле изработената торта нямаше как да откажа.Видях я,когато от хотела я изнасяха за разрязването.Човекът,който я взе не я беше огледал,но беше афектиран от грубото отношение на служителката,която е заявила,че аз не съм поискала доставка.Интересното е,че се оказа същата,която взе поръчката.Е,време за нова торта нямаше.След събитието им изпратих официален email,писах на страницата във facebooк...ни вопъл,ни стон.Нещо повече-видях,че снимка на тортата отпред е качена на страницата им с надпис семпла торта за елегантна сватба....Това вече е подигравка!Нямам намерение да си търся парите или каквото и да е обещетение.Проваленият сватбен момент не струва 78лв.Станалото не може да се върне назад.Здраве да е!Винаги ще има положителни и отрицателни мнения.Целта на това оплакване е да бъдете нащрек и да избегнете подобна ситуация.Не правете компромисите,които направих аз,защото непрофесионалното отношение на персонала на сладкарница Лагуна,не ги заслужава!За всички съмняващи се мога добавя снимка на касовата бележка.Пазя дори бележката от цеха.

# 69
# 70
# 71
Shivilinda, съжалявам за това, което ви се е случило (брой ме от съмняващите се, но идва някой, хвърля обвинения, не предоставя нищо.....)  Смятам, че е трябвало на място да си потърсите правата. Трябваше и от ресторанта да ви помогнат да я дооправите, едва ли не са забелязали. Явно в суматохата се случват и такива неща.
Бъдете живи и здрави, и дълъг и щастлив семеен живот!  Hug

# 72
Аааа ,ужасна е!Грозна и нескопосана.Защо я взехте и платихте?Аз не бих я платила изобщо.Даже бих си поискала и капарото. Все едно е правена в час по трудово обучение.

Смятам, че е трябвало на място да си потърсите правата. Трябваше и от ресторанта да ви помогнат да я дооправите, едва ли не са забелязали. Явно в суматохата се случват и такива неща.

във връзка с цитираните коментар и другите подобни на него:

Мислите ли че в деня на сватбата на булката или на кумата им е до това да се занимават с рекламации, управители и ...
В последният момент от къде да намерят сватбена торта или пък да почват да мислят как да я украсяват сякаш си нямат друга работа. Все пак е сватбен ден такива неща гледаш да ги подминеш бързо и да не си разваляш деня със скандали с управители и т.н.
Но в последствие като се върнеш назад горчивия вкус от това, че от сладкарницата са те прецакали остава!

# 73
Аз продължавам обаче да недоумявам как може обсъжданата торта да струва само 78 лв. Да не е купена с някакъв ваучер?  Rolling Eyes

Тази торта на детето ми, от Лагуна и то отпреди 3 години, струваше 80 лв. приблизително (плюс минус 2 лв.) Еклерова с баварски крем - просто превъзходна.
Скрит текст:

Когато се плюе по утвърдена сладкарница не е лошо да се приведат и някакви доказателства.  Peace

във връзка с коментарите относно цената на тортата:

Не знам какви са ви разбиранията, стандарта на живот и т.н., но лично за мен цена от 3,90 лв/парче не смятам че е ниска!

Но ако ще и 2,00 лв/парче да е цената, трябва ли сладкарите да се гаврят по този начин с клиентите си?!?!?

Съгласна съм, че след като поръчваш очевадно грозна торта, няма как да получиш шедьовър на сладкарското изкуство.

Как може да е очевидно грозна тортата, след като е нямало къде да се види предварително? Тортата в момента е изложена в секция "Дизайнерски сватбени торти по модел на клиентите."

Т.е. сладкаря си е мислил, че клиента желае торта приличаща на тази, която е направил!
Е съдейки по коментарите на кумата и булката, сладкаря не е успял да възпроизведе тяхната идея.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 00:28 от th3_godfather

# 74
Абе ясно е, че на младоженците едва ли им е било да украсата. Но от ресторанта можеше да измислят нещо, едва ли не са я видели. Все пак тортата не е нещо незначително, а на тази и трябваха две, три цветя. На една сватба при изнасянето на тортата от  колата се беше отчупило парче. Веднага вдигнаха на крак момичето, което правеше десертите в ресторанта и докато дойде време за тортата, мацката така я беше замазала, че никой не разбра. Явно и малко инициатива и отношение се иска. Както и да е, излишен спор, който няма да помогне на дамите да се почувстват по - добре.
От Лагуна ако четат, поне да имат доблестта да ги компенсират.

Общи условия

Активация на акаунт