Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 052
  • 487
  •   1
Отговори
# 75
По повод коментар, че Лагуна не правят доставки - правят.
2014г имам 2 поръчки от тях, доставени до вкъщи. За едната помолих да е до определен час, жената ми каза, че тръгват 5 коли с торти и не знае моята в коя е  Simple Smile  Иначе куриерът на място беше безупречен, отвори кутията пред мен да огледам и одобря, не съм го молила. Вкус не коментирам, за мен беше откровено гадна, другите я намериха за особено успешна, така че мерило няма. Визията отговаряше 1:1 на каталожната торта и двата пъти.
Цена от 78лв за 20 парчета не  е ниска. Тортата е семпла и не виждам повод за оскъпяване.

Стажувала съм на младини в цех за торти. Такива изцепки се получават при збравена поръчка, която майстора прави докато мотаят клиента на касата  Wink Това  е скалъпено на крак или от изрезки, или от замразена резерва във фризера. За справка повечето торти се държат на заготовка във фризер, в деня на вземане се вадят и окрасяват. Късметлиите получават прясно направена, защото замразените са свършили.

# 76
Наистина бях много разочарована.Доверих се на сладкарница с име,а получих лошо отношение и нескопосана торта.Коментирайки случилото се с различни хора,попаднах и на други изпатили от Лагуна.Например поръчана синя торта я издават с червен фондан...Срещнах няколко пъти репликите"защо си отишла там...Лагуна вече не е каквато беше....има много по-добри сладкарници...тя съществува ли...о,там има лошо обслужване..."Но,както казах хора различни,мнения различни.Аз ви споделих моя горчив опит със сладкарница Лагуна.Ако поне един човек съм успяла да спася от подобна ситуация,за мен ще е най-голямата компенсация,която мога да получа!От сега знам,че за първата годишнина ще си поръчам красива сватбена торта и отново ще използвам красивата фигурка,която купих за тази,ноооо...тортата със сигурност няма да е от Лагуна.И по никакъв повод,никога повече няма да им бъда клиент!

# 77
  • софия
Винаги съм се чудила какво е това прехласване по коментираната сладкарница. Дори и в златните й времена обслужването (и хигиената в салона за мен) беше под всякаква критика. Но да кажем, че тогава не е имало голям избор и беше много популярно да се ходи там. Сега е дори много по-зле в сравнение с преди.
 Цената на тортата е такава, каквато я е определила сладкарницата и клиентът я е платил, т.е. той е изпълнил добросъвестно и пълно ангажимента си. Не е работа на кумата, булката, шуробаджанайката да прави добре/приемливо изглеждаща торта. Това нещо е калкулирано в нейната цена. И не разбирам постовете, които под някаква форма се опитват да омаловажат очевадната свинщина. Момичето не е получило дори и това, което е на снимката в сайта. Докато оправдаваме наглостта на търговците, ще получаваме и посредствени услуги.
Доколкото имам впечатления от отношението и манталитета на ****** нито ще се извинят, камо ли да им мине през ум да компенсират мърлявщината. Все им е тая, общо взето.

Скрит текст:
Моля почитателите на "сладкарницата" да не ми скачат. Това е моето мнение, което е формирано на база лични впечатления, датиращи още от отварянето й и многократни неуспешни опити то да се промени. Уви. Сервитьорките са все така кисели, нелюбезни, мноооого кофти продукти и вид на тортите, занижена хигиена.

shivilinda, семейно щастие и любов ви желая! Другото са бели кахъри.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 09:59 от zvanche

# 78
Цената на тази торта не ми се струва никак ниска.
Да, знам, в България всичко е някак адски скъпо. И аз лятото платих такива суми за торти в Бургас,
повече от тук, със сигурност.

Да се извинят, не ми се вярва.
Миналото лято когато си поръчах първата торта при нашумяла бутикова сладкарница,
още не ги бях опитвала. На външен вид тортата беше супер, но на вкус  Sick
Посредствена, с вкус на готови кремове и блатове. Оплаках се веднага и понеже бях поръчала вече още една, ги помолих да променят и кремовете и блата, защото никой не е ял от предната.
Реакцията беше - досега никой не ни се е оплаквал от вкуса, вие сте първата, използваме висококачествени италиански кремове бла бла. След като опитах и втората...си оставам до там.

# 79
  • София
Цена от 78лв за 20 парчета не  е ниска. Тортата е семпла и не виждам повод за оскъпяване.
Аз коментирах, че цената е ниска, като изобщо не предполагах, че тортата е само 20 парчета.  Peace

Колкото до доставката, преди няколко месеца се обадих в Лагуна, за да поръчам една от стандартните им торти за офиса ни. Поисках да ни я доставят, но ми отговориха, че не правят доставка и да поръчам тортата през Бг меню, както и направих.

# 80
Тортата е смешна, независимо от цената. Какви са тея кръпки?  И като са казали хората да няма мента, защо има? Това си е подигравка.

# 81
  • София, България
zvanche, нали знаеш, че във форумите каквато и да е ситуацията винаги ще те изкарат виновен. В случая булката, кумата, сервитьорите или готвачите в ресторанта... Аз също смятам, че не е тяхно задължение да оправят скапаната торта. И бях сигурна, че е с малко парчета, за това и казах по-рано, че цената е височка. Преди една седмица разглеждах торти по сайтовете и ми се стори невъзможно да пуснат торта 50 или 70 парчета на такава цена...  Tired

shivilinda, дълъг и щастлив семеен живот и да влезнеш догодина да покажеш каква торта сте избрали  Party

# 82
  • софия
Лагуна наистина много отдавна не е това,което беше.И като качество на продукти и изработка и като отношение.Познавам много хора,които са работили там и които и сега работят.За тортите специално,не знам дали има други такива в които,всичко е химия,ама всичко..яйца на прах,мляко на прах,емулгатори,стабилизатори,консерванти,бои,нишестета,аспартами....и т.нат.И ние даваме това на децата си.На младоженката пожелавам щастлив семеен живот!!

# 83
Миналото лято когато си поръчах първата торта при нашумяла бутикова сладкарница,
още не ги бях опитвала. На външен вид тортата беше супер, но на вкус  Sick
Посредствена, с вкус на готови кремове и блатове. Оплаках се веднага и понеже бях поръчала вече още една, ги помолих да променят и кремовете и блата, защото никой не е ял от предната.
Реакцията беше - досега никой не ни се е оплаквал от вкуса, вие сте първата, използваме висококачествени италиански кремове бла бла. След като опитах и втората...си оставам до там.
Няма как промишлено произведена торта да става на вкус.... готови блатове, печени на конвейр, в тях няма нито яйца, нито захар, нито брашно като хората.А за "кремовете" дори няма да отварям дума-всички са разни прахови субстанции, които се разтварят с вода.    Laughing  Само ще спомена-скоро попаднах на инфо, че за да докарат например яромат на ягоди, в какъвто и да било продукт-крем, "плодово" мляко или друго, използват около 200 (да, 200 ), съставки.Разбирай, химически субстанции.
Но, така или иначе, сладкарниците нямат избор, те са задължени да използват подобни суровини.
Нямат право да използват бързоразвалящи се продукти като яйца, мляко, пресни сметани и т.н.
И всичко се прави със заместители, яко наблъскани с консерванти.Все пак целта им не е да вкарват клиентите си в болница с хранителни отравяния....защото, както писа някой назад, практиката е да се правят заготовки на тортите (т.е., сглобена торта от блатове и крем), които си стоят замразени във фризер и просто се изваждат и украсяват ден преди датата на поръчката.

Относно сватбената торта:аз съм изумена, че някой може изобщо да изнесе на "бял свят" подобна изцепка и да се нарича сладкар.Елементарното, което е можело да се направи, ако "правачът" на тази торта изобщо разбира от торти:фонданът е достатъчно разтеглив, така че е можел просто да опъне малко лентите, за да ги слепи и да избегне тези грозни празни места.

# 84
  • град-държава
Въпросните торти и на каталога в сайта им изглеждат посредствени като изработка, но показаната в първия пост е категорично неприемлива и не 70, а 7 лв не бих платила за същата.
Съвсем отделен въпрос е, че масово вече няма къде да поръчаш торта от истински продукти - всичко е на прах. По разни събития съм опитвала "бутикови торти", като изобщо не ми е ставало ясно какво им е бутиковото, освен ако всяка торта покрита със захарно тесто не се води такава.
Бутикова торта за мен означава истински продукти, прецизна украса, перфектна изработка и най-вече истинско удоволствие от вкусовете, които би трябвало да усетиш при консумирането ѝ.
Последното за да го получа на моята сватба, наистина се оказа невъзможно, що се отнася до сладкарниците или така наречените вече бутици.  Crazy

# 85
  • София
Бутикова торта за мен означава истински продукти, прецизна украса, перфектна изработка и най-вече истинско удоволствие от вкусовете, които би трябвало да усетиш при консумирането ѝ.
А сега сама си отговори колко би струвала една такава торта.  Grinning

# 86
  • град-държава
Аз не коментирам цената изобщо, но когато исках такава торта, то тя бе невъзможна на никаква цена, изглежда просто не се прави или не зная... но тогава, аз наистина не разбирам защо се наричат бутици.
Това, което исках го направиха шеф готвач и екипът му в ресторанта на 5 звезден хотел, а цената не беше нищо удивително (какъвто определено бе резултата), даже бих казала напротив.

# 87
Е, това е срамота за Лагуна! От доста време впрочем поръчвам само от 100 гр сладки. С доставка и всичките ми претенции, изключително съм доволна.

# 88
  • София
Тази торта е масовка, за мен е евтина торта, която не би следвало да се поръчва и предлага за сватба. Сватбената торта трябва да изработена наистина уникално, за това писах, че за мен е евтина.

# 89

Няма как промишлено произведена торта да става на вкус.... готови блатове, печени на конвейр, в тях няма нито  "плодово" мляко или друго, използват около 200 (да, 200 ), съставки.Разбирай, химически субстанции.
Но, така или иначе, сладкарниците нямат избор, те са задължени да използват подобни суровини.
Нямат право да използват бързоразвалящи се продукти като яйца, мляко, пресни сметани и т.н.

Каси, какво имаш хредвид с това? За 4 лв на парче  би трябвало да могат да си позволят истински продукти, не мислиш ли? Не съм в час с актуалните разходи за суровините, сериозно питам.

Общи условия

Активация на акаунт