Русия 1

• 1 131 180
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 950
Ами, Тоте, аз също не виждам каквито и да е доказателства за тези по милион руснаци, заселили се в "Турция, Грузия и другите страни в района". Цифри може всеки да си пуска, каквито си иска.
Аз, примерно, ти казвам, че 80% от напусналите руснаци вече тихомълком са се завърнали обратно. Даже и Алла Пугачова се върна в Русия.
Ако искаш да изглеждаш правободно, не отричай фактите, а им намирай някакво проруско обясняние. Ето, например на Русия не й трябват it-специалисти, защотоо...Северна Корея ще й прати.

Ако нямаш доводи, плюй опонента.
Типично.

# 22 951
"Не исках да напускам Русия. Но с всеки изминал ден ставаше все по-лошо." "Осъзнах колко безсмислено е да протестираш в Русия. Ако излезеш с плакат на улицата, ще бъдеш незабавно задържан.
Руската писателка Алиса Ганиева разказва защо е емигрирала.

Трудно ли беше да вземете решението да напуснете Русия?

Алиса Ганиева: Никога не съм си представяла, че ще емигрирам доброволно. Смятах, че това е възможно само ако се зададе началото на края, т.е. ако има опасност да вляза в затвора за много години. Мои познати постоянно ме питаха какво правя още в Русия. "Та ти протестираш с плакати на улицата, ти подготвяш пакети с помощи за украински военнопленници. Това е много опасно", уверяваха ме всички те.

Дълго време не исках да напускам Русия. Но с всеки изминал ден ставаше все по-лошо. Полетите за чужбина започнаха да намаляват, Думата приемаше кой от кой по-спорен закон - за фалшивите новини, за дискредитирането на армията. Не след дълго започнаха арестите и наказателните производства.

Кога чашата преля? Кое Ви накара да вземете окончателното решение?

Алиса Ганиева: Усещах как става все по-тясно, как примката около шията ми се затяга. В домовете на някои мои приятели имаше обиски, други пък направо се сдобиха с присъди - като превантивна мярка. Постепенно започнаха да изчезват хора, които участваха в чатовете, в които разменяхме информация. Някои успяваха да напишат: "Арестуваха ме, напускам групата, за да не стигнат и до вас."

https://www.dw.com/bg/ne-iskah-da-napuskam-rusia-no-s-vseki-izmi … poloso/a-62936832

# 22 952
Доколкото виждам това са само влезлите в Европейския съюз - 1 милион. Сигурно още толкова има в разни други страни, ако не и повече. 50 000 бяха заминали само за Грузия от февруари до юли. За същия период още толкова - в Сърбия. Има още повече в Турция, Израел, Азербайджан и т.н. Аз в България лично познавам едно семейство. Ама те емигрираха още преди 3 години заради Путин.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 21:41 от Гарганела

# 22 953
Ами, Тоте, аз също не виждам каквито и да е доказателства за тези по милион руснаци, заселили се в "Турция, Грузия и другите страни в района". Цифри може всеки да си пуска, каквито си иска.
Аз, примерно, ти казвам, че 80% от напусналите руснаци вече тихомълком са се завърнали обратно. Даже и Алла Пугачова се върна в Русия.

"...Алла Пугачова и младият й съпруг Максим Галкин са решили окончателно да се преместят заедно с децата си да живеят в САЩ. Двамата вече подготвяли документите за Америка и планирали да продадат луксозните си имоти в Руската федерация, съобщи депутатът от руската Държавна дума Роман Худяков.

„Пугачова и Галкин ще се преместят за постоянно в САЩ. Семейство Галкин вече се занимава с пререгистрация и продажба на недвижими имоти в Русия”, съобщават медиите в Русия, където най-голямата естрадна звезда се завърна за кратко, за да уреди формалностите...."

# 22 954

"...Алла Пугачова и младият й съпруг Максим Галкин са решили окончателно да се преместят заедно с децата си да живеят в САЩ. Двамата вече подготвяли документите за Америка и планирали да продадат луксозните си имоти в Руската федерация, съобщи депутатът от руската Държавна дума Роман Худяков.

„Пугачова и Галкин ще се преместят за постоянно в САЩ. Семейство Галкин вече се занимава с пререгистрация и продажба на недвижими имоти в Русия”, съобщават медиите в Русия, където най-голямата естрадна звезда се завърна за кратко, за да уреди формалностите...."
Joy Joy

# 22 955
Алла Пугачева рассказала почему вернулась в Россию

Цитат
27 августа стало известно, что Алла Пугачева, как и обещала, вернулась в Москву к сентябрю, ведь детям нужно идти в школу. Одним из первых, кто встретился с певицей, оказался ее близкий друг, а по совместительству стилист Игорь Гуляев, который уже давно составляет артистке модные луки. Первым делом они посетили шоу-рум дизайнера, где Алла Борисовна приобрела себе новые вещи, а затем друзья отправились гулять по центру столицы, где их и настигли журналисты. В беседе с представителями прессы Пугачева объяснила, для чего вернулась в Москву. «Навести порядок. В моей голове, в вашей» — заявила артистка и постучала себя пальцем по лбу.

Alla Pugacheva’s return to Russia: why Maxim Galkin does not let his wife go

Цитат
When and whether Alla Pugacheva’s return to Russia will take place – this question has been worrying friends, colleagues and fans of the Diva for four months. At the same time, due to the silence of Alla Borisovna, many are sure that Maxim Galkin almost forcibly took his wife and children abroad and did not let them return home.

# 22 956
Защо пропускаш втората част? Доста персонална омраза на автора към Галкин има.
Може и да се е върнала за постоянно, не знам, коя руска медия е сериозна, и коя жълта.
Ще се разбере Simple Smile

# 22 957
Доказах, че информацията за връщането на Алла Пугачова не е моя измислица. Очаквам сега ти, Тоте, да покажеш докателството, че твоите думи за милионите руснаци, заселили се за постоянно в съседните на Русия държави, не са твоя измислица.

# 22 958
Съседе, аз дори не знаех, че Алла Пугачова е още жива, и не си спомням да съм те карал да доказваш местообитанието и.
Иначе си признавам, написах че предполагам, че    още един милион руснака са избягали в други страни, но те не публикуват такива данни.
Единствено Турция казва, че през юли са дошли 500 хиляди руснака, но няма данни колко от тях са останали, и колко са се върнали.

# 22 959
Номадски какви доказателства искаш, хората искат свобода,  нормално е да не искат да живеят в Русия -  в страх, преследване, репресии и затвори...Десетки милиони са напусналите руснаци през годините назад...
Тази година са повече от обикновено по разбираеми причини, само за първите 3 месеца - 4 млн. човека са напуснали Русия, предходните години по  8 млн. на година напускат...съвсем нормално е..

# 22 960
Без позоваването на някакъв източник, всякакви конкретни данни е нормално да се приемат с недоверие. Само ако далият ги не е заслужил доверието на аудиторията с досегашното си отговорно отношение към даването на каквито и да е данни.
Та в този мисъл, Тигре, ти може каквито и да е числа да си назоваваш - било то милиони, десетки милиони, или стотици милиони, за мен е все тая. Еднаква ще е степента им на достоверност.

# 22 961
Над 30 милиона руснаци искат да напуснат Русия за постоянно
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B4-30-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D … %D1%8F/a-58311490

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:13 от Не се сърди, човече

# 22 962
Е, освен заминали има и завърнали се.

"Так что важно не только, сколько выехало, но и сколько вернулось. А таких, по данным Минцифры, оказалось 80% от выехавших после начала спецоперации. Так что за границей осталось не почти 4 млн, а 776 тысяч человек. Да и из них многие вернутся."

https://www.kp.ru/daily/27403.3/4598843/

Но, разбира се, за западните пропагандисти и техните адепти тези данни не са интересни, щото са лъжливи. А онези за 30-те милиона напуснали и нито един върнал се са светата истина.

# 22 963
Номадски,  и ти ги вярваш тези неща.? Щоъо кадри от задръствания има само от едната посока на границите на Русия;)

# 22 964
Кадрите са това, което снимащият ги е искал да ти внуши. Затова на отделни кадри не вярвам на която и да било страна. Но пък още по-малко вярвам на едностранчиви анализи. Примерно такъв за миграцията на дадена нация, дето не взема под внимание и завърналите се в страната граждани, а брои само заминалите.

Общи условия

Активация на акаунт