Русия 1

• 1 131 345
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 905
Очакваш Путин да тръгне към отстъпление и търси начин да запази влиянието си вътре в държавата.
Не мисля, че би предприел такъв ход /отстъпление/, но не съм чак толкова вътре в нещата. Не знам и колко напредват украинците, защото информацията е толкова манипулирана, че истината я знаят само тези, които са на фронта.
Няма войници, не достига войска вече. Поизбиха я украинците. При 45К убити, още 100К са негодни за война, а това е стряскащо число! Практически всичките 5 корпуса, които бяха дислоцирани около границите на Украйна, вече са аут!
Как да се вдигне мобилизацията, без да се надигне масово недоволство? Вот ето!

# 22 906

... Това трябва да се случва в някои други части на света, някъде из прогнилия Запад.

Никак не искам да влизам в глупави спорове, но е интересно, че изразът "прогнилият Запад" се използва единствено и само от т. нар. русофоби в темата/без да се впускаме в бистрене кой каква култура обичал, къде живеел, какво значи фил и фоб, надявам се да е ясно какво искам да кажа/. Пак единствено от тях излизат призивите "Ами хайде да излизаме от ЕС и НАТО".

# 22 907
Цитат
Относно Дугин, той си е обикновен преподавател философ, човекът няма нищо общо с политиката и не познава никой от Кремъл, камо ли пък Путин..Wink.
Отказваш се от вчерашното си твърдение, "че е мозъка на Путин". Пропагандата май те е прегърнала мнооого яко. Grinning
Отново не успяваш да интерпретираш правилно прочетената информация...Ще успееш, едва когато престанеш да се занимаваш с четене  и вярване в руска пропаганда и конспирации..Wink..За съжаление все още няма такива индикации..

# 22 908
Търси си линкове, информирай се и си вярвай в каквото сам си прецениш..Следвай си кремълската линия и не се заяждай с хората...

Тигър, голям смях. Да наречеш Галеоти и директора на института за евразийски изследвания към университета Джордж Вашингтон поддръжници на "кремълската линия". Доста голяма безпомощност, неподплатена даже с някоя статийка от Дойче Веле.

# 22 909
Ами той и Роджър Уотърс няма уж причини да е проводник на кремълска пропаганда, ама ето на, такъв е. И на мен ми е смешно. Полезни идиоти има навсякъде - още от Лениново време.

# 22 910
Ами той и Роджър Уотърс няма уж причини да е проводник на кремълска пропаганда, ама ето на, такъв е. И на мен ми е смешно. Полезни идиоти има навсякъде - още от Лениново време.

Може да греша, но лично за мен сериозни анализатори, доказали се в годините определено не като застъпници на кремълската линия, особено в сегашния й вид, имат доста по-голяма тежест от съфорумците Тигър и Humanbeing и безкритичната им вяра в пропагандата, отговаряща на възгледите им.

ПП Между другото, не вярвам и "полезните идиоти" да са се появили в лениново време, вероятно са се появили даже доста преди 1864-та, когато изразът е бил употребен за пръв път според речника Мериъм-Уебстър в контекста, описан тук /за когото е интересно/
https://wordhistories.net/2021/03/26/useful-idiot/

Но пък, че фразата е на Ленин е стара опорка, която също се приема на юнашко доверие.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 14:33 от Vapor

# 22 911
А тези подробности променят ли същността на идеята за полезните идиоти? Не, разбира се, но звучат добре в една авдокатска пледоария.

# 22 912
Всъщност именно такива като Путин,Горбачов или Хрушчов са полезни идиоти. Полезни за Запада...

# 22 913
А тези подробности променят ли същността на идеята за полезните идиоти? Не, разбира се, но звучат добре в една авдокатска пледоария.

Не знам, просто отбелязвам, че лично за мен употребата на този израз в съчетание с "от Лениново време" подсказва, че пишещият е голям привърженик на пропагандни твърдения, които нямат много общо с действителността.

# 22 914
Търси си линкове, информирай се и си вярвай в каквото сам си прецениш..Следвай си кремълската линия и не се заяждай с хората...

Тигър, голям смях. Да наречеш Галеоти и директора на института за евразийски изследвания към университета Джордж Вашингтон поддръжници на "кремълската линия". Доста голяма безпомощност, неподплатена даже с някоя статийка от Дойче Веле.
Нещо не си разбрал правилно...Постът ми беше към теб, а не към него..Wink.

# 22 915
Аз не схващам причината за това издирване колко важен е Дугин - очевидно достатъчно, та да му организират атентат и държавният глава публично да награди посмъртно потърпевшата му дъщеря. Дали ще разберем истината кой е отговорен и какви са причините за убийството и  - едва ли, самата бързина на обявяване на извършителите и приключване на случая е странна, но типична.
Колкото до важността на Дугин - тук има цитирани и други изследователи на руското общество, разсъждавали по въпроса.

https://www.investor.bg/a/516-politika/358651-kolko-vazhen-e-aleksandar-dugin

Едва ли може да се очаква Путин публично да се ангажира с такава откачалка, но пък политиката му е странно близка до възгледите на въпросния философ. То и Маркс и Енгелс не са пряко отговорни за престъпленията на ВОСР и социализма, но ги носеха на всяка манифестация.

# 22 916
Едва ли може да се очаква Путин публично да се ангажира с такава откачалка, но пък политиката му е странно близка до възгледите на въпросния философ. То и Маркс и Енгелс не са пряко отговорни за престъпленията на ВОСР и социализма, но ги носеха на всяка манифестация.

Всъщност до самата философия на Дугин политиката на Путин съвсем не е близка, както не е близка и до месианската философия на Бердяев. Виж до Илин с идеите му за вредата от разчленяването на Русия и пр. е доста по-близка, а и го цитира най-безсрамно, та и признава, че го е чел, но поради времевия фактор не го наричаме съратник на Путин, въпреки че някои и него го обявяват за идеологически гуру на Путин. Може би с малко повече основание, ако изобщо Путин има някакъв гуру, а не оформя мирогледа си от много звена, което е най-вероятно.

# 22 917
Путин със сълзи на очите възстанови пионерската организация в Русия,което ясно показва кой е негов гуру/кумир/учител... Но някои не искат да видят това,а си перат по "опорните" точки...

# 22 918
  • Русе
Мирогледът на Путин предполагам се определя от КГБ. Няма бивш кгб-еец, а Путин мисля е въплащението. Философите като Дугин са по-скоро определящи за моделирането на самосъзнанието на руснака, вменяващо му особено място в човешката цивилизация, съперничещо навярно само с това македонеца.

# 22 919
Путин със сълзи на очите възстанови пионерската организация в Русия,което ясно показва кой е негов гуру/кумир/учител... Но някои не искат да видят това,а си перат по "опорните" точки...

Ако говориш за Ленин, мисля, че просто не си  слушал изказванията на Путин за "вредната приказка, която е нанесла огромни щети на страната ни" - това е изречение, взето напосоки, но го избирам, защото най-добре обобщава систематично изказваната му позиция. Но е възможно да е срамежлив и да говори така нарочно, за да не си помислим нещо.

Общи условия

Активация на акаунт