Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 267
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • София
мама Саня, ще го направя, но следобяд, че сега няма да успея преид да излезем с децата.

# 16
Добро утро!
Мама Саня, радвам се, че ще бъде поставен въпросът за изчезващите постфактум места. Реално в случая с нашата градина наистина има някаква нередност, защото местата бяха 2 и за тях чакаха близнаци. Уредили са някого по втория начин и все пак са оставили едно място, колкото да не е съвсем нагло . Но така ни намалиха двойно и без това мижавия шанс. До последно в 6 часа бяха две местата, а снощи късно видях 1. Това е наистина подигравка с чакащите.
Близначе, я няма да плачеш за такива глупости. Живо и здраво дете имаш, както и работещ съпруг. В живота има толкова по-сериозни проблеми и трудности.

# 17
  • СОФИЯ
Добро утро!
Мама Саня, радвам се, че ще бъде поставен въпросът за изчезващите постфактум места. Реално в случая с нашата градина наистина има някаква нередност, защото местата бяха 2 и за тях чакаха близнаци. Уредили са някого по втория начин и все пак са оставили едно място, колкото да не е съвсем нагло . Но така ни намалиха двойно и без това мижавия шанс. До последно в 6 часа бяха две местата, а снощи късно видях 1. Това е наистина подигравка с чакащите.
Близначе, я няма да плачеш за такива глупости. Живо и здраво дете имаш, както и работещ съпруг. В живота има толкова по-сериозни проблеми и трудности.
Ако искате направете някакъв списък/таблица с тези ДЗ и по набори изчезналите места. Виждам че много го обсъждате тук този проблем, но до момента имаме само един неанонимен сигнал. bg_maiki@abv.bg

# 18
Добре, ще опитам да направя. Ще помоля всички, които са проследили такива случаи да ми пишат името на ДГ и набора. Аз и сама ще ровя, но така ще стане по- бързо.

# 19
Честита ни темичка и дано наистина ни донесе повече късмет  Heart Eyes  
milasara   bouquet

отново не ни огря късмета за кварталната ясла Sad  и пак сме с генерирам номер започващ с 9, няма такъв карък  ooooh! ще ида да си пусна днес тото, явно късмета ни е някъде другаде   Mr. Green

blizna4e Hug  не се отчайва, не си сама Wink Прави са мамите -имаме прекрасни, здрави дечица,  всичко друго са временни затруднения  Peace  

мама САННЯ,  дано наистина ви е ползотворна РГ и има реален резултат след това Praynig  Ще следя с интерес.

В район Кремиковци - за набор 2012 пак има 31 свободни места , а сигурно пак ще има и незаписани. Ние преди второто класиране ходихме да видим 3те най-близки до СФ ОДЗта. Ремонтирани или нови сгради с огромни дворове. Е не може ли нещо да се измисли, от типа на служебен транспорт до там, както при частните градини, че да може да се използва капацитета им на 100%. Поне за градинските групи, ясленчетата  са малки да пътуват сами още, но една година се преживява. Не че, 30 - 40 деца оправят нещата, но все е нещо.  Директорката в Долни Богров е много симпатична и любезна жена. Като отидохме да я запишем малката, бях забравила акта й за раждане  ooooh!  жената сумати време мисли, какво да направи, че да не ме разкарва пак до там, за разлика от директорки на елитни градини, който те гледат отвисоко. Гледах снимки във фейса от техни тържества - много хубави костюми, декори, отбелязани празници - абе личи си, че гледат дечицата.  Лично аз за сега ще съм спокойна, че си оставям при тях детето, макар и на толкова км от мен  Peace

# 20
При 9% шанс и ние не сме приети.
Частната детска градина ни зове!

# 21
  • София
И ние сме на частна ясла, мн. е трудно с таксата, но по-важното е, че децата ми са живи и здрави, пу-пу  Peace

За транспорта до ДЗ-тата в Кремиковци - и аз съм да го внесем като предложение до СО, ще го предложа за обсъждане и в СНБМ. И не е вярно, че ясленчетата са малки да пътуват с бус, от личен опит  Wink Малкия така го карат вече втори месец до частната градина с ясла (от Лозенец до Драгалевци), взимат го от съседната улица в 7 и 20, а в ЧДГ-то трябва да съм към 8 и 30. Той беше на 2 г. и 3 м., като тръгна, но, доколкото знам, возят и по-малки деца. Детски столчета няма, ама не го считам за болка за умиране, като знам каката на колко ски-училища я караха така от ДЗ за 4 гг., а и сега къде ли не от у-ще. Единствено в частна ясла в буса се вози поне 1 г-жа, освен шофьора, който също е служител на ДЗ (при каката в ДГ и сега в у-ще транспортът беше/ е външен, въпреки че на плуване от ДЗ-то ги караше и само треньор, а и сега в училищния транспорт обикновено са без учител, но вече са и по-големи, де).

# 22
  • София
Danny Milanova , пусни си неплатения отпуск за гледане на дете,по закон не може да ти бъде отказан,мъжът ти също има право на такъм и може да ти го прехвърли и това си е +1 година,да без пари,но с осигуровки и водеща се на работа,за да имате точка за догодина,когато вече е по-лесно,поне малко по-лесно,защото има повече места за първа градинска.Това в краен случай разбира се,успех с текущите дано да стане с тях!
Точно това написах по-горе - в неплатен отпуск съм от началото на годината и дор да използвам пълния размер (12 месеца) от януари нямам осигуровки, нямам и работа ако не се върна).
Ако детето ми не се запише тази година, следващия април ще сме без моята точка за работещ родител.  Sad

Мама Сання, ще ти пратя имейл и с наблюдаваната от мен ясла.

# 23
Предполагам, че не всички учителки са от района, така, че и те ще могат да пътуват с бусчето Wink Ако мога с нещо с да включа, съм на линия. Още повече, че вече имам личен интерес  Crazy  Joy
На всички покрай нас, като казахме, че сме я записала там и ни обявиха за луди. Все едно на Луната ще я водим. За частни градини може да пътуват, пък за общинско - не, къде е логиката?!

# 24
Благодаря ви, прави сте   bouquet

Да ви кажа за Кремиковци и аз се бях замислила и сега даже ме е яд, че не го записах там.

Кои мами чакаха за Студентски? Ако има от района, може да се запознаем, та заедно да си споделяме и чакаме. Може пък да измислим и някое решение  Hug

# 25
  • София
Дани ужас,не си бях изпила кафето,вярно,че така беше при вас:(
Не знам как се постъпва в такъв момент,много неприятно и трудно,дано изскочат някакви места на текущи красирания!  Praynig

# 26
  • София
И ние не сме прието, но то е ясно, след като бройката изчезна мистериозно...

# 27
  • София
Дани ужас,не си бях изпила кафето,вярно,че така беше при вас:(
Не знам как се постъпва в такъв момент,много неприятно и трудно,дано изскочат някакви места на текущи красирания!  Praynig

Благодаря за подкрепата!  Hug

Ще ви споделя последната си кореспонденция с ИСОДЗ:
Скрит текст:
Уважаеми господин/госпожо,

На 06.06.2014г. получихме запитване със следното съдържание:
Искам да се оплача за некоректен прием в ДЗ-51СДЯ.
Детето ми кандидатства за набор 2012.Днес в 17,00ч трябваше да се обявят свободните места и до 18,00ч да се променят кандидатурите, когато системата се заключва за класиране.
Както и на предишното класиране, свободните места не бяха обявени навреме, а доста след 18,00ч, което не ни позволява реакция. Днес дори от 6 текущо незаписани места, след 18,00ч бяха обявени само 4 свободни, което подведе много родители и попречи на децата им да бъдат приети по реда заложен в ИСОДЗ.

Нашият отговор:
За Трето класиране на 07.06.2014 г. системата се заключва на 06.06.2014 г. в 18.00 часа. Директорите преустановят записване на децата класирани от 24.05.2014 г. на 06.06.2014 г. в 17.00 часа, това са правилата. Незаетите места в колоната „Текущо незаписани”, след заключване на системата са свободни места за предстоящото класиране. Родителите имат 1 час между 17 и 18 часа да прегледат местата за класирането и да пренаредят кандидатурите на децата си. Родителите следят тази информация на страниците на детските заведения, от които се интересуват.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Кажете ми, как да не се нервира човек на тези автоматични отговори!  #Cussing out
Иска ми се да имаше начин да споделям всичко това с компетентни органи, а да не товаря вас, но ...
Извинете ме, адски съм ядосана!
Същото писмо съм изпратила и до СО, но от там едва ли ще получа дори входящ номер преди понеделник!  ooooh!

# 28
Ние този път извaдихме късмет -от 18 децa в грaничнaтa групa, ние сме единственото клaсирaно дете!
Инaче, кaкто и aз писaх няколко пъти жребия не се прaви "прозрaчно"с генерирaнето нa тези двa кодa, единият от които е непроследим от родителите. И товa е ПРОБЛЕМ!!! Aко нямa мaнипулaция кaкво им пречи дa стои в профилa нa детето кодa, с който то ще учaствa при евентуaлнa "томболa".

# 29
Ri6i честито ви приемане   bouquet безпроблемно записване и бърза адаптация на малчо на есен.

Danny Milanova абсолютно със същият текст ми бяха отговорили на предното класиране за прехвърялнето на текущо незаписаните в свободни. Бях го постнала и в темата.
Наистина са безумни отговорите от системата. Шаблонни отговори, препратки към секция "въпроси и отговори", избягване на конкретния въпрос - пълна гавра! Това също е порочна практика, която трябва да се прекрати. Поне да не нагнетяват допълнително и без това напрегната ситуация и наистина да бъдат в помощ на родителите, не само да се отбива номер.

Общи условия

Активация на акаунт