Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 916
  • 525
  •   1
Отговори
# 270
Ами синините от падане са около колената, основно по краката. Ако намериш кръвонасядания по бедрата, дупето, вътрешната страна на ръцете, гърба, главата(очите), тогава може и да се замислиш дали е от обикновено падане.
Ясно. Значи си имало начини. Но дали са ги използвали правилно от социалните?
Преди години впрочем едно желязо ми падна на главата. Ремонтираха входната врата. Получи се голяма рана, синина и цицина. Отидох да ми бият инжекция за тетанус и др. глупости, защото желязото беше ръждиво. Лекаря ме тормозеше 20 минути да си призная, че съм бита от мъжа си. И не ми вярваше, че желязо ми паднало на главата и че не съм омъжена. Явно той не може да разпознае случаен удар или удар от човек. Така може и социалните да не могат.

# 271
  • Куциндрел
Да приемем, че случая с Тереза е грешка.
Не можах да разбера кой е подал сигнал на социалните в нейния случай?

Перфектни или не, има доста хора, които мислят, преди да се размножат. Никой не е застрахован какво ще му се случи в бъдеще, но поне може можеш да предвидиш някакво бъдеще.
И като е млада и глупава една жена, дайте да й вземем децата, че съвсем да я натикаме в канала. Все едно виждам давещ се, на който вместо да се подаде ръка, го натискаш във водата, че по-бързо да свърши. Има хиляди причини, които могат да се изтъкнат в полза на отнемането на децата на такива объркани момичета като Тереза и само една, за да й се помогне да си стъпи на краката и да има смисъл в живота й. Казва се ЧОВЕЩИНА, но явно мнозина са оперирани откъм нея. Апропо, да добавя, че Тереза е без работа от януари, а нали се сещате, че в град като Кнежа не предлагат работа на пазарската сергия, особено за бременна жена. Както и да е, аз вярвам, че тази млада жена ще се вземе в ръце, важното е да има Хора, които да й дадат шанс, а не директно като социалните - бой по главата. Говоря по принцип, защото в нашето объркано време може да има още много Терези.
Лиляна, отговорили са по-горе на питането към мен, но и аз да кажа - колкото и да си сдържам нервите, ако някоя кака дойде да ми вземе детето, ще помета пода с нея. И един въпрос, всички помним прословутия блок 20, нали? В какви условия живееха обитателите му? И колко деца в тия съвсем неприемливи условия са отнети и дадени на приемни семейства?
Понеже си ме цитирала...
Ти ще отговориш ли на въпроса ми или ще повтаряш едно и също като раздрънкана латерна?

# 272
Аз съм много ЗА подаването на сигнали до Социалните служби. Ако всички не си бяха мълчали, щеше да е живо 7 годишното момиче, което беше пребито до смърт от баща си  Sick
Съседите са знаели за редовните побои, но не са направили нищо. Защо?

А, вече проверката да установява, каква е ситуацията, но такава трябва да има.

# 273
Аз съм много ЗА подаването на сигнали до Социалните служби. Ако всички не си бяха мълчали, щеше да е живо 7 годишното момиче, което беше пребито до смърт от баща си  Sick
Съседите са знаели за редовните побои, но не са направили нищо. Защо?

А, вече проверката да установява, каква е ситуацията, но такава трябва да има.
Аз по телевизията чух че подавали били сигнали, но никой не дошъл да провери. Сигналите обаче, били до полицията за бащата по други поводи.

# 274
  • гр. Шумен
Ceca, отговорът на въпроса ти е ясен от самото начало на сагата - акушерка или лекар от родилното са подали сигнала. А изрази като "раздрънкана латерна" са показателни за възпитанието на една от съвършените! Вече не се учудвам защо авторката на темата я напусна. Вие я направихте на салата, наричахте я как ли не, добре че тя има повече достойнство.

# 275
  • Ямбол
.... И един въпрос, всички помним прословутия блок 20, нали? В какви условия живееха обитателите му? И колко деца в тия съвсем неприемливи условия са отнети и дадени на приемни семейства?
Ако питаш мен не знам. Аз, колкото и да ме спрягат тук, не съм социален работник, нито имам някаква връзка с подобни организации. Не съм аз тази, която ги знае статистиките. Питай Лилия Нинова, тя ги знае перфектно.

# 276
Вече не се учудвам защо авторката на темата я напусна. Вие я направихте на салата, наричахте я как ли не, добре че тя има повече достойнство.

Авторката се изложи като кифладжийка - зададе манипулативно темата,  държа се предизвикателно и арогантно с пишещите, и на практика опошли с неадекватните си включвания един сериозен въпрос, по който НАИСТИНА трябва да се говори, но не и по този начин  Crossing Arms

Ролята на социалните служби е трудна и сериозна, проблеми има и в страни, където функционират от много десетилетия, какво остава за нашите, които едва сега прохождат, и то в условията на силно негативно настроено към дейността им общество...

На социалните се гледа като на едни хора, които трябва да дадат едни пари, и това е - без да си "врат носа" много-много в личните работи, които се случват зад вратата на дома... Докато не стане твърде късно.

Но не е така.  И ще трябва да го приемем, обсъдим и регулираме. Но с един интелигентен и умерен разговор, който в тази тема изобщо не беше предпоставен.

# 277
  • София
Не прочетох цялата тема, понеже се беше превърнала в кавга в един момент.
Вероятно и по-рано е имало подобни случаи, но не са станали достояние на обществеността и мисля, че е добре да бъдем информирани за случващото се.
Аз мисля, че понякога приемната грижа се превръща в бизнес и нищо чудно в някои от случаите СС да се намесват користно. За мен е по-нормално да се подпомогнат родителите, когато са бедни и в нужда от това да се предават деца на приемни родители (eстествено, ако родителите полагат грижи за децата си според финансовите си възможности).
СС трябва най-напред да проверят за възможни помощи за родителите и едва тогава да предприемат сериозни стъпки за отнемане на децата!
Въобще не коментирам случаите, когато родителите не се грижат добре за децата. Но дори и в тези случаи е по-добре да бъдат обучени родителите и децата да си останат с родните мама и татко, отколкото да се откъсват от родителите си.

# 278
  • Куциндрел
Ceca, отговорът на въпроса ти е ясен от самото начало на сагата - акушерка или лекар от родилното са подали сигнала. А изрази като "раздрънкана латерна" са показателни за възпитанието на една от съвършените!
Ах, мерси. И по какво съм съвършена?
/за акушерката сега виждам, че го споменаваш.../

# 279
Цитат на: Ceca
Сигнала е бил подаден от съседка, заради крясъците, които са се чували от тяхният апартамент, майка и е била болна от рак и е била в последен стадий. Съседката след това сама и е споделила и изразила съжаление за стореното.

# 280
  • Куциндрел
Цитат на: Ceca
Сигнала е бил подаден от съседка, заради крясъците, които са се чували от тяхният апартамент, майка и е била болна от рак и е била в последен стадий. Съседката след това сама и е споделила и изразила съжаление за стореното.
Последно акушерка или съседка? И това преди да роди, нали?
Значи, социалните са идвали веднъж при нея, после в родилното.

/струва ми се, че социални ходят при всяка родилка, която е самотна майка, ако тя ражда в държавна болница... дано не е вярно.../

# 281
  • София
Ceca, отговорът на въпроса ти е ясен от самото начало на сагата - акушерка или лекар от родилното са подали сигнала. А изрази като "раздрънкана латерна" са показателни за възпитанието на една от съвършените! Вече не се учудвам защо авторката на темата я напусна. Вие я направихте на салата, наричахте я как ли не, добре че тя има повече достойнство.

Авторката сама си "постла" още с първия си пост.

# 282
[Последно акушерка или съседка? И това преди да роди, нали?
Значи, социалните са идвали веднъж при нея, после в родилното.

/струва ми се, че социални ходят при всяка родилка, която е самотна майка, ако тя ражда в държавна болница... дано не е вярно.../
Аз пък разбрах че сама ги била търсила и им казала, че няма средства да гледа децата...
А да посещават всички самотни майки е абсурд-само като си помисля че 80% от самотните майки са всъщност жени, живеещи на семейни начала с приятелите си. Много от тях са и добре материално.

Може би Тереза е  наистина самотна майка която наистина е имала нужда само от малко материална помощ и разбиране. И точно там се оакаха социалните.  В този случай за толкова време нищо скрито не излезе за това момиче.
За останалите обсъдени случаи все за нещо можеш да се хванеш и да оправдаеш постъпката на СС-или форма на насилие, или безхаберност. Но в случая с Тереза нищо такова не излезе на светло.

# 283
  • София
не е трудно да се разбере дали майката наистина е самотна. Нали се попълват една камара документи, дори в неформален разговор с акушерката се разбира дали има "татко", който да прибере бебето или "баба" да донесе смрадлика за промивка или пелените за изписването.

# 284
Ами синините от падане са около колената, основно по краката. Ако намериш кръвонасядания по бедрата, дупето, вътрешната страна на ръцете, гърба, главата(очите), тогава може и да се замислиш дали е от обикновено падане.

Това не е съвсем така. Синът ми миналото лято имаше синини по едната ръка в китката и на другата ръка на бицепса, защото висейки с главата надолу тръгна да пада от катерушката  и го хванах в последният момент. Явно сериозно съм го стиснала, но по-добре така, отколкото с комоцио в най-добрия случай. След около час излезнаха синините и имам свидетели Peace

Общи условия

Активация на акаунт