Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 952
  • 525
  •   1
Отговори
# 300
  • Куциндрел
Друго имах предвид.
В родилното, жена ражда, баща няма, неизвестен е. Викат ли се социалните в този случай?
Интересно ми е просто....

# 301
Ролята на социалните служби е трудна и сериозна, проблеми има и в страни, където функционират от много десетилетия, какво остава за нашите, които едва сега прохождат, и то в условията на силно негативно настроено към дейността им общество...

На социалните се гледа като на едни хора, които трябва да дадат едни пари, и това е - без да си "врат носа" много-много в личните работи, които се случват зад вратата на дома... Докато не стане твърде късно.

Но не е така.  И ще трябва да го приемем, обсъдим и регулираме. Но с един интелигентен и умерен разговор, който в тази тема изобщо не беше предпоставен.

Peace

# 302
Друго имах предвид.
В родилното, жена ражда, баща няма, неизвестен е. Викат ли се социалните в този случай?

Зависи от случая. Социални се алармират и при семейни двойки.

# 303
# 304
  • София
Друго имах предвид.

[/quote

не съм абсолютно сигурна, но мисля, че по преценка на социалния служител в болницата дали детето евентуално е в риск. най-късно като дойде време да искат данните за попълване на акта за раждане става ясно дали има баща или няма баща и тогава служителят пак може да сигнализира.

# 305
 Че тя майката може и без баща да го отглежда в охолство. Никой няма да тръгне да отема дете от родилния дом, защото е без баща, както и само защото са бедни.

Ето рисковите признаци, според методиката за превенция на изоставянето на новородени.

жената не е омъжена; без доходи и/или жилище; с психически смущения и/или проблеми в общуването; жената е била обект на насилие, има едно или повече деца в риск или с увреждане, други рискови ситуации.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 13:02 от Iris04

# 306
За да няма "тайни" ще кажа и в тази тема следното:

Diditop се опита да ме компрометира, да промени посоката на разговора като се опита да ви въведе в заблуда с факта, че пиша в темата за Тереза във фейсбук.
Умишлено или не - не ме интересува.Факт е, че същата жена има ФБ профил, който е в затворената група за помощ на Тереза.
И момичета - оказах се права, част от анонимно пишещите са служители на СС.

Lilia Ninova
36 мин. · Sofia
Добър ден на всички членове на групата!
Искам да обърнете внимание на това което пиша в този пост!
Преди дни ви бях написала, че съм публикувала тема в БГ мама. Също така споделих, че някои потребители се отнесоха зле с мен, че ме обвиниха в лъжа и провокация, но не това е важното в момента.
В нашата група има представител на ДСП Пловдив и АСП, дамата е потребител в БГ мама с никнейм diditop.
Същата публикува копие от наш разговор с коментар : "Интересно ми е защо госпожата пуснала темата, прехвърля коментари и в група за защита на майката от Кнежа?"
Не зная с какви намерения е постъпила така, дали за да бъде в подкрепа на колегите си, който въртят бизнес с деца прикрит зад членове и алинеи или по някаква друга причина, може пък тя да има доблестта и да ми обясни. Нейния пост в БГ мама наля масло в огъня /както се казва/.
Със сигурност зная, че Никнейма DIDITOP е сбор от нейното име и прякора на приятеля й - видно Rumen Topora
И така представям на вашето внимание https://www.facebook.com/diana.komatova?fref=pb_other
Не зная, защо тази дама лично не ме попита каквото я интересуваше, смутена съм от факта, че НЕ информира нас администраторите, че ще прави копие от страницата на ЗАТВОРЕНАТА ГРУПА.
Какво ми остава да си мисля - Служителите на СС си пазят хляба със зъби и нокти, действат подмолно и анонимно.
Очаквам вашите коментари.
Diana Komatova
Снимка на Diana Komatova.
Diana Komatova
Добавяне на приятел
Работи в Дсп пловдив
1 Mutual Friend
ХаресвамХаресвам ·
Светла Кърчева-Веселинова, Toni Antoaneta, Anetta Staneva и 3 други харесват това.

Toni Antoaneta Освен да благодарим на госпожата, че е поредното доказателство колко подмолно действат тя и нейните колеги! Възмутена съм от наглостта и простодушието им! И вместо да се учат как да работят наистина за благото на децата, се крият като мишки из нета и правят мизерии на тези, които действително помагат!
22 мин. · Вече не харесвам · 4

Lilia Ninova Правя копие на написаното от мен, за да го постна в БГ мама.

???

# 307
 Ама ти наистина си невъзможна жена. Идваш тука, започваш с пост пълен с полуистини и откровени лъжи, опитваш се да ни манипулираш, не отговаряш на абсолютно основателни въпроси, сега пък и изнасяш тука някакви разследвания. Само се излагаш повече.

# 308
  • София
Аз не разбирам какво се разбира под "бедни" хора, които имат деца.

елементарни неща като примерно, да не може да купи учебниците на детето. Да, да, зная, че официално учебниците са безплатни, но има една камара помагала, тетрадки, химикалки, раница и пр. дреболии, без които едно дете не може нормално да учи. Или да карат на боб, картофи и ориз, да се чудят как да си платят тока, наема. Не говоря изобщо за "дрешки и телефони", а за базови неща. България официално е призната за държава на работещите бедни.

С този пост ме прати в сиропиталището, опропасти живота ми и живота на хиляди деца. Пак добре, че не съм попаднала в лапите на социални, които мислят като теб.

Leaves, за сериозното ти питане "Какво правим?" аз защитавам доста хард (за масата хора) мерки, които едва ли ще постигнат голямо одобрение (именно защото на масата не им изнася да носят отговорност). Но на този етап ще е чудесно поне вредителите да не вредят толкова, като им посмалим правата (например отнемане на дете само по причина на престъпление срещу него. И то с извеждане на престъпника, а детето да остане в дома си с другия родител или при близък човек).
 Е, аз мисля, че нашите усилия трябва да бъдат насочени към прозрачност на правосъдието и работата на МВР, да изискваме от тях да си вършат работата, да сме безкомпромисни за пропуски и тайни игри при тях, а когато те си вършат работата, срещу престъпленията ( и към децата) ще има наказания. Само престъплението може да се наказва, а не бедността. Изглежда голяма група хора тук не правят разлика между бедност и престъпление само защото престъплението често се случва в бедни семейства. Също както "селяндурите" са хората от село и "възпитаните" са градските хора, но най-вече столичаните. nosferata например демонстрира тази липса на компетенция само в един кратък коментар, съдържаш потвърждение "да, трябва да се отнемат децата на бедните", защото: (статия за убийство на дете).

Лиляна, естествено, че жената "Стиснала за врата социалната работничка и  скъсала златния синджир, съобщи полицията" е агресивна, ти как очакваш да реагира, докато ѝ взимат детето? Да ги покани на кафе ли? пЗД, който защитаваше искаше същото - при отнемане на дете от семейството му, родителя е задължен по закон да сътрудничи на социалните и да не оказва съпротива  ooooh! За теб може да си е съвсем ОК, но за мен и милиони здравомислещи хора най-нормалното нещо на света е родителя да стане агресивен, ако му отвличат детето. Аз също бих го направила.

Интересна част от цялата дискусия е, че винаги въпросът се измества и отива на там, че децата всъщност не се взимали поради бедност, а имало и друго. НЕ, хора, социалните не отричат, а потвърждават, че децата се взимат именно поради беднот. Казах, че съм чела документите на 2 от семействата, но се сетих, че съм виждала документите и по трети случай - именно поради бедност отнето детето. Освен това не веднъж служители потвърждават и пред камера, че деца се отнемат поради бедност. Това е само най-пресния, но не единствения доказателствен материал ("Детето няма нужда само от кърма, ами и да се къпе"... представяте ли си какво извращение - да бъде лишено детето от майка, защото трябва да бъде осигурено къпането му и единствения начин това къпане да се случи е като иде в приемно семейство Sick ) http://bnt.bg/predavanyia/malki-istorii/malki-istorii-31-maj-2014

Започвам да си мисля, че е по-добре да се подаде преувеличен сигнал, отколкото никакъв. Че е по-добре Социалните и ДАЗД да се презастраховат и да отнемат дете, отколкото после да стане прекалено късно за каквото и да било.
Добре, очаквам на ЛС личния ти адрес и телефон. Аз ще подам сигнал, сигурна съм ,че ще намеря причина, повярвай ми, добре знам по какви причини могат да решат да те ръчкат. Имам под ръка и социален работник, който работи именно по тази линия. Е, ако попаднеш на незаинтересовани или малко останалите морални хора в СС няма да ти го отнемат(все пак за последната година са извели малко под 6000 деца, едва ли имат капацитета да изведат всички с подаден сигнал), но да те държат месеци наред на тръни, ако не ти побелее поне един кичур коса, ще е за поздравления.

Аз, предполагам и социалните работници, могат да преценят кои синини са от падане и кои от малтретиране.
Грешно предполагаш. Не могат. Дори чисто практически да го умеят това, тяхната преценка няма юридическа стойност. Единствено лекарски доклад може да послужи като причина за обвинение за нанесен побой. Във всички 5-6 нашумели случаи в оследните месеци за отнемане поради бедност " и още нещо" деца няма такъв доклад.

Няма подробности, но на тези родители, ако имат следващи деца, трябва да бъдат отнети незабавно.
А аз мисля, че трябва обвинението да бъде доказано и след това да бъдат осъдени с максималната строгост на закона. Но вместо това ние ще си чакаме да хайманосват из улиците и ще вкарваме малоумни закони в нелепи напъни за "превенция" на следващи подобни случаи.

# 309
Абсолютно несериозно е да се твърди, че соц.работниците отнемат децата на бедните родители. Ако е така в циганските гета не трябва да има деца. Има възможности за соц.подкрепа на лица изпаднали в нужда, стига те да искат. Циганите знаят какво да искат и го взимат от държавата. Всеки случай е конкретен за себе си и не бива да се правят подобни кардинални изводи!

# 310
Ама ти наистина си невъзможна жена. Идваш тука, започваш с пост пълен с полуистини и откровени лъжи, опитваш се да ни манипулираш, не отговаряш на абсолютно основателни въпроси, сега пък и изнасяш тука някакви разследвания. Само се излагаш повече.

Разследване или не diditop е служител на ДСП Пловдив.
Така, че всички стоящи зад анонимни профили не ми се правите на голямата работа.
Истината е очевидна - отнемат се деца по признак бедност.
И вас ще открия Simple Smile ако ме заинтересува коя сте.

# 311
  • София

Разследване или не diditop е служител на ДСП Пловдив.
Така, че всички стоящи зад анонимни профили не ми се правите на голямата работа.
Истината е очевидна - отнемат се деца по признак бедност.
И вас ще открия Simple Smile ако ме заинтересува коя сте.

Мила Лилия, мисля, че е време да си изпиеш лекарствата  ooooh!

# 312
  • София
Абсолютно несериозно е да се твърди, че соц.работниците отнемат децата на бедните родители. Ако е така в циганските гета не трябва да има деца. Има възможности за соц.подкрепа на лица изпаднали в нужда, стига те да искат. Циганите знаят какво да искат и го взимат от държавата. Всеки случай е конкретен за себе си и не бива да се правят подобни кардинални изводи!
Абсолютно съм сериозна и го твърдя, защото чета докладите им. Ти твърдиш обратното на база "тогава циганетата трябваше да са ги взели". Не това, не е доказателство за твърдението ти, а пореден пирон в ковчега на социалните, защото това е поредното доказателство за дискриминация - те явно не защитават интересите на детето, а работят само по случаи, които са лесни )в махалата ако влязат, ще излязат изпочупени, ако изобщо живи... ). Лесни са случаите, като Тереза. Тя няма съпротиви, няма юридическа компетенция, няма роднини, които да я пазят, няма пари, няма дори съсед циганин, който без да мисли да налети на бой на социалните.

# 313
  • Куциндрел
Скреч, кърменето е до време, след това детето има нужда и от други неща. Не мога сега да гелдам репортажа, ще се опитам довечера, ама ако новородено живее в мръсотия и има риск за болести?
Хубаво е да има хора, които да помагат на бедни хора, за да може да има адекватна грижа за детето.
Все пак трябва и да му е горе-долу чисто, да има чисти дрехи, досъп до мед. услуги, лекарства да му се купуват, ако се наложи. Ти като малка в мръсотия ли си живяла? (разбрах, че не си имала достаъчно учебници и помагала...)
И в моето семейство е имало бедност, особено 95-2000 година, че и след това. Яла съм филии с горчица, защото не ми се ядеше картофена яхния. Confused Това съм яла основно - картофи, зелен боб с картофи и пак картофи. Но винаги тока беше платен, учебници ми купуваха, ако се разболея и лекартсва. За глезотии нямаше пари. Никой не е викал социалните, защото все пак родителите ми полагаха адекватни грижи за мен, за 2-ро дете не са си и помислили, защото нямаха достатъчно средства.

Lilia Ninova, нещо ти има....

# 314
  • Куциндрел
Скреч, понеже ти звучиш адекватно на фона на Лилитата и другите защитници на тезата в темата, какво трябва да се направи за това социалните да вземат адекватно решения за отнемането на децата?

Циганите никой не ги пипа, такъв е интереса. Нека да се съсредоточим върху българите, поне по етнос.

Общи условия

Активация на акаунт