Русия 1

• 1 131 016
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 23 145
  • СИ
...
Българското Черноморие е красиво,колкото и гръцкото море.

Въпросът е защо руснаци идват в България да почиват,а българи не ходят в Русия,в Сочи например?

Българското черноморие няма нищо общо с гръцкото крайбрежие. Морската вода в Гърция е несравнимо по-чиста и топла.
Аз съм бил в Сочи десетина дни. Ми какво да ти кажа...? Съветски разкош. Някъде по-назад бях писал повече. Ти защо мислиш, че руснаците бягат към Турция, България или някъде другаде? Защото е много хубаво в Сочи ли?
Обаче е добре, че ще отрежат руснаците да пътуват. Да си стоят в Сочи и Крим, а тия с яхтите да ходят в Мурманск и Владивосток.         Smile

# 23 146
В Русия живеят точно по социалистически, леко подправен с капиталистически подправки.
Да, характерно за този строй е, че ти казват как, какво и кога да мислиш,  но от друга страна почти гарантират минималното за да си жив.
Не познавам до такава степен руснаците, но за да не се променя нищо, значи или им харесва, или не е чак толкова лошо /за тях/.
Затова не мисля, че имаме право да определяме как трябва да живеят и към чий модел да се стремят.

Великобритания е парламентарна монархия, в която монарха са радва на всеобща любов и уважение.
Лека и пръст на Елизабет, но 70 години на трона и да те изпратят с тъга, говори много.

# 23 147
В Гърция ходих в Паралия Катерини. Какво да ви кажа? Плажът беше каменяк. Отгоре на това сложили буни или там както се казва,пак от струпани камъни. Не обърнах внимание на водата. А Паралия Катерини се води реномиран курорт.

В една световна класация,бяха сложили плажът на Слънчев бряг в първата десетка то най-хубавите плажове.

За Сочи знам само от филми като руския сериал "Кухня",(много добър сериал,впрочем),по-точно не от сериала,а от пълнометражната му версия. Та в него Сочи беше показан доста луксозен и тежкарски. Природата - прекрасна. Планината - висока - беше на една ръка от курорта. С лифтове,делтапланери и т.н.

# 23 148
В Гърция ходих в Паралия Катерини. Какво да ви кажа? Плажът беше каменяк. Отгоре на това сложили буни или там както се казва,пак от струпани камъни. Не обърнах внимание на водата. А Паралия Катерини се води реномиран курорт.

В една световна класация,бяха сложили плажът на Слънчев бряг в първата десетка то най-хубавите плажове.

За Сочи знам само от филми като руския сериал "Кухня",(много добър сериал,впрочем),по-точно не от сериала,а от пълнометражната му версия. Та в него Сочи беше показан доста луксозен и тежкарски. Природата - прекрасна. Планината - висока - беше на една ръка от курорта. С лифтове,делтапланери и т.н.
То и плажове около Ница са чист чакъл, но пък Лазурен бряг и топ дестинация.
Може би трябва да се прави разграничение между плажа, като такъв и цялостния пакет на туристичческата услуга. Неслучайно казват, че родния туристически бизнес е този, който въпреки даденостите отблъсква туристите.

# 23 149
  • СИ

Катерини реномиран курорт...?!     Satisfied   Stuck Out Tongue Closed Eyes   Satisfied
Това може да го каже някой, който няма никаква представа. Катерини е гръцкият аналог на нaшия Китен или Приморско. Тоест нискобюджетно място за почивка на баровци с официални анцузи и премиум автомобил "нов внос".

Какво означава хубав плаж в Слънчев бряг, когато си заобиколен с мутри, курви и алкохолици от Западна Европа? Точно нищо.

Да, Кавказ започва непосредствено до Сочи. Сочи е една тясна и дълга около 80 километра ивица покрай морето, разделен е на няколко района. Но си е камънак. На хотелите им казват пансион. Нито е луксозен, нито е тежкарски. Сочи е създаден по заповед на Сталин. Да имат къде да почиват наградените колхозници. Ялта е баровското място в бившия СССР. Но до там обикновен руснак няма как и да приближи даже.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 23:30 от SeaHorse

# 23 150
Ето снимки от Сочи. Всеки сам да прецени:
https://pixabay.com/bg/photos/search/сочи/

# 23 151
Скрит текст:
В Русия живеят точно по социалистически, леко подправен с капиталистически подправки.
Да, характерно за този строй е, че ти казват как, какво и кога да мислиш,  но от друга страна почти гарантират минималното за да си жив.
Не познавам до такава степен руснаците, но за да не се променя нищо, значи или им харесва, или не е чак толкова лошо /за тях/.
Затова не мисля, че имаме право да определяме как трябва да живеят и към чий модел да се стремят.
Не съм говорил изобщо за социализма при руснаците. Говоря, че путинистите пишещи в темата, мечтаят как Русия ще дойде с оръжие да насади социализъм У НАС!
И да, това определено ни/ме засяга. Никога не съм им определял (или на които и да е други хора по света) как да живеят.

"Минималното" за живот се гарантира и в по-развитите държави, а да се издига като единствена ценност е скотско и нечовешко.
Нормално е човек да се страхува, особено когато този страх се насажда съвсем умишлено. Няма да се случи, поне в близките години, няма да се върне социализЪма у нас. Simple Smile
Минимума за да живееш никак не е малък и не всички държави /дори развити/ го гарантират. Всеки сам трябва да се бори за това.

# 23 152
  • Русе
Няма да се случи, поне в близките години, няма да се върне социализЪма у нас. Simple Smile
Минимума за да живееш никак не е малък и не всички държави /дори развити/ го гарантират. Всеки сам трябва да се бори за това.
  Зависи какво се разбира под социализъм.  Установих че доста го разбират по различен начин.Отричан или идеализиран. Факт е ,че за да има социализъм, трябва да има достатъчно пари, както  е установила Маргарет Тачър.  В развитите икономически страни има достатъчно фондове, формирани от данъци на средната класа и печалбата на високата ,които осигуряват минимума, който е по-висок от средния стандарт на не дотам развитите страни. Всъщност те реализират социализма. Китай също има свой социализъм, който обаче не е желания и идеализирания

# 23 153
Не става дума да се идеализира нещо било социализъм, капитализъм или друго.
Не ми е известно коя държава в света живее в чиста форма на каквото и да било. Просто е невъзможно на практика.

# 23 154
  • Русе

Не ми е известно коя държава в света живее в чиста форма на каквото и да било. Просто е невъзможно на практика.
Въпросът е ,в каква форма мислят, руснаците че живеят и в каква форма всъщност живеят. Защо средният руснак анатемосва запада. С какво формата на управление в Русия е по-различна. Какви цели достига. Как се отразява на средната класа. Какви перспективи има.

# 23 155
Не мога да отговоря на въпросите ти, защото не познавам руснаци до такава степен за да знам мислите им, но познавам един украинец, който е избягал от Украйна след Майдана и е дошъл тук, в БГ. Той не приема западните ценности, не ги споделя. Наясно е с предимствата и недостатъците на същия този Запад и не иска да бяга там, точно обратно, погледа му е насочен към Беларус.

# 23 156
Предполагам, че не ходим на море в Русия, по същата причина, поради която не ходим и в Румъния.
Иначе ето един хотел в Сочи, дори не е 5 звезди.
https://ghhsochi.ru/

# 23 157
  • София
Скрит текст:
Да, характерно за този строй е, че ти казват как, какво и кога да мислиш,  но от друга страна почти гарантират минималното за да си жив.
Не съм говорил изобщо за социализма при руснаците. Говоря, че путинистите пишещи в темата, мечтаят как Русия ще дойде с оръжие да насади социализъм У НАС!
И да, това определено ни/ме засяга. Никога не съм им определял (или на които и да е други хора по света) как да живеят.

"Минималното" за живот се гарантира и в по-развитите държави, а да се издига като единствена ценност е скотско и нечовешко.
Нормално е човек да се страхува, особено когато този страх се насажда съвсем умишлено. Няма да се случи, поне в близките години, няма да се върне социализЪма у нас. Simple Smile
Нещо опитваш да вменяваш някакви измислици.
Не изпитвам страх, а досада. След като някой приказва за социализма, имам право и аз да си кажа репликата. И това не е никакъв страх.

Не мога да отговоря на въпросите ти, защото не познавам руснаци до такава степен за да знам мислите им, но познавам един украинец, който е избягал от Украйна след Майдана и е дошъл тук, в БГ. Той не приема западните ценности, не ги споделя. Наясно е с предимствата и недостатъците на същия този Запад и не иска да бяга там, точно обратно, погледа му е насочен към Беларус.
Ех, че чевръст и палав украинец! Не харесвал запада, и си "МИСЛЕЛ" за Беларус, ама се домъкнал в България, която е западна държава!
Ми направо да е отишъл в Беларус, а и сега хич да не се потрива, ами да си отива там!
Няма какво да дрънкоти празни приказки, а да си подкрепи думите с действия.

Зависи какво се разбира под социализъм.  Установих че доста го разбират по различен начин.Отричан или идеализиран. Факт е ,че за да има социализъм, трябва да има достатъчно пари, както  е установила Маргарет Тачър.  В развитите икономически страни има достатъчно фондове, формирани от данъци на средната класа и печалбата на високата ,които осигуряват минимума, който е по-висок от средния стандарт на не дотам развитите страни. Всъщност те реализират социализма. Китай също има свой социализъм, който обаче не е желания и идеализирания
За мен няма "добър" социализъм, независимо колко е богата държавата. Социализмът винаги е тумор. Къде голям, къде малък. И западните държави много страдат от него, и тенденцията е да се влошава.

# 23 158
Социализмът, който реализира СССР си е точно в съответствие с пирамидата на Маслоу, а именно:
Степени (от най-ниската към най-високата):
5. Физиологични
4. Сигурност
3. Любов/Принадлежност
2. Уважение, увереност
1. Самоусъвършенстване, себереализиране

Социализмът успява да покрие 3-те първи стъпала, което в последствие даваше развитие и на културата, техниката и т.н. Имахме забележителни учени, космонавти, писатели, кинотворци, актьори и т.н. И сега имаме в някои категории, ама не могат да стъпят на малкия им пръст.
Капитализмът, от своя страна, те държи на най-ниското ниво и особено в момента няма как да постигнеш дори второто ниво - сигурност - нито физическа, нито увереност, че ще имаш ресурсите за оцеляването си утре.

# 23 159
Предполагам, че не ходим на море в Русия, по същата причина, поради която не ходим и в Румъния.
Иначе ето един хотел в Сочи, дори не е 5 звезди.
https://ghhsochi.ru/

В Румъния няма виза 70 долара или колкото беше преди войната. А вие ходите в Гърция, защото ви е по-кратко и по-евтино до Гърция, отколкото до Бургас.

Знам, че имаше визи, защото имах голамо желание да отида на екскурзия до Москва и Санкт Перербург. Ама Виза 70 долара на човек, разстоянията големи - транспортът е скъпото на всички пътувания - съответно като сравниш 3000 лв до Русия и 300 лв до Италия - много ясно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт