Русия 1

• 1 113 791
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 260
Аз не се сещам какъв зъб има Саудитска Арабия на Русия, че я удари по петрола?

Освен най-очевидната причина - Иран и Сирия, другата причина е Чечня.
Предполагам, че не знаеш подробности за чеченските войни, парите, емисарите и оръжието, които се финансираха от ислямиски организации в СА ,  затова не знаеш че отношенията между тях са повече от враждебни. В един период открито се обсъждаха ракетни удари срещу СА и Катар, като държави финансиращи тероризма на територията на Русия.

Още по-назад е финансирането от СА войната сруще руснаците в Афганистан, шетането из бившите им азиатски републики, удара с петрола 80-те и това, че винаги са се смятали за най-верния съюзник на САЩ.

Всъщност е далеч по-сложно. СА организира и подкрепи преврата в Египет и новата влласт там е открито проруска. Нещо повече, финансираха  оръжейна сделка на Русия и Египет Wink.
Съвсем наскоро в Москва се срещаха Лавров и външния министър на СА http://www.bgonair.bg/world/2014-11-21/lavrov-prizova-za-obediny … slyamska-darzhava.

# 1 261
  • София
СА не само финансира чеченските ислямисти, но много саудитски главорези се изявяваваха активно в Кавказ по време не войната там. Както и в Босна, между другото, към която Русия също не е безразлична.

п. п. Наскоро прочетох, че СА са надминали САЩ по затлъстяване и вече оглавяват световната класация.  Simple Smile Пожелавам им все така да богатеят и дебелеят.  hahaha Ако има някой, който е безвъзвратно закопан и удавен в собствения си петрол, то това са те.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 14:37 от Alexandria*

# 1 262
Аз това го знам, явно по-голямата част от пишещите тук нямат идея нито за съвременна Русия, нито за събитията след разпадането на СССР, които се случиха там.
Само маркирах, които иска винаги може да прочете и научи. Дори и в западната преса се писа достатъчно

за да падне Путин трябва да измре поколението което помни Елцин. Защото масово руснаците свързват демокрацията с Елцин, а това не е добре за демокрацията.

+1. Бих добавили и западните съветници, които ги учеха да се "демократизират".
Същия плачевен резултат всъщност постигнаха и в Грузия, където Саакашвили и част от министрите му ги търсят чрез Интерпол, нищо че американците бяха толкова доволни от "демократичните" им успехи.

Ако целта на конфронтацията е свалянето на Путин нищо няма да постигнат.

# 1 263
Аз не се сещам какъв зъб има Саудитска Арабия на Русия, че я удари по петрола?
Освен най-очевидната причина - Иран и Сирия, другата причина е Чечня.
Предполагам, че не знаеш подробности за чеченските войни, парите, емисарите и оръжието, които се финансираха от ислямиски организации в СА ,  затова не знаеш че отношенията между тях са повече от враждебни. В един период открито се обсъждаха ракетни удари срещу СА и Катар, като държави финансиращи тероризма на територията на Русия.

Още по-назад е финансирането от СА войната сруще руснаците в Афганистан, шетането из бившите им азиатски републики, удара с петрола 80-те и това, че винаги са се смятали за най-верния съюзник на САЩ.
Не, не знам никакви подробности за чеченските войни, дори и не съм чувала за тях  Mr. Green
Добре е обаче, че точно този отговор излезе. Нека да не се приема за клопка, но той дава доста точен отговор на въпроса защо Русия няма съюзници.

# 1 264
  • София
Наистина ли няма съюзници?  Simple Smile

# 1 265
Да, наистина няма такива, на които да може да разчита. Иначе досега евразийския съюз вече да е факт.

# 1 266
  • София
Много бързаш. Досега към съюза са се присъединили Беларус, Казахстан (който е огромен и богат) и Армения. Де факто и Сърбия, с която имат безмитнически режим. С перспектива да се присъединят целите Православни Балкани, Турция и Иран. Също така, Русия винаги може да разчита на Китай. Във всякакво отношение.

# 1 267
  • На земята, която е всъщност звезда.
Много бързаш. Досега към съюза са се присъединили Беларус, Казахстан (който е огромен и богат) и Армения. Де факто и Сърбия, с която имат безмитнически режим. С перспектива да се присъединят целите Православни Балкани, Турция и Иран. Също така, Русия винаги може да разчита на Китай. Във всякакво отношение.

Това искрено ме разсмя.

Забелязвам, че всички сегашни и потенциални съюзници на Русия, които си изброила, са или икономически изоставащи с бедно население, или страни, в които правата са силно ограничени. Абсолютно показателно!

# 1 268
+ Индия, като се отчете посещението на Путин преди 2 седмици.

Можем да гледаме на тези страни с пренебрежение и високомерие, но така или иначе тенденцията се очертава.
http://www.economic.bg/bg/news/4/ft-v-sveta-se-e-obrazuvala-novata-g-7.html/

# 1 269

Това искрено ме разсмя.

И мен, както и онова за цеите Православни Балкани.

# 1 270
Казахстан си е огромен и богат за разлика от Русия, която е само огромна. И си е богат за себе си. Отделно се разминава по някои точки с Путиновата идея за съюза.
Изобщо за Русия Евроазийския съюз трябва да замени едновремешния СИВ, в който всички бивши соц. страни работеха и снабдяваха СССР с продоволствия, за да може той да се хвали колко си е самодостатъчен.

Целите православни Балкани...
Тоя Евроазийски съюз като не може да стане такъв, какъвто го иска Путин, явно тръгва да се преобразува на религиозен.

# 1 271
  • София
Поживем увидем.

# 1 272

Всички американци визирам. Въпреки пъстрата етно-палитра, масово са възпитавани като руснаците: от малки патриотизъм до дупка /"нашата страна е най- велика и ние заслужаваме да управляваме света"/, силното тяло, воля и дух са издигнати в култ, което съответно се отнася и за ръководителите им, семейството, приятелите и групата, към която принадлежат, са много важни /за разлика от руснаците американците масово имат по много деца/, романтични и сантиментални до" хващане на диабет", отдавна са задминали  и руснаци, и европейци в това отн.
 Абе изобщо, това, което си изброила, са характеристики на големите нации/държави, очаквах нещо по- различно да си открила за руснаците.

Вече ти обясних, че не си права. Колко черни виждаш сутрин да тичат за здраве примерно? Поогледай се малко, недей да живееш затворено само в българската общност. Под привидната гладкост над повърхността, в САЩ бушуват доста подмолни течения, за които само човек, който не е запознат задълбочено с американският начин на живот, може да смята, че липсват. Ако си направиш труда да разучиш мястото, на което се намираш, ще видиш, че много дълбоко грешиш, но не ми се влиза в повече спорове. От опит знам, че няма смисъл.  Peace

П.С. Една от най-съществените разлики между американци и руснаци е, че американците са издигнали парите в култ, докато при руснаците моралните ценности са по-важни.
Никакви морални ценности нямат тия. Единствената им ценност е да се напият.
Ти пък започна добре, пък приключи /ако въобще си приключила/, като пазарска циганка.

# 1 273

Това искрено ме разсмя.

Забелязвам, че всички сегашни и потенциални съюзници на Русия, които си изброила, са или икономически изоставащи с бедно население, или страни, в които правата са силно ограничени. Абсолютно показателно!

Показателно наистина. Не забравяй новия съюзник Турция, в която правата все повече изчезват, но това не се и коментира в българската преса.

Православни Балкани? Православие е последната грижа на Путин. 

И някои хора тук, в тунелното си виждане, забравят, че Пушкин и Достоевски нямат нищо общо с крайните идеологии на Съветска Русия, чиито водачи се опитаха да изкоренят всяка интелектуална мисъл, или с мокрите сънища на новоизлюпени диктатори. Не приравнявайте и ценностите на цели народи с липсата на ценности на олигарсите по върха. Това важи не само за Русия между другото.

# 1 274
А каква беше алтернативата на Путин? Да приклекне или да подскочи, като послушен васал?

Общи условия

Активация на акаунт