БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 979
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Споделете сполучлива рецепта за свинско печено с боровинков сос?
Може и да са отделни рецепти.
С каква гарнитура мислите , че си подхожда това ястие?

Според мен картофено пюре ще се върже перфектно, защото има по-неутрален вкус и няма да се "бие" с боровинките. В Блога на Соня има страхотни рецепти за печене на цели парчета месо. Тази е примерна, но има и други. Тук можеш да си смениш ябълкиовия сос с боровинков.

# 406
Дайте, моля, някоя простичка рецепта за какаови мъфини  Praynig - разполагам с 3 яйца, пр.мляко, кисело мляко, масло не повече от 125г, брашно, захар, бакпулвер и някакво обикновено какао - (олио нямам в момента) ... намерих тази рецепта, но не мога да преценя 100мл олио на колко масло се равняват  Rolling Eyes ...

Всъщност с тези продукти и за някой лесен кекс съм съгласна, просто много ми се прави нещо и още повече ми се хапва  Embarassed

Най-много да не ти достигнат някакви милилитри, когато стопиш маслото, но можеш да допълниш с олио. Не вярвам да се отрази кой знае колко на вкуса, няма и да го усетите.

# 407
Някакви идеи за черпене на работа  newsm78 Нещо леко и не много трудоемко, може и сладко, и солено  Peace

# 408
  • софия
За сладко не мога да помогна, че не съм по него, но солено - баница нарязана на хапки, солен кекс, правя и едно руло с маслини. Става добро количество от малко продукти. Ако искаш ще напиша рецептата.

# 409
Да, рулото ме заинтригува  Peace

# 410
Момичета дайте идея как са оползотворя 100-тина мл готварска сметана? не искам да е в супа или друго, а по скоро нещо сладко newsm78

# 411
Момичета дайте идея как са оползотворя 100-тина мл готварска сметана? не искам да е в супа или друго, а по скоро нещо сладко newsm78

Аз добавям сметана в млечен крем, + 1 желатин и може да направиш супер лека тортичка или парфе  Peace

# 412
  • софия
Соленки с маслини

1 водна чаша олио
1 водна чаша вода
3 водни чаши брашно
1 пак. бакпулвер
Замесва се тесто, което се разделя на 3.

1 водна чаша изчистени и нарязани маслини се смесва с 1 малка глава лук, настъргана на ситно ренде.

Всяка топка тесто се разточва на правоъгълник 40/20 см. В края на дългата страна се поръсва маслините и се завива на руло. Рулата се мажат с жълтък, разбит с малко олио. От горе може да се поръси със сусам/ким/червен пипер.
Пече се в умерена фурна. Готовите рула се режат на филийки с дебелина ~1см.

Става много вкусно и много върви на винце, бира  chef

Сетих се още нещо солено: виенски кифли, нарязани на кръгчета, намазани с масло и поръсени със сол/червен пипер/настърган кашкавал/сирене.

Още по-лесно - купуваш пакет бутер тесто, режеш на ивички, завиваш на панделка, мажеш малко с жълтък и поръсваш с нещо по фантазия.

# 413
Някакви идеи за черпене на работа  newsm78 Нещо леко и не много трудоемко, може и сладко, и солено  Peace

охлювчета от бутертесто http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_376.html с каквато искаш плънка        (тип пица; спанак и сирене; маслини , крема сирене с подправки)
бутер розички http://pep-4o.blogspot.com/2010/03/blog-post_22.html - с ябълките е по-пипкаво, но с колбаса са бързи
блонди блокчета http://pep-4o.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html - търпят всякакви импровизация тип изчисти шкафа.

кошнички от кори за баница. Във форма за мъфини слагаш 2-3 пласта кори да се изпекат, ако ще са с някакъкв крем, като изстинат намазваш вътре с шоколад, да не пропива крема в корите.  Ако са солени - сирена/колбас - пълниш ги сурови и така печеш.  нещо такова http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html

# 414
И солени бисквитки със семена - много са лесни, а стават вкусни и вървят с всичко:

2 ч.ч. брашно (бяло или пълнозърнесто или комбинация от двете - за предпочитане)
1/2 ч.ч. олио или зехтин (според мен със зехтин стават малко по-тежки)
1 бакпулвер
1 ч.л. сол (може и малко повече)
семки каквито имаш в количество каквото искаш ( но е хубаво да са повечко - около два пакета)
1 ч.ч. студена вода

От сместа се оформят топченца и се пекат в тава, застлана с хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Пекат се докато се зачервят хубаво, за да не останат сурови в средата. Не се разливат, остават си по-скоро като малки питчици, не като бисквити. Може да се оформят като бисквитки, като топчетата се натиснат отгоре с чаша с плоско дъно.

Бележки: Дозата е голяма, излизат две големи правоъгълни тави!

# 415
Ауу, супер   bouquet

# 416
Предложете някакъв сладкиш, в който да вложа ябълково пюре (мус) от Кауфланд (тяхната марка), ..........

Кекс, вкусен става. Peace
Благодаря на всички за предложенията, аз се спрях на този кекс, но ми стана малко глетав, май заради пюрето.

# 417
Благодаря на всички за предложенията, аз се спрях на този кекс, но ми стана малко глетав, май заради пюрето.

Elli9502, не става д/глетав по принцип, и с тиквено пюре съм го правила. Може би му е трябвало още малко печене. Предполагам само, не съм сигурна. Peace

# 418

Elli9502, не става д/глетав по принцип, и с тиквено пюре съм го правила. Може би му е трябвало още малко печене. Предполагам само, не съм сигурна. Peace

Като го набучих с дървена клечка излезе суха, от няколко места пробвам ..

# 419

Като го набучих с дървена клечка излезе суха, от няколко места пробвам ..

Дано поне на вкус да е допаднал, че да не съжаляваш съвсем! Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт