Русия 1

• 1 123 508
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 2 460
  • София
Популе, да, точно това искам да кажа. Студенчетата (мир на праха им) не са политически фактори, а протестиращи. Убити са не целенасочено с куршум в гърба ей така като са си вървели по улиците, защото са сериозна заплаха, а в безредици и пожари. Правиш ли разлика между превишаване на полицейски права и политическо убийство?  Ти мен ме питаш дали знам какво е политическо убийство? Joy  А разлика между опозиция и несъгласен гражданин - неполитик с дадена политика правиш ли? Мне, очевидно.

А какъв политически фактор, собствено, е Немцов? Критикувал бил политиката на Путин. Е, "студентчетата", както ги наричаш, са вършели същото. Или щото са безименни, дай да ги избиват.

И поради какво отсъди, че убийството на Немцов е политическо? На мен ми мирише на дългата ръка на мафията, така като му гледам биографията и тъмните дела, в които се е замесил...Манекенки, ресторанти ала бала...нещата са ясни. Ако са искали да изглежда като политическо убийство, трябваше да го разстрелят на някой политически митинг. А така, по този начин, ми изглежда като разчистване на сметки.

# 2 461
резервът е под 370 млрд. , а беше над 500 млрд. , имате още за ок. 3 г. , ако го топите със същите темпове
Дългът на държавата, държавните и частни руски предприятия към октомври 2014г е 678 млрд долара. При идеалната ситуация за 2015г той ще представлява 50% от  ВВП.

На практика ВАЛУТНИЯТ резерв не е под 370 млрд а още по малък, защото в резервът са включени и златото и определени активи в МВФ.
Освен това около 170 млрд от тези пари са включени в "Резервный фонд и Фонд национального благосостояния " и са предназначени за различни основни инфраструктурни проекти и на практика не са ликвидни пари.
От началото на 2015 до първата половина на 2016г Русия трябва да изплати почти 173 млрд долара дългове и лихви.

концу 2015 года международные резервы России могут сократиться до $190 млрд, усиливая опасения инвесторов, что страна объявит мораторий на погашение корпоративных долгов, считают аналитики Credit Suisse.
http://bin.ua/news/foreign/near-abroad/167462-credit-suisse-k-ko … zhdunarodnye.html

# 2 462
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ами мисля , че всички следващи пак ще имат тази слава. Не знам да има някакъв период в историята, който за всички да е идеален и всички хора да са били изцяло доволни. Все е имало недоволни, все е имало критика  и когато мнозинството я е изразявало срещу властта се нарича революция , или?  

Естествено, че няма как случващото се да е еднакво добро или лошо за всички. Но има престъпления, които за поне 3/4 от хората са неприемливи и не могат да се сравняват с обикновените пол. игрички и корупция. Като напр. да преследваш и убиваш цели семейства , вкл. на свои съратници, без съд и присъда. Това, че руснаците не са се вдигнали на революция срещу Сталин и методите му, не означава, че са ги харесвали и приемали  с одобрение. Някой по- напред май беше писал за филма на Михалков "Изпепелени от слънцето". Е, той е точно за този мракобесен период, който днес болшинството руснаци заклеймяват.

По твоята логика концентрационните лагери не би трябвало да са нищо по- особено, просто защото е имало хора, които са ги одобрявали, а и германците не са свалили Хитлер от власт? И всички следващи германски ръководители са съизмерими с Х? newsm78

# 2 463
  • На земята, която е всъщност звезда.
...И поради какво отсъди, че убийството на Немцов е политическо? На мен ми мирише на дългата ръка на мафията, така като му гледам биографията и тъмните дела, в които се е замесил...Манекенки, ресторанти ала бала...нещата са ясни. Ако са искали да изглежда като политическо убийство, трябваше да го разстрелят на някой политически митинг. А така, по този начин, ми изглежда като разчистване на сметки.

Мафията, американците, марсианците или папуасите от Нова Гвинея няма как да организират убийство до стените на Кремъл и това да остане невидимо за руските служби. И това на човек, който е следен от тях.  Stop И този театър със снегорина... ooooh! Впрочем, сещате ли се за един друг "инцидент" със снегорин на московското летище:

http://www.mediapool.bg/piyan-shofyor-ubi-shefa-na-total-pri-kat … e-news226232.html

# 2 464
И този театър със снегорина... ooooh!
Той продължава и с камерите, които точно в този момент не работели.  "В момент убийства Немцова была выключена камера на башне Кремля"
http://uazmi.net/article/2170423107700987

От друга страна говорят, че точно това място било уж мъртва зона за кремълските, разбирай федералната служба по охрана, камери.
http://www.kommersant.ru/doc/2678311

Руски "съвпадения":
Политковскую убили 7 октября 2006 года - в день рождения президента РФ Владимира Путина. Преступление на мосту у Кремля было совершено в преддверии марша оппозиции "Весна", который должен был пройти 1 марта в районе Марьино.

Путин создал "культуру смерти", чтобы подавлять несогласных в РФ и удержать власть в руках, - Каспаров
Каспаров по соображениям безопасности отказался приехать на похороны Немцова
http://lenta.ru/news/2015/03/02/kasparov/

# 2 465
Като споменахте Каспаров, четох днес какво отговаря на въпроса как и с каква стратегия опозицията се бори срещу властта в Москва. В отговора му има много истина: "Имах стратегия, когато играех шах, защото в тази игра има правила! В политическите битки срещу Кремъл не мога да имам стратегия, защото там липсват правилата."

# 2 466
Слушам сега по новините за "неработещите камери", които били обърнати към Кремъл, а не към мястото, където е бил Немцов.

Каспаров нямало да дойде на погребението от съображения за сигурност. Щял да си стои в Швейцария.

# 2 467
из последното интервю на Немцов , два часа преди да бъде убит :

- Путин е майстор на лъжата, той е патологичен лъжец. Представете си, че можех да проведа 1 час телевизионен дебат с него. Да започнем с елементарен въпрос - защо загиват руски войници и вие, господин Путин, като Върховен главнокомандващ се отричате от тези войници и лъжете, че те не воюват, докато ние виждаме гробовете им? Нима имате право да бъдете Върховен главнокомандващ след всичко това? Защо лъжете, че там няма наше оръжие? (...) Откритата нормална позиция, когато хората чуват истината, ще направи на пух и прах тези прочути 86% подкрепа за Путин. И точно затова нямаме телевизия - когато се изясни, че всичко е лъжа, включително тези рейтинги, хората ще разберат и цялата власт ще се разпадне на пепел.

# 2 468
Този бил голям поет.
Сякаш казва нещо, което не се върти седмици наред от някои други страни . Къде е великатa тайна?
Нещо не разбрах за какво да го убиват? За това, 4е искал да си поприказва по телевизиятя ?

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 20:21 от лято лято

# 2 469
  • София
Мафията, американците, марсианците или папуасите от Нова Гвинея няма как да организират убийство до стените на Кремъл и това да остане невидимо за руските служби. И това на човек, който е следен от тях.  

И защо по-точно да е следен? Смятам, че този човек (доста сив милионер) е бил политически безобиден и лесно контролируем от Кремъл, базирайки се на слуховете за делаверите му. Що им е да го следят?

http://aranzeld.com/2844-u-millionera-nemcova-eydmana-kak-i-u-ko … toraya-zhizn.html

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 20:56 от Popule

# 2 470
В политическите битки срещу Кремъл не мога да имам стратегия, защото там липсват правилата."
Много хубава мисъл. Напълно подходяща за такова военизирано и психясъло от пропаганда общество.

В 2015 году Россия 40% бюджета потратит на армию и силовиков
"Силовики у нас - это 40% всех расходов, и социальный блок, около 35%" - министр финансов Российской Федерации Антон Силуанов.
http://news.liga.net/news/world/5222847-v_2015_godu_rossiya_40_b … u_i_silovikov.htm

Moody's понизило рейтинги 10 российских банков
В целом Moody's прогнозирует, что общий объем проблемных кредитов в системе увеличится вдвое.
http://gordonua.com/news/money/Moodys-ponizilo-reytingi-10-rossi … bankov-69389.html

# 2 471
Аз единственото правило в днешно време , което виждам е "правя само това , за което ми се плаща" . Това във всякакви среди и нива на обществото вкл. и културните. Затова няма нови идеали,  нови творци и пр. Къде са днешните Куин и Пинк Фойд ?

Затова не виждам какви правила иска цитирания да се спазват?

# 2 472
Аз единственото правило в днешно време , което виждам е "правя само това , за което ми се плаща" . Това във всякакви среди и нива на обществото вкл. и културните. Затова няма нови идеали,  нови творци и пр. Къде са днешните Куин и Пинк Фойд ?

Затова не виждам какви правила иска цитирания да се спазват?
И това какво общо има с темата за Русия?

# 2 473
Каквото общо имат правилата в игрите, живота, политиката.
Темата се отплесна към правила   Peace
Та даже и убийства били станали, защото някой не играел по правила.
Аз напоследък виждам само едно правило да се спазва и то е на парите  Peace

# 2 474
В политическите битки срещу Кремъл не мога да имам стратегия, защото там липсват правилата."
Много хубава мисъл. Напълно подходяща за такова военизирано и психясъло от пропаганда общество.

Глупости!Подполковника владee блещящо шаха,който както е известно на познавачите  има военни корени!На Каспаров просто му е убягнало кой е нарушил правилата-а те са онези,дето не знаят как да местят фигурите в точното време на подходящото място.Все пак шаха не е игра за слабоумци!

И стига сте го дъвкали този Немцов,като че ли бил много важен-ако не бяха го гръмнали надали някой тука щеше да пише за него,ама големи познавачи станали във версиите кой го е гръмнал...Ясно е,че Путин няма никаква изгода от това.Така или иначе не чакайте да ви кажат-това ще си остане информация за пазарлъци при нужда.

Честит празник на всички българи!

Общи условия

Активация на акаунт