Русия 1

• 1 122 031
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 350
Цитат
Тъй като обединението на Европа е политически процес имащ за цел ЕФЕКТИВНО противопоставяне срещу идващите ГЛОБАЛНИ проблеми, смятам че Украйна ще влезе в ЕС в един не така далечен план.

Да, де ама ако извадиш от уравнението и икономическите процеси, някак си сметката няма да излезе.
Не смятам, че след нашето и на Румъния членство, ЕС ще се излъже отново да разчита само на геополитическа изгода. Щото тя политиката с пари се прави. Виж ако под "не така далечен план" имаш предвид някакви си 50 - 100 години, може и да я поканят тогава, знам ли.

# 1 351
Виж ако под "не така далечен план" имаш предвид някакви си 50 - 100 години, може и да я поканят тогава, знам ли.

Ако все още има ЕС в тази конфигурация.

# 1 352
Както каза flambe, всъщност подаръците продължават.... ей така, от сърце.
До болка познати фрази, казани ей така от сърце: "да вы нам ноги должны целовать!" или "да вы на наши бабки тут жируете!".

Пак дезинформации и манипулации. Защо ми изряза изречението, както ти е угодно за пропагандата?

Ох, знаем ги тези руски подаръци от данайските по лоши.  Laughing

Както каза flambe, всъщност подаръците продължават. И все от лошата Раша, как пък нещо няма от новите приятели, ей така, от сърце.
Пояснявам, понеже подаръците от Русия са данайски, чакаме да видим подаръците от други места как ще бъдат от сърце.

А Украйна нищо чудно скоро да я приемат в ЕС - такъв пазар да не е за изпускане. То ще са молове и хипермаркети, все със западни боклуци, щото украинските няма да отговарят на стандартите, естествено.

# 1 353
ако извадиш от уравнението и икономическите процеси, някак си сметката няма да излезе.
Доколкото знам в Украйна бе извършена приватизация а това е процесът който се разиграва във времето. Сега остава само да стегнат държавата а поне засега този процес изглежда доста оптимистично.  Тя и Грузия беше държава тип руски бардак, но след бързи радикални реформи се оправи.

Пак дезинформации и манипулации. Защо ми изряза изречението, както ти е угодно за пропагандата?
Няма никаква дезинформация - има цитат.  Просто подчертавам даваните  "със сърце" руски подаръци и очакванията, според твоите думи, които украинците свързват със западните подаръци да бъдат давани и те така със сърце.   Laughing.

# 1 354

Ако все още има ЕС в тази конфигурация.
ахахаха.
Ако можеха проблемите на Рашка да се решат от самосебе си. Ехехехе----колко хубав би бил живота.
Къде ти 50 години бе. още следващата година ще видят зор рашките и току виж от зор земат и се разпаднат за втори път!!!

# 1 355
Цитат
Доколкото знам в Украйна бе извършена приватизация а това е процесът който се разиграва във времето. Сега остава само да стегнат държавата а поне засега този процес изглежда доста оптимистично.  Тя и Грузия беше държава тип руски бардак, но след бързи радикални реформи се оправи.

Е именно. Да стегнат държавата, да направят реформи и т.н. Въобще не ми се вярва това. Една много, много малка част от тях (тази граничещата с Полша, Словакия и Унгария) може би имат желание и умение, но те са малцинство. А и пари си трябва за реформи. От къде ще дойдат от ЕС или от украинските олигарси? Гаранция, че приватизацията им не е била нито честна, нито прозрачна. Там също има олигархия. А има ли олигархия принципа е "правото на силния", а не "силата на правото". Като в Русия. Абе с две думи, много,много вода трябва да изтече.

За Грузия не знам нищо. Върти ми се в главата, че не е много цъфнала и вързала, ама може и да бъркам.  Развита ли е икономически?

# 1 356
Супер е Грузия, любимци са на Пламен Wink.

Натириха бившия си проамерикански президент и избраха нов, които им обеща подобряване на отношенията с Русия. На пресконференцията на Путин единствения въпрос от тях беше кога Путин ще се срещне с  президента им Wink.
Само това е достатъчно, за да си оценим колко успешни са им били реформите Wink.
Особено като се отчете, че в Грузия няма значимо руско малцинство, нито са толкова силни роднинските връзки както с Украйна.

Старият президент има повдигнати обвинения и търсят съдействие от Интерпол за издирването му,  една част от министрите му са с повдигнати обвинения и в затвора, но за това пък в Украйна са особено актуални.
http://www.interpressnews.ge/ru/politickru/66635-2014-12-20-15-58-50.html?ar=A

Темата не е Украйна, но понеже нещата се преплитат и оказват влияние ще продължа още малко Peace.
Управляващия елит в Украйна има два пътя в момента отчитайки огромния им дефицит - да се отнеме ресурс от част от елита (олигарси) или за сметка на населението.
Първия не смеят защото повечето са се окопали по места и това би довело до нова дестабилизация, а всички имат какво да губят. Идеален пример е наскорошните вълнения във Виница, вилаета на Порошенко.
Вторият  означава социален взрив. Тези дни напр. приеха мораториум върху отнемането на залога при неплащане на валутните ипотеки заради протести. МВФ сигурно е изгубило ума и дума от тази реформа Wink.

Затова се опитват да балансират между тези две възможности, а това е само отлагане във времето, недоволството се засилва и последствията са непредсказуеми.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 15:32 от flambe

# 1 357

Не смятам, че след нашето и на Румъния членство, ЕС ще се излъже отново да разчита само на геополитическа изгода. Щото тя политиката с пари се прави.
Добре е , че ЕС не ви пита вас кого да приеме в ЕС и кого не. Ако трябваше ваша милост да решава щяхме да сме 16-тая губерния и всички вие да имате по един портрет на Путин по стените си...и която не му се     newsm20  достатъчно усърдно, отива на курорт в някоя наказателна колония да поработи "за родину".
Все още много от съфорумките ни имат точно такива мокри сънища.
На пресконференцията на Путин единствения въпрос от тях беше кога Путин ще се срещне с новия президент Wink.

Ой, ой, ой. Новъйе русафили-поправили си грешката и отишли засрамени под крилцето на Батюхата, за да им обърше сополите.....
Ха... Ха... Ха...
Грузия е асоцииран член на ЕС забрави ли? А и съвсем скоро беше когато един Бандюкович бяга като насран от Украйна, защото не пожела да подпише асоциирането?

Да те питам-Кога Грузия ще стане член на химерния Велик Евроазиатски Союз?

Laughing

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 15:26 от Герри

# 1 358
Цитат
Добре е , че ЕС не ви пита вас кого да приеме в ЕС и кого не. Ако трябваше ваша милост да решава щяхме да сме 16-тая губерния и всички вие да имате по един портрет на Путин по стените си...и която не му се     newsm20  достатъчно усърдно, отива на курорт в някоя наказателна колония да поработи "за родину".

Това защо към мен? Обърка ме с някой, явно.

# 1 359
  • София

Не смятам, че след нашето и на Румъния членство, ЕС ще се излъже отново да разчита само на геополитическа изгода. Щото тя политиката с пари се прави.
Добре е , че ЕС не ви пита вас кого да приеме в ЕС и кого не. Ако трябваше ваша милост да решава щяхме да сме 16-тая губерния и всички вие да имате по един портрет на Путин по стените си...и която не му се     newsm20  достатъчно усърдно, отива на курорт в някоя наказателна колония да поработи "за родину".
Все още много от съфорумките ни имат точно такива мокри сънища.
На пресконференцията на Путин единствения въпрос от тях беше кога Путин ще се срещне с новия президент Wink.

Ой, ой, ой. Новъйе русафили-поправили си грешката и отишли засрамени под крилцето на Батюхата, за да им обърше сополите.....
Ха... Ха... Ха...
Грузия е асоцииран член на ЕС забрави ли? А и съвсем скоро беше когато един Бандюкович бяга като насран от Украйна, защото не пожела да подпише асоциирането?

Laughing

А то не, че на някой му пука особено за Грузия, освен Русия...
А иначе, да, трябва да ни питат. Защото ние също сме данъкоплатци в ЕС, нали се сещаш. Част от отцепленията от заплатата ти отиват право в Брюксел. Wink Естествено, че ЕС ще пита данъкоплатците си какъв курс да поеме. А напоследък данъкоплатците в ЕС са станали доста радикални и....стиснати, меко казано. Никак не са им приятни харчове за всякакви знайни и незнайни бъдещи имигранти. И това, че западноевропейските акули ще имат още един пазар да си продават боклуците, малко не им натежава на кантара. Пример за казаното - Великобритания.  Tired

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 16:38 от Popule

# 1 360
Част от отцепленията от заплатата ти отиват право в Брюксел.
Виж ти колко интересна станала дискусията.
Ти например колко плащаш месечно от заплатата си директно на Брюксел?

# 1 361
Цитат
Управляващия елит в Украйна има два пътя в момента отчитайки огромния им дефицит - да се отнеме ресурс от част от елита (олигарси) или за сметка на населението

Това като го чета на мен не на два пътя, а на безпътица ми изглежда. Wink. Сигурно ще вземат заем.

# 1 362
Цитат

По инерция, всеки който критикува ЕС или новите украински власти веднага се бухва в графата почитатели на Путин и евразийския съюз Wink.

Laughing

Не съм забравила, както не съм забравила, че такива асоциирани са  и Турция, Египет, Тунис, Мароко ....
И какво от това?

За втория ти въпрос не знам Naughty, аз не съм  от знаещите за  ЕАС в такива детайли. Да не кажа, че не зная никакви подробности и не следя новите за него Grinning.

# 1 363
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Някой каза по-назад - е, ти какво очакваш, да подскача като послушен васал?
...

От Русия нищо не очаквам. Очаквам от почитателките на руската путинова политика в темата да бъдат по- обективни, когато сипят критики към другата страна.  Peace

# 1 364
Цитат

По инерция, всеки който критикува ЕС или новите украински власти веднага се бухва в графата почитатели на Путин и евразийския съюз Wink.

Заем никой не дава. МВФ догодина ще им отпусне нещо и приватизация, друго няма.
ЕС ги отряза и като гледам новините от Гърция, може съвсем скоро да ни затиснат вътрешни проблеми, та не знам доколко Украйна ще им е приоритет.
Говорят за евентуална донорска конференция, ама като започнат реформите и т.н.

Laughing

Не съм забравила, както не съм забравила, че такива асоциирани са  и Турция, Египет, Тунис, Мароко ....
И какво от това?

За втория ти въпрос не знам Naughty, аз не съм  от знаещите за  ЕАС в такива детайли. Да не кажа, че не зная никакви подробности и не следя новите за него Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт