Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 961
  • 525
  •   1
Отговори
# 210
Анкетата е неправилно и некоректно направена + правописна грешка. И ми беше малко трудно да схвана въпроса Laughing, но пак няма да попълня анкетата. Монетата има две страни.
Ако едно семейство е бедно, но имат добро отношение към децата, няма никаква причина да се отнемат. Вместо да се взимат децата и да се дават на приемни семейства на които им плащат тия пари да се дават на семейството за известно време и да им се помогне да си стъпят на краката.

Ако са бедни и се отнасят лошо с децата - тормозят ги, бият ги,не ги хранят достатъчно и т.н. - да трябва да се отнемат.

# 211
  • София
Не може да се забранява на хоората да раждат деца, само защото са бедни. Ами, могат - раждат! Не че имат възможност да ги гледат добре, но не виждам какво може да се направи. Ние просто не сме свикнали да има многодетни семейства, а многото деца не са някакво чудо невиждано, дори бих казала, че допреди по-малко от сто години е било обичайно явление. Бедни хора винаги е имало и ще има, важното е да не са крайно бедни и оскотяли.

# 212
Не може да се забранява на хоората да раждат деца, само защото са бедни. Ами, могат - раждат! Не че имат възможност да ги гледат добре, но не виждам какво може да се направи. Ние просто не сме свикнали да има многодетни семейства, а многото деца не са някакво чудо невиждано, дори бих казала, че допреди по-малко от сто години е било обичайно явление. Бедни хора винаги е имало и ще има, важното е да не са крайно бедни и оскотяли.

Анди, не да има забрана, но НПО-тата поне могат да правят повече в посока подобряване на сексуалната им култура на тези семейства. Много от тях раждат точно, защото идеята за контрацепция е нула.

# 213
  • София
Те няма и как да си я позволят тази контрацепция (ако приемем, че не харчат за цигари, алкохол и пр.), ако изобщо я искат. Единственият начин на мен ми се струва като цяло да се работи с младежите. Звучи крайно, но възрастните вече са бита карта - ако досега не са се научили на контрацепция, няма да се научат тепърва, ако ще да им ги носи някой на крака хапчетата или презервативите. Да не говорим, че има хора, за които колко деца ще имат е Божа работа и нямат никакво намерение да се предпазват.

# 214
Просто някои хора са като животните - примитивни. Животните се чукат и си раждат без да им дреме как ще си гледат отрочетата.
Отговорните и образованите хора се замислят да предприемат тази стъпка и с право.

# 215
Аз не разбирам какво се разбира под "бедни" хора, които имат деца.
Не виждам нищо лошо в това, едно дете да се гледа в по-скромни условия и това, че му липсват разни придобивки като телефони, игри, лъскави дрешки, играчки и прочие, не мисля, че е болка за умиране или ще спре нормалното развитие на детето. Не мисля, че ако не нагъва чипсове и бургери и не прекарва ежедневието си по заведения и молове с мама и тати, това също ще спре нормалното му развитие.
Та много широко понятие е бедността.
Виж, ако мръзне, стои недохранено и ходи с пантофи по улиците през зимата, тогава е лошо.
Но аз лично, освен ромчета, други такива деца не съм срещала. 

# 216
Не виждам нищо лошо в това, едно дете да се гледа в по-скромни условия и това, че му липсват разни придобивки като телефони, игри, лъскави дрешки, играчки и прочие, не мисля, че е болка за умиране или ще спре нормалното развитие на детето. Не мисля, че ако не нагъва чипсове и бургери и не прекарва ежедневието си по заведения и молове с мама и тати, това също ще спре нормалното му развитие.
Виж, ако мръзне, стои недохранено и ходи с пантофи по улиците през зимата, тогава е лошо.
Но аз лично, освен ромчета, други такива деца не съм срещала. 

Аз визирам точно това  Peace
И познавам такива семейства - не са роми, но си живеят като тях.

# 217
  • Ямбол
....
Какво му е широкото?
Това, което си описала, не е причина за отнемане на дете и аз съм абсолютно сигурна, че няма такива случаи.
Много ясно, че дете се отнема по неспазен някакъв закон, не защото на някой му е хрумнало да го отнеме.
Ама на неграмотната авторка това няма как да ѝ дойде на ума, че и защитнички си е повикала, които да ни обвинят, че сме социални работници и затова не сме на нейното мнение.

# 218
Може и да има такива семейства.
Но обикновено в обществото има един момент, в който много се преиграва.
На кое дете дрешките му били с лекета, които не могат да се изперат или по-износени, по-скромни и ето ти драма, че са бедни. Кое дете си носи сандвич от къщи и ето ти пак драма, че са бедни и че не могат родителите му да се грижат за него.
Дори тук във форума е имало много теми, в които се коментират подобни неща.
Искрено се надявам социалните да нямат подобни повърхностни критерии.

# 219
Социалните ходят по сигнал, не обикалят къща по къща да видят дали някое дете не е със захабени дрешки и да го вземат. А не съм чувала някой да е подал сигнал към Закрила на детето, защото някое дете в училище яде сандвич от вкъщи ooooh!

# 220
  • ENGLAND
А какво стана с децата в домовете? Нали целта на беше първо тях да изведат в приемни семейства и да закрият тези домове? Да, ама те все още си съществуват, но пък социалните са решили да се правят на западняци и да отнемат деца за щяло и нещяло. Нека настаняват застрашени деца в приемни семейства, но все пак трябва да има ред, кои деца приоритетно са за настаняване и кои не са толкова застрашени и е по-добре да се помогне на родителите.

Направо съм същисана от някои изказвния, щом нне си богат, не ти е позволено да раждаш и тем подобни. По тая логика и Индия, и Китай, И цяла  Африка щяха да са от по хиляда жители.

# 221
Глупости, отнемали деца за щяло и нещяло - на някой ваш познат отнели ли са детето, или пък всичките ви познати тънат в лукс и богатство? Или много филми гледате, или жълтата преса ви идва в повече!

# 222
Глупости, отнемали деца за щяло и нещяло - на някой ваш познат отнели ли са детето, или пък всичките ви познати тънат в лукс и богатство? Или много филми гледате, или жълтата преса ви идва в повече!

Аз имам приятелка на която социалните се опитаха да и вземат децата. Не са богати, а бих ги определила като бедни, но не крайно. И двамата родителя работят, но за малко пари. Преди години като са правили децата са имали повече и са си правили сметката, че могат спокойно да се грижат за деца, но са настъпили неблагоприятни времена. Но децата не са лишени от храна, дрехи, образование, не са тормозени от родителите и въпреки тези несгоди бих ги определила като щастливи деца. При раждането на третото и дете социалните по не знам си каква причина още в родилното са я насилвали да се откаже от детето си. Което е безумие. Едвам ги е разкарала. След 2 години пак са се опитали. В общи линии е това. Подробности много не знам.

# 223
Още снощи щях да отговоря на последния пост на авторката, но се сдържах. И все пак- може ли да публикуваш анкета, чиито смисъл е ясен само на теб и да разтягаш локуми 3 страници, докато хората разберат за какво иде реч? И да се представиш чак на стр. 14, да си ползваш темата да твои си цели и т.н. Поинтересувах се за Тереза от Кнежа. Върнали са ѝ децата. За какво беше цялата тема, анкета и шум за "лавинообразното" отнемане на деца от родителите им? Много несериозно, ама много.

# 224
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pedophile_activist_organizations
Като и папата беше замесен в педофилски скандал, ясно е за какво са им деца.

Общи условия

Активация на акаунт