Избор на прахосмукачка

• 256 805
  • 903
  •   1
Отговори
# 120
На колко време го сменяте този хепа филтър?
Някой ползвал ли е прахосмукачка Ронсън?
http://densi.bg/prahosmukachka-rohnson-r-145-dual-power
Зависи колко често ползваш прахосмукачката.
Започне ли да загрява електродвигателя, значи е за смяна. От половин до една година обикновенно.
Моят е на 8 месеца и е като чисто нов, необходимо ли е да се сменя? Мисля, че това би било нужно, ако е зацапан. За това време имам съвсем мъничко прах по едно дунапренено филтърче, което е преди хепата. Днес го изпрах.
Май няма нужда да го сменяш. Просто си набаво нов , за да ти е под ръка когато ти потрябва.

# 121
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще си набавя. Иначе, доколкото разбрах, не е проблем набавянето им, но се минавало през сервиза /така казаха вчера в магазина, от който я взех/. Досадна работа, но не и невъзможна.

# 122
  • Тра-ла-ла
Този хепа филтър е пълен т@шак. Имам една прахосмукачка Самсунг. 1000 пъти съжалих, че я купих някога. Не е някакъв луксозен модел. Струваше 150лв преди 5-6 години. Но след всяко чистене трябва да пера единия филтър, да изтупвам другия - хепа филтъра. Като се задъни пък спира да работи за 1/2-1 час и е така почти от началото. И нов филтър купих. Бързо се задъни. Днес най-сетне прахосмукачката умря Mr. Green Амин. Предстои ми да купувам нова и никога няма да е с хепа филтър!!! Няма начин в 21 век да слугувам на уредите, вместо те на мен.

Моя приятелка имаше доста по-нова версия на моята прахосмукачка Самсунг....същата греда.

# 123
Без ХЕПА филтър прахосмукачките са прахоразпръсквачки! И аз имам една от време оно дето дърпа като звяр, само че не виждам смисъл цялата мръсотия да я вдигам във въздуха и да я дишам. Та....колкото и да не ни харесва добрият филтър си е важен. А ако не искате да ви се "задънва", вземете си с воден филтър, ама там след всяко чистене трябва да се почиства водният контейнер. Не е кой знае каква хамалогия, но все пак...

# 124
  • Тра-ла-ла
Торбичките и дунапренените филтри, с които са снабдени повечето прахосмукачки, не задържат ли достатъчно прахоляка?!

За съжаление порових в нета и виждам, че масово прахосмукачките са с хепа филтър Tired С моите домашни любимци ще трябва да сменям филтри на конвейр ooooh! Прахосмукачките с воден филтър също гледам, че имат хепа филтър

# 125
Торбичките и дунапренените филтри, с които са снабдени повечето прахосмукачки, не задържат ли достатъчно прахоляка?!

За съжаление порових в нета и виждам, че масово прахосмукачките са с хепа филтър Tired С моите домашни любимци ще трябва да сменям филтри на конвейр ooooh! Прахосмукачките с воден филтър също гледам, че имат хепа филтър
Абсолютно не! Мирише на прах, та се не трае, и то понякога дори и да имат хепа филтър. Тези с воден филтър обаче запазват по-дълго ХЕПА филтъра чист. И аз имам домашен любимец и затова пък съм се отказала от торбички, че ще се разоря, а ползвам с контейнер за праха.

# 126
  • Щастлива мама на 3 слънца
https://m.youtube.com/watch?v=uZfZx8dCAHk
Някой да е ползвал тази ?

# 127
Някой може ли да ми обясни защо прахосмукачките с по-малка мощност в повечето случай са по-скъпи от тези с по-голяма? Масово гледам тези с по 700-800 W по-скъпи от тези с над 1200-1400 W.
Вярно, че има значение и марката, но все пак. Rolling Eyes Явно не е водещо това  Tired

# 128
Някой може ли да ми обясни защо прахосмукачките с по-малка мощност в повечето случай са по-скъпи от тези с по-голяма? Масово гледам тези с по 700-800 W по-скъпи от тези с над 1200-1400 W.
Вярно, че има значение и марката, но все пак. Rolling Eyes Явно не е водещо това  Tired
Гледа се не общата мощност, а смукателната мощност на уреда. Освен това цената може да се качи и от качествен и скъп съответно филтър. И не на последно място тези с голяма обща мощност са забранени с някаква директива от ЕС и ако някъде има над 2000 вата, това са останали количества. Тенденцията е да се инвестира в иновации, които да позволят малка обща мощност и голяма смукателна такава. За мен обаче остава загадка защо смукателната мощност не се обявява на опаковката на уреда  newsm78

# 129
Вчера разглеждах в магазин доста модели, на много малко от тях беше обявена смукателната мощност ooooh! Човек да гадаее....
Може ли да ми препоръчате някакъв модел, в порядъка на 130-140 лв., с филтър, който няма да ми създава ядове. Нямам животни. Има ли такова чудо на пазара Rolling Eyes

# 130
  • до най-прекрасния мъж
За съжаление новите прахосмукачки масово са с хепа филтри, да не кажа, че почти няма без. От всички видове прахосмукачки единствено тази с воден филтър щади хепа филтъра. Иначе, никакви торби и контейнери не могат да го защитят и се иска честа подмяна. Дори през водния филтър минава прах, макар и много малко. Моята прахосмукачка има 3 дунапренени филтъра преди хепата, като 2-та ги пера след всяко ползване /единият се мокри и задължително се пере, а другият го пера по собствено желание, защото е преди двигателя и искам през него да минава максимално чист въздух/, а 3-тия го прах наскоро след 8-месечна редовна употреба. Беше много леко прашлив - той е след двигателя преди хепата. За съжаление прахосмукачките с воден филтър са значително по-скъпи и тежки.

# 131
  • с/у ОколоМръсТното
. За мен обаче остава загадка защо смукателната мощност не се обявява на опаковката на уреда  newsm78

защото тя зависи предимно от мърлявщината на собствениците Wink

# 132
. За мен обаче остава загадка защо смукателната мощност не се обявява на опаковката на уреда  newsm78

Това пък изобщо не е вярно. Има уреди с постоянна смукателна мощност, която не зависи от това дали е пълен или празен контейнерът или където там се събира праха.

# 133
  • с/у ОколоМръсТното

Това пък изобщо не е вярно. Има уреди с постоянна смукателна мощност, която не зависи от това дали е пълен или празен контейнерът или където там се събира праха.

на краставичар краставички ли ще продаваш?

Днес отново пенсионирах гръмнал дв-л, поради непочистени филтри.

# 134

на краставичар краставички ли ще продаваш?

Днес отново пенсионирах гръмнал дв-л, поради непочистени филтри.
....което не виждам по какъв начин има връзка с това, което написах по-горе. И, Шани не само ти продаваш краставици ако ме разбираш добре  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт