Русия 1

• 1 132 835
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 21 420
Как какво са крали?
Всичко.
Студената война си беше война, победителя, макар с финансово, а не огнестрелно оръжие, взима всичко.
Купиха един горбачов за жълти стотинки и взеха всичко - индустрия, пазари, пенсионни фондове.. каквото се сетиш.

Инфлацията и девалвацията са примери за такива оръжия. С които грабят и собственото си население (да, и в Канада даже), но за него все пак остава от огризките. Кучетата на лорда живеещи в замъка живеят по-добре от селяните, които го хранят с труда си.
Известно ли ви е, че в продължение на 6 века в Средновековието не е имало инфлация? Почнало да има, когато едни хора решили да правят пари от въздуха, тоест да дават заеми с лихва.

# 21 421
На канадците разказваш ли им твоите размисли и преди или след получаването на местния паспорт? Joy Hug

Да не забравиш да гласуваш на българските избори. Ти и другите с твоите нагласи. Нямам търпение да видя вота от държавите, които не са нашата. ИТН ме ошашави, но съм сигурна, че този път ще има "левел ап", казано по модерен емигрантски лангуаге.

# 21 422
# 21 423
Известно ли ви е, че в продължение на 6 века в Средновековието не е имало инфлация? Почнало да има, когато едни хора решили да правят пари от въздуха, тоест да дават заеми с лихва.
А тези дето са давали заеми тогава какъв стимул са имали да ги дават ако не е имало лихва?

# 21 424
Как какво са крали?
Всичко.
Студената война си беше война, победителя, макар с финансово, а не огнестрелно оръжие, взима всичко.
Купиха един горбачов за жълти стотинки и взеха всичко - индустрия, пазари, пенсионни фондове.. каквото се сетиш.

Инфлацията и девалвацията са примери за такива оръжия. С които грабят и собственото си население (да, и в Канада даже), но за него все пак остава от огризките. Кучетата на лорда живеещи в замъка живеят по-добре от селяните, които го хранят с труда си.

Wink
Заемите с лихва (или печалба) са съществували много преди средновековието.

https://medium.com/ecoinomic/a-brief-history-of-loans-from-antiq … -day-a3831b7d52ed

# 21 425
  • In the land of Never Never
Ами каква различна позиция да имаш, като видиш някой мъжага да пребива жена на улицата? Да, може да има предистория - тежко детство, лоши родители, тя му е изневерила и т. н. - обаче в такива случаи няма "различна гледна точка". Освен ако не си с доста сбъркана ценностна система.
Аналогията не е точна. По близка ми изглежда следната: Едно малко момче с пръчка стои до едро куче и идва един възрастен човек, и му казва - Удари кучето! Момчето казва, как да го ударя, нали ще ме ухапе? Няма проблем, нали съм тука, удари го! Момчето се решава и удря кучето, което го захапва и то почва да вика, помогни ми, нали каза, че ще си тук и ми помогнеш? Възрастният казва, е, тук съм, но не не съм казал че ще ти помогна.

Това е случката.
На срещата най-високо равнище на НАТО в Букурещ през 2008 Путин предупреди с цялата си сериозност, че НАТО трябва да спре да се разширява на изток.
https://www.theguardian.com/world/2008/apr/04/nato.russia
Е, НАТО си направи оглушки. Резултатът го виждаме. Не е оправдание за война, но не би трябвало да е изненада.

# 21 426
Ами каква различна позиция да имаш, като видиш някой мъжага да пребива жена на улицата? Да, може да има предистория - тежко детство, лоши родители, тя му е изневерила и т. н. - обаче в такива случаи няма "различна гледна точка". Освен ако не си с доста сбъркана ценностна система.
Аналогията не е точна. По близка ми изглежда следната: Едно малко момче с пръчка стои до едро куче и идва един възрастен човек, и му казва - Удари кучето! Момчето казва, как да го ударя, нали ще ме ухапе? Няма проблем, нали съм тука, удари го! Момчето се решава и удря кучето, което го захапва и то почва да вика, помогни ми, нали каза, че ще си тук и ми помогнеш? Възрастният казва, е, тук съм, но не не съм казал че ще ти помогна.

Това е случката.
На срещата най-високо равнище на НАТО в Букурещ през 2008 Путин предупреди с цялата си сериозност, че НАТО трябва да спре да се разширява на изток.
Е, НАТО си направи оглушки. Резултатът го виждаме. Не е оправдание за война, но не би трябвало да е изненада.

Виждаме ги, НАТО се разшири още и съседите на Русия искат в ЕС.

# 21 427
Точно, когато имаш различна позиция по случващото се, веднага ти пришиват епитети.

Добре, а ако някой външен много се е бъркал в техните взаимоотношения, правил, струвал да утежни и без това лошата "семейна" ситуация...? Той няма вина, така ли?

# 21 428
  • СИ
...

От това което четем става известно, че пишеш общи приказки. Инфлацията си я има от дълбока древност. И това се вижда от теглото на един и същ вид монети сечени в древността (примерно). Заеми срещу лихва се дават също от преди Новата ера. Нямам идея какво се мъчиш да доказваш или обясняваш. Липсват ти базови познания и ще е по-добре да не пишеш някакви си твои измислици.

# 21 429

Пълни глупости. В момента Путин получи 2 пъти повече НАТО, отколкото преди войната. Не виждам да е нахлул в Швеция и Финландия. Даже каза, че не му пречело.

И не, не ти е точна аналогията. По-скоро става дума за някой побойник, който обича да краде парите на по-малките и не дава никой да се намеси и да им помогне, за да може да си ги малтретира на спокойствие. Путинофилите са на страната на чудовищата. Ако самите те не са чудовища, значи страдат от тежка самозаблуда. Няма трети вариант.

Що се отнася до намесите в тежките взаимоотношения, никакви намеси не оправдават и не обясняват юмруците и побоя. Нито пък каквото и да е поведение от страна на жертвата. Всеки, който търси такива обяснения и причини, е на страната на насилника. Всеки, който откаже помощ на жертвата, е на страната на насилника. Всеки, който продължава да работи с насилника, е на негова страна.

Зависимостите от Русия са факт и прекратяването им няма да мине без сътресения. Но ще се случи и загубите ще са в пъти повече за Русия.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 14:38 от Анонимен

# 21 430
  • София
Това с прилагане на златния стандарт е неприложима отживелица. Познайте обаче кои са държавите с най-голям добив-Русия, Китай и Африка. Не случайно, тази идея се защитава силно от   русофилите.

# 21 431
Значи, полъгах се по приказките на някой тук, че руската рубла е стабилна като съвецкия съюз (защото била единствената валута обезпечена със злато и диаманти), и инвестирах $5 в нея.
За мое огромно разочарование обаче никъде по банкнотите не видях надписи, обещаващи ми кофа злато, ако ги представя в росбанк, единствено пише, че поделката им се преследвала от закона.
А сега де!
Айде, загнилите щатски долари са ментета, опитващи се да прикрият техническия фалит на САЩ, ама защо стабилната руска рубла не е вързана за златото и диамантите - това вече не мога да разбера.
Някой има ли идеи защо Русия се е оставила да бъде въвлечена в този империалистически заговор?

# 21 432
За турбината - Газпром не се занимава с нея, щот Русия не е на зор. Който е на зор, да се спасява както намери за добре. След като Канада отказа да върне турбината, Русия каза, че просто намалява изпомпването на газ за Европа и спря да се занимава с тази турбина.

Германия е на зор, щото няма газ. Германия се моли на Канада да върне турбината. От един месец по "Северен поток 1" тече 40% от газа, а в Германия са пред истерия как ще изкарат зимата. "Демократичен" газ липсва. Първите 600 домакинства в Саксония вече са с режим на топлата вода. А зимата още не е дошла. Днес германските медии обявиха, че германските училища ще минат на домашно обучение при липсата на газ.

Бундестагът призова за стартиране на "Северен поток 2"

"Северен поток 2" трябва да бъде пуснат поради провала на санкциите.

Клаус Ернст, председател на комисията по енергетика и опазване на климата на Бундестага, в интервю за Rheinische Post Той призова за започване на преговори за пускането на газопровода „Северен поток 2“, който да доставя газ на Германия.

„Ако е необходимо, пуснете Северен поток 2 в експлоатация за ограничен период от време, ако доставките на газ не могат да бъдат гарантирани по друг начин“, каза той.

Също така, според депутата, правителствата на страните от ЕС трябва да преразгледат енергийните санкции срещу Русия, тъй като те не донесоха очаквания резултат.

„Напротив, тези мерки са изгодни за Русия. Това означава, че приходите от тези продажби като цяло са по-високи, въпреки че се правят по-малко продажби“, каза Ернст.

Той добави, че германското правителство трябва да гарантира, че цените на енергията ще бъдат поставени под контрол чрез увеличаване на доставките, включително от Русия, защото гражданите и икономиката на страната са жертва на напълно неуспешна политика на санкции. На този фон Ернст заключава, че е неморално да се поддържат санкции.

https://rp-online.de/politik/deutschland/linke-wegen-der-gaskris … llen_aid-72417477

# 21 433
Имат атомни, имат въглищни централи, проучват Северно море, строят терминали за втечнен газ - въобще Русия трайно угасва като търговски партньор.

# 21 434
Имат атомни, имат въглищни централи, проучват Северно море, строят терминали за втечнен газ - въобще Русия трайно угасва като търговски партньор.
+1, този стрес, през който преминават сега, втори път няма да го допуснат ...Фрау Меркел им изигра лоша шега, но и това ще мине, заедно със зависимостта към Русия.

Общи условия

Активация на акаунт