Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 829
  • 525
  •   1
Отговори
# 495
  • Ямбол
...
Само че в коментираните случаи в темата социалните много не обясняват защо отнемат децата.
...
А откъде с такава категоричност твърдиш това? Личен опит?

# 496
Какъв личен опит  Laughing Като повечето съм се информирала от медиите и не помня смислено обяснение от социалните.

# 497
За случаите на Тереза и другите две семейства не мога да коментирам, защото не съм запозната, в други населени места са. Но мога да предположа, че причините са като в първия пример, който дадох. Интересно ми е какво се случва с Тереза сега, как живее, все пак средствата от благодетелите сигурно отдавна са свършили. Никой не отнема деца поради бедност и липса на ток. Ако децата са обгрижвани, развиват се нормално, посещават детско заведение, осигурени са им възможности за социализация, никой няма да ги вземе. Но съгласете се, че не е нормално ти самият да нямаш средства да преживяваш, а да раждаш деца, за които в случая няма как да се грижиш адекватно. Когато е болно и гладно, само гушки и целувки не помагат. А в някои случаи си е направо прахосване на средства да се подпомагат семейства, които неглижират децата - пример първи от моя "чаршаф".

# 498
  • Ямбол
Какъв личен опит  Laughing Като повечето съм се информирала от медиите и не помня смислено обяснение от социалните.
Е, те медиите показват само резултата, крайната мярка. Не е много далече от логиката да се сетиш, че преди това е имало някакви мерки.

# 499
Какъв личен опит  Laughing Като повечето съм се информирала от медиите и не помня смислено обяснение от социалните.
Е, те медиите показват само резултата, крайната мярка. Не е много далече от логиката да се сетиш, че преди това е имало някакви мерки.

Сигурно е имало мерки. Но ми е странно как медиите показват само едната страна. Дори самите социални служби не обсъждат случаите. Поне да се защитят, ако наистина медиите изкривяват нещата.

За случаите на Тереза и другите две семейства не мога да коментирам, защото не съм запозната, в други населени места са. Но мога да предположа, че причините са като в първия пример, който дадох. Интересно ми е какво се случва с Тереза сега, как живее, все пак средствата от благодетелите сигурно отдавна са свършили. Никой не отнема деца поради бедност и липса на ток. Ако децата са обгрижвани, развиват се нормално, посещават детско заведение, осигурени са им възможности за социализация, никой няма да ги вземе. Но съгласете се, че не е нормално ти самият да нямаш средства да преживяваш, а да раждаш деца, за които в случая няма как да се грижиш адекватно. Когато е болно и гладно, само гушки и целувки не помагат. А в някои случаи си е направо прахосване на средства да се подпомагат семейства, които неглижират децата - пример първи от моя "чаршаф".

Бедността съпътства много семейства да ти кажа. Имат ли възможност службите да осигурят висок стандарт на живот на всички деца от бедни семейства. Съмнявам се. Нали ги отнемат поради бедност.
Но понякога и с малко средства и при добро желание може да се осигури поносима среда. Това вече го казвам от опит.

В описания от теб случай освен бедност, има и нехайство към децата.

# 500
Не съм чела в темата.Само ми е чудно на циганите,които тънат в нищета и имат повече от 3 деца взимат ли им децата?

# 501
  • София
Никой не отнема деца поради бедност и липса на ток.
Това е лъжа породена от незнание или от наглост, но моралът Ви в момемента не ми е на дневен ред. Простата логика търся аз и това как горното си кореспондира с долното:

Но съгласете се, че не е нормално ти самият да нямаш средства да преживяваш, а да раждаш деца, за които в случая няма как да се грижиш адекватно. Когато е болно и гладно, само гушки и целувки не помагат. А в някои случаи си е направо прахосване на средства да се подпомагат семейства, които неглижират децата.

Съгласете се не е нормално аз да Ви обяснявам какви са правата и задълженията Ви на социален работник. Те изключват това да преценявате "ненормалността" на това кой къде, кога и колко да ражда
 Съществено нарушение на служебните Ви задължения е и да изнасяте тази информация, която сте изнесли...
 Със случаи в полза на едната или другата страна можем да се замерваме от сега до другата година. С каква цел? Ще ги слагаме на кантар и което натежи (на джоба например), губи? Принципът е следния - ако законът позволява да бъдат погазени човешки права, това рано или късно ще се случи. Но конкретно това с бедността, при последна проверка законът си беше съвсем категоричен - бедността не е престъпление, ако семейството има нужда от помощ, се подкрепя (в случай, че не сте съгласни, ще ви подкрепя в борбата да разпуснем "социални служби". Или имате по-възвишени идеи - например всички ние да даваме пари, а няколко назначени на шурата и на баджанака хора да решават на кого, как и колко да помогнат? Например тия дето нямат ток, а правят деца, на тях няма да помагаме).

Социалните работници, са майки, стринки, сваковци, приятели, съседи, тъщи... част от едно общество, в което много обичаме да си споделяме, а също да плюем и да клюкарстваме. Когато колежките не са в добри взаимоотношения, излизат кирливи ризи. Когато са в добри взаимоотношения, споделените проблеми се споделят с приятели на приятели... и пак излизат кирливи ризи. Именно защото имам приятели и роднини социални работници, знам какво е от другата страна. Именно защото съм виждала черно на бяло документ за отнемане на деца поради БЕДНОСТ, твърдя това, което твърдя. А колко много имат да разкажат и приемните родители (каквито познати също имам. Установихме какви грозни лъжци има сред социалните работници. Как мамят за истинската история на отнетите деца. Мамят дори осиновителите.)

Silverstone, защото са трудни за взимане, за това не са им сред приоритетите. Взимат се лесни за отнемане, а не такива, които реално са обект на престпление.  Обикновено социалните работници не обичат да се захващат с много трудни случаи, където цялата рода се намесва, където те взимат детето, пък ония сами си го връщат... предпочитани са случаи на самотни родители или тихи семейства, които не живеят в общност, а отделно, без приятели, които да ги подкрепят. По-ниско интелигентни, че да не знаят и как да си търсят правата (нищо, че на богатия татко никак не му пречи да пребива детето си). Не рядко (ама изобщо не е рядко) цялата процедура по отнемане  е просто сплашване (или обратното - мили приказки как ще ти помогнат да си стъпиш на краката, като ти вземат детето), без изобщо изрядност в документите, законно установен ред и т.н.
 Така че твърдението на някои съфорумки от преди години "Спокойно, никой няма да дойде да ти вземе детето!", да надявам се, че са достатъчно мързеливи да не стигнат до мен.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 17:14 от skrech

# 502
Да не са ти взели детето, че така плюеш? А сОпри се малко.

# 503
  • София
Да не са ти взели детето, че така плюеш? А сОпри се малко.
   Остави детето да се развива.

# 504

Съществено нарушение на служебните Ви задължения е и да изнасяте тази информация, която сте изнесли...

Подобни истории и на двете - майка с найсет деца и самотен баща - сме чели в медиите, даже и кампании за помощи за такива е имало не една и две. Обвинението за изнесена някаква секретна информация е пресилено.

# 505
  • София
skrech, спри се малко с тази демагогия!

# 506
  • Куциндрел
Не нападвайте Скреч. Интересно е да се чуят всички мнения по въпроса.
Обаче ще е трудно да се види доклад, в който пише, че дете е изведено поради бедност от дома си. Без никакви други причини.

Примерно срещнах коментари за Тереза, че не е добра майка и сега за децата си. Някъде по коментарите из пресата неин съсед беше написал не-хубави неща за нея.

# 507
  • Най-красивата страна
А защо не отнемат децата на клошарите?
Тези деца ,които всички сме виждали да обикалят с мама и тате около кофите за боклук,да ходят боси ,мръсни и гладни,да просят......

# 508
  • София
защото най-вероятно те не съществуват за системата, дори може и да нямат акт за раждане. За да отнемат тези деца, трябва да направят специално хайка, така да го кажа.

# 509
отнемат ги. в нашия блок настаниха в приемно семейство братче и сестриче от ромско семейство, което се е изхранвало по кофите. приемната майка разказа, че на първата разходка са се втурнали с викове към кофата и започнали да се катерят по нея, отне ѝ време да ги отучи от това, което явно им е било ежедневие.  Sad никакви хигиенни навици, липса на елементарни умения, искаше да ги „връща“, отчая се, че не може да се справи... много е тъжно в какво са принудени да живет такива дечица.

Общи условия

Активация на акаунт