Русия 1

• 1 132 835
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 21 435
Изглежда Германия се готви да посрещне пълно спиране на руските газови доставки от 11 юли.
https://www.dw.com/bg/%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%B … %D0%B7/a-62341030

# 21 436
Интересно, руското посолство получава заплати в долари, а не рубли ?
Що така?

# 21 437
Интересно, руското посолство получава заплати в долари, а не рубли ?
Що така?
Какво стана със закриването на посолството?
Чаках го с нетърпение. По-голямо унижение на руски дипломати надали е имало. Laughing

# 21 438
Ами какво да ги правят тези рубли извън Русия? Няма нито една банка, в която да се обменят, а с рубли не можеш и един хляб да си купиш.

# 21 439
Ами какво да ги правят тези рубли извън Русия? Няма нито една банка, в която да се обменят, а с рубли не можеш и един хляб да си купиш.
Е, как, ще ги обменят по свръх курса Grinning и ще имат още повече долари...Trollface

# 21 440
Нали в момента е много изгодно да имаш рубли, аз също се изненадах, че им превеждат заплати в долари.

# 21 441
Нали в момента е много изгодно да имаш рубли, аз също се изненадах, че им превеждат заплати в долари.
Те няма и как да им ги преведат в рубли, след като никоя банка не оперира с рубли, освен Газпромбанк. Може да им ги пратят с пощенски гълъби от Москва. Но и от това няма полза, защото извън Русия рублата има стойност на обикновена хартия.

# 21 442
Е, що тъй? Рублата не стана ли вече световна валута? Май шефовете от Москва искат нещо да си прекарат подчинените като се опитват да им плащат в долари. Аз ако съм на мястото на Митрофанова ще протестирам, че не ми пращат рубли. Може пощенски гълъби да ползват, като не става чрез банка.

# 21 443
Те няма и как да им ги преведат в рубли, след като никоя банка не оперира с рубли, освен Газпромбанк. Може да им ги пратят с пощенски гълъби от Москва. Но и от това няма полза, защото извън Русия рублата има стойност на обикновена хартия.
тоалетна, да сме по-точни. Trollface

# 21 444
Днес Г20 не са постигнали споразумение за обща политика по отношение на войната в Украйна, което поставя под съмнение перспективите за глобално сътрудничество изобщо. Всичко сочи към разпадането на света на 2 лагера, както след ВСВ.

Лавров е бил посрещнат с въпрос "Защо започнахте войната в Украйна", който е игнорирал. След това останалите външни министри отказали да се снимат с него на традиционната обща снимка. Малко след това той обявил, че е бил нападнат с критики и ще пропусне останалите мероприятия, след като проведе някои двустранни разговори, след което ще си тръгне предсрочно.

# 21 445
То ако не си беше тръгнал не виждам кой би седнал с него на една маса за официален обяд например. Просто се е снимал с една симпатична госпожа с азиатски външен вид (не я разпознах като политик, за да напиша име) и си е тръгнал, за да си спести унижението от изолацията. Да свикват.

# 21 446
Днес Г20 не са постигнали споразумение за обща политика по отношение на войната в Украйна, което поставя под съмнение перспективите за глобално сътрудничество изобщо. Всичко сочи към разпадането на света на 2 лагера, както след ВСВ.

Лавров е бил посрещнат с въпрос "Защо започнахте войната в Украйна", който е игнорирал. След това останалите външни министри отказали да се снимат с него на традиционната обща снимка. Малко след това той обявил, че е бил нападнат с критики и ще пропусне останалите мероприятия, след като проведе някои двустранни разговори, след което ще си тръгне предсрочно.

Всъщност истината е малко по-различна. Срещата е между страните от Г20 в Бали, Индонезия. Страните от Г7 отказаха да се снимат с Лавров. Лавров каза, че той лично нито е организирал фотосесии, та някой да му отказва да се снима с него. И че това е неуважение към самите индонезийски домакини.

Също така страните от Г7 като тригодишни деца в детска градина отказаха да присъстват на гала вечерята, ако Лавров присъства на нея. Пак неуважение към домакините и селски номера от Г7. И накрая министрите на Г7 си останаха в хотелските стаи, а Лавров си беше на гала вечерята с другите 12 държави. А другите 12 държави си се снимаха с Лавров и си направиха срещи.

Та накрая се получи, че изолиран беше не Лавров, а страните от Г7.

Скрит текст:

# 21 447

Всъщност истината е малко по-различна. Срещата е между страните от Г20 в Бали, Индонезия. Страните от Г7 отказаха да се снимат с Лавров. Лавров каза, че той лично нито е организирал фотосесии, та някой да му отказва да се снима с него. И че това е неуважение към самите индонезийски домакини.

Също така страните от Г7 като тригодишни деца в детска градина отказаха да присъстват на гала вечерята, ако Лавров присъства на нея. Пак неуважение към домакините и селски номера от Г7. И накрая министрите на Г7 си останаха в хотелските стаи, а Лавров си беше на гала вечерята с другите 12 държави. А другите 12 държави си се снимаха с Лавров и си направиха срещи.

Та накрая се получи, че изолиран беше не Лавров, а страните от Г7.

Скрит текст:
А според мен 12-те държави, вечеряли с член на правителство, което води война и убива хора всеки ден в чужда държава са се унижили. Въпрос на гледна точка, не на специална операция. Няма нищо специално в отвратителната война, която се води от Русия.

# 21 448
Щом могат да вечерят и да се снимат с политици от САЩ и да не е унижение, не виждам каква е разликата с Лавров. Все един дол дренки.

# 21 449
Щом могат да вечерят и да се снимат с политици от САЩ и да не е унижение, не виждам каква е разликата с Лавров. Все един дол дренки.
Да, и путинофилите си имат гледна точка - алтернативна на тази в цивилизования свят.

Не знам кой кого изолира - според мен е важно кой държи контролния пакет в световната икономика. Засега той без съмнение е у страните от Г7. При всички случаи е налице разделение на света. На мен лично ми харесва да си останем там, където сме. Нямам никакви мераци да сме в един кюп с Русия и Китай. Повечето путинофили в темата също не държат физически да са от страната на Русия и Китай, след като са се заселили при омразните им врагове. Очевидно и те са направили своя избор кое точно е цивилизованият свят.

Сега прочетох по-подробно. Провалената групова снимка и съвместна вечеря са били вчера. Лавров е обявил, че няма да присъства на срещите днес следобед, нито на заключителната вечеря днес. Планирали са да се снимат заедно без него, след като си тръгне. Не знам как са се развили събитията и дали действително е напуснал преждевременно, както е обявил. Явно все пак не се е чувствал много уютно да го гледат като празен въздух, пък макар и от Г7. Провел е двустранни срещи с външните министри на Китай, Турция и Бразилия. С останалите не пише да е имал контакти.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 21:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт