Русия 1

• 1 113 437
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 020
имитации , бегли имитации са техните , за нищо не стават ....
/ ЦРУ не действа на територията на САЩ/

а ако вършат нещо подобно , как ще достигне такава информация до обществото и то ще реагира ли или ще гледа влюбено Путин ?
/ просто говорим за различни вселени , нали ? /

# 1 021
  • София - Рим и обратно
Нина, виждаш ли смисъл да спориш с платени тролове? Все едно да обясняваш нещо на радиото.
Стига само да сравниш руската с Хамериканската култура и няма какво да се каже повече.

# 1 022
Нина, виждаш ли смисъл да спориш с платени тролове? Все едно да обясняваш нещо на радиото.
Стига само да сравниш руската с Хамериканската култура и няма какво да се каже повече.

Когато видя явна измишльотина, не се сдържам да я опровергая, но после следват още няколко дезинформации от още няколко човека и вече тогава се отказвам.

При условие, че половин Русия е говорела на френски, а от Западна Европа са им работели в домовете като готвачи, гувернантки, прислужници, да ти определя някой руснаците като примитивни и изостанали е най-малкото смешно.

# 1 023
  • София
руснаците нямат нито мозък , нито пари да създадат организация като ЦРУ , не че не им се иска да имат такава

О, мнОу си зле. Половината ЦРУ са руски агенти. Някои го правят за пари, други от идейни съображения.  И никакъв страх от евентуално разкриване не може да ги спре да сътрудничат на руснаците. По време на Студената война са ги осъждали на смърт за шпионаж в полза на Русия, но въпреки това в ЦРУ винаги е гъмжало от руски шпиони и двойни агенти. Simple Smile

Нина, виждаш ли смисъл да спориш с платени тролове?

Тролове са, но не платени. Нямат достатъчно мозък за това, трудят се безплатно и от сърце.  Laughing

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 13:08 от Alexandria*

# 1 024
При условие, че половин Русия е говорела на френски, а от Западна Европа са им работели в домовете като готвачи, гувернантки, прислужници, да ти определя някой руснаците като примитивни и изостанали е най-малкото смешно.

да не се отпаряме толкова във фантазии - крепостното селячество е отменено чак в средата на 19 век в Русия , те са били бедни неграмотни полу-роби все пак
цитат:
Реформите на цар Александър II отчасти се дължат на загубата на Русия в Кримската война 1853-1856 г., демонстрирала изостаналостта на Русия.-винаги са си вървели далеч след Европа , сега още повече , защото светът е глобазириран ....

# 1 025
  • На земята, която е всъщност звезда.
Прочети малко от историята на Русия, малко от Достоевски или Бердяев, малко от съвременните стратези /например Бжежински/ .... Wink Ей такива неща ....

Laughing Това не е отговор, по- скоро е избягване на отговор. Прочитайки ги /уверявам те, че съм изчела почти всички класици в руската литература, някои в оригинал/, аз имам своя версия и възприятие на руската действителност през последните 2 века и тя със сигурност не се покрива с възприятието на друг човек, напр. с твоето. Не случайно ти задавам въпроса. Искам да видя как ТИ си пречупила получената информация, как си я "изкривила" и какво е останало след "филтрирането" й в твоя мозък.

eau, и аз се зачудих какъв френски език и какви немски гувернантки е имало сред крепостните селяни и слугите, каквито са били голяма част от руските селяни и градски бедняци. Та тях помешчиците са си ги разменяли и дори продавали като ловни гончета. Само вихрушката около царския двор и най- богатите помешчици са имали тези блага. Ако обикновените руски хора са можели да си позволят чужда прислуга дали щеше да се случи ВОСР? ooooh!
 Да не говорим, че културата на Русия е много по- "зелена" от културата на Италия, Франция, Австро-Унгария, Испания.  

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 13:54 от Вселена

# 1 026
Прочитайки ги /уверявам те, че съм изчела почти всички класици в руската литература, някои в оригинал/, аз имам своя версия и възприятие на руската действителност през последните 2 века и тя със сигурност не се покрива с възприятието на друг човек, напр. с твоето.

Щом си добре запозната сподели твоето виждане, кажи къде бих могла да греша според теб. Аз съм казала какво мисля, направи го и ти.

# 1 027
  • На земята, която е всъщност звезда.
Прочитайки ги /уверявам те, че съм изчела почти всички класици в руската литература, някои в оригинал/, аз имам своя версия и възприятие на руската действителност през последните 2 века и тя със сигурност не се покрива с възприятието на друг човек, напр. с твоето.

Щом си добре запозната сподели твоето виждане, кажи къде бих могла да греша според теб. Аз съм казала какво мисля, направи го и ти.

За да ти отговоря къде грешиш, според мен, трябва да видя къде си отговорила на въпроса:  Би ли пояснила как точно са различни руснаците и какви са "типичните" нормите на европейците? Нещо не ти откривам отговора. newsm78

# 1 028
Когато руснаците са създали  НКВД, американците какво са имали? А КГБ какво е?
А пък за култура и цивилизация да не говорим.
То ако е за убиване  - там руснаците са без конкуренция.
До началото на Втората световна война американците са нямали дори закон против шпионите, докато в Русия по това време десетки хиляди са били ликвидирани по този параграф.

Колкото за културата не ние а Петър I "рубил окно в Европу".   Laughing
Скрит текст:
Побывав в Англии, Австрии, Дании и других европейских странах, он увидел другую придворную жизнь, которая разительно отличалась от ”тёмной”, по его мнению, России. Вернувшись однажды из одного из своих путешествий, Пётр Великий 29 августа 1698 года издал указ, предписывавший его поданным брить бороды и носить лёгкую европейскую одежду.  Пётр Великий хотел таким образом избавить Россию от древнейших обычаев, которые не давали ей развиваться.  А начал он с самого закоренелого обычая — носить бороды (часто неухоженные и плохо пахнущие), которые делали русское дворянство похожими на нецивилизованных дикарей. Что же касается новшеств, принятых ещё Петром Великим, то его курс на внедрение европейских традиций внешнего вида дворянства в России действительно много чего поменял. Одежда россиян, следуя новой моде, стала гораздо более лёгкой и удобной, люди начали больше интересоваться литературой, музыкой, иностранными языками.
Типично руски презрителен лаф отнасящ се за американците, т.е. още една патриотично настроена "рускиня".  Laughing
Искала горката да сравнява ..   Joy

Товаришките "совсем сдурели"   Joy

В съревнованието за най харазматичен постинг по темата Русия, палмата на първенството ви е гарантирана !!!   superuu

Чешските биатлонистки Габриела Соукалова и Житка Ландова на олимпиадата в Сочи.  Laughing

Канадският сноубордист Себастиян Тутан останал шокиран от писаните правила на  поведение в сочинските тоалетни.  Laughing

Смешно или тъжно ?

# 1 029
Руснаците били примитивни и изостанали? Голяма глупост каза.
Впечатленията ми за руснаците са, след 7 години там, са
за хора с широка душа, добре знаещи собствената си история,
ценящи културното си наследство.
Не са дребнави хора и независимо, че не живеят с висок стандарт,
имат национална гордост, слушат си родната музика, четат, децата им са записани
на по 5 вида спорт и 2 инструмента.
Проблемът е, че политиците им са мега корумпирани и крадливи.
Също голям проблем е, че там човешкия живот нищо не значи,
те са готови да дадат човешки жертви при каквато и да е ситуация,
както беше в онази песен за войната : "нам нужна победа, одна на всех, мь| за ценой не постоим".

# 1 030
Естествено, че са изостанали. Народ, който е прескочил етапи от нормалното развитие, скачайки от от крепостничеството направо в дивия болшевизъм, а след това директно в корумпиран олигархичен модел. Mr. Green
Вярно е и че имат безспорни културни достижения, както и редица невероятни поети и писатели, композитори и т.н., но масата е крещящо вулгарна и нахална и това мое лично мнение се затвърди след като заради преобладаващите руснаци в една екскурзия, няколко българи бяхме принудени да претупаме  разглеждането на едно невероятно старинно градче, тъй като мамашките трябвало да посетят Карфур за да си купят подправки... Sick  Толкоз за необятната руска душа. Mr. Green

# 1 031

Вярно е и че имат безспорни културни достижения, както и редица невероятни поети и писатели, композитори и т.н., но масата е крещящо вулгарна и нахална
Те и писателите и поетите им са едни най-обикновени копирачи на западната литература...Тук-таме само има по някой наистина добър и това за толкова голям по бройка народ...
Мъка, мъка страшна е в тази "Необятна" Русия-Чехов го е описал изключително точно.
А душата е широка просто защото в нея няма нищо.

Този народ, за да се развива трябва да е на по-малки площи и без сатрапско управление.
Докато продължава тази безкрайна агония никаква надежда няма за рушняците да заприличат на бели хора. Просто ще  продължат да живеят в една Нигерия със сняг...

# 1 032
Тук с едно пренебрежение и сякъш с чувство на превъзходство ги обсъждате руснаците.
А тяхното мнение е, че пет века турците само са ни таковали и не сме чисти славяни...  Mr. Green
и през това време културата ни мега е процъфтявала.

# 1 033

така си е , нещо като Москвич с/у Мерцедес ,
много ме учуди , че рейтингът на Путин продължава да е така висок , дори когато ги води надолу ,
няма обществено мнение , нито олигарсите се обаждат , но те просто са си като него и той  доста им импонира ....

# 1 034
Тук с едно пренебрежение и сякъш с чувство на превъзходство ги обсъждате руснаците.
А тяхното мнение е, че пет века турците само са ни таковали и не сме чисти славяни...  Mr. Green
и през това време културата ни мега е процъфтявала.
Много по-добре са живяли нашите селяни под турско, отколкото руските роби в Русия....
Факт!!!
Крестяните са ги продавали за по две ловджийски кучета, докато тук нашите работливи българи са търгували с цяла Европа и са били доста по-богати от турците.

така си е , нещо като Москвич с/у Мерцедес ,
много ме учуди , че рейтингът на Путин продължава да е така висок , дори когато ги води надолу ,
няма обществено мнение , нито олигарсите се обаждат , но те просто са си като него и той  доста им импонира ....

Импонира само на простаците. Другите се свиват, защото ги е страх. Русия е една страшна полицейщина и машина за затриване и мачкане на хората. И с нищо не могат да се оправдаят. Нито турско робство са имали, нито нищо. Просто са си примитивни.
Въпреки това все пак са бели хора и който от тях е по-светнат гледа да избяга далеч от тази черна дупка. А ако случайно надигне глас отива с голи ръце да строи БАМ....

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 18:20 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт