Избор на прахосмукачка

• 256 814
  • 903
  •   1
Отговори
# 135
Очаквам съвет от продавачите на краставици  Mr. Green

# 136
Здравейте и честита Коледа,
Старата ми прахосмукачка изгоря вчера и се налага да си купя нова. Искам да е с воден филтър ( само воден филтър, не от перящите) и да има турбо четка. Харесах си турската Arnica Bora 5000. Виждам, че тук има положителни мнения за нея, но са от преди година. Искам да попитам дали все още сте толкова доволни, често ли се сменят филтри, налагало ли ви се е да ползвате сервиз?
Другия модел, към който съм се насочила е Zelmer Aquos ZVC722ST. Разликата в цената с Арниката е малка. Ето и линкове към двата модела:
http://www.arnica-bg.com/floor-care
https://zora.bg/zelmer/8290-stzvc722st/27670
Очаквам съветите ви и предварително благодаря.

# 137
  • Пловдив
С арника бора 4000 съм повече от година. Много съм доволна, разликата е голяма, ако я сравня с обикновена прахосмукачка с торба. Повече не бих ползвала прахосмукачка без воден филтър.
За арника- мощна, лесна за почистване след чистенето, досега не се налагали да сменям филтър, но ако се наложи,. Има ги и не са скъпи, около 8лв., мисля бяха. Филтърът се мие на чешмата, когато решиш, че е много мръсен вече, аз съм го мила досега два или три пъти за една година. Трябва да изсъхне добре и тогава се слага пак. В началото се замърсява по-бързо.
Иначе е голяма и много шумна.

# 138
*Бенджи*, благодаря за споделената информация. Честно казано, това се надявах да чуя. Аз също не искам повече да ползвам прахосмукачка с торба дори се радвам, че старата сдаде багажа. Предпочитам да я мия след употреба, отколкото детето ми да диша облаци от прах. Ще отида да я видя Бората в магазина и май ще си направя подарък за новата година.

# 139
  • до най-прекрасния мъж
За Бората си предвиди малко повече време. Аз също я бях харесала, обаче се оказа, че в офиса им няма човек постоянно - звъниш по телефона и чакаш да дойдат. Аз нямах време да чакам и взех Зелмера. Иначе, за Бората мненията са силно положителни.

# 140
Аз мисля да отида до един магазин, където ги предлагат. Иска ми се да я видя на живо преди да я купя. Може да мина и през Зора да видя и Зелмера, за да мога да сравня. А доволна ли си от Зелмера?

# 141
  • до най-прекрасния мъж
От кой град си, къде предлагат Арника? Аз ходих до офиса им в Пловдив, но нямах представа, че са на повикване. От Зелмера съм много доволна, писала съм няколко пъти назад в темата. Към прахосмукачка с торба не бих се върнала повече. Мога да кажа, че тази не връща абсолютно никакъв прах обратно във въздуха, съдя по идеално чистия хепа филтър след вече 8 месечна редовна употреба. Единствения недостатък й е, че е доста тежка, но е маневрена. Ако имаш стълби, няма да е удобно чистенето с нея.

# 142
От София съм. Ето в този онлайн магазин ги открих http://bureto.com/. Имат и реален магазин в Левски Г, в една нова кооперация срещу Домко. До там смятам да се разходя през тази седмица и да видя дали ги имат налични. Иначе съм се примирила, че ще е голяма и тежка прахосмукачката. Но няма пълно щастие Simple Smile

# 143
Zelmer перяща с воден филтър е прекрасен избор. Вече я имам в къщи и много ми харесва. Чисти невероятно. Говоря само за чистенето на прах. Все  още не съм ползвала прането.

# 144
  • с/у ОколоМръсТното
милитана, жалко че не ги продавам... а само им виждам състоянието след употреба.
Иначе да, права си.
Много се забавлявам да "засичам краставичари" из техно-магазините.

..::V.I.P::.. - за тези парици все едно и също ще си купиш. Няма значение как са го кръстили...

# 145
Относно чуденето кой модел да изберете - този, на който могат да му се намерят филтри без проблем. Не зная защо, но продавайки прахосмуци в удобно за купувача време и място, изобщо не се предвижда консумативите да са също толкова достъпни. Което прави мисия невъзможна адекватната поддръжка на уреда. Та Шани, не винаги мърлявият клиент е виновен за състоянието на уреда, а мърлявщината на вносителя и търговеца, които не си изпълняват задълженията за редовно присъствие на консумативи. И то не само да има редовно филтри, а на всяка опаковка да е упоменато какви консумативи са необходими за поддръжка, на какъв период, и на каква цена, заедно с всмукателната мощност. Мечти на изтерзан потребител са това........Оня ден пак се пулих в Технополис, ами няма за моя модел филтри  и това си е. Алтернативата е поръчка он лайн, има ги само на едно място и доставката от един квартал в центъра до друг е към 8-9 лева. Ако искаш.

# 146
  • с/у ОколоМръсТното
Да, консумативите не са често срещано явление на пазара. Отделно, че след време (1-2г откак е купен уредът) изчезват, защото вече има за нови модели.

НОоооооо.......
За последните 3-4 месеца толкоз умряли дв-ли поради несменяни хепа филтри видях... И като ги покажа и кажа на собственика, той  Shocked... ми аз откъде да знам. Е, няма виновни, че не си четете инструкциите по експлоатация. Да не говорим, че по самите части има обозначения кое и как се сменя.

И последно - домашните прахосмукачки не почистват строителни отпадъци. Факт.

# 147
  • FR
Сега видях, че обсъждате филтрите. Шани дали имаш идея от къде да купя хепа филтър за тази: Samsung VC20F70HDFN Motion Sync Pet и на каква цена?

# 148
Моята е Самсунг с контейнер, отпреди 5 години. Два пъти й горя двигателя. А Вече изобщо не ми харесва как смуче. Оказа се, освен че двигателя за ремонт е колкото 1/2 от цената на прахосмукачката, май и консумативите не са евтини за подмяна...

Та ще я сменям.
Но само Зелмера ли е с воден филтър?
И има ли смисъл да се хвърлям и на перяща такава. Какво перете с нея освен дивана?

# 149

И последно - домашните прахосмукачки не почистват строителни отпадъци. Факт.
Това е вярно. С изключение на един железен Керхер за сухо и мокро почистване. тая машина смуче като за световно де що има! Едно наводнение изкара, цялото мазе чистихме и изсмуквахме с нея. Майсторите като идваха да ни слагат климатици със същия модел смучеха мазилката от пробиването. За всекидневно почистване не е подходяща, защото се чисти трудно после и е тежичка, но в екстремни моменти и ремонти е безупречна!

Общи условия

Активация на акаунт