ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 18

• 64 903
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
За съжаление с това нестабилно правителство и очертаващото се служебно такова, направо не знам имаме ли някакъв шанс на допълнителни средства към бюджета  Sad Cry
В момента драпат да докопат кокала на властта и друго изобщо не ги интересува. Аз и на Бойко Борисов писах във фейсбук, ама даже не ми дава репорт, че е прочетено. Писах до МЗ, до сутрешните блокове на Нова и БТВ, опитах се и да се свържа с тях по телефона, но пак нищо!
По-важно им е в момента да правят репортажи за нагласени соц. проучвания и нагласи, отколкото да се занимават с нас.
Дано по-скоро стане ясно какво ще става с този парламент, че да знаем и ние какво ни чака и към кого да се обръщаме.

# 61
  • Пазарджик
Nachita_Nachita права си. И аз мисля че сега на никой не му е до нас, но трябва да направим нещо а само да си седим и да си казваме търпение.
Аз лично искам да знам само едно има или няма пари в този Фонд и дали изобщо да чакаме и колко точно ще чакаме. Просто и ясно. Да излязат да кажат НЯМА ПАРИ останали са колкото за толкова и толкова заповеди а всички останали да си правят сметката.Преди всичко членовете на фонда трябва да излязат с позиция защото те реално не са виновни за създалото се забавяне.Просто да кажат къде е проблема за да се мобилизираме и да видим как да действаме от тук на татък.

# 62
здравейте мили кандидат мами...наскоро получих заветното обаждане за 23.06....но имам едно въпросче към по запознатите.ако може някой да ми отговори или да ме препрати към дадена тема ще съм много благодарна.а именно-тъй като фонда покрива замразяване на ембриони...ако реша след време да се възползвам (преполагам че ще си доплатя за по дълъг период за замразяване ) ще бъде ли нужно ако реша да правя ембриотрансфер да мина през всички манипулации и изследвания и лекарства или просто под наблюдение за овулация да си платя за ембриотрансфер.благодаря и дано скоро да се похваля с  EFP лека нощ Simple Smile

А може ли един въпрос, ако естествено не е неудобно, но за нас чакащите е най-важното към момента: какъв номер си?
извинявам се за невежеството...изключих...21813 от 01.10.2013

# 63
здравейте мили кандидат мами...наскоро получих заветното обаждане за 23.06....но имам едно въпросче към по запознатите.ако може някой да ми отговори или да ме препрати към дадена тема ще съм много благодарна.а именно-тъй като фонда покрива замразяване на ембриони...ако реша след време да се възползвам (преполагам че ще си доплатя за по дълъг период за замразяване ) ще бъде ли нужно ако реша да правя ембриотрансфер да мина през всички манипулации и изследвания и лекарства или просто под наблюдение за овулация да си платя за ембриотрансфер.благодаря и дано скоро да се похваля с  EFP лека нощ Simple Smile
мога да споделя от личен опит по Фонда при трансфер след това на замразени ембриони заплатихме- размразяването и трансферът. Освен това ти трябват актуални изследвания на микробиология, цитонамазка и спин, хепатит и васерман. Цитонамазката важи 6м и може ако няма голям период между свежият трансфер и замразеният да ти важи.
благодаря за отговора...Simple Smileнадявам се да не ми се налага но все пак да сме подготвени благодаря отново

# 64
Момичета,преди време писах и апелирах момичетата,които со от Бургас и региона да се присъединят към мен.Една седмица набирах желаещи да дойдат на среща с мен,която сама организирах с депутат от Герб в Бургас.Никой не се отзова.И АЗ ОТИДОХ САМА ДА ПРОТЕСТИРАМ.Срещата беше в понеделник.Питах се през цялото време къде съм тръгнала САМА.Останах разочарована от бездействието на повечето от нас-едва ли съм единствената от Бургас.Както и да е.....срещата мина според мен добре.Бях се подготвила със статистики и можех да отговоря на всеки въпрос.Нервите ми не издържаха и се разплаках на срещата,когато тръгнах да обяснявам как всяка от нас хваща елката да смята колко номера остават до нея.Изглеждах смешна САМА.През цялото време говорих в множествено число.Когато отговорих на г-жа Велчева във фейсбук,че не отговаря с нейният пост на въпросите ми,едно голямо мнозинство ме нападна,изопачиха думите ми и казаха,че съм неблагодарна.Болно ми е,че малко от нас действат наистина.Силно се надявам,да съм успяла по някакъв начин да докосна въпросната депутатка,въпреки,че бях сама.Обеща да изпрати писмено запитване до министърката на Здравеопазването и също така ще опита да входира проблема в Народното събрание и да зададе въпросите ,които изложих от трибуната.В срок от една седмица трябва да и отговорят.Оставих я с впечатление,че въпреки САМА ще потърся отговорите,които ми обеща.Доколкото г-жа Велчева....писа ми,че от понеделник(09.06)...ще имат план за действие и ще почнат да раздават повече заповеди.Ето че няма напредък,но не всичко зависи от нея все пак.Очаквайте продължение.....

# 65
Момичета,преди време писах и апелирах момичетата,които со от Бургас и региона да се присъединят към мен.Една седмица набирах желаещи да дойдат на среща с мен,която сама организирах с депутат от Герб в Бургас.Никой не се отзова.И АЗ ОТИДОХ САМА ДА ПРОТЕСТИРАМ.
Таня, съжалявам, че е трябвало сама да се справяш, жалко че не е имало кой да те подкрепи. Такива сме ние българите, само пред компютрите знаем да "лаем", опре ли работата до "улицата" и потъваме в дън земя. Благодаря ти за това, което си направила  Hug Hug Hug

# 66
Браво , Таня! Свършила си чудесна работа - и сам войнът е войн..Благодаря ти, за което. smile3501  bouquet

# 67
Както казах...продължение ще има.Няма да спра да досаждам докато не получа отговор.Другата седмица почвам да звъня и да си търся обещаното.И момичета,както забелязахте с писма нищо не правим.Ако се бяха организирале повече групи от различни градове и бяха организирали срещи с хора,които участват във властта може би щеше да се чуе повече за проблема.Сега ни остава да чакаме,да се надяваме и молим някой да ни помогне.Аз лично вече се замислям за вариант самофинансиране,защото ако продължават така,в момента в който ми връчат заповедта аз вече ще имам нужда от донор.Стескайте палци и се молете заедно с мен.

# 68
Танче, скъса ми сърцето с тези два поста Sad  Но точно това имах предвид, както каза и Nachita. "Лаене" много, но я се опитай да събереш повече от две жени накуп за една кауза.

# 69
Танче,ако бях близо със сигурност щях да дойда.Живея в Асеновград и се чудя с кой да се срещна с кой да говоря за да разберем какво става.Аз съм с прекъснати тръби (то все едно че ги няма ) и нямам друг шанс освен ин витро.До мен остават още около 250 номерца ,но на този етап не мога да преценя дали е много или малко.Ако трябва да се самофинансирам не знам кога ще успеем да съберем парички.

# 70
Запис и от мен!
Танче  Hug

# 71
  • Пазарджик
Танче браво на теб мила Hug За жалост нещата в БГ са така всеки си мълчи и си трайка ама всички после се оплакваме и изреждаме куп неща който не ни харесват. Даже по някога си мисля че си заслужаваме тази държава след като никой не прави нищо и предпочита да си седи в къщи вместо да излезе на улицата. Ние в събота организирахме МЪЛЧАЛИВ протест в памет на малкия Паоло и с искания за реформи в законите.За по сурови наказания и т.н но познайте дали бяхме и 20 човека, а кафенетата бяха пълни.

# 72
Здравейте, момичета! Аз съм на опашката за трети, последен път, с номер 2192.. След цял ден неуспешни опити да се свържа с Фонда на горещата линия (+359.2.895 31 49), реших да опитам и на +359.2.895 31 48 - там ми отговори дама, която обясни, че трябва да следя инфото на сайта им, т.е. до края на юни номера до 21850 вкл. ще получат заповед.
Попитах я докъде са обажданията за следващите номера, явно има такива, съдейки по прочетеното във форума, а до мен остават около 30-ина  (по мои сметки, разбира се). Споделих, че масово се притесняват чакащите и помолих да ми каже има ли обаждания, няма ли, какви са прогнозите й конкретно за моя номер.
Получих обяснение (?), че сменящите клиника се подреждат отново на опашка с нов номер ( newsm78) и това обяснявало факта, че има номера след 21850, вече получили обаждане. Обясних й, че в миналото 2 пъти съм сменяла клиника и подобно нещо не ми се е случвало, и не разбирам какво всъщност иска да ми каже. Препоръча ми да продължавам да чакам и да следя инфото на сайта. Логика никаква, приказки извън темата - бол.
Ха, честито!

# 73
 Thinking Моята молба е в очакване за разглеждане на обществен съвет. Проверих колко номера назад след моя очакват разглеждане - около 400души, но наистина из между тях имаше вече одобрени и дори такива с получена заповед. Явно има някаква зависимост, но до колкото ми е известно не би трябвало при смяна на клиника да получаваш нов номер и да се нареждаш пак на опашката, поне аз не виждам основание за това.... Сега и с предстоящата смяна на правителство ни очаква още по-голямо забавяне. Вече губя надежда, че в близката година и половина ще дойде и моя ред. За всичко друго се говори, сега всички политици започват да се плюят и да се правят на много загрижени за обществото, но че над 3-4000души чакат за капка надежда, никой нито се сеща, нито споменава! Хората от фонда, разбира се, не са виновни за това нещо. След като няма пари те няма какво да раздават. Пожелавам желязни нерви и голямо търпение за всички нас.  Hug
Ако има организация за някакво мероприятие, с което да се извади проблема на дневен ред, то аз съм в пълна готовност да съдействам.  newsm03

# 74
"Забавното" е, че в случая не се боря за смяна на клиника, и изобщо не съм използвала подобно словосъчетание -простичкото ми питане беше, кога ли да очаквам повикване с номер 2192..
Ако нямат пари, просто да го напишат на сайта си, за да сме наясно със ситуацията и да планираме близкото си бъдеще, а не да ни пращат за зелен хайвер с изказвания извън темата.

Общи условия

Активация на акаунт