Русия 1

• 1 113 691
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 245
  • На земята, която е всъщност звезда.
.... Путин изповядва изконните руски ценности, затова и народа му го подкрепя....

Кои са изконните руски ценности, които Путин подкрепя? Досега никой в тази тема не можа да ги посочи.  newsm78

1. Обожават си Родината, за нея са готови да влязат в огъня, буквално.
2. Руснаците винаги са имали имперски амбиции, обичат да играят важна роля в световния ред.
3. Уважават силните и справедливи властимащи, защото се олицетворяват с тях.
4. Не са претенциозни, човечни и хуманни са.
5. Изключително много държат на приятелите си, готови са да умрат за тях.
6. Романтични са.
7. Обичат да си пийват и да се веселят в компания, руските запои са тяхна запазена марка.
8. Имат самочувствие на владетели на света, смятат че им се полага по рождение, защото са силни, смели, всеотдайни и справедливи.
9. Враговете си наказват жестоко (силно любят, но и силно мразят).

Хаха, абсолютно същото, с изключение на запоите, които са заменени с култ към спорта, може да се каже и за американците.

# 1 246
  • София
.... Путин изповядва изконните руски ценности, затова и народа му го подкрепя....

Кои са изконните руски ценности, които Путин подкрепя? Досега никой в тази тема не можа да ги посочи.  newsm78

2. Руснаците винаги са имали имперски амбиции, обичат да играят важна роля в световния ред.
6. Романтични са.
7. Обичат да си пийват и да се веселят в компания, руските запои са тяхна запазена марка.
8. Имат самочувствие на владетели на света, смятат че им се полага по рождение, защото са силни, смели, всеотдайни и справедливи.

Хаха, абсолютно същото, с изключение на запоите, които са заменени с култ към спорта, може да се каже и за американците.

Кои американци визираш? Белите ли? Щото при другите разновидности американци нещата са доста различни. Латиносите, например, първо ще те заколят, а после ще мислят дали си им приятел или враг. Доста са кибритлии. Черните, например, са страхливи - никога няма да те нападнат, ако не са в група - нещо като нашите цигани. Въобще не съм съгласна, че американците имат една народност. Ходила съм на концерти в САЩ, където нямаше нито един черен примерно. Влизала съм в дискотека, където единствените бели бяхме ние - влязохме, за да ми я покажат и да ми докажат, че има такива места. Азиатците, примерно, си обособяват свои квартали, където рядко ще чуеш английски. И пр. и пр. особености. В този смисъл, не може да кажеш, че ценностите, които съм изредила по-горе, са валидни за всички американци.

# 1 247
Мисля си, че се надяват като обеднеят руснаците, да освирепеят и сами да свалят Путин.

накъде да обеднеят ?
над 50 % от тях нямат спестявания , нито купуват западни стоки , нито собствено мислене ...
те пряко ефекта от санкциите няма да усетят , така или иначе едва преживяват ,
той ги кара да се чувстват въображаемо велики и на тях дори им е добре ...
само 10 % от руснаците имат паспорти -толкова горе-долу не го одобряват /+ някакъв % интелигенция / ....
Западът не иска да сваля Путин ,
но той съвсем се самозабрави и още не се е осъзнал - никой , никой не се държи като него -нито Ердоган , нито китайци , нито араби -никой не подрънква оръжие с/у Европа ,
а Европа нова война на своя територия няма да допусне ,
дори закъсняха с реакцията си с/у него / както е казал Чърчил -избраха позора , но и войната взе да чука на евр. врата /,
санкциите са съвсем хуманна и мека реакция ...

Да, така е. Всичкото, което си написала е така.  Но аз не знам как самозабравил се политик,особено руски може да се върне обратно в "правия път". Силно се съмнявам, че ще клекне и ще се примири. Единствения начин е да се маха и да си сложат удобен за тях човек. Как да се осъзнае? Само ако му се разклатят краката. Иначе не знам как, честно. Но както написах по - горе въобще, ама въобще не вярвам да стане и тук съм съгласна с Популе, че явно не познават руснаците.

# 1 248

6. Романтични са.

Кои американци визираш? Белите ли? Щото при другите разновидности американци нещата са доста различни. Латиносите, например, първо ще те заколят, а после ще мислят дали си им приятел или враг. Доста са кибритлии. Черните, например, са страхливи - никога няма да те нападнат, ако не са в група - нещо като нашите цигани. Въобще не съм съгласна, че американците имат една народност. Ходила съм на концерти в САЩ, където нямаше нито един черен примерно. Влизала съм в дискотека, където единствените бели бяхме ние - влязохме, за да ми я покажат и да ми докажат, че има такива места. Азиатците, примерно, си обособяват свои квартали, където рядко ще чуеш английски. И пр. и пр. особености. В този смисъл, не може да кажеш, че ценностите, които съм изредила по-горе, са валидни за всички американци.

Ама това е същото все едно да те попитам, а ти кои руснаци визираш? Щот в Русия етноси бол.

# 1 249

Всички американци визирам. Въпреки пъстрата етно-палитра, масово са възпитавани като руснаците: от малки патриотизъм до дупка /"нашата страна е най- велика и ние заслужаваме да управляваме света"/, силното тяло, воля и дух са издигнати в култ, което съответно се отнася и за ръководителите им, семейството, приятелите и групата, към която принадлежат, са много важни /за разлика от руснаците американците масово имат по много деца/, романтични и сантиментални до" хващане на диабет", отдавна са задминали  и руснаци, и европейци в това отн.
 Абе изобщо, това, което си изброила, са характеристики на големите нации/държави, очаквах нещо по- различно да си открила за руснаците.

# 1 250
няма да се махне , но ще се прибере в територията си , а те точно това искат , нищо повече -
хич не им се занимава с още една страна изпаднала в хаос , затова чакаха до последно със санкциите и направо с нежелание ги наложиха ,
най-много биха предпочели да им е съюзник , партньор ,
тогава и ЕС , и Русия ще спечелят много ,
но няма да стане , не и през този век ,
затова трябва да седи на ръба на фалита , за да им е мирна главата

15 години от както е на власт,
имаше доста коментари на надеждите , с които Европа го е посрещнала ,

ето една доста красноречива снимка още от 2000 год. с Тони Блеър ,която много харесвам:

# 1 251
В този смисъл, не може да кажеш, че ценностите, които съм изредила по-горе, са валидни за всички американци.

и американците се мислят за велики , най-великите ,
но те поне имат нещо зад гърба си , те доминират през последния век на всякакво ниво,
а ония какво имат ?

# 1 252
  • София

Всички американци визирам. Въпреки пъстрата етно-палитра, масово са възпитавани като руснаците: от малки патриотизъм до дупка /"нашата страна е най- велика и ние заслужаваме да управляваме света"/, силното тяло, воля и дух са издигнати в култ, което съответно се отнася и за ръководителите им, семейството, приятелите и групата, към която принадлежат, са много важни /за разлика от руснаците американците масово имат по много деца/, романтични и сантиментални до" хващане на диабет", отдавна са задминали  и руснаци, и европейци в това отн.
 Абе изобщо, това, което си изброила, са характеристики на големите нации/държави, очаквах нещо по- различно да си открила за руснаците.

Различното е, че руснаците имат месианско самосъзнание, каквото американците нямат. Смятат, че не само са призвани да управляват света (за негово добро), но да го спасят.

# 1 253
  • София

Вече ти обясних, че не си права. Колко черни виждаш сутрин да тичат за здраве примерно? Поогледай се малко, недей да живееш затворено само в българската общност. Под привидната гладкост над повърхността, в САЩ бушуват доста подмолни течения, за които само човек, който не е запознат задълбочено с американският начин на живот, може да смята, че липсват. Ако си направиш труда да разучиш мястото, на което се намираш, ще видиш, че много дълбоко грешиш, но не ми се влиза в повече спорове. От опит знам, че няма смисъл.  Peace

П.С. Една от най-съществените разлики между американци и руснаци е, че американците са издигнали парите в култ, докато при руснаците моралните ценности са по-важни.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 11:47 от Popule

# 1 254
  • София
за да падне Путин трябва да измре поколението което помни Елцин. Защото масово руснаците свързват демокрацията с Елцин, а това не е добре за демокрацията.

# 1 255
  • София
Не, просто демокрацията не е добра за Русия.

# 1 256
Вече ти обясних, че не си права. Колко черни виждаш сутрин да тичат за здраве примерно? Поогледай се малко, недей да живееш затворено само в българската общност. Под привидната гладкост над повърхността, в САЩ бушуват доста подмолни течения, за които само човек, който не е запознат задълбочено с американският начин на живот, може да смята, че липсват. Ако си направиш труда да разучиш мястото, на което се намираш, ще видиш, че много дълбоко грешиш, но не ми се влиза в повече спорове. От опит знам, че няма смисъл.  Peace

П.С. Една от най-съществените разлики между американци и руснаци е, че американците са издигнали парите в култ, докато при руснаците моралните ценности са по-важни.

Е, явно пък ти живееш с някакви стари представи за руснаците и не си запозната с "ценностите" на младото им поколение. Ценности, в които денгите заемат мнооого важно място и отдавна са заменили налаганата от социализма "скромност" в това отношение.

За едно нещо съм съгласна с теб. Нито аз ще си променя мнението, нито ти твоето и какъвто и да е спор е безсмислен.

Alexandria*, и това не е различно. Американците пък смятат, че трябва да спасят света от тероризма и комунизма.

# 1 257

АМа разбира се,че е така..А руските олигарси,дето с лопата да ги ринеш, са представители на руския алтруизъм и патриотизъм Laughing

# 1 258

Никакви морални ценности нямат тия. Единствената им ценност е да се напият.

# 1 259
  • София

АМа разбира се,че е така..А руските олигарси,дето с лопата да ги ринеш, са представители на руския алтруизъм и патриотизъм Laughing

Гледай сега - руските олигарси можеш да ги преброиш на пръсти дори. Имаше назад в темата снимка на Путин с тях. Говорим все пак за масата, не за единиците. Богатите в света са 1-2 процента от населението, какво остава за Русия...

Общи условия

Активация на акаунт